Slovensko OT – Itálie 1:2 (kon.)
konec
Slovenský olympijský tým
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Itálie
sk Čtvrtek 05.02.2015, 16:00 • Albert Schultz Eishalle (Viedeň) • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Príjemné popoludnie pri hokeji Vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Euro hockey challenge, v ktorom sa stretne olympijský výber Slovenska proti výberu Talianska. Stretnutie sa začína o 16:00 hod.

    Súbežne s týmto turnajom (5.-7.2.2015) sa v Banskej Bystrici za účasti Nemecka, Švajčiarska a domáceho Slovenska odohrá Slovakia Cup. Na turnaj do Viedne tak cestuje prevažne výber mladých hráčov zložený z hráčov zo slovenskej extraligy, doplnený o niekoľko hráčov z českej extraligy a bratislavského Slovana, hrajúceho v nadnárodnej súťaži. Pozrime sa spolu, ktorí hráč pod vedením trénerskej dvojice Vladimír Orságh – Milan Jančuška budú reprezentovať Slovensko na tomto turnaji.

    Brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice, 0/0), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0),
    Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín, 3/0), Ján Brejčák (Slovan Bratislava, 22/2), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0), Ľubor Pokovič (HKM Zvolen, 0/0), Mislav Rosandič (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0)
    Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 2/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC '05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebrö, Švéd., 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)

    Mladí Slováci si na turnaji postupne zmerajú sily s Talianskom, Slovinskom a nakoniec s domácim Rakúskom. Pozrime sa na ich zápasový program na tomto turnaji.

    štvrtok 5. februára: Slovensko – Taliansko (16.00)
    piatok 6. februára: Slovensko – Slovinsko (15.30)
    sobota 7. februára: Slovensko – Rakúsko (17.00)

    Na turnaji bude štartovať aj niekoľko slovenským fanúšikom známych mien a to napríklad bývalý hráč HK Nitra, Robert Kristan, ktorý nastúpi v bránke Slovinska, ďalej nájdeme vo výbere Slovinska dvojicu hráčov bratislavského Slovana, Žigu Jegliča a Roka Tičara, ako aj útočníka Dukly Trenčín Tomaža Razingara. Vo výbere Talianska nájdeme naturalizovaného Taliana, Briana Ihnačáka, toto meno netreba slovenským fanúšikom obzvlášť predstavovať, predstavme si však výber Talianska, s ktorým do Viedne prišli.

    Brankári: Andreas Bernard (Peliitat/Fín.), Mark Demetz (HC Gherdeina), Martino Valle Da Rin (SG Cortina)
    Obrancovia: Christian Willeit (HC Egna), Armin Hofer, Armin Helfer (obaja HC Val Pusteria), Ruben Rampazzo, Christian Borgatello (obaja Rittner Buam), Alex Trivellato (Eisbären Berlín/Nem.), Stefano Marchetti, Daniel Anthony Sullivan (obaja Asiago Hockey), Hannes Oberdorfer, Roland Hofer (obaja HC Bolzano)
    Útočníci: Luca Ansoldi, Luca Felicetti, Dan Tudin, Simon Kostner (všetci Rittner Buam), Diego Iori (Asiago Hockey), Anton Bernard, Marco Insam, Markus Gander (všetci HC Bolzano), Tommaso Goi, Ivan Demetz (obaja HC Gherdeina), Alex Frei (SV Caldaro), Diego Kostner (HC Lugano/Švaj.), Joachim Ramoser (Salzburg/Rak., MHL), Giovanni Morini (HC Lugano juniori/Švaj.), Brian Ihnacak (Valerenga/Nór.)
    Náhradníci: Daniel Morandell (Caldaro) – Ivan Althuber, Daniel Glira (obaja HC Val Pusteria), Alexander Peter Sullmann Pilser (HC Egna), Andreas Lutz (Milano Rossoblu) – Raphael Andergassen (Caldaro), Edoardo Caletti (Milano Rossoblu), Nathan Di Casmirro (HC Valpellice), Jan Pavlu (Salzburg/Rak., MHL), Michele Marchetti (SHC Fassa)
     
    Úvodné zostavy:

    Slovenský olympijský tím: Melicherčík (Godla) – Bokroš, Trška, Lapšanský, Rác, Kytnár(C) – Černák, Rosandič, Bakoš, Preisinger, Kudrna – Holenda, Brejčák, J.Sýkora, Galamboš, Gašparovič – Macejko, Pokovič, Zuzin, Hrnka, Skalický. Tréner V.Országh.

