Kladno – Zlín 7:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 6:4 (kon.) | Vítkovice – Sparta 5:1 (kon.)
HC Litvínov – Olomouc 2:1 (2:1 po s.n.) | Pardubice – HC Plzeň 6:4 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 4:3 (2:1 po s.n.)
Jihlava – Chomutov 2:3 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 15.01.2015, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Po oddechovém čase Dukyl se bude vzazovat po pravici Tadeáše Dvořáka.
     
    58:30
    Jihlavě vždy chybí krůček. Střecha se sápal po dorážce, kterou mohl nasměřovat do části volné branky, ale puk mu sjel z hole, stejně jako o chvíli později jeho spoluhráči.
     
    57:55
    Simon Beran dojel za brankou puk a vracel ho před kasu soupeře, která byla pořádně odkrytá. Puk sice dorážel Jiří Bambula, byl ale v obtížné pozici a netrefil branku.
     
    57:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak je to znovu jen o gól. Domácí se krátce po skončení přesilové hry prosazují, když zblízka zamířil do černého LUKÁŠ JÍCHA. Jihlava se tímto znovu vrací do zápasu. Asistence: Tomáš Střecha.
     
    56:45
    Tento pohled určitě nechceme vidět. Aleš Dufek opouští ledovou plochu na nosítkách. Přejme domácímu šikulovi, věkově patřícímu do kategorie staršího dorostu, aby byl v pořádku.
     
    55:26
    Jedna z posledních jihlavských šancí. Václav Cestr (CHM) dostává dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 2-5.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    50:35
    Jihlava půjde do čtyř. Lukáš Anděl (JIH) se chopil ve středním pásmu puku a šel do rychlého kontru, ale holí nechtěně zasáhl protihráče a dostává dvě minuty právě za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 2-4.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    49:13
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté jsou nyní výrazně blíž vítězství. Pětice Dukly byla po tlaku hostí pořádně rozhozená. Petr Macháček poslal puk před branku, kde byl zcela volný Strunz z Havlem. Druhý jmenovaný zkrotil puk a předložil jej osamocenému MARTINU STRUNZOVI, jenž jej zasunul pod padajícím Svobodoudo sítě. Asistence: Radek Havel, Petr Macháček.
     
    48:59
    A znovu Dubeň, jen získal před brankou puk, který se snažil prodrat mezi betony Svobody. Ten je včas sklapnul.
     
    43:16
    Velké šance Dukly v přesilové hře! Nejprve po střele Toboly doslova urazil kotouč Bambulovi u pravé tyče Tadeáše Dvořáka obránce Havel a poté se před brankou neprosadil dorážkou ani další hráč domácích, v závaru bohužel nevím, kdo to byl. Jihlava teď svého soka pořádně zamkla před brankou.
     
    41:31
    Přesilová hra po domácí po tom, co to Jakub Hierman (CHM) přehnal s napadáním a podrazil soupeře. Již také míří na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-4.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    41:24
    Při rychlém protiútoku hledal Aleš Dufek z pravé strany před branou najíždějícího spoluhráče, který se již napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli vložil do přihrávky hůl jeden z hráčů hostí.
     
    35:29
    Táhlá střela Hynka Toboly z vrcholu pravého kruhu byla zastavena koncem pravého betonu Tadeáše Dvořáka.
     
    34:32
    Jihlava měla opět kotouč ve své moci, ale tvrdá střela Anděla si cíl mezi tři tyče nenašla. Po odrazu puku od zadního mantinelu se v blízkosti jihlavské střídačky dostal k puku Miroslav Jirušek, kterého tvrdě narazil na mantinel Filip Dundáček (JIH). Ani toto nebyl příjemný zákrok a jako dostal 5 minut + do konce zápasu Antonín Drobný, tak stejnou výši trestu dostává i jihlavský bek. Jen provinění je jiné – zákrok do oblasti hlavy a krku. Trest za něj odpyká Vojtěch Balaštík.
     
    32:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí jsou zpět v zápase, navíc mají ještě čtyři a půl minuty přesilové hry k dobru. LUKÁŠ ANDĚL byl přesně tam, kde být měl, a dorazil střelu Dundáčka do sítě. Útočník Dukly se trefil přesně mezi betony Tadeáše Dvořáka. Asistence: Filip Dundáček.
     
