USA – Rusko 7:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 2:1 (kon.) | Rusko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Japonsko
Pátek 09.01.2015, 18:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Skupinové fáze Mistrovství světa žen do 18 let v Buffalu jsou definitivně za námi, na řadu nyní přicházejí střetnutí v kole zvané čtvrtfinále. Důležité zápasy ale čekají také ty papírově nejhorší, o jedno místo na šampionátu v příštím roce si to rozdá Švýcarsko a Japonsko.
     
    Švýcarky zatím předvádí na turnaji pohledná představení, ze tří zápasů získaly šest bodů. I přesto všechno jim to stačilo pouze na zápas o udržení, klíčová byla porážka 4:0 se Švédskem. Na faktu nic nemění ani vítězství 2:0 nad druhým severským soupeře z Finska či právě nad Japonskem. Japonky prošly skupinou bez jediného bodu a v sérii na dvě vítězné zápasy se pokusí uhájit svou pozici v elitní skupině.
     
    Oba týmy se potkaly ve včerejším střetnutí, Japonsko sice vstoupilo do zápasu o poznání aktivněji, po bezbrankové první třetině ale začalo ztrácet na tempu, což hrálo helvétskému kříži do karet. Švýcarky zvítězily zejména díky dvěma brankám Aliny Müllerové 3:1, nakonec jim to ale nebylo vůbec nic platné.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Brandliová (Bolingerová) – Gianettoniová, Sigristová, Huwilerová, Gremaudová, Wetliová, Weissová, Hanggiová, Minderová – Allemannová, Quennecová, A. Müllerová – Ruediová, J. Müllerová, Zimmermannová – Enzlerová, Ryhnerová, Schlegelová – Brunnerová, S. Müllerová, Ryserová. Trenér: Andrea Kroniová.

    Japonsko: Tonosakiová (Kondová) – Sekiová, Šigaová, Takenakaová, K. Otaová, Sugimotová, Sonodaová, Itová, Sakuraiová – Mijazakiová, Toková, Sakamotová – A. Otaová, Nišiová, Enomotová – Cukimotová, Hinataová, Sanová – Miuraová, Otakiová, Išidaová. Trenér: Jošifumi Fujisawa.

    Rozhodčí: Cugliettaová (Velká Británie) – Lee (Jižní Korea), Strattonová (Kanada).
     
    Obě mužstva pomalu nastupují k důležitému zápasu. Utkání, které může napovědět o složení příštího šampionátu přinese zajisté mnoho zajímavého. Hraje se na dva vítězné duely, ve francouzském Vaujany se již klepe jeden z dvojice Francie – Norsko na místo poraženého.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Úvodní švýcarská akce ztroskotala na přechodu přes střední pásmo, rozhodčí totiž helvétskému kříži odpískaly postavení mimo hru.
     
    01:03
    Noemi Ryhnerová donutila Tonosakiovou k prvnímu zákroku dnešního dne, japonská brankářka však udržela kotouč ve své výstroji.
     
    01:31
    Následné nahození Hanggiové bylo nepříjemné, puk nakonec po několika tečích končí na zadním mantinelu.
     
    02:44
    Také Japonky poprvé zahrozily směrem dopředu, dobrou práci předvedla Haruka Toková, která dokázala sebrat švýcarské obránkyni puk a z otočky ho poslat na Brandliovou. Její pokus ale švýcarskou jistotu nezaskočil.
     
    03:23
    Japonky po trochu ospalém začátku ožily a v současné době mají více ze hry.
     
    04:03
    Allemannová hledala křižnou přihrávkou na brankovišti najíždějící Quennecovou, ta však prudký kotouč zasáhnout nedokázala.
     
    04:49
    Japonské počínání si v útočném pásmu se úspěchu nedočkalo, švýcarská protiakce dopadla naprosto totožně.
     
    05:13
    Rázem zde máme první trest dnešního střetnutí, Lara Zimmermannová (SUI) si počínala nedovoleně, za hákování je totiž odkázána na trestnou lavici.
     
