USA – Rusko 7:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 2:1 (kon.) | Rusko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
USA
7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Rusko
Pátek 09.01.2015, 01:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Američanky v samotném závěru špatně střídaly a nabízejí tím ještě možnost upravit skóre na rozdíl pěti branek. Sborná bude hrát v početní převaze.
     
    58:18
    Parádní samostatnou akci si na své konto připsala Kadirovová, jež se ujala kotouče ve středu hřiště, zbavila se jediné protihráčky a postupovala sama na Burtovou! Její zakončení nakonec skončilo jen centimetry nad břevnem!
     
    56:11
    Stoprocentní příležitost nyní zazdila Natalie Snodgrassová, které stačilo před brankou pouze zvednout kotouč. Ona však napálila pouze ležící beton Valerie Tarakanovové!
     
    53:13
    Dobrodějevová (RUS) si počínala nedovoleným způsobem, za sekání je odeslána na trestnou lavici. Američtí fanoušci se těší na další zběsilé kombinace svého týmu.
     
    49:51
    Na druhé straně však již dochází k odpískání nedovoleného zákroku. Hokejku mezi nohama Rachimovové nechala Mikaela Gardnerová (USA).
     
    45:35
    USA právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché nyní předvedla SOPHIA SHAVEROVÁ. Od modré čáry si sjela do skrumáže před brankou, kde vyšťourala kotouč a naprosto nekompromisně ho poslala pod víko ruské klece – 7:1! Asistence: Samantha Davisová a Caitrin Lonegranová.
     
    43:36
    USA právě vstřelilo branku!
    Americká radost číslo šest. Spojené státy se hodně rychle vrátily zpět do útočné třetiny, kde si u tyčky počíhala MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ, která doklepla puk do sítě a dokonala svůj dnešní hattrick – 6:1! Asistence: Rebecca Gilmoreová a Abby Roqueová.
     
    39:46
    Zřejmě ano, protože sborná bude hrát v početní výhodě. Držením soupeřky se provinila Grace Bizalová (USA).
     
    38:55
    Rána Snodgrassové vypadla Tarakanovové z výstroje, Dunneová sice byla na dorážku připravena včas, avšak zametla puk těsně mimo tři tyče!
     
    37:35
    Minutu na to se přesto bude vylučovat na ruské straně. Krosčekem totiž pacifikovala protihráčku Darja Těrjoškinová (RUS).
     
    36:34
    USA právě vstřelilo branku!
    Podobně jako český tým proti Kanadě, i Rusky v zápase odpadají díky nevydařené druhé třetině! PRESLEY NORBYOVÁ si nyní již svoji chuť spravila, na dvakrát na brankovišti doklepla puk do sítě, čímž ukončila ponechanou americkou výhodu – 5:1! Asistence: Alex Wokenová a Alyssa Goreckiová.
     
    33:10
    Ruský tým čekají další krušné chvilky, za katr je totiž vykázána za hákování Čisťjakovová (RUS).
     
    28:02
    USA právě vstřelilo branku!
    Nejprve sice selhala Barnesová ve stoprocentní příležitosti, když puk před poloprázdnou brankou příliš zvedla, zase tak moc jí to ale mrzet nemusí. Následovala útočná kombinace, kterou neomylnou ranou zakončila a zvedla americké diváky ze sedaček ABBY ROQUEOVÁ – 4:1! Asistence: Alyssa Goreckiová a Rebecca Gilmoreová.
     
    27:05
    Drtivý americký tlak ještě umocní přesilová hra. Na trestnou lavici hlavní rozhodčí posílají za podražení Marju Gamovovou (RUS).
     
    26:40
    Velký závěr na ruském brankovišti znamenal hned několik jedovatých dorážek, Tarakanovová nakonec v leže udržela puk před brankovou čarou!
     
    23:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky po jejím projektilu zůstaly s kotoučem v útočné třetině a dobrá práce na brankovišti byla po zásluze odměněna! Puk za záda Tarakanovové nakonec dostala ALEX WOKENOVÁ – 3:1! Asistence: Alyssa Goreckiová a Jincy Dunneová.
     
    20:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Parádní vstup ruských hráček do druhé třetiny přináší korekci nepříznivého stavu! Američanky ještě zřejmě zůstaly myšlenkami v kabině, protože si jinak nedovedu vysvětlit, že nechaly KRISTINU KOROTKICHOVOU několikrát dorážet – 2:1! Asistence: Anna Šokinová a Alevtina Štarjovová.
     
