Německo – Česko 1:3 (kon.)
konec
Německo
1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Česko
Sobota 20.09.2014, 20:00 • Netzsch Arena Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to už ode mě ze Selbu vše. Prakticky za pár hodin se ale můžete těšit na pokračování našeho bohatého víkendového programu. V 9:30 totiž nastoupí ke druhému zápasu s Německem hokejistky do 15 let, zatímco juniorky uzavřou turnaj od 12:45 soubojem proti Rakušankám.

    Pěkný večer a dobrou noc! (22:02:48)
     
    České juniorky potvrdily svou roli favoritek. Dneska je za snahu můžeme pochválit, měly ale nastřílet víc gólů. V tom jim zabránila nemohoucnost v koncovce i skvělé představení německých brankářek, nakonec se domácí hokejistky radovaly i ze vstřeleného gólu, který nás hodně mrzí. Ale to už je hokej.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Češky brankářka Denisa Jandová a za Němky obránkyně Tara Schmitzová.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Německo právě vstřelilo branku!
    To je škody, to je škody... Zápas sice už neztratíme, ale takhle to nemělo dopadnout, 22 sekund před koncem kazí Němky Denise Jandové čisté konto. Dvojice výborných zákroků naší gólmance nestačila, protože obrovský závar nakonec přetavila v úspěch PIA CLAUBERGOVÁ. Puk se jen tak tak dokutálel za brankovou čáru – 1:3. Asistence: Franziska Feldmeierová.
     
    57:58
    Na našich hokejistkách je vidět obrovská touha ještě skórovat. Šlapou do poslední minuty, to je samozřejmě moc dobře.
     
    56:50
    Vzhledem k množství práce dnes ale gólmanský souboj jednoznačně ovládá Justine Richterová. Nepřišla si na ni ani Míša Jančová, ani další obránkyně Anička Zíková! Klobouk dolů, co Richterová předvádí.
     
    55:58
    Skvělá Denisa Jandová! Přestože jí v brankovišti musí být zima, když se Němky dostaly do chvilkového náporu, střelu Sabusové chytla a nepustila!
     
    54:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Uklidňující třetí gól je na světě, Češky skoro po čtyřiceti minutách konečně znovu skórují! Němky měly docela smůlu, protože nahození Pytlíkové dokázala jejich obránkyně zastavit, jenže puk se jí od hokejky odrazil přímo ke KLÁŘE HYMLÁROVÉ. Ta ho expresně doručila do prázdné brány a skóruje podruhé v zápase – 0:3! Asistence: Denisa Pytlíková, Barbora Patočková.
     
    53:55
    No a to už je Německo v plném počtu, čas kvapí hodně rychle. Popravdě bychom i vzhledem k obrazu hry rádi viděli vyšší brankový rozdíl, ale za současné situace naše soupeřky na vyrovnání ani zdaleka neútočí.
     
    52:51
    Češky to zkoušejí do zahuštěného německého brankoviště, ale marně. Kristýna Pátková, která hraje i přes svůj včerejší šrám na ruce, se položila do přihrávky, jenže pravý beton Richterové znemožnil její radost.
     
    51:38
    No, tak tohle si Sandra Hanyová (GER) určitě mohla odpustit, nevybíravým zákrokem totiž poslala na led Martinu Maškovou. Naše mladice je naštěstí v pohodě, pro soupeřku to ale znamená menší trest za napadení.
     
    51:31
    Málem jsem to zakřikl, Emily Nixová se dokázala natáhnout po puku přímo před brankou. Při zakončení ji ale naštěstí sjel z hokejky.
     
    50:38
    Co se týče útočné aktivity, o Němkách ve třetí třetině vůbec, ale vůbec nevíme. Zatím se mohou spolehnout jen na solidní práci v zadních řadách.
     
    49:47
    Němky se chopily kotouče a Michaela Jančová si při obratu ve středním pásmu ukázkově hrcla na led, žádné nebezpečí z toho ale neplynulo.
     
    48:40
    Základ úspěchu je jednoduchost. Libuše Holá ze střídačky nasprintovala za pukem, který zastavila na poslední chvíli před ofsajdovou pozicí a hned ho poslala směr brána. Zbytek formace nutně potřeboval střídat.
     
    47:43
    Hra je přerušena poté, co zůstala u hrazení ležet Eliška Vozdecká. Zprvu to nevypadalo nejlépe, ale po chvilce se zvedla a bezpečně dojela na střídačku. Oklepe se a za chvíli půjde zase na led.
     
    47:39
    Početní výhoda neproběhla zcela dle našich představ a domácí výběr hraje v plném počtu.
     
    46:43
    Zdá se mi, že na brankářský post se letos Němky budou moci opravdu spolehnout. Martina Mašková sice pozlobila zpoza brány Richterovou, ale ta hned skočila na led a odražený puk zalehla.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 60. Claubergová (Feldmeierová) – 17. Hymlárová (Bukolská), 17. Forejtová (Mašková), 55. Hymlárová (Pytlíková, Patočková)


    Německo: Quintová (33. Richterová) – Schmitzová, Kaiserová, Schusterová, Wirthová, Socciová, Frommherzová, Strobelová, Sabusová – Amortová, Feldmeierová, Lann Yee Chiu, Rjasanowová, Golbsová, Hanyová, Claubergová, Nixová, Swikullová, Sicherová, Ottová, Kantersová. Trenér: Peter Kathan.
    Česko: Jandová (Zechovská) – Holá, Jančová, Pytlíková, Zíková, Kosinová, Bartošová, Zedníková – Hymlárová, Bukolská „C“, Patočková – Mašková, Forejtová, Topolská – Vozdecká, Adamová, Karlecová – Pátková, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.
    thejrc.org