    05:33
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé! Japonské juniorky využívají nabídnutou přesilovou hru, když puk za záda Andrey Brandliové dostala CHISATO MIJAZAKIOVÁ – 0:1! Bez asistence.
     
    06:19
    Vedoucí branka japonské mužstvo povzbudila, následná rychlá akce končí postavením mimo hru. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    07:01
    Nyní se Švýcarky hodně zlobí a řekl bych, že po právu. Sudí jim totiž upřely možnost na nadějné přečíslení dva na jednoho kvůli hodně spornému ofsajdu.
     
    07:44
    Švýcarsko opět zvýšilo frekvenci svých útoků, na střelecké pokusy jsou ale stále o něco málo aktivnější Japonky.
     
    08:41
    Kokoro Otaová (JPN) to přehnala s důrazem u mantinelu, za vražení na hrazení je vykázána na dvě minuty na lavici hanby. Podaří se švýcarskému celku taktéž využít přesilovou hru?
     
    09:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarské přání se stává skutkem! Helvétský kříž stejně jako Japonky přesně po dvaceti vteřinách od vyloučení dostávají puk za brankovou čáru, oslavovanou střelkyní je SABRINA MÜLLEROVÁ – 1:1! Asistence: Nicla Gianettoniová.
     
    10:23
    Nepřesná rozehrávka Švýcarek přinesla zakázané uvolnění, hra se tak znovu vrátí před branku Brandliové.
     
    11:00
    Průnik Enomotové skončil nepřesnou střelou, která se otřela o boční síťku švýcarské svatyně a nakonec vyhnala Japonky z útočné třetiny.
     
    12:28
    Akce Ryhnerové skončila lehkou střelou, se kterou neměla Tonosakiová žádné potíže.
     
    12:54
    Švýcarky však zůstaly s kotoučem v útočné třetině, další puk na branku Tonosakiové směřoval z čepele Lisy Ruediové. Japonská gólmanka opět uhasila švýcarskou naději.
     
    13:24
    Hra se v posledních minutách poměrně hodně kouskuje, ani jeden z týmů nedá tomu druhému nic zadarmo. Daná série o udržení bude ještě hodně napínavá.
     
    15:00
    Švýcarky se již snad dvě minuty v kuse drží v útočné třetině, jejich soupeřky ale dobrým přístupem nepovolují sebemenší příležitost. Střely ze střední vzdálenosti posléze pochytá Tonosakiová.
     
    15:47
    Naprosto zbytečně se Jessica Schlegelová (SUI) opřela do jedné z japonských hráček v útočném pásmu. Tlak helvétského kříže je ta tam, následuje přesilová hra Japonska.
     
    16:03
    Japonsko se usadilo v útočné třetině a snaží se kombinovat.
     
    16:44
    Celek z Evropy se tentokrát ve čtyřech brání velmi zodpovědně, již podruhé se mu podařilo poslat puk až za branku Tonosakiové.
     
    17:25
    Nyní však měla Brandliová velké starosti s tečí a následnou dorážkou Mei Miuraové, která dostala na brankovišti až příliš prostoru! Švýcarská gólmanka nakonec svoji branku uhájila!
     
    17:47
    Helvétský kříž hraje v pěti a může se v závěru první části soustředit na hru dopředu.
     
    18:21
    Úvodní perioda se rychle blíží ke svému konci, samostatný průnik Aliny Müllerové měl tentokrát jen minimum šancí na úspěch.
     
    19:03
    Poslední okamžiky naopak patří japonské výběru, Sakamotová mířila mezi betony, ty však Brandliová dokázala sklapnout včas.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina souboje o udržení na dva vítězné zápasy byla poměrně zajímavá, šance jsou stále rozloženy takřka rovnoměrně. Aktivita se v první části přelévala ze strany na stranu, v závěru ale měly více ze hry japonské naděje. Díky dvěma brankám v přesilových hrách je skóre vyrovnané, druhé dějství odstartuje asi v 18:44.
     
