Třinec – Pardubice 5:2 (kon.) | Slavia – Olomouc 2:3 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Liberec 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Sparta 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:4 (1:3 po s.n.)
K. Vary – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:5 (1:0, 1:5, 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 19.10.2014, 17:30 • ČEZ Aréna, Plzeň • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:43
    Po Mozíkově střele se k volnému puku dostal Balej, který s nim ještě objel branku, jenže kotouč pouze projel brankovištěm!
     
    53:37
    Sabolič se probil až před Mensatora, který jeho pokus chytil do lapačky. Puk mu poté vypadl, ale naštěstí pro domácí v blízkosti nebyl žádný hráč soupeře.
     
    49:03
    Šance pro Plzeň dotáhnout se na svého soupeře. Jan Buchtele (SPA) je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    38:36
    A do branky místo Matěje Machovského přichází Lukáš Mensator!
    Lukáš CINGEL - 2:5
     
    38:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je velmi smolná branka pro domácí tým! Nahození LUKÁŠE CINGELA (3+2) si do vlastní branky srazil brankář Matěj Machovský! Asistence: Marek Ďaloga (3+4).
    Vojtěch MOZÍK - 2:4
     
    36:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už to ale domácímu obránci vyšlo! Petr Kadlec nabil VOJTĚCHOVI MOZÍKOVI (3+1), který nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Petr Kadlec (0+3).
     
    36:29
    Po Mozíkově dělovce doráželi na brankovišti Lev s Kratěnou, ani jeden se ale neprosadil!
     
    34:39
    Robert Sabolič (SPA) je vyloučen nad dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Sudí ponechávali výhodu, přesto Sparťané ještě asi 15 sekund s kotoučem hráli. Rozhodčí se za svou chybu omlouvají.
    Lukáš CINGEL - 1:4
     
    34:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Pražané přidávají další branku, toto je pro ně doslova snová třetina! Robert Sabolič krásnou přihrávkou našel před brankou LUKÁŠE CINGELA (2+2), který neměl problém uklidit puk do odkryté sítě. Asistence: Robert Sabolič (1+3), Adam Polášek (2+11).
    Adam POLÁŠEK - 1:3
     
    31:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    I tuto početní výhodu hosté využívají a již tak vedou o dvě branky! Přihrávku od Hlinky do výborné pozice dostal sjíždějící ADAM POLÁŠEK (2+10), který propálil Machovského! Asistence: Jaroslav Hlinka (4+9), Daniel Přibyl (7+6).
     
    31:01
    A situaci jim komplikuje další vyloučení. Dvě minuty obdržel Michal Moravčík (PLZ) za podražení. To se domácím fanouškům po shlédnutí záznamu na kostce nad ledem vůbec nelíbí, ale už s tím nic neudělají.
    Daniel PŘIBYL - 1:2
     
    29:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané využívají přesilovou hru a jedou do vedení! Po střele Adama Poláška bylo před brankou Machovského pořádné trma-vrma, kde se nejlépe zorientoval DANIEL PŘIBYL (7+5), který překonal domácího brankáře! Asistence: Jaroslav Hlinka (4+8), Adam Polášek (1+10).
     
    29:30
    Za nedovolené bránění je vyloučen Lukáš Pulpán (PLZ).
     
    27:29
    Kumstát do vyložené příležitosti nahrál na Lukáše Pecha, dříve se ale stihnul přesunout Matěj Machovský, který jeho pokus vyrazil do ochranné sítě nad ledem.
     
    23:02
    Za držení Jána Sýkory je vyloučen Lukáš Klimek (SPA).
    Lukáš PECH - 1:1
     
    20:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané hned v úvodu druhé třetiny vyrovnávají! Výbornou přihrávku za obranu obdržel LUKÁŠ PECH (3+6), který střelou zápěstím propálil Machovského a vyrovnal na 1:1! Asistence: Marek Ďaloga (3+3).
     
    18:32
    Klimek nahrával před branku na volného Ďalogu, ten ale odkrytou branku střelou z první přestřelil! Nutno říci, že přihrávka byla velmi prudká a tak měl slovenský bek těžkou situaci.
     
    15:51
    Za podražení je vyloučen Jozef Balej (PLZ). Předtím ale došlo k odpískání ofsajdu a tak domácí fanoušci dávají najevo velkou nevoli.
    Dominik KUBALÍK - 1:0
     
    12:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jdou do vedení 1:0! Krásnou dělovkou se prosadil mladíček DOMINIK KUBALÍK (3+2). Asistence: Dominik Simon (1+4).
     
    10:49
    Útočný faul hostů, Dominik Volek (SPA) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    06:59
    Kratěna se před brankou hned dvakrát dostal k dorážce, ale ani jednou puk za Novotného nezasunul!
     
    06:27
    Hollweg posunul puk na volného Tomáše Sýkoru, ten ale neměl dostatečnou rychlost a tak musel hned střílet. Branku ovšem přestřelil!
     
    05:30
    A vybojoval faul. Vojtěch Mozík (PLZ) inkasuje dvě minuty za úder do oblasti hlavy a krku. Jako bonus dostane navrch desetiminutový osobní trest.
     
    05:10
    Lukáš Klimek (SPA) vyloučen na dvě minuty za napadení.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 13. Kubalík (Simon), 37. Mozík (Kadlec) – 21. Pech (Ďaloga), 30. Přibyl (Hlinka, Polášek), 32. Polášek (Hlinka, Přibyl), 35. Cingel (Sabolič, Polášek), 39. Cingel (Ďaloga)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (39. Mensator) – Moravčík, Kadlec (A), Jeřábek (A), Mozík, Pulpán, Kubka, Boháč – J. Sýkora, Divíšek, Balej – Kubalík, Lev, Kratěna (C) – Hollweg, T. Sýkora, Dvořák – Schleiss, Simon, Indrák – Beran
    HC Sparta Praha: Novotný (Staňa) – Barinka, Hrbas, Polášek, Piskáček, Mikuš, Ďaloga, Pilař (A) – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Buchtele, Hlinka (A), Přibyl – Sabolič, Cingel, Klimek – Černoch, Volek, Dvořáček

    Rozhodčí: Hribik, Kaukokari – Barvíř, Blümel

    Diváci: 5040
    bahis siteleri