Slovensko – Finsko 2:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Finsko
sk Sobota 26.04.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte pri on-line prenose, ktorý je venovaný poslednému zápasu Slovenska v rámci Euro Hockey Challenge. Už od utorka zarezávajú Slováci na popradskom zimnom štadióne, ktorý je na zápas s Fínskom vypredaný do posledného lístka. Včera mali reprezentnanti v Poprade 75-minútový tréning už aj s Marekom Viedenským z Worcesteru Sharks, ktorý by sa mal do zápasového cyklu zapojiť na Slovakia Cupe v Bratislave, 1. až 3. mája. Z tréningu vám ponúkam aj pár fotografií. Ospravedlňujem sa však za menšiu neprofesionálnosť.

    text

    text

    text

    text
     
    Príjemný podvečer všetkým priateľom ľadového hokeja na Slovensku! Naša reprezentácia má dnes na programe posledný prípravný zápas v rámci Euro Hockey Challenge, keď od 17:00 slovenskí reprezentanti nastúpia na popradskom zimnom štadióne proti výberu Fínska. Zápasom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Slováci začali prípravu na Majstrovstvá sveta postupne 11. a 13. apríla, keď v bratislavskej Slovnaft Aréne privítali výber Ruska. V prvom zápase sa našim chlapcom darilo menej, keďže podľahli súperovi výsledkom 1:3. Za nás sa ako jediný presadil popradský útočník Adam Lapšanský. Do druhého zápasu sa však naši hokejisti poučili z chýb a zdolali Rusov rozdielom 4:3. Do streleckej listiny sa zapísali postupne Mikúš, Skokan, Nagy a Šatan. Za Rusov sa presadili Širokov, Lisin a Dadonov.
    Následne, 17. a 19. apríla, odohrali slovenskí hokejisti dva duely vo Francúzsku, keď najprv podľahli Francúzom výsledkom 4:2 poprvýkrát v našej histórii a o dva dni neskôr už zvíťazili v pomere 1:3. V prvom zápase sa za našich presadil Špirko a Šťastný. V druhom súboji dokázal kapitán Šatan dvakrát rozvlniť sieť a tretí gól pridal do brány Tybor.
    Pred dvoma dňami hrala naša reprezentácia v košickej Steel Aréne jeden z dvoch prípravných meraní síl proti Fínsku, no 8347 košických divákov nevidelo gól vo fínskej sieti, keďže sme proti Fínom prehrali 0:3. Za hostí skóroval Keränen, Hytönen a Teräväinen.

    Nominácia Slovenska na zápas s Fínskom:
    Brankári: Ján Laco, Jaroslav Janus, Július Hudáček
    Obrancovia: Ján Brejčák, Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Vladimír Mihálik, Karol Sloboda, Richard Stehlík, Martin Štajnoch, Ivan Švarný, Juraj Valach, Martin Marinčin, Radek Deyl
    Útočníci: Martin Bakoš, Martin Bartek, Tomáš Bulík, Marcel Haščák, Patrik Lušňák, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Ladislav Nagy, Martin Réway, Dávid Skokan, Miroslav Šatan, Rastislav Špirko, Andrej Šťastný, Radoslav Tybor, Peter Zuzin, Tomáš Marcinko

    29 – to je číslo, ktoré udáva počet vzájomných zápasov s Fínskom. Dnešný bude v poradí tridsiaty. Bilancia Slovenka s krajinou tisícich jazier je viac než zlá, keďže doposiaľ sme vyhrali iba v piatich súbojoch a až 19-krát naši reprezentanti odchádzali z ľadu ako porazený celok.

    Nominácia Fínska na prípravný zápas so Slovenskom v Poprade:
    Brankári: Mikko Koskinen (Sibir Novosibirsk, Rus./KHL), Juuse Saros (Hämeenlinna)
    Obrancovia: Oskari Korpikari (Lahti), Tommi Taimi (Pori), Tommi Kivistö (Ilves Tampere), Esa Lindell, Jere Karalahti (obaja Jokerit Helsinki), Tuukka Mäntylä (Metallurg Novokuzneck, Rus./KHL), Jyri Marttinen (Pori), Juuso Hietanen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL)
    Útočníci: Jani Tuppurainen (Jyväskylä), Petteri Wirtanen (Donbas Doneck, Ukr./KHL), Juha-Pekka Hytönen (Lausanne, Švaj.), Veli-Matti Savinainen (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Michael Keränen (Ilves Tampere), Tommi Huhtala, Eetu Pöysti (obaja Espoo Blues), Teuvo Teräväinen (Rockford IceHogs, USA/AHL), Iiro Pakarinen (IFK Helsinki), Jarkko Immonen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Miika Lahti (Jyväskylä), Jere Sallinen (Örebro, Švéd.), Tomi Sallinen (Espoo Blues)