    Taliansko: Bernard (M.Demetz) – Helfer, Borgatello, Caletti, B.Ihnačák, Ansoldi – Sullivan, Trivellato, Frei, Di Casmirro, Gander – Willeit, A.Hofer, Felicetti, Tudin, Kostner – Rampazzo, R.Hofer, I.Demetz, Morini, Goi. Tréner: S.Mair

    Rozhodcovia: Ulrich Erd – Oscar Johnston, Christian Kaspar.
    Vo Viedni je už všetko pripravené na úvodné vhadzovanie!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3:20
    Slovensko si zahrá presilovú hru! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Alexander Frei.
     
    03:30
    Slovensku sa v presilovke takmer podarilo otvoriť skóre tohto zápasu! Až do zakončenia sa natlačil Tomáš Bokroš z Dukly Trenčín, ale jeho ranu zastavila iba konštrukcia bránky!
     
    04:46
    Slovenským hokejistom sa snaha počas presilovky uprieť rozhodne nedá. Naši chlapci sa snažia dostať do ďalších zakončení, ale Taliani sa veľmi dobre bránia a k strelám nás nepúšťajú.
     
    5:20
    Vylúčený Frei je na hracej ploche a Taliansko hrá s plným počtom hráčov. Slovenskí hokejisti nedokázali využiť početnú výhodu.
     
    06:20
    Pavol Skalický vo veľkej príležitosti triafa z bezprostrednej blízkosti len betóny Bernarda!
     
    07:05
    Lapšanský trafil strelou z kruhov len brankára Bernarda a následná dorážka Kytnára mieri nad bránku Talianov.
     
    08:08
    Ani strela Preisingera sa neujala a mieri vedľa bránky Talianska. Slovensko je od úvodu lepším tímom, jeho hráči sú častejšie pri puku a majú viac z hry.
     
    09:05
    Sýkora vysunul Gašparoviča, ktorý sa rútil do samostatného nájazdu, ten však zastavili rozhodcovia, pretože náš hráč zrejme prešiel modrú čiaru skôr ako puk.
     
    10:04
    Hráči Talianska si nerozumejú v rozohrávke, v krátkom slede sa dopustili už štvrtého zakázaného uvoľnenia.
     
    10:31
    Do útoku sa následne dostali aj naši hokejisti. Od modrej čiary ihneď vypálil Trška, no Bernard si s jeho pokusom poradil. Slovensko aj naďalej ostáva v pásme.
     
    10:46
    Slovensko sa v krátkom čase dostalo do takmer identickej pozície! Tentokrát však od útočnej modrej čiary pálil Preisinger, ale iba tesne vedľa troch žrdí.
     
    11:13
    Slováci hrajú proti Talianom skutočne nebojácne. Iba 17-ročný Erik Černák sa nezľakol dvojice hráčov súpera a nekompromisne ich odstavil pri mantineli.
     
    11:40
    Do zakončenia sa po dlhšom čase dostali aj talianski hokejisti. Spomedzi kruhov pálil Morini, ale Melicherčík puk s prehľadom schoval vo výstroji.
     
    12:16
    Slováci sa dostávali do skvelej príležitosti! Talianski hráči nezvládli prechod do obrannej tretiny a naši chlapci sa vrhli do prečíslenia troch proti dvom, no na jeho konci sa napokon Sýkorovi nepodarilo prihrať cez posledného obrancu.
     
    12:50
    Slovákom rýchly útok nevyšiel a odchádzajú striedať. Rovnako tak robia aj naši súperi, takže sa hra na moment upokojí.
     
    13:16
    Pozor si ale musíme dávať pri útoku nášho súpera. Tudin našiel prihrávkou priamo pred bránu Moriniho, ktorý pálil do pravého horného rohu, ale skvelý Melicherčík priestor vykryl svojou lapačkou.
     
