Klášterec nO – Kolín 4:7 (kon.) | Řisuty – Děčín 6:2 (kon.) | Přerov – SK Karviná 4:1 (kon.)
Poruba 2011 – Vsetín 2:3 (kon.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 4:1 (kon.) | Břeclav – Frýdek-M. 5:3 (kon.)
Bílina – Sokolov 2:3 (1:2 po s.n.) | Pelhřimov – Kobra 1:2 (kon.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 2:3 (po pr.)
Žďár n/S – Mor. Budějovice 5:2 (kon.) | Tábor – Klatovy 4:3 (po pr.) | Nový Jičín – Technika Brno 5:4 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Sobota 20.09.2014, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky při sledování on-line přenosů z třetí nejvyšší hokejové soutěže, domácí SHK se dnes poprvé představí na domácím ledě a čeká jej nelehký soupeř z Valašského Meziříčí. Zatímco Drtiči utrpěli na opavském ledě porážku 2:5, svěřenci trenéra Jana Vavrečky překvapili v úvodním kole letošního ročníku ostravskou Porubu. Bobří vybojovali tři body nejtěsnějším možným rozdílem, když se o vítězství postarala především dvojice Patrik Kuchta – David Varga. Oba dva útočníci si připsali po brance, do listiny střelců se zapsal také Antonín Sprušil.

    Dnešní utkání tak nemá žádného favorita, hosté budou chtít navázat na výborný výsledek z před pár dní, zato hodonínští hokejisté se budou chtít předvést před domácím publikem v tom nejlepším světle. Jak se nakonec budou dělit body? Sledujte náš on-line přenos, začínáme v 17:00!
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Pokorný, Škápik, Prčík, Nedvěd, Fejt, Polesný – Zezula, Kučera, Tomi, Smetana R., Peš, Kuba, Piskoř, Sajdl, Jurásek, Charvát, Mika

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Vydržel (Svoboda) – Finkes, Gulda, Kaluža, Knesl, Matušenko, Valentík, Šimek, Tomiga, Jurík, Kuchta, Kundrátek, Kysučan, Martiník, Varga Mar., Randýsek, Slovák, Sprušil, Varga D., Škumát

    Rozhodčí: Koziol – Štěpán, Hanzlík.
     
    Jako první na ledovou plochu vjeli hráči Valašského Meziříčí, podporováni hloučkem vlastních fanoušků, kteří vážili dalekou cestu na jih Moravy.
     
    Až teď se na modré čáře seřadili i hokejisté domácího Hodonína, všichni aktéři tohoto duelu včetně rozhodčích již jsou na ledě, takže boj o druholigové body za malou chvíli započne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Jako první se do útočné fáze dostali hostující Bobři, jenže Martinu Finkesovi na modré čáře přeskočil kotouč čepel hole, tudíž hráči v bílém budou muset začít od znovu.
     
    01:35
    Zatím by se předvedená hra dala charakterizovat jako boj o útočné pásmo, obě mužstva vstoupila do utkání velice opatrně.
     
    02:11
    Až nyní si domácí obránce Pokorný sjel na přihrávku mezi kruhy a byla z toho pořádná pumelice, kterou gólman Bobrů reflexivně vytěsnil pravým ramenem!
     
    02:55
    Píská se poněkud sporné zakázané uvolnění z hole hodonínského obránce Nedvěda, hra se tak přesouvá až před Zdenka Kotvana.
     
    03:20
    Drtiči právě vstřelili branku!
    O první branku hodonínských na domácím ledě se postaral statný obránce ONDŘEJ NEDVĚD! Ten si stáhl vysoko plachtící kotouč na modré čáře rukavicí a následně se do něj opřel mohutným nápřahem. Jeho přízemní rána zapadla mezi betony hostujícího brankáře a Drtiči se tak ujímají vedení! Bez asistence.
     
    03:47
    Bobři však budou mít záhy příležitost srovnat, na 2 + 2 minuty za vysokou hůl je vyloučen mladý hodonínský forvard Vít Mika (HOD).
     
    04:36
    Zdeněk Jurásek si po zisku kotouče pohrál s protihráči v neutrální zóně a pak z otočky vyhazuje až za brankovou konstrukci Bobrů.
     
