Slovensko – Francie 3:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:4 (kon.) | Česko – Kanada 3:4 (kon.)
Rusko – USA 6:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Bělorusko
Pondělí 12.05.2014, 15:45 • Minsk Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Ambühl trestuhodně minul kotouč ve vynikající pozici!
     
    58:55
    Sean Simpson si vyžádal pro švýcarský tým oddechový čas.
     
    58:45
    Švýcarsko je na ledě se šesti bruslaři.
     
    57:54
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Šílenství? Ano, doslovné a zasloužené, Minsk Arena bouří! MICHAIL GRABOVSKIJ se dostal po krásné přihrávce do úniku a ten proměnil krásným blafákem do bekhendu.
     
    57:37
    I Bělorusové vědí, jak si zkomplikovat život. Po zablokované střele musel faulovat Dmitrij Korobov (BLR), který si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    57:02
    Velká šance pro Grabovského se Sergejem Kosticynem! Tito hráči dvakrát dorážel těsně před Berrou nehlídaný puk. Švýcarský brankář odolal!
     
    56:20
    A udělali jí Švýcaři, jmenovitě střelec prvního gólu Yannick Weber (SUI), který vyhodil kotouč mimo hracího plochu bez zavinění druhé hole. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    54:51
    Hollenstein hledal své spoluhráče před brankou, Cunti jen těsně minul puk!
     
    52:33
    Velká mela před brankou Berry! Grabovskij nahodil kotouč po výjezdu z rohu na branku, kde tuze bojoval Stěpanov. Běloruskému střednímu útočníkovi se nepodařilo chvíli nehlídaný kotouč, který nakonec pokryl švýcarský brankář!
     
    49:49
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Blesk z čistého nebe v krátkém sledu vol.2! Grabovskij vystihl švýcarskou rozehrávku, přistrčil Kaljužnému a domácí kapitán přehrál na SERGEJE KOSTICYNA, který zavěsil pod víko Berrovy branky. Ten byl proti této akce bezmocný. Asistence: Alexej Kaljužny, Michail Grabovskij.
     
    43:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No to byla akce, panečku! Náhradník za zraněného Bärtschiho ETIENNE FRODIEVAUX dostal přistrčený kotouč v obranném pásmu od Segera a po průniku do pásma krásně trefil pravé víko Kovalovy branky! Asistence: Mathias Seger.
     
    43:20
    Kevin Fiala po výjezdu z rohu jen o kousek minul Kovalovu branku!
     
    41:34
    Ovšem nyní měl velkou šanci Luca Cunti, který se zjevil před běloruským brankářem. Ten mu jeho výjezd překazil, ač s obtížemi.
     
    39:30
    Dvě velké šance teď zahodili domácí hráči! Nejprve se netrefil v dobré pozici mezi kruhy Grabovskij a poté z voleje vystřelil nad kapitán Kaljužnyj!
     
    35:29
    A během ní zahlásil místní hlasatel počet diváků. Dnešnímu třetímu domácímu utkání Bělorusů přihlíží 13 201 mužů a žen. Další skvělá návštěva je na světě.
     
    23:06
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Ušní bubínky opět dostávají zabrat, je totiž vyrovnáno! Korobov nastřelil kotouč za branku, kde ho vydoloval ANDREJ STAS a po krátkém výjezdu zpoza branky zakončil pod Berrou. Asistence: Dmitrij Korobov, Geoff Platt.
     
    22:47
    Po krátké potyčce byli vyloučeni. Za domácí Sergej Kosticyn (BLR) dvě minuty za hrubost. Stejný prohřešek byl přičten na účet Dominiku Schlumpfovi (SUI).
     
    22:47
    Tohle byla gigantická šance v podání domácích Bělorusů! Grabovskij poslal přihrávku přes brankoviště, která se dostala až k Sergeji Kosticynovi. Útočník Omsku netrefil prázdnou branku!
     
    21:59
    Grabovskij vybídl Kaljužného do velké šance, který střílel a poté dorážel za jistého Berru. Ten kotouč přikryl!
     