    13:50
    Slováci vybojovali buly na svoje hokejky a ostali v pásme. Extraligista Lapšanský získal puk za bránkou a spoza nej hľadal Ráca, no ten v rýchlosti priestor troch žrdí minul.
     
    14:07
    Rýchly prechod v podaní talianskych hokejistov sa skončil opäť iba Melicherčíkovym zákrokom. Do ľavého rohu tentokrát mieril veľmi aktívny Morini, no náš brankár nás opäť podržal.
     
    14:38
    Taliani ešte ostali v pásme a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Od útočnej modrej čiary pálil Helfer, ale Melicherčík betónom vyráža puk za bránku.
     
    15:20
    Naši súperi sa poriadne rozohnili a proti mladému výberu Slovákov cítia šancu na úspech. Hra je rýchla a zaujímavá na oboch stranách.
     
    15:56
    Oba celky odchádzajú striedať, puk však ostáva na našej strane. Slovensko sa pokúsi založiť novú útočnú akciu.
     
    16:05
    Slováci sa usadili v pásme. Trška hľadal prihrávkou pred bránku Ráca, ale ten v rýchlosti puk nestihol spracovať.
     
    17:02
    Slováci ešte ostali v pásme a bola z toho veľmi zaujímavá situácia! Peter Galamboš dostal puk do dobrej pozície medzi kruhmi, ale v rýchlosti ho napálil iba do lapačky talianskeho brankára.
     
    17:56
    Čas sa kráti a do konca prvej tretiny ostávajú už iba dve minúty. Na ľadovej ploche stále sledujeme veľkú bojovnosť na oboch stranách.
     
    18:26
    Taliani si puk prevzali na svoje hokejky a ešte sa pokúsia niečo vymyslieť. Slováci budú chcieť záverečný nátlak súpera zvládnuť.
     
    19:20
    Pred bránkou Slovenska bol skutočne poriadny zmätok! V neprehľadnej situácii sa však našťastie pre náš tím najlepšie zorientoval gólman extraligových Košíc Melicherčík, ktorý situáciu upokojil a puk prikryl lapačkou.
     
    19:44
    Veľmi aktívny taliansky útočník Morini sa opäť pokúsil ohroziť našu bránku. Od modrej síce poslal tvrdú strelu, ale naši hokejisti ju obetavo zrazili na ochrannú sieť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Gól sme v nej nevideli, ale sledujeme atraktívny hokej s veľkou bojovnosťou a zaujímavými príležitosťami na oboch stranách. Slováci sa prezentujú v dobrom svetle a súpera niekoľkokrát poriadne potrápili a my pevne veríme, že čoskoro uvidíme aj presné zásahy v sieti Bernarda.

    Z tohto zápasu sa video prenos nevyrába, redakcia Onlajny.eu je však priamo vo Viedni a tak vám z duelu prinášame podrobný textový prenos.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:42.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:38
    Druhá tretina sa začala aktivitou na našej strane, Slovenskí hokejisti sa okamžite pokúsili dostať do pásma, ale zastavil nás ofsajd, v ktorom bol Rác.
     
    20:50
    Slováci následne vhadzovanie v strednej tretine vyhrali a okamžite sa dostali do pásma. Od modrej pálil Mislav Rosandič, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    21:16
    Úvodná minúta druhej tretiny je za nami. Jasnou aktivitou sa prezentoval slovenský tím, ktorý by sa rád ujal vedenia.
     
    22:25
    Slováci sa stále držia v útočnom pásme, ale zatiaľ sa im súpera prekonať nedarí. V tejto chvíli zo strany našich chlapcov chýbali aj strelecké pokusy, pretože Taliani sa veľmi dobre bránia.
     
    23:35
    Naši chlapci sa stále držia v útoku. Pavol Skalický to teraz skúsil prihrávkou pred bránku na Petra Zuzina, ale ten v rýchlosti puk nezasiahol podľa svojich predstáv.
     