    Pred našimi reprezentantmi stojí tak ďalšia výzva. Potešia slovenskí hokejisti aj východné Slovensko a dokážu zvíťaziť tu pod Tatrami alebo Fíni uspejú v obidvoch zápasoch?

    Tréner Vladimír Vůjtek rozhodol, že do brány sa postaví Ján Laco.
    Z Popradu pochádza trojica našich reprezentantov. Sú nimi útočníci Dávid Skokan a Marcel Haščák a obranca Slovanu Bratislava Ján Brejčák. Všetci traja by chceli určite potešiť podtatranskú kulisu a s pomocou celého tímu vybojovať víťazstvo proti Fínom.

    Boj vypukne o 17:00 a vy môžete byť pri tom prostredníctvom nás. Príjemný športový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Laco (Hudáček) – Ďaloga, Sloboda – Marinčin, Čerešňák – Švarný, Štajnoch – Stehlík, Deyl – Nagy ("A"), Mikúš, Šatan ("C") – Tybor, Šťastný, Miklík ("A") – Reway, Špirko, Bartek – Skokan, Lušňák, Haščák

    Fínsko: Koskinen (Saros) – Mäntylä, Hietanen – Korpikari, Karalahti ("A") – Lindell, Taimi – Marttinen, Kivistö – Tuppurainen, Immonen, Hytönen ("C") – Keränen, Teräväinen, Pakarinen – J. Sallinen, T. Sallinen, Poysti – Savinainen, Lahti, Wirtanen ("A")

    Rozhodca: Tomáš Orolín, Peter Jonák – Miroslav Valach, Martin Smrek.
     
    Slovenskí hokejisti sa dnes predstavia v modrých dresoch pod taktovkou trénera Vladímira Vůjteka.

    Fínski reprezentanti sa proti Slovákom postavia v bielych dresoch a koučovať ich z lavičky bude tréner Erkka Westerlund.
     
    Popradský zimný štadión je už zaplnený takmer do posledného miesta a začína sa tu tvoriť skvelá atmosféra. Máme sa na čo tešiť.
     
    Na ľad prichádzajú aj mladí trenčianski hokejisti, ktorí tento rok vybojovali titul Majstra Slovenska starších žiakov. Budú ocenení reprezentančnými dresmi s vlastnými menami a taktiež sú im odovzdané aj hokejky. Ceny im udeľuje prezident slovenského zväzu ľadového hokeja, pán Igor Nemeček.
     
    Za búrlivého potlesku vychádzajú na ľad slovenskí reprezentanti!
     
    Po nich prichádza aj súper z Fínska.
     
    Na úvod si vypočujeme štátne hymny.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodné buly skrížili hokejky Mikúš a Immonen, ale úspešnejší bol napokon fínsky center, ktorý sa snažil založiť prvý útok, ale Slováci boli dobrí v defenzíve.
     
    00:40
    Ďaloga predviedol pekný ofenzívny výpad po ľavom krídle a spoza brány hľadal pred bránkoviskom Mira Šatana, ktorý však z prvej neprekvapil Koskinena!
     
    00:58
    Teuvo Teräväinen sa snažil dostať cez útočnú modrú čiaru, ale jeho prienik samu nepodaril dokonca, keďže musel puk len odovzdať na zadný mantinel.
     
    01:25
    Ján Laco musel hokejkou zlikvidovať nahodený puk pred slovenskú bránu. Následne sú už Slováci v útočnom pásme, ale nedarí sa im zatiaľ presadiť.
     
    02:17
    Tuuka Mäntylä si pripravoval puk na strelu od modrej čiary, ale dvojica Skokan-Lušňák ho skvelo odzbrojila od puku.
     