    Střely na branku v první třetině:

    Švýcarsko - 9
    Japonsko – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Japonky jsou hned v úvodu hodně drzé směrem ve forčekinku, Švýcarky si s jejich napadáním ale nedělají těžkou hlavu.
     
    21:05
    Švýcarskou útočnici zasáhla za japonskou brankou holí do obličeje Jošino Enomotová (JPN), která tak odjíždí se znechuceným výrazem za katr. Švýcarsko má naopak šanci zvrátit skóre na svoji stranu.
     
    21:36
    Na úvod oslabení přichází pohodlné japonské vyhození.
     
    23:05
    Početní výhoda evropského mužstva utekla jako voda, k ohrožení klece Tonosakiové vůbec nedošlo. Nejblíže byla Alina Müllerová, která ale místo střely volila přihrávku, čímž celou švýcarskou akci pokazila.
     
    23:39
    Japonky se kvůli nepřesné rozehrávce dopustily zakázaného uvolnění.
     
    24:01
    Ve druhé dvacetiminutovce stále čekáme na první úspěšný pokus mezi tři tyče, obě brankářky jsou naprosto bez práce.
     
    24:51
    To již však neplatí, Simone Minderová umístila svoji skrytou střelu přímo do náruče připravené Tonosakiové.
     
    25:35
    Úvodní formace Švýcarska dokázala zatlačit japonské hráčky před jejich branku, Tonosakiová však zasahovat nemusela.
     
    26:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hráčky helvétského kříže otáčejí skóre ve svůj prospěch! Rostoucí tlak je po zásluze odměněn, když se prosadila zatím nejproduktivnější švýcarská hráčka na turnaji ALINA MÜLLEROVÁ, která neomylně prostřelila brankářku Tonosakiovou – 2:1! Asistence: Tess Allemannová.
     
    27:03
    Vstřelená branka švýcarské mužstvo povzbudila, Japonky mají v obranné třetině plné ruce práce.
     
    28:21
    Noemi Ryhnerová se vytočila zpoza branky až před ní, z ostrého úhlu se jí ani natřikrát kotouč přes přimáčknutý beton Tonosakiové na pravou tyč do sítě dostat nepodařilo. Bude se vhazovat po pravé ruce japonské jedničky.
     
    28:54
    Japonsko je ve druhé části ve velkém útlumu, navíc kupí v obranné třetině chybu za chybou, což hráčkám jistě nepřidá. Dobrou příležitost měla Quennecová, střela jí ale vůbec nesedla.
     
    29:23
    Situace japonských juniorek se ani nyní nestane růžovější. Mizuku Nišiová (JPN) si ze souboje v rohu kluziště odnesla dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:01
    Quennecová se skvěle uvolnila na mezikruží, dostala přihrávku a z první poslala kotouč směrem na japonskou klec! Bohužel pro Švýcarsko jen o milimetry minula vzdálenější tyč!
     
    30:39
    Kaleigh Quennecová je hlavní postavou této početní výhody, nyní si nedokázala pohlídat své ofsajdové postavení, čímž akci Švýcarska ukončila.
     
    31:23
    Japonky jsou v pěti.
     
    32:01
    O současné situaci Japonek nejvíce vypovídá fakt, že mají ve druhé části pouze jeden střelecký pokus. Švýcarky mají na kontě již šest střel mezi tři tyče.
     
    33:00
    Další velkou příležitost na navýšení vedení měla Rahel Enzlerová, která se zjevila na brankovišti s kotoučem na holi! Nakonec do něj plácla bekhendem, Tonosakiová na poslední chvíli koncem hokejky vyškrábla puk mimo!
     
    33:41
    Japonské útoky končí pravidelně již v začátcích, tímto způsobem může celek z Asie na udržení v elitní skupině mistrovství světa zapomenout.
     
    35:24
    Ojedinělá útočná kombinace japonského mužstva končí odpískaným ofsajdem.
     