    05:23
    Hráči Valašského Meziříčí se ne a ne poprat s rozehrávkou kloudné přesilovkové akce, domácí hokejisté v dosavadním průběhu utkání výborně brání.
     
    06:39
    To potvrzuje Zdeněk Kučera, který vystihl záměr hostující obrany, lapil kotouč na středovém kruhu a okamžitě jej poslal zpět za Vydrželovu klec.
     
    07:47
    Vít Mika již na skočil na ledovou plochu, což znamená jediné: Drtiči se bez problému ubránili čtyřminutovému oslabení.
     
    08:17
    Tomigův prudký pas přes všechny čáry nenašel byť jediného přesného adresáta, vhazovat se bude před brankovištěm Lukáše Vydržela.
     
    08:49
    David Polesný při pokusu o obranný zákrok ve vlastním pásmu posunul Kotvanovu klec, hlavní rozhodčí tak okamžitě přerušuje hru a nařizuje buly v útočné třetině Bobrů.
     
    09:11
    Zdeněk Jurásek se pokoušel lišácky prostrčit kotouč zpoza branky na sjíždějícího Kubu, tomu kotouč naštěstí pro hosty sjel z hole ve vynikající střelecké příležitosti.
     
    10:01
    David Varga při rozehrávce od levého mantinelu nezachoval chladnou hlavu, takže kotouč končí na zadním mantinelu hodonínských Drtičů.
     
    10:22
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonínští hokejisté přetavili tlak z posledních minut ve druhou branku utkání! Jakub Sajdl podržel kotouč v útočném pásmu a ideálním pasem našel ZDEŇKA KUČERU mezi kruhy, který rozvlnil síť za zády Lukáše Vydržela. Asistence: Jakub Sajdl.
     
    10:57
    Následuje vyloučení na obou stranách, Michal Tomiga (VAL) je vyloučen za hákování a Zdeněk Jurásek (HOD) odchází pykat za sekání. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    11:49
    Marek Kaluža hledal najíždějícího spoluhráče na levém křídle bekhendovou přihrávkou, ta však byla značně nepřesná a dopředu mohou domácí.
     
    15:39
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Omlouváme se za delší časovou prodlevu, která byla způsobena technickými problémy. O třetí branku domácích se v přesilové hře postaral DOMINIK PISKOŘ, který zakončil pohlednou kombinaci domácí trefou do černého. Asistence: Zdeněk Kučera, Petr Pokorný.
     
    19:42
    Na trestnou lavici usedá Kristián Grman (HOD), dostává menší trest za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:54.
     
    První dvacetiminutovka se nesla jednoznačně v domácí režii, po trefách Nedvěda, Kučery a Piskoře se mohou Drtiči zaslouženě radovat z tříbrankového vedení. Bobři toho směrem dopředu mnoho nepředvedli, navíc v obranné činnosti udělali příliš mnoho chyb. Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet ve zbývajících minimálně čtyřiceti minutách.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    David Polesný leží po ostrém souboji s protihráčem otřesený na ledové ploše, naštěstí se po několika vteřinách zvedá a rozvážným krokem odjíždí směrem k vlastní střídačce.
     
    20:51
    Martin Finkes se tvrdě opřel do kotouče z oblasti modré čáry, jeho projektil nadělal Kotvanovi nejednu vrásku na čele.
     
    21:33
    Na druhé straně kluziště ujížděl Michal Kuba do brejku s kapitánem Pešem, jenže zvolil přízemní střelu mířenou mezi betony, se kterou si Vydržel snadno poradil.
     
    22:27
    Bobři se následně osvobozují z tlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra se tak záhy vrátí před valašsko – meziříčského brankáře.
     
    22:52
    Stejná situace se opakuje i na druhé straně kluziště, přihrávka Dominika Fejta byla velice nepřesná a skončila až za Vydrželovou klecí. Icing.
     
    23:17
    Sajdl uvolnil Zdeňka Kučera v přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný si počkal na pohyb hostujícího brankáře a poslal kotouč jen milimetry od vzdálenější tyče. Obrovská šance hodonínských Drtičů!
     