    20:47
    Sotva se Stěpanov vrátil z trestné, dostanou jeho spoluhráči velkou možnost. Budou hrát po faulu Andrese Ambühla (SUI) přesilovku 5 na 3. Ten dostává dvě minuty za hákování.
     
    19:26
    Jenže přesilovou hru odmítl Damien Brunner (SUI), který podrazil brankáře Kovala a bude pykat dvě minuty za nedovolené bránění. Pokračuje hra 4 na 4.
     
    18:36
    Další komplikace do domácích řad. Nyní jich bylo až příliš mnoho na ledě, za což odsedí trest Andrej Stěpanov (BLR).
     
    17:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V první třetině zde máme druhý gól v oslabení. Oba týmy si připsaly jeden. Po velké chybě Graborenka na modré čáře se sám na Kovala hnal RETO SCHÄPPI, který mistrně zvládl blafák do forhendu a zakončil pod padajícím běloruským brankářem přesně. Bez asistence.
     
    17:17
    Bělorusko bude mít k dispozici první přesilovou hru. Na trestnou lavici odchází Yannick Weber (SUI) na dvě minuty za držení.
     
    14:52
    Reto Schäppi měl nyní po krásném uvolnění od Stancesca velkou šanci tváří v tvář Kovalovi, trefil pouze jeho beton! Následnou dorážku pokryla běloruská obrana
     
    11:23
    Velké šance Platta! Běloruský útočník vypálil hned dvakrát, při druhé střele se nádherným přesunem prezentoval Reto Berra, který kotouč vyrazil lapačkou!
     
    09:37
    Korobov teď krásně našel v útočném zcela volného Sergeje Kosticyna, který ani nadvakrát nepřekonal Berru v brance Švýcarů!
     
    07:56
    Kevin Fiala v další šanci! Nyní pochybil, když se chtěl pokusit o samostatnou akci, protože vedle byl lépe postavený Denis Hollenstein. Koval situaci uhájil.
     
    06:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Švýcaři v téže přesilové situaci srovnávají krok. Roman Josi nabil na modré YANNICKU WEBEROVI, který z voleje trefil přesně dolní roh Kovalovy branky. Asistence: Roman Josi, Damien Brunner.
     
    05:32
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci! Domácí se v oslabení ujímají vedení. SERGEJ KOSTICYN si vzal kotouč ve středním pásmu a v přečíslení dva na jednoho zvolil střelu nad Berrovo rameno. Správné řešení. Bez asistence.
     
    04:44
    Brunner si počkal na to, až bude Romy ve výhodné pozici pro ránu a poté mu poslal nadýchanou žabičku, po níž vypálila švýcarská osmaosmdesátka do betonu Kovala!
     
    04:16
    Damien Brunner si svým agilním pohybem vynutil faul. Na trestnou lavici odchází za podražení Vladimir Denisov (BLR).
     
    03:58
    Obrovská šance Švýcarska! Hollenstein stahovačkou totálně vyautoval domácího obránce a předložil Fialovi, který se ještě pohledně pokoušel o blafák do bekhendu. Na poslední chvíli mu sjel kotouč z hole!
     
    03:02
    Velká šance Běloruska, ve které se na moment ocitl Andrej Stas, ovšem netrefil kotouč zcela podle svých představ. Berra chytá!

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 7. Weber (Josi, Brunner), 18. Schäppi, 44. Froidevaux (Seger) – 6. S. Kosticyn, 24. Stas (Korobov, Platt), 50. Kosticyn (Kaljužnyj, Grabovskij), 58. Grabovskij


    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Josi, Seger, Weber, Blum, Grossmann, Kukan – Moser, Romy, Brunner – Cunti, Fiala, Holenstein – Ambühl, Plüss, Suri – Rufenacht, Schäppi, Stancescu – Froideveaux
    Bělorusko: Koval (Mezin) – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Karev – Kaljužnyj, Stěpanov, Grabovskij – Platt, Stas, S. Kosticyn – Kolcov, A. Kosticyn, Kitarov – Ugarov, Jefimenko, Volkov – Kovyršin

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Piechaczek (GER) – Kilian (NOR), Schrader (GER)
    bahis siteleri