    36:01
    Sakamotová se tvrdě opřela do kotouče těsně za modrou čarou, ten se sice mezi tři tyče nevešel, po odrazu od zadního mantinelu se ale vrátil do brankoviště. Tam si ho bez potíží našla Brandliová.
     
    36:25
    Sigristová svoji protiakci ukončila nahození a šla nabírat síly na hráčskou lavici.
     
    37:11
    Japonky přece jen s blížícím se závěrem druhé části ožívají a snaží se něco udělat s nepříznivým vývojem. Zatím jim však nepřeje štěstí.
     
    38:34
    Nyní dostanou dobrou příležitost, Noemi Ryhnerová (SUI) je totiž vyloučena za držení.
     
    39:11
    Kombinaci Japonek zakončila Toková nepřesnou ranou, puk následně míří až za klec Tonosakiové.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství přiblížilo švýcarský tým o malý krůček k záchraně v elitní skupině. Helvétský kříž byl v prostředním dějství kvalitnějším týmem, na skóre se to ale příliš neprojevilo, nebýt branky Aliny Müllerové. O osudu duelu se tak rozhodne až v závěrečné třetině, možná ještě déle. Třetí část odstartuje zhruba v 19:29.
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

    Švýcarsko - 6 (15)
    Japonsko – 4 (14)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Na úvod třetí části si pěknou samostatnou akci střihla Aoi Šigaová, která se dostala až do útočného pásma a kotouč z její čepele poslala přímo do náruče připravené Brandliové.
     
    41:11
    Japonky vstoupily do závěrečné části řádné hrací doby dobře namotivovány a hned v začátcích to ukazují v plné míře. V zakončení se jim ale příliš nedaří.
     
    41:59
    Zakončení Tokové sice Brandliové vypadlo z výstroje, před brankou ale nebyl nikdo z japonských hráček připravený na brzkou dorážku.
     
    42:35
    Japonská převaha bude ještě umocněna švýcarským vyloučením. Podruhé během čtyř minut jde za katr Noemi Ryhnerová (SUI), tentokrát za podražení.
     
    43:13
    Asijským hráčkám však přesilová příliš dlouho nevydržela, Aoi Šigaová (JPN) je poslána za katr za hákování. Pokračovat se bude ve čtyřech.
     
    43:49
    Nyní je na ledě trochu více prostoru, to ale nic nemění na japonském tlaku. Švýcarky zatím směrem dopředu vůbec nic neukázaly.
     
    44:35
    Hra ve čtyřech přinesla především hru souboje ve středním pásmu, nyní začíná zkrácená švýcarská přesilovka.
     
    45:13
    Japonsko je však vzápětí taktéž v plném počtu.
     
    45:58
    Lisa Ruedliová nabrala rychlost na levé straně, ranou tahem zkusila štěstí na přední tyč. Tonosakiová znovu připravena.
     
    46:46
    Išidaová vybojovala za švýcarskou brankou již ztracený kotouč, naservírovala ho do brankoviště, kde ho ve stoprocentní šanci minula Jošino Enomotová! To je velká škoda pro japonský výběr!
     
    47:15
    Tlak Japonek se začíná každou minutou stupňovat, před helvétským křížem je ještě obrovské penzum práce.
     
    48:54
    Japonské vyhození nakonec zakázané uvolnění neznamenalo, puk je v moci švýcarských beků za Brandliovou.
     
    50:03
    Třetí třetina se přelomila do své druhé poloviny, Japonky se stále snaží marně dobývat defenzívu svého soka.
     
    51:11
    Švýcarské zakázané uvolnění vrací hru zpět před Brandliovou, Japonky posílají na led svoji nejúdernější formaci.
     
    51:47
    Toková připravila puk ideálně na střelu Sakamotové, její pokus ale vzdálenější tyč minul o pořádný kus. Švýcarsko si zase na chvíli oddychne.
     
    53:09
    Ran Hinataová zkusila štěstí z pravého kruhu bekhendem, puk poskakoval po výstroji Brandliové. Švýcarská brankářka ho ale nakonec dokázala včas zkrotit!
     