    19:54
    USA právě vstřelilo branku!
    Velká smůla pro ruský tým, který šest vteřin před závěrečnou sirénou inkasuje druhou branku! Od pravého mantinelu MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ spíše nahazovala kotouč, otřela ho o brusle Čisťjakovové, s jejíž tečí brankářka Tarakanovová vůbec nepočítala a nestihla včas zareagovat – 2:0! Asistence: Abby Roqueová a Patricia Marshallová.
     
    18:13
    Nina Pirogovová trefila na modré čáře pouze brusle Rebeccy Gilmoreová, která se následně vydala do rychlého protiútoku. Obránkyně se zbavila bekhendovou kličkou, kterou následně zkusila i na Tarakanovovou! Ruská gólmanka se však obelstít nenechala!
     
    17:36
    K nelibosti domácích fanoušků se trestá také na americké straně. Sudí si z řady sporných zákroků vybraly sekání Alex Wokenové (USA).
     
    16:55
    Presley Norbyová po pravé straně pronikla až do brankoviště, puk ale měla na dlouhou ruku, a tak se jí ho již za záda Tarakanovové zasunout nepovedl! Diváci každopádně ocenili tuto akci hlasitým potleskem.
     
    13:31
    Skvěle sehranou kombinaci zastavila Tarakanovová po výjezdu Goreckiové zpoza branky! Následně se ruský tým dokázal osvobodit.
     
    13:00
    Sudí si dnes s vylučováním hlavu nelámou, znovu posílají za katr ruskou hráčku. Jmenovitě se jedná Štarjovovou (RUS), která je potrestána za krosček.
     
    11:44
    USA právě vstřelilo branku!
    Obrovskou smůlu měla Dobrodějevová, která nedokázala z prostoru kruhů dostatečně razantně vyhodit puk z vlastní obranné třetiny, což Spojené státy rezolutně potrestaly! Do předbrankového prostoru neomylně vnikla MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ a poslala puk přímo pod víko – 1:0! Asistence: Jincy Dunneová a Rebecca Gilmoreová.
     
    10:20
    Skarzynskiová ve stoprocentní šanci tahem napálila pouze rameno Tarakanovové!
     
    09:31
    Americká aktivita přináší kýžené ovoce. Gamová (RUS) hákovala unikající protihráčku, za což si nyní posedí na trestné lavici.
     
    08:41
    Vše změnit mohla Steffenová, která si udělala útočnou vyjížďku. První střelu poslala pouze do bránící hráčky, následná dorážka již vystrašila Tarakanovovou! Ruská gólmanka jistým zákrokem však nedala fanouškům žádnou naději se radovat!
     
    05:10
    Spojené státy však v pěti hráčkách příliš dlouho nevydržely. Držením se totiž provinila Grace Bizalová (USA). Američanky budou hrát ve třech proti pěti!
     
    03:39
    Šokinová mezi nohama obránkyně prověřila připravenost Burtové, vzápětí na ni mohou navázat její ruské kolegyně. Na trestnou lavici totiž míří domácí Paige Voightová (USA) za úder kolenem.
     
    01:00
    Hned ve druhé minutě budeme svědky první přesilové hry. Sudí Weissová poslala za katr Polinu Bolgarevovou (RUS) za hákování.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 12. Samoskevichová (Dunne, Gilmoreová), 20. Samoskevichová (Roqueová, Marshallová), 24. Wokenová (Goreckiová, Dunneová), 29. Roqueová (Goreckiová, Gilmoreová), 37. Norbyová (Wokenová, Goreckiová), 44. Samoskevichová (Gilmoreová, Roqueová), 46. Shaverová (Davisová, Lonegranová) – 21. Korotkichová (Šokinová, Štarjovová)


    USA: Burtová (Bugalskiová) – Dunneová, Marshallová, Barnesová, Bizalová, Gardnerová, Bowlbyová, Steffenová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Lonegranová, Shaverová, Davisová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.
    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Pirogová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Čisťjakovová, Lobovová, Gamovová – Korotkichová, Šochinová (C), Štarjovová – Kanajevová, Rachimovová, Bolgarevová – Kadirová, Faljachovová, Dorofejevová – Gimazetdinová, Lichačevová, Dobrodějevová. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Weissová (Německo) – Kúdelová (Slovensko), Strattonová (Kanada)
    bahis siteleri