Lok. Moskva – Zenit 1:1 (kon.) | Kazaň – Ural 1:0 (kon.) | Machačkala – Groznyj 3:0 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:1 (0:1)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 04.05.2014, 11:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    82
    O necelou minutu později střídají i hosté. Jak jsem avizoval, do hry míří Anatolij Tymoščuk místo Dannyho.
     
    81
    Nyní teprve přichází pracovní náplň pro Vitalije Denisova, tomu přepouští místo na hřišti autor vyrovnávající branky Tkačev.
     
    76
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Katastrofální hrubka hostujícího brankáře Lodygina znamená vyrovnání a bouři moskevské radosti!

    Tentokrát už zcela osamocený Lodygin neudržel v rukavicích další centr od Šiškina, vyrazil míč přímo k noze SERGEJE TKAČEVA, jenž snadno doklepl míč do sítě!
     
    73
    Danny připravil obrovskou příležitost pro Šatova, před nímž už téměř zívala odkrytá branka, ovšem skvělým zákrokem udržel domácí ve hře pravý obránce Šiškin, jenž Šatovovi v poslední možnou chvíli přesně načasovaným skluzem ustřelil míč od kopačky!
     
    71
    Zápas tedy dopíská čtvrtý rozhodčí, ještě před pokračováním hry domácí střídají, Dame N'Doyeho nahrazuje Roman Pavljučenko.
     
    63
    Teď už přichází chvíle záložníka se zkušenostmi z Chelsea, Arsenalu nebo Realu Madrid, Lassana Diarra nahrazuje Magomeda Ozdojeva.
     
    62
    Zatímco se u lavičky Lokomotivu chystá do hry Lassana Diarra, tak z velké dálky vypálil pořádný projektil Hulk, brankář Abajev vyrazil míč pouze před sebe a naštěstí pro domácí k odraženému míči měl Michalik blíže než dobíhající Rondón.
     
    45+1
    Žlutou kartu za nesportovní chování inkasuje M'bark Boussoufa.
     
    45
    Po souhře Rondóna s Witselem pálil ze zajímavé pozice Hulk, jeho ránu obětavým skluzem zablokoval Ďurica a brazilský útočník nemůže uvěřit, že sudí Jegorov neodpískal pokutový kop za hru rukou slovenského obránce. Ten skutečně odrazil míč loktem, ovšem ruku měl u těla a případná penalta by byla více než přísná.
     
    35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Criscitův centr do pokutového území Ďurica přes hlavu odkopl pouze na roh pokutového území, odkud zimní posila Zenitu z Rubinu Kazaň JOSÉ SALOMON RONDÓN propálil vše, co mu stálo v cestě do sítě a Zenit vede ve šlágru 1:0!
     
    20
    Nádherný fotbalový moment z kopačky Alexandra Samedova! Ten zakroutil ránu z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů do břevna hostující branky, Lodygin se po míči natahoval marně, ale ke štěstí jeho i celého Zenitu se ani k dorážce už nikdo z domácích fotbalistů nedostal!
     
    19
    N'Doye pronikl útočnou polovinou až před pokutové území Zenitu, kde jej nešetrným skluzem srazil k zemi Luis Neto a kromě žluté karty pro hostujícího stopera je tu možnost velmi zajímavé standardní situace pro Lokomotiv.
     
    8
    Podobnou šanci si po rychlém kontru vypracovali i domácí! Samedov načechral svůj centr na hlavu N'Doyého, třináctigólový kanonýr dokázal nasměrovat svoji hlavičku k tyči, kde ale ukryl míč do svých rukavic Jurij Lodygin v brance Petrohradu. Ten dokázal během sezóny vytlačit z postu jedničky velmi zkušeného Vjačeslava Malafejeva a také si dělá reprezentační ambice.
     
    7
    Na Witselův přesný centr si v pokutovém území naskočil Hulk, ke zjevnému zklamání hostující střídačky ale hlavou mířil těsně nad branku Lokomotivu. V každém případě jsme byli svědky první vážnější příležitosti úvodu zápasu.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 76. Tkačev – 35. Rondón

    Karty:   45+1. Boussoufa (LMO) – 19. Neto (PET)


    FK Lokomotiv Moskva: Abajev – Šiškin, Ďurica, Michalik, Janbajev – Šešukov, Ozdojev (63. Diarra) – Boussoufa, Samedov, Tkačev (81. Denisov) – N'Doye (71. Pavljučenko)
    Náhradníci: Guilherme, Širokov – Denisov, Beljajev, Diarra, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, Makarov, Tigorev, Pavljučenko, Ťurik

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Lombaerts, Neto, Criscito – Šatov, Witsel, Fajzulin, Danny (82. Tymoščuk) – Rondón, Hulk
    Náhradníci: Malafejev, Vasjutin – Ansaldi, Hubočan, Smolnikov, Lukovič, Simonjan, Zyrjanov, Rjazancev, Tymoščuk, Aršavin

    Rozhodčí: A. Jegorov

    Diváci: 25 603
    bahis siteleri