    53:51
    Švýcarky se stále nemohou vymanit z nepříjemného sevření soupeře, poslední minuty jednoznačně patří japonskému celku.
     
    54:11
    Quennecová evidentně podrazila ve velké šanci Tokovou, rozhodčí ale vylučovat nehodlají. Japonky stále pokračují v obří snaze o vyrovnání.
     
    54:33
    Velká nepříjemnost pro japonské mužstvo, za nedovolené bránění je vyloučení Jošino Enomotová (JPN).
     
    55:11
    Švýcarky se v přesilové hře nikam netlačí a spíše se snaží neudělat zbytečnou chybu ve vlastním obranném pásmu. Tuto taktiku zatím plní na výbornou.
     
    55:46
    Ke střele se tentokrát dostala Mijazakiová, Brandliová její pokus dokázala sebrat v poklidu lapačkou. Japonky se ale udržely v útočné třetině.
     
    56:13
    Tak to by mohla být šance pro Japonky! Kaleigh Quennecová (SUI) obdržela za vražení na hrazení dvouminutový trest, za dvacet vteřin budou hrát Japonky přesilovou hru!
     
    56:33
    Japonsko je v pěti a startuje svoji početní výhodu. Dočkáme se vyrovnání?
     
    57:11
    Zatím to však není z japonské strany úplně ideální, Švýcarky skvěle brání přechod přes střední třetinu.
     
    57:44
    Další japonskou akci ukončuje postavení mimo hru.
     
    58:13
    Švýcarky se ubránily, Quennecová je zpět na ledové ploše. Čas na vyrovnání se Japonkám velmi krátí.
     
    59:03
    Puk vylétl po sražené přihrávce na japonskou střídačku, buly se bude konat ve střední třetině.
     
    59:03
    Ještě před tím si japonský kouč vyžádal oddechový čas! Brankářka Tonosakiová však musí zůstat ve svém brankovišti!
     
    59:47
    Japonkám se však v nejdůležitější moment zápasu nedaří vymanit z vlastní obranné třetiny, dnes to již nestihnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    První střetnutí o udržení je za námi, Švýcarky se radují z těsného vítězství 2:1, které se zejména ve třetí třetině nerodilo vůbec jednoduchým způsobem. Japonky mají den na odpočinek, po němž se musí pokusit vyhrát následující dva zápasy.

    Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny ze švýcarské strany Tess Allemannová, na straně poražených byla vybrána Runasa Sanová.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Švýcarsko - 4 (19)
    Japonsko – 10 (24)
     
    Dnešní program v Harborcentru pokračuje ještě dalšími dvěma zápasy, od 21:30 si to v prvním čtvrtfinále proti sobě rozdají osmnáctky Ruska a Finska! (20:03:09)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 10. S. Müllerová (Gianettoniová), 27. A. Müllerová (Allemannová) – 6. Mijazakiová


    Švýcarsko: Brandliová (Bolingerová) – Gianettoniová, Sigristová, Huwilerová, Gremaudová, Wetliová, Weissová, Hanggiová, Minderová – Allemannová, Quennecová, A. Müllerová – Ruediová, J. Müllerová, Zimmermannová – Enzlerová, Ryhnerová, Schlegelová – Brunnerová, S. Müllerová, Ryserová. Trenér: Andrea Kroniová.
    Japonsko: Tonosakiová (Kondová) – Sekiová, Šigaová, Takenakaová, K. Otaová, Sugimotová, Sonodaová, Itová, Sakuraiová – Mijazakiová, Toková, Sakamotová – A. Otaová, Nišiová, Enomotová – Cukimotová, Hinataová, Sanová – Miuraová, Otakiová, Išidaová. Trenér: Jošifumi Fujisawa.

    Rozhodčí: Cugliettaová (Velká Británie) – Lee (Jižní Korea), Strattonová (Kanada)
    bahis siteleri