USA – Rusko 7:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 2:1 (kon.) | Rusko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
USA
7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Rusko
Pátek 09.01.2015, 01:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráčkami byly vyhlášeny Kristina Korotkichová a Melissa Samoskevichová. Na počest vítězství zní ještě americká hymna, já se s vámi loučím. Zítra nás čeká další nabitý den, tahákem bude zejména čtvrtfinále českého týmu se Švédskem. Příjemný zbytek noci přeje z Buffala Petr Dejnožka. (02:58:58)
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    USA - 11 (36)
    Rusko – 2 (9)
     
    Američanky se i potřetí ve skupině radují z vítězství, tentokrát z toho nejvíce jednoznačného. Rusko kousalo pouze prvních pět minut, poté již na útočnou hru prakticky rezignovalo, a z toho důvodu je porážka 7:1 naprosto zasloužená. Američanky postupují přímo do semifinále, Rusky bude zítra čekat celek Finska.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Jediné, co dnes Američanky nemají, je branka vstřelená při vlastním oslabení. O to se nyní pokoušela Samoskevichová, leč neúspěšně.
     
    58:34
    Američanky v samotném závěru špatně střídaly a nabízejí tím ještě možnost upravit skóre na rozdíl pěti branek. Sborná bude hrát v početní převaze.
     
    58:18
    Parádní samostatnou akci si na své konto připsala Kadirovová, jež se ujala kotouče ve středu hřiště, zbavila se jediné protihráčky a postupovala sama na Burtovou! Její zakončení nakonec skončilo jen centimetry nad břevnem!
     
    57:44
    Rusky se osvobozují pouze za cenu vyhození, příliš dlouho jim ale hra mimo jejich obrannou třetinu nevydržela.
     
    56:11
    Stoprocentní příležitost nyní zazdila Natalie Snodgrassová, které stačilo před brankou pouze zvednout kotouč. Ona však napálila pouze ležící beton Valerie Tarakanovové!
     
    55:29
    Inkasovat však mohlo po pohledném samostatném průniku Goreckiové, která však svoji forhendovou kličku nedokázala dotáhnout do zdárného konce.
     
    55:13
    Rusko se ubránilo a hraje v plném počtu.
     
    54:44
    Američanky se znovu usadily v útočném pásmu a hledá co nejideálnější pozici na střelu.
     
    53:42
    Velký závar na ruském brankovišti nakonec osmým gólem nekončí. Puk se bohužel pro domácí hráčky vykutálel přesně na hůl bránících Rusek.
     
    53:13
    Dobrodějevová (RUS) si počínala nedovoleným způsobem, za sekání je odeslána na trestnou lavici. Američtí fanoušci se těší na další zběsilé kombinace svého týmu.
     
    53:07
    Utkání se pomalu, ale jistě blíží ke svému vyvrcholení. Poklidný průběh znovu narušilo postavení mimo hru v podání USA.
     
    52:09
    Norbyová dostala tvrdý hit, kvůli kterému doklouzala do útočné třetiny moc rychle. Asistentku hlavní rozhodčí to nezajímá, píská ofsajd.
     
    51:51
    Ani tato přesilovka sborné nepřinesla nic zajímavé před Burtovou, Gardnerová je zpět na ledě.
     
    50:33
    Samostatný průnik Lonegranové musela razantním způsobem zastavit až Těrjoškinová. Dle hlavní rozhodčí ale bylo vše v souladu s pravidly.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 12. Samoskevichová (Dunne, Gilmoreová), 20. Samoskevichová (Roqueová, Marshallová), 24. Wokenová (Goreckiová, Dunneová), 29. Roqueová (Goreckiová, Gilmoreová), 37. Norbyová (Wokenová, Goreckiová), 44. Samoskevichová (Gilmoreová, Roqueová), 46. Shaverová (Davisová, Lonegranová) – 21. Korotkichová (Šokinová, Štarjovová)


    USA: Burtová (Bugalskiová) – Dunneová, Marshallová, Barnesová, Bizalová, Gardnerová, Bowlbyová, Steffenová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Lonegranová, Shaverová, Davisová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.
    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Pirogová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Čisťjakovová, Lobovová, Gamovová – Korotkichová, Šochinová (C), Štarjovová – Kanajevová, Rachimovová, Bolgarevová – Kadirová, Faljachovová, Dorofejevová – Gimazetdinová, Lichačevová, Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Weissová (Německo) – Kúdelová (Slovensko), Strattonová (Kanada)
    bahis siteleri