    24:22
    Josef Šimek se bez přípravy opřel do kotouče od modré čáry, jeho bomba příklepem skončila v Kotvanově výstroji.
     
    24:39
    Domácí hokejisté budou mít k dispozici další přesilovou hru, Martin Varga (VAL) nevybíravým způsobem zpacifikoval svého protihráče u mantinelu a dostává 2+10 minut za vražení.
     
    25:23
    Jiří Slovák se s odraženým kotoučem nijak nemazlil a z otočky jej posílá do obranného pásma Drtičů. Hosté se zatím výborně brání v oslabení.
     
    26:39
    Valašské Meziříčí přežilo hru v početní nevýhodě prakticky bez úhony a je v plném počtu.
     
    27:56
    Dominik Piskoř se dostal po pohledné kombinaci do ideálního střeleckého prostoru mezi kruhy, jeho ránu zblokoval obětavým pádem obránce Marek Kaluža.
     
    28:50
    Marek Kundrátek napřahoval z úctyhodné vzdálenosti, jeho pokus skončil pouze na plexiskle za hodonínským gólmanem.
     
    29:43
    Útočnou akci Bobrů zastavil hvizd píšťalky, hra se přerušuje kvůli postavení mimo hru.
     
    30:24
    Dominik Piskoř se opět dostal do tutové šance, když se dostal k vyraženém kotouči na pravém kruhu a bez přípravy vypálil, Lukáš Vydržel se však stačil včas a hbitě přesunout ke své tyči!
     
    31:24
    Vyloučen Josef Šimek (VAL) za vražení.
     
    33:12
    Jenže o několik okamžiků později nedovoleně zastavil pronikajícího Škumáta Petr Pokorný (HOD) a dává tak hostům po vypršení Šimkova trestu možnost snížit.
     
    34:43
    Jenže hodonínští hokejisté zatím směle odolávají tlaku Bobrů, nyní se dokonce dostal ke střele od modré čáry Michal Kuba.
     
    35:12
    Domácí v plném počtu, Petr Pokorný se již zapojil do hry.
     
    36:10
    Hodonínská dvojice Kuba – Jurásek vybojovala za hostující bránou kotouč pro úplně volného Petra Peše hlídkujícího mezi kruhy, jenže tomu rána vůbec nesedla a hned poté vzteky zlomil svou hůl.
     
    37:46
    David Varga byl pod tlakem u pravého mantinelu, tak místo ztráty puku jej raději odevzdal do obranného pásma Drtičů.
     
    38:41
    Michal Kuba natáhl příklepem z vrcholku pravého kruhu, rána doprostřed brány však nemohla nadělat Vydrželovi žádné problémy.
     
    39:19
    Matěj Charvát obkroužil hostující brankovou konstrukci a pokusil se překvapit Vydržela pokusem na přední tyčku, gólman Bobrů však byl na svém místě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A je tu konec prostřední dvacetiminutovky. Ta nám toho, co se týče útočného hokeje, příliš neukázala. Náznaky šancí se projevovaly na obou stranách kluziště, avšak oba celky měly ke vstřelené brance hodně daleko. Další třetina začne přibližně v 18:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonínští vstoupili o poznání aktivněji do třetí periody. Před brankovištěm Bobrů vznikl závar po sražené střele Jakuba Sajdla, hosté špatně vyhodili a tohle je jejich trest! PETR POKORNÝ zpracoval klouzající kotouč, nijak se s ním nerozpakoval a poslal jej přesně do levé šibenice! Bez asistence.
     
    40:56
    Hra je přerušena kvůli vypadnutí hodonínské brankové konstrukce z původního postavení. Ta se musela za pomoci ledařů převrtávat, hra bude pokračovat vhazováním po Kotvanově pravici.
     
    42:24
    David Varga prověřil připravenost Kotvanovy lapačky střelou švihem z levého kruhu, hodonínský brankář si bez problémů hrábnul do prostoru pro letící puk.
     
    43:27
    Vít Mika šikovně přebruslil svého strážce po levém křídle, pustil si kotouč na dlouhou ruku a zakončoval bekhendem, Vydržel se zaskvěl proti jeho pokusu a nadvakrát jej stačil zlikvidovat.
     