    23:45
    Tak toto je neuveriteľné! Už druhýkrát v zápase našu strelu zastavila iba konštrukcia bránky talianskeho tímu. Tentokrát z uhla nebezpečne vypálil Roman Rác, ale Bernard mal opäť kusisko šťastia.
     
    24:10
    Taliani majú za sebou poriadne rušné sekundy. Slovenskí hokejisti ich skutočne potrápili a opäť nám ku gólu nechýbalo veľa.
     
    24:35
    Naši súperi sa po dlhšom čase presunuli do útočnej tretiny. Tam sa síce zaujímavejšou akciou neprezentovali a puk iba nahodili na bránku, ale Melicherčík nič neriskuje a puk pre istotu kryje.
     
    25:51
    Pochváliť musíme najmä našu tretiu útočnú formáciu v zložení Tomáš Sýkora, Peter Galamboš a Jakub Gašparovič. Táto trojica je dnes mimoriadne aktívna a aj teraz v ťažkej pozícii drží puk na svojich hokejkách.
     
    26:02
    Spomínaná trojica sa dostala aj do niekoľkých zakončení! V najnebezpečnejšom z nich bol Peter Gamalboš, ktorý svojou prudkou strelou takmer otvoril skóre tohto zápasu. Proti nemu bol ale pozorný Bernard, ktorý puk betónom vyrazil za bránku.
     
    26:47
    Na ľadovej ploche jasne dominujú Slováci. Naši hokejisti zo zabezpečenej ofenzívy pokojne útočia a je iba otázkou času, kedy obranu Talianov prekonáme.
     
    27:23
    Talianski hokejisti sa iba bránia. Puk v tejto chvíli iba vystrelili cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    27:50
    Zakázané uvoľnenie nášho súpera sa opakuje. Slováci zvyšujú svoj tlak a Talianom nedávajú vôbec dýchať.
     
    28:08
    Slovensko sa opäť udržalo v pásme a Taliani sa opäť ubránili iba s ťažkosťami. Od modrej čiary hádzal Tomáš Bokroš puk na teč, ale súper ho zachytil a opäť vyprodukoval iba ofsajd.
     
    28:13
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Naši hokejisti sa ujímajú vedenia! Po výhernom buly sa puk dostal na modrú čiaru, kde bol pripravený iba 17-ročný obranca HC Košice ERIK ČERNÁK, ktorý okamžite tvrdo vypálil. Jeho rana síce skončila najskôr na žrdi, ale od nej sa následne odrazila až za bránkovú čiaru. Asistencie: Mislav Rosandič, Miroslav Preisinger.
     
    29:02
    Slovenskí hokejisti potvrdili svoju dominanciu na ľadovej ploche a veľký tlak zakončili úspešnou strelou talentovaného východniara. Taliani sa teraz pokúsia odpovedať vyrovnávajúcim gólom.
     
    29:32
    Taliani sa už presunuli do svojej útočnej tretiny. Slovenskí hokejisti sa museli stiahnuť pred svoju bránku, ale nebezpečnejšiu situáciu pred Melicherčíkom nepripustili a Marcel má všetko plne pod kontrolou.
     
    29:49
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie Miroslav Macejko.
     
    30:25
    Naši súperi začali aktívne a pokúsili sa niečo vymyslieť. Slováci sa ale statočne bránia a puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    30:54
    Slováci to robia skutočne bravúrne! Peter Galamboš sa presunul do útočnej tretiny a súperovi nedovolil ani len rozohrať. Dvojica talianskych korčuliarov sa cez nášho útočníka vôbec nedostala.
     
    31:35
    Taliani sa počas vlastnej preislovky ale do pásma predsa len dostali a takmer sa im podarilo aj vyrovnať! Oslabení Slováci nedokázali pokryť všetok priestor, po Melicherčíkovom zákroku ostal kus bránky odkrytý, no našťastie pre nás sa naši súperi do prázdnej siete netrafili.
     
    31:49
    Slováci hrajú v plnom počte. Naši hokejisti sa bránili veľmi dobre a až na jednu nebezpečnú akciu súpera do väčších šancí nepustili.
     
    32:03
    Hru teraz prerušil hlavný rozhodca Erd svojim pádom. Za bránkou neudržal stabