Německo – Rakousko 4:0 (kon.) | Portugalsko – Srbsko 0:0 (4:3 po pen.)
konec
Německo
4:0 (2:0)
Rakousko
Pondělí 28.07.2014, 18:00 • Ferenc Szusza Stadion, Budapešť (HUN) • Mistrovství Evropy U19
Předzápasové kurzy
     
    81
    Na poslední minutky se na hřiště podívá Alexander Joppich, naopak opačným směrem odchází Daniel Rosenbichler.
     
    78
    Niklas Stark obdržel od rozhodčího žlutou kartu, ale spíš to vypadalo, že právě Niklas Stark byl faulovaný, nikoliv Blutsch.
     
    75
    Poslední střídání v týmu Německa: dohráno má Joshua Kimmich, místo kterého přichází Marvin Friedrich.
     
    71
    Konrad Laimer zboural svého protihráče a rozhodčí mu udělil žlutou kartu.
    Hany MUKHTAR - 4 : 0
     
    68
    Německo právě vstřelilo branku!
    Skvěle se uvolnil Öztunali, jenž si zaběhl za obranu, kam obdržel přihrávku a poté balon poslal na malé vápno, kde se mu nabídl HANY MUKHTAR, kterému stačilo nastavit kopačku a Německo vede 4:0.
     
    67
    Střídá také Německo: hrací plochu opouští Davie Selke, kterého nahrazuje Sebastian Stolze.
     
    66
    Druhá změna v sestavě Rakouska: hřiště opustil Peter Michorl, naopak na trávník se dostal Konrad Laimer.
     
    62
    Marc Stendera si řekl o střídání a trenér mu vyhověl. Místo něj se na hřiště dostane Anthony Syhre.
    Levin ÖZTUNALI - 3 : 0
     
    58
    Německo právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté v bílých dresech podnikli postupný protiútok a dostali se do třígólového vedení. Finální přihrávku obdržel LEVIN ÖZTUNALI, kterého protihráč fauloval, ale ÖZTUNALI souboj ustál, dovedl si míč do vápna a poté přesnou trefou zvýšil na 3:0.
     
    54
    Rakušanům už tečou nervy. Florian Grillitsch zfauloval svého protihráče a sudí tento nedovolený zákrok odpískal, avšak Grillitschovi se to nelíbilo, a tak protestoval. Rozhodčí si to nenechal líbit a vytáhl žlutou kartu.
     
    51
    Faulovaný byl Stendera, do kterého zajel Francesco Lovric a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu. Následuje volný přímý kop.
     
    48
    Valentin Grubeck se příliš dobře neuvedl. Kouč ho poslal do hry ve 2. poločase a Grubeck dostává ve 48. minutě žlutou kartu za faul na soupeře.
     
    46
    Rakušané dělají změnu do druhého poločasu: do hry už se nepodívá Sascha Horvath, kterého vystřídal Valentin Grubeck.
     
    39
    O přihrávku si řekl Selke, který si balon ve vápně zpracoval a poté vystřelil, jeho trefa byla přesná, ale radoval se zbytečně, protože rozhodčí odpískal ofsajd.
    Marc STENDERA - 2 : 0
     
    30
    Německo právě vstřelilo branku!
    MARC STENDERA prožívá dobré utkání, na první gól přihrál a druhý sám vstřelil. Z pravé strany poslal Selke centr do vápna, kde se mu nabídl právě MARC STENDERA, který ještě chtěl přihrávat, ale protihráč mu přihrávku zablokoval, avšak balon se odrazil zpět k německému záložníkovi, který ze své kopačky vyslal jedovatou střelu, proti které byl Lucic bez šance.
    Bytyqi pálí vedle
     
    27
    Balon opět získalo Rakousko a tentokrát se přihrávka povedla skvěle. O míč si řekl Bytyqi, který si ho navedl na pravačku a vystřelil. Tato skákavá střela k levé tyči byla nepříjemná, ale scházel jí kousíček. Brankář Schnitzler se k tyči sice natahoval, ale těžko říct, zda by ji dokázal zlikvidovat.
    Davie SELKE - 1 : 0
     
    20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Stendera odcentroval balon do vápna, kde se brankáři nepodařilo balon vyboxovat do bezpečí, a tak Německo u míče zůstalo. Stendera se dobře rozhlédl a znovu poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde ze všech hráčů nejvýše vyskočil hlavičkující DAVIE SELKE, jenž přesnou trefou nedal Lucicovi šanci a poslal Němce do vedení.
     
    16
    Na pravém křídle se dobře uvolnil Selke, který obdržel přihrávku a poté se dostal do šance, avšak jeho střela gólová nebyla. Brankář Lucic zasáhl nejistě a balon mu z rukavic vypadl, ale pak pro něj rychle skočil a ukryl jej do bezpečí.
     
    13
    Schnitzler teď pořádně vystrašil hlavního kouče Německa. Brankář Schnitzler obdržel přihrávku od spoluhráče, ale z rozehrávkou příliš váhal a měl obrovské štěstí. Řítil se na něj totiž Grillitsch, který odkop zblokoval, ale balon se mezi tři tyče nevešel. Německo teď melo opravdu obrovské štěstí.
    Selke netrefuje
     
    10
    Jednalo se o pohlednou akci, ale gólu se Německo nedočkalo. Přesnou přihrávku na kopačku dostal Selke, jenž si ve velkém vápně připravil míč na střelu, ale jeho pokus ke vzdálenější tyči postrádal přesnost.
    Gól neplatí
     
    4
    Stendera ze své kopačky vyslal zajímavý centr do vápna, kde se snažil Lucic centrovaný míč vyboxovat do bezpečí, ale to se mu nepodařilo. Německo zaznamenalo vedoucí branku, ale sudí ji neuznal. Podle rozhodčího totiž Selke rakouského brankáře zfauloval a gól neplatí. Nicméně podle opakovaných záběrů se nezdálo, že by se Selke provinil faulem.

    Lucie Rapantová

    Branky: 20. Selke, 30. Stendera, 58. Öztunali, 68. Mukhtar

    Karty:   78. Stark (GER) – 48. Grubeck (AUT), 51. Lovric (AUT), 54. Grillitsch (AUT), 71. Laimer (AUT)


    Německo: Schnitzler – Akpoguma, Stark (C), Kempf, Holthaus – Öztunali, Kimmich (75. Friedrich) – Mukhtar, Stendera (62. Syhre), Brandt – Selke (67. Stolze).
    Náhradníci: Gersbeck – Itter, Syhre, Friedrich, Trümner, Stolze, Lohkemper.

    Rakousko: Lucic – Brandner, Lienhart, Lovric (C), Rosenbichler (81. Joppich) – Rasner, Michorl (66. Laimer) – Blutsch, Bytyqi, Horvath (46. Grubeck) – Grillitsch.
    Náhradníci: Casali – Gugganig, Puchegger, Joppich, Laimer, Grubeck, Maderner.

    Rozhodčí: Clancy – England, Belski
    bahis siteleri