    32:03
    Antonín Drobný (CHM) nyní předvedl něco, co bychom asi v juniorském a potažmo mládežnickém hokeji nechtěli vidět. V levém rohu za brankou Dukly narazil Tomáše Střechu na hrazení a otřesený jihlavský forvard leží dlouho na ledě. Nakonec za velké pomoci svých spoluhráčů odjíždí na střídačku. Drobný si již v dnešním zápase nezahraje, dostává pět minut + do konce zápasu. Jeho trest odpyká Jiří Tupý.
     
    31:48
    Tomáš Střecha byl blízko snížení. Využil toho, že Tadeáš Dvořák vyjel po vyhozeném puku a za brankou mu vzal kus černé gumy. Chtěl jej zasunout do branky, ale na poslední chvíli jej zablokoval hostující bek.
     
    30:59
    Před brankou Dukly vznikl obrovský závar a hosté nebyli daleko od další důležité trefy. Nakonec se ale podařilo domácímu gólmanovi ve spolupráci se čtyřmi hráči uhájit puk na cestě do sítě.
     
    30:03
    První přesilovou hru si vyzkouší také Chomutovští. Ján Mahút (JIH) dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    29:29
    Tvrdá rána Šimona Szathmáryho prolétla vedle levé tyče Svobody. Jihlavský odchovanec mohl svým bývalým spoluhráčům nadělit gól, leč mířil o kousek nepřesně.
     
    26:27
    Třetí vyloučení hostí v dnešním průběhu zápasu. Za podražení usedá na trestnou lavici kapitán Martin Štovíček (CHM).

    Na vyloučení: 0-3.
     
    25:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nedáš dostaneš, hodilo by se říci. Zatímco Anděl ve svých dvou šancích neuspěl, hosté se z protiútoku radují. Kellerstein zavezl puk před Svobodu a PETR MACHÁČEK se prosadil z předbrankového porstoru, když u levé tyče překonal Dominika Svobodu. Asistence: Adam Kellerstein.
     
    24:38
    Lukáš Anděl se před brankou vyhnul padajícímu bekovi. Ač měl před brankou volného Jíchu, pokusil se zakončit, ale neměl již dostatek prostoru a puk přes Tadeáše Dvořáka do branky neprocedil. Následně si vyjel z úhlu před branku a poslal kotouč těsně vedle pravé tyče branky hostí.
     
    18:49
    Martin Štovíček dorážel z těsné blízkosti branky Svobody, ale domácí gólman jeho dorážku nadvakrát pokryl. To byla slibná šance hostů.
     
    15:30
    Jihlava vyhrála buly a vyvážela puk, když se provinil Aleš Macháček (CHM), který u levého kruhu podrazil jednoho z domácích hokejistů. Druhá přesilovka Dukly v utkání.
     
    11:03
    Jihlava si zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty míří za katr Miroslav Jirušek (CHV) – hákování.
     
    10:12
    Z mezikruží vypálil pořádně ostrou ránu Martin Štovíček. Hostující kapitán si ale vylámal zuby na Dominiku Svobodovi.
     
    01:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Po pravé straně projel přes modrou ALEŠ MACHÁČEK, dostal se před Svobodu a poslal mu puk k pravé tyči. To je šokující úvod pro domácí. Asistence: Adam Kellerstein, Václav Černý.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 33. Anděl (Dundáček), 58. Jícha (Střecha) – 2. A. Macháček (Kellerstein, Černý), 26. P. Macháček (Kellerstein), 50. Strunz (Havel, P. Macháček)


    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Vacek) – Hohl, Dundáček, Pospíchal, Tobola, Leština, Port, Kochánek – Anděl, Jícha, Marcilis – Beran, Střecha, Bambula – Mahút, D. Dvořák, Balaštík – Dufek. Trenér: Patrik Augusta
    Piráti Chomutov: T. Dvořák (Danylec) – Dubeň, Havel, Černý, Cestr, Szathmáry, Drobný, Hierman – Wágner, Sťovíček, Huňady – Strunz, P. Macháček, Jirušek – Kellerstein, A. Macháček, Bednář – Tatár, Tupý, Ringler. Trenér: Robert Kaše

    Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír
    bahis siteleri