    44:18
    Jakub Sajdl si to namířil individuálně přímo mezi dvojici hostujících obránců, ti jej však o kotouč bez problémů připravili a zakládají protiakci.
     
    45:42
    Obranná řada Bobrů se však potýká s výraznými problémy s rozehrávkou a dělá jim velké problémy překonat obranný blok domácích ve středním pásmu.
     
    46:38
    Tuto skutečnost dokládá zakázané uvolnění z holí hostujících Bobrů, hra se přesouvá až před Lukáše Vydržela.
     
    47:21
    Dominik Piskoř takřka ideálně našel sjíždějícího Zdeňka Kučeru před hostující bránu, druhému jmenovanému chyběly centimetry ke gólovému zakončení!
     
    48:28
    Na opačné straně hrací plochy si výborně nabruslil za hodonínskou obranu Jiří Slovák, bohužel se dostal do příliš ostrého úhlu na to, aby dokázal zaskočit Zdenka Kotvana.
     
    49:18
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři za pět minut dvanáct snižují skóre tohoto zápasu! Osmačtyřicetiletý obránce PETR GULDA obdržel přihrávku od spoluhráče Sprušila na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě! Zdenko Kotvan v hodonínském brankovišti byl proti tomuto projektilu bezmocný, jelikož měl dokonale zakrytý výhled. Asistence: Antonín Sprušil.
     
    50:56
    Vít Mika si udělal z bránících soupeřů slalomové branky a propracoval se až k zakončení, které o chloupek minulo tři tyče Vydrželovy brankové konstrukce.
     
    51:43
    Michal Zezula (HOD) putuje na trestnou lavici za hákování a to je výborné zpráva pro svěřence Jana Vavrečky. Ti dostávají ideální příležitost k dramatizaci dnešního utkání!
     
    52:08
    Ondřej Nedvěd osvobozuje svůj celek z útočného tlaku, když razantně vyhodil kotoučem odrazem o pravý mantinel.
     
    53:13
    O několik vteřin později se totéž povedlo Dominiku Piskořovi, tohle vypadá nadějně pro hodonínské Drtiče.
     
    53:43
    Je to tak, Jihomoravané se ubránili v oslabení, Michal Zezula již naskočil na hrací plochu.
     
    54:58
    David Jurík zavezl kotouč do útočného pásma, ale příliš dlouho se v něm neohřál, jelikož byl prakticky okamžitě odzbrojen.
     
    55:17
    Pro Valašské Meziříčí se ovšem vyskytla další příležitost ke vstřelení kontaktní branky. Dominik Fejt (HOD) odpyká trest pro hráčskou lavici Hodonína za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    56:02
    Jakub Sajdl to udělal velice zkušeně, naznačil přechod do pásma, na poslední chvíli si však kotouč stáhl a ukrojil tak z Fejtova trestu cenné vteřinky.
     
    57:17
    Hráči domácího SHK jsou na ledě v plném počtu, do konce utkání zbývají necelé tři minuty.
     
    58:28
    Hráči v modro-oranžovém se usadili s kotoučem v útočném pásmu a vypadá to, že si jdou pro tři body.
     
    59:40
    Matěj Charvát svou dělovkou příklepem ještě protáhl Vydržela, který nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    S konstatováním, že hodonínští Drtiči dnes po právu berou v dnešním zápase tři body, se loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:11:05)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 4. Nedvěd, 11. Kučera (Sajdl), 16. Piskoř (Kučera, Pokorný), 41. Pokorný – 50. Gulda (Sprušil)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Pokorný, Škápik, Prčík, Nedvěd, Fejt, Polesný – Zezula, Kučera, Tomi, Smetana R., Peš, Kuba, Piskoř, Sajdl, Jurásek, Charvát, Mika
    HC Bobři Valašské Meziříčí: Vydržel (Svoboda) – Finkes, Gulda, Kaluža, Knesl, Matušenko, Valentík, Šimek, Tomiga, Jurík, Kuchta, Kundrátek, Kysučan, Martiník, Varga Mar., Randýsek, Slovák, Sprušil, Varga D., Škumát

    Rozhodčí: Koziol – Štěpán, Hanzlík
    bahis siteleri