    02:46
    Od modrej čiary vyslal prudkú strelu švihom Marcel Haščák a podarilo sa mu prinútiť k zákroku brankára Koskinena, ktorý vyrážal na ochrannú ieť.
     
    03:18
    Jani Tuppurainen si skvelo spoza brány nakorčuľoval okolo ľavej tyčky, ocitol sa osamotený pred Lacom, ale nepodarilo sa mu zakončovať presne!
     
    04:02
    Andrej Šťastný získal útočné pásmo bekhendovým nahodením puku na brankára Koskinena, ktorý musel zasahovať pred ďalšími slovenskými hráčmi.
     
    04:22
    Martin Bartek sa snažil vypáliť z ľavej strany klziska, ale pri pripravovaní puku len zlomil hokejku o fínskeho obrancu.
     
    04:56
    Tommi Kivisto pálil od modrej čiary, ale jeho projektil napokon smeroval len pred Laca, keďže odtiaľ ho fínsky hráč tečoval do rohu hracej plochy.
     
    05:45
    Fíni okamžite vybojovali náš nahodený puk.
     
    05:58
    Dávid Skokan skvelo prečítal hru Fínov a pálil z vrchola ľavého kruhu, no jeho pekný prienik a strelu švihom zastavil pozorný brankár Mikko Koskinen.
     
    06:35
    Vynikajúci Ján Laco! Najprv skvelo zneškodnil prienik poza bránu, keď smeroval pred neho Tuppurainen a aj následnú dorážku bravúrne zneškodnil svojím betónom!
     
    06:50
    Chvíľu sa diskutovalo o vylúčení fínskeho hráča, ale napokon si ide Iiro Pakarinen sadnúť na dve minúty za sekanie.
     
    07:04
    Michel Miklík si pripravil puk na streľbu z hranice pravého kruhu a vypálil, ale jeho strelu Koskinen vyrazil pred seba, kde ešte stáli slovenskí hráči, ale tí nedokázali už dorážať.
     
    07:42
    Reway hľadal pred bránou Špirka, ale ten bol v medzikruží zablokovaný fínskym obrancom Kivistöm, a tak nemohol pokračovať k zakončeniu.
     
    08:20
    Fíni sa dokázali oslobodiť aj po druhýkrát z vlastnej obrannej tretiny. Slováci sú však už v pásme.
     
    08:41
    Ladislav Nagy síce zaviedol puk do útočnej tretiny, ale vzápätí neprihral presne na modrú čiaru.
     
    09:02
    Jarkko Immonen sa dostal do brejkovej pozíce a smeroval osamotený na Jána Laca, ktorý však opäť prečítal jeho blafák a zachytil puk do lapačky!
     
    09:28
    Richard Stehlík si na modrej čiare spracoval prihrávku od Haščáka a švihom pálil, no jeho prudkú strelu švihom dokázal Koskinen jednoducho zachytiť do svojej lapačky.
     
    09:39
    Iiro Pakarinen strieľal od modrej čiary ťahom, ale Ján Laco mal odkrytý výhľad, a tak dokázal toto nahodenie zachytiť do svojej lapačky.
     
    09:51
    Už to vyzeralo na prečíslenie Slovenska, ale naši hráči sa dopustili ofsajdu, ktorý si všimol pozorný čiarový rozhodca.
     
    10:18
    Bartek zlikvidoval pri mantineli Keränena, ale následne sa mu už puk nedostal na jeho hokejku, keďže ostatní Fíni boli hned na mieste diania a puk poslali až ku Lacovi, ktorý ho prikryl.
     
    10:50
    Juraj Mikúš perfektne strieľal švihom z ľavej strany, ale jeho projektil však bol nepresný, no pred bránou bol ešte Šatan, avšak ani ten neusmernil puk do fínskej siete.
     
    11:32
    Slovensko si zahrá v početnej prevahe. Na dve minúty si odchádza sadnúť Tommi Taimi, ktorý sa previnil podrazením.
     
    11:37
    Fíni sa na úvod okamžite oslobodili vyhodením puku.
     
    11:54
    Naši hráči si ani na druhýkrát nenašili cestu k rozostaveniu v útočnom pásme a Fínom sa podarilo vyhodiť puk.
     
    12:18
    Savinainen sa dostal k zakončeniu z ľavého kruhu, no svojou strelou však neohrozil Jána Laca.
     
    12:51
    Slovensko dalo gól! Slovenskí hokejisti sa dostali do jednogólového vedenia počas využitej presilovej hry! Martin Reway sa dostal k puku na modrú čiaru a strieľal švihom na bránu. Pred bránou skvelo stál IVAN ŠVARNÝ, ktorý svojou hokejkou tečoval puk poza Koskinena!
    Asistenciu si pripísal Martin Reway a Martin Bartek.
     
    13:38
    Fíni dobre napádali našich hráčov a podarilo sa im tak získať puk v strednom pásme. Hráči Fínska sú pri puku aj naďalej v útočnom pásme.
     
    14:17
    Nagyovi sa nepodarilo spracovanie puku v strednom pásme, keď mu z vlastnej obrannej tretiny prihrával Marek Ďaloga.
     
    14:40
    Miika Lahti strieľal z pravej strany pri pravom kruhu, no z tohto miesta sa mu nepodarilo prekvapiť slovenského gólmana, ktorý svojím betónom puk vyrazil do bezpečia.
     
    15:15
    Jyri Marttinen si prevzal puk v medzikruží od svojho spoluhráča a švihom strieľal, no jeho zakončenie taktiež neprekvapilo pozorného slovenského brankára Laca.
     
    15:40
    Lahti nahadzoval zo stredného pásma do útočného, no puk sa veľmi nezvyčajne odrazil medzi kruhy, kde bol pripravený Juha-Pekka Hytönen, ktorý sa dostal do brejku, ale Laco opäť skvelo likvidoval!
     
    16:32
    Marttinen nahadzoval naslepo z pravej strany pred Laca, kde hľadal Pakarinena, no ten už nedokázal spred bránkoviska zakončovať letiaci puk.
     
    17:23
    Karol Sloboda sa dostal k puku na modrej čiare po prihrávke od Nagya, ale Koskinen bol v strehu a dokázal puk prikryť pod svoju lapačku.
     
    17:37
    Andrej Šťastný tečoval strelu od Martina Marinčina, no napokon puk usmernil len na sklenenú časť mantinela.
     
    17:58
    Fínskym hráčom zasa pomohol mantinel, keď sa im puk spoza brány odrazil priamo do medzikružia, kde si však už nenašiel cestu ku skórovaniu do prázdnej brány.
     
    18:33
    Ján Laco opäť fantasticky zachytil do svojej lapačky strelu od Jyriho Marttinena, ktorý pálil od modrej čiary, ale slovenský brankár mal v rozkľaku všetko pod kontrolou!
     
    19:02
    Richard Stehlík sa snažil vypáliť od modrej čiary, ale jeho projektil mu zablokovala fínska obrana.
     
    19:16
    Lušňák strieľal spomedzi dvoch kruhov po nepresnej rozohrávke Fínska, no Koskinen dokázal zachytiť letiaci puk do svojej výstroje.
     
    19:48
    Po tlaku našich hráčov v útočnom pásme doplatil na vylúčenie Ladislav Nagy, ktorý sa previnil seknutím.
     
    19:58
    Martin Marinčin však bezpečne získal puk pod svoju moc a poslal ho von cez všetky čiary.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodných dvadsiatich minútach sme videli väčší tlak slovenských hráčov, ktorí však častokrát boli ohrození brejkami fínských hokejistov, ktorí dokázali Jánovi Lacovi neraz poriadne zavariť. Z gólu sa však napokon tešili Slováci, ktorí sa v 13. minúte dostali do vedenia zásluhou Ivana Švarného.

    Druhá tretina začína približne o 17:46.
     
    Počas prestávky prichádzajú na ľad aj Majsterky Slovenska v ženskej kategórii, ktoré sú ocenené dvomi pohármi. Gratulujeme!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Na vhadzovaní boli opäť úspešnejší fínski hráči, ktorí sa okamžite usadili v útočnom pásme, pretože majú k dispozícii presilovú hru po dobu jednej minúty a tridsiatichdvoch sekúnd.
     
    20:20
    Od modrej čiary vypálil Juuso Hietanen, ktorý však strelou z prvej trafil len špičku hokejky brankára Jána Laca, ktorý vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    20:34
    Ani Hytöonen a ani Tuppurainen nedokázali na viac pokusov usmerniť puk do slovenskej siete po závare pred našou bránou! Vhadzovanie po pravici Jána Laca.
     
    20:48
    Fínsko dalo gól!
    Fínskym hráčom sa podarilo využiť presilovú hru! Immonen strieľal od modrej čiary priamo pred bránu, kde už stál pripravený TUUKKA MANTYLA, ktorý usmernil svojou hokejkou letiaci puk do Lacovej brány!
    Asistenciu si pripísal Jarkko Immonen.
     
    21:34
    Dvojvylúčenie:
    Marcel Haščák dostáva dve minúty za držanie protihráča.
    Na fínskej strane je to Iiro Pakarinen.
     
    22:03
    Ladislav Nagy sa dostal s pukom do medzikružia odkiaľ vypálil švihom, no jeho zakončenie brankár Koskinen videl s prehľadom a zachytil ho do svojej lapačky.
     
    22:20
    Naši hráči budú hrať v presilovej hre 4 na 3. Dve minúty dostáva Tommi Taimi, ktorý sa previnil držaním hokejky.
     
    22:41
    Štajnoch nabil Ivanovi Švarnému na modrú čiaru a ten okamžite pálil, no jeho projektil smeroval len tesne vedľa pravej žrde.
     
    23:11
    Na ľadovú plochu naskočil už vylúčený Haščák a taktiež aj fínsky hráč Pakarinen.
     
    23:17
    Pred fínskou bránou sa ihneď strhla menšia potýčka, ktorá má následky na vylúčeniach pre obe strany. Jyri Marttinen a Ivan Švarný dostávajú dve minúty za hrubosť.
     
    23:37
    Ladislav Nagy sa skvelo natlačil po pravom krídle, následne sa presunul až ku bránkovisku, kde si pripravoval blafák, no v tom momentne stratil stabilitu na korčuliach a vletel priamo do Koskinena, ktorý už posunul bránu.
     
    24:02
    Ján Laco skvelo vybehol proti možnej brejkovej situácii Savinainea po zlej slovenskej rozohrávke, ale slovenský gólman dokázal puk odpáliť mimo ďalší dosah Fínov.
     
    24:38
    Fíni smerovali do prečíslenia, no pred bránu si nedokázali puk správne prihrať na svoje hokejky, a tak naši reprezentanti získali kus čiernej gumy pod svoju kontrolu.
     
    25:34
    Šťastný len poľahky nahodil od modrej čiary pred Mikka Koskinena, ktorý svojou hokejkou rozohral puk.
     
    26:05
    Richard Stehlík sa dostal k strele od modrej čiary, no z tejto pozície sa mu nepodarilo prekvapiť Koskinena, ktorý puk vyrazil svojím betónom.
     
    26:46
    Slovíci opäť nepredviedli príliš šťastnú rozohrávku, keďže Stehlík zazmätkoval po prihrávke od Deyla a k strele sa dostal Eetu Poysti, ktorý však triafal len mimo slovenskej svätyne.
     
    27:11
    Na popradskom štadióne momentálne vládne skvelá atmosféra, ktorá, samozrejme, poháňa našich chlapcov do ďalších gólových situácií.
     
    27:48
    Fíni opäť preukázali dôrazný forčeking a podarilo sa im získať puk v našom obrannom pásme, ale napokon všetko vyriešil o malú chvíľu Ivan Švarný, ktorý rozohrával.
     
    28:00
    Početná výhoda pre Slovensko. Petteri Wirtanen je potrestaný dvomi minútami za hákovanie.
     
    28:22
    Nagy prihrával na modrú čiaru Jurajovi Mikúšovi, no ten si nedokázal prihrávku dostatočne spracovať, a tak sme boli z útočného pásma vyhodení.
     
    29:13
    Miroslav Šatan sa snažil naservírovať pred bránu Ladislavovi Nagyovi, ale jeho prihrávka vzduchom však napokon nenašla žiadneho adresáta.
     
    29:36
    Michel Miklík strieľal z ľavej strany švihom, no pozorný Koskinen dokázal puk vyraziť do rohu klziska.
     
    30:03
    Fíni už hrajú v plnom počte, no ihneď po naskočení fínskeho hráča sa dostali Slováci k viacerým dorážkam pred bránu, no napokon ani Andrej Šťastný a taktiež aj Radoslav Tybor nezakončili do poloodkrytej brány!
     
    30:14
    Andrej Šťastný dostáva dve minúty za sekanie. Fíni tak majú možnosť početnej výhody.
     
    30:34
    Karalahti našiel skvelou krížnou prihrávkou na opačnej strane útočného pásma Teräväinena, no ten triafal len do pleksiskla!
     
    31:13
    Slovensko dalo gól! Náš kapitán MIROSLAV ŠATAN sa ideálne dostal k nahodenému puku od na zadný mantinel, ktorý sa odrazil pred bránu a tám stál práve náš tichý zabijak, ktorý svojím blafákom prekonal Koskinena!
    Asistenciu si pripísal Ivan Švarný.
     
    32:04
    Na ľadovú plochu už naskočil aj vylúčený Andrej Šťastný.
     
    32:10
    Ján Laco si na svoje konto pripísal ďalší zákrok, keď musel čeliť strele od Tomiho Sallinena, ktorý pálil z medzkružia. Náš brankár však nič nenecháva na náhodu a stráži slovenskú svätyňu ako sa len dá.
     
    32:46
    Už to vyzeralo na rýchly protiútok Slovákov, no Dávid Skokan bol v strednom pásme zastavený. Naši však opäť pri puku.
     
    33:18
    Ivan Švarný napriahol na modrej čiare, ale svojou tvrdou strelou trafil len fínskeho hráča stojaceho pred ním.
     
    34:30
    Marek Ďaloga sa obtočil okolo brány a snažil sa v medzikruží nájsť svojich spoluhráčov, no napokon fínska obrána získala puk, ale odtlačila ho len ku vracajúcemu sa Ďalogovi, ktorý od modrej pálil na Koskinena, ktorý však zachytil puk do svojej výstroje.
     
    34:50
    Slovenskí reprezentanti majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si odchádza sadnúť Iiro Pakarinen za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    35:29
    Juraj Mikúš získal puk v rohu klziska a posielal ho naslepo pred bránu, no jeho nahodený puk však napokon nenašiel žiadneho slovenského prijímateľa.
     
    35:58
    Slovenský gólman Ján Laco si na svoje konto pripísal ďalší zákrok, keď zlikvidoval strelu od Miiku Lahtiho z pravej strany svojou lapačkou.
     
    36:11
    Michel Miklík nahadzoval do útočného pásma, no tam sa puku zmoncili Fíni, ktorí ho poslali von až do našeho obranného pásma.
     
    36:55
    Hostia v plnom počte.
     
    37:01
    Slováci hrajú v šestici, pretože nastalo avizované vylúčenie na fínskej strane. K strele sa na ľavej strane dostal Miklík, no ten bol nepresný.
     
    37:15
    Hra je už prerušená a na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Jyri Marttinen, ktorému je udelený dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    37:19
    Mikko Koskinen na úvod našej početnej výhody po vhadzovaní pre istotu prikryl puk.
     
    37:39
    Martin Reway skvelo našiel z ľavej strany v medzikruží Rastislava Špirka, ktorý však dokázal trafiť telo brankára Koskinena, pretože ten sa dokázal veľmi bleskovo presunúť!
     
    38:12
    Mikúš si teraz nerozumel v kombinácii so Šatanom, a tak sa Fíni dokázali poľahky oslobodiť vyhodením puku.
     
    38:33
    Na ľadovú plochu padol Juraj Mikúš, ale ukázal, že je silný bojovník a odišiel na striedačku po vlastných.
     
    39:12
    Marinčin naznačil strelu od modrej čiary z osi ihriska, ale na ľavej strane našiel Michela Miklíka, ktorý si však nespracoval prihrávku, pretože tá bola tečovaná fínskym hráčom.
     
    39:28
    Po vhadzovaní v obrannom pásme Fínska sa Fíni, ktorí už hrajú v plnom počte, oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary, za čo je icing.
     
    39:56
    Radek Deyl vzal puk pod svoju moc a šiel s ním až za bránku Jána Laca, čím počkal na koniec druhého dejstva.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli po jednom góle na oboch stranách, keď najprv stav vyrovnal Mäntylä pukom v našej sieti v priebehu 21. minúty, ale v 32. minúte náš kapitán Miroslav Šatan opäť poslal Slovensko do vedenia 2:1.

    Posledná tretina sa začína približne o 18:39.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4468 divákov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Fíni dokázali uspieť na vhadzovaní a okamžite sa prostredníctvom nahodenia dostali do útočného pásma.
     
    40:38
    Puk však už majú následne za vlastnou bránou v moci Slováci, ktorí sa pripravjú na prvý útok.
     
    40:56
    Michel Miklík získal rýchlosť po pravej strane klziska a z hranice pravého kruhu vypálil švihom, no jeho strela napokon smerovala len mimo vzdialenejšej žrde.
     
    41:09
    Teuvo Teräväinen našiel v medzikruží osamoteného Michaela Keränena, ktorý si najprv pripravil puk na streľbu a následne švihom strieľal, no Ján Laco bol na mieste a puk zachytil do svojej výstroje.
     
    41:35
    Ivan Švarný sa dostal k puku na modrej čiare a strieľal, ale jeho projektil napokon skončil len na ochrannej sieti.
     
    41:58
    Martin Reway ideálne získal puk po zlej rozohrávke Fínska a pokračoval takmer bez ohrozenia na fínsku bránu po ľavej strane, no gólman Koskinen vyrazil puk do rohu klziska!
     
    42:43
    Náš štvrtý útok teraz narobil Fínom poriadne problémy! Najprv si Haščák vymenil puk s Lušňákom a z medzikružia pálil, no len do Koskinena. Potom sa dostal k puku aj Skokan, ktorý z pravej strany nastreľoval, ale fínsky brankár je opäť pozorný!
     
    43:17
    Ladislav Nagy vypálil švihom z medzikružia spoza hráča, no brankár Mikko Koskinen dokázal zistiť smer strely a svojou lapačkou skvelo zasiahol!
     
    43:58
    Ladislav Nagy sa opäť dostal do skvelej pozície medzi kruhami, no jeho strela švihom našla len zadný mantinel. Táto situácia bola priam identická s tou predošlou.
     
    44:45
    Martin Marinčin nahadzoval z ľavej strany v útočnom pásme puk na bránu, no ten ešte poskočil po zásahu fínského hráča a Koskinen ostal jemne prekvapený, no napokon puk zachytil.
     
    45:03
    Eetu Poysti sa dostal na pravú stranu v útočnej tretine odkiaľ vypálil, no Ján Laco betónom skvelo puk vyrazil mimo ďalšieho ohrozenia brány.
     
    45:34
    Martin Reway sa skvelo pretlačil po ľavom krídle a dostal sa až ku koncovke, no jeho strelu Koskinen zneškodnil svojimi betónmi.
     
    46:18
    Fíni sa momentálkne nachádzajú s pukom na hokejkách a vyvíjajú kolotoč v našom pásme.
     
    46:38
    Slováci sa však po dlhšom čase dokázali oslobodiť, no dostali sa len do stredného pásma, keďže počas preniknutia modrou čiarou sa dopustili postavenia mimo hry.
     
    46:56
    Ladislav Nagy vypálil z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon našiel len pleksisklo a Fíni sa dostali k puku.
     
    47:16
    V početnej prevahe si zahrajú Slováci. Iiro Pakarinen je potrestaný dvomi minútami za napadnuteie.
     
    47:58
    Michel Miklík mal puk na hokejke na ľavej strane klziska, chvíľu rozmýšľal, ale napokon sa rozhodol pre strelu, ktorá trafila Koskinena. Miklík smeroval aj k dorážke, ale gólman Fínska už puk prirkyl.
     
    48:26
    Fíni poslali puk až ku Jánovi Lacovi. Akciu rozohráva Martin Štajnoch.
     
    48:57
    Ladislav Nagy opäť krásne prešiel po ľavom krídle a dostal sa k zakončeniu od bližšej žrde, no Koskinen bol pozorný a puk vyrazil.
     
    49:27
    Fíni však už hrajú v týchto chvíľach v pätici.
     
    50:15
    Slováci si však teraz nerozumeli v rozohrávke a poslali puk cez všetky čiary, za čo čiaroví rozhodcovia odpískali icing.
     
    50:45
    Ján Laco opäť skvelo zasiahol po strele od Iiriho Pakarinena z pravej strany, keď jeho projektil švihom zneškodnil svojimi betónmi.
     
    51:29
    Marinčin hľadal v strednom pásme Miklíka, no pozorná fínska defenzíva puk upratala do bezpečia a zakladala útok.
     
    52:12
    Fíni na istý čas podržali našich hráčov v útočnom pásme, ale o malý moment sa naši oslobodili a dostali sa k zakončeniu v útočnom pásme, keď pálil obranca Švarný, no len do hráča fínskeho výberu.
     
    53:31
    Miroslav Šatan nahadzoval puk po mantineli, no na druhej strane sa už puk dopravil ku fínskym hráčom, ktorí boli rýchlejší než tí slovenskí.
     
    54:24
    Skokan prihral na stred ideálne Marcelovi Haščákovi, ktorý putoval do medzikružia, odkiaľ vyslal strelu švihom, ale tú mu zrazil fínsky obranca na pleksisklo.
     
    55:02
    Radoslav Tybor pálil z pravého krídla v útočnom pásme švihom, no brankár Koskinen dokázal puk zachytiť do svojej lapačky a prerušiť hru.
     
    55:15
    Veli-Matti Savinainen sa dostal k strele spomedzi kruhov, no nedokázal prekvapiť brankára Jána Laca, ktorý bol rýchly a puk sa mu podarilo vyraziť do rohu klziska.
     
    56:05
    Tuukka Mäntylä pálil od modrej čiary na bránu, kde bol zhluk viacerých hráčov, a preto Lacovi puk spadol nečakane do výstroje a nemal ho pod kontrolou, no napokon slovenský gólman pokľakol a prikryl ho.
     
    57:16
    Slováci vybojovali puk v útočnom pásme a snažili sa dostať k zakončeniu, no fínska obrana bola pozorná a všetko vyriešila.
     
    57:50
    Jere Sallinen strieľal od modrej čiary švihom, no jeho nahodenie gólman Laco vyrazil svojou vyrážačkou do rohu hracej plochy.
     
    57:56
    Peter Čerešňák dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Fíni tak majú obrovskú možnosť vyrovnať.
     
    58:38
    Skvelý Ladislav Nagy opäť podnikol samostatný ofenzívny výpad po strede ihriska a dostal sa k zakončeniu spomedzi kruhov, no puk napokon letel len na pleksisklo.
     
    59:18
    Ján Laco sa bleskovo presunul na pravú stranu počas prihrávky na Pakarinena, ktorý pálil z prvej, ale slovenský brankár puk bezpečne prikryl!
     
    59:21
    Tréner Vujtek požiadal o oddychový čas!
     
    59:22
    Brankár Koskinen po buly v útočnom pásme odchádza na striedačku!
     
    59:42
    Po menšom závare pred našou bránou puk skvelo odstrelil Marinčin!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí hokejisti sa napokon ubránili v poslednej časti hry a pripísali sa na konto ďalšie víťazstvo (posledné) v Euro Hockey Challenge. Za nás sa presadil Švarný a Šatan. Za Fínov skóroval ako jediný Mäntylä.

    Slováci tak odchádzajú z východu republiky s víťazstvom, ktoré ich povzbudí aj do ďalších zápasov. Najbližšie na Slovakia Cupe.

    Z popradského zimného štadióna sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (19:11:12)
    Marken.cz

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 13. Švarný (Reway, Bartek), 32. Šatan (Švarný) – 21. Mäntylä (Immonen)


    Slovensko: Laco (Hudáček) – Ďaloga, Sloboda – Marinčin, Čerešňák – Švarný, Štajnoch – Stehlík, Deyl – Nagy ("A"), Mikúš, Šatan ("C") – Tybor, Šťastný, Miklík ("A") – Reway, Špirko, Bartek – Skokan, Lušňák, Haščák
    Finsko: Koskinen (Saros) – Mäntylä, Hietanen – Korpikari, Karalahti ("A") – Lindell, Taimi – Marttinen, Kivistö – Tuppurainen, Immonen, Hytönen ("C") – Keränen, Teräväinen, Pakarinen – J. Sallinen, T. Sallinen, Poysti – Savinainen, Lahti, Wirtanen ("A")

    Rozhodčí: Tomáš Orolín, Peter Jonák – Miroslav Valach, Martin Smrek

    Diváci: 4468
    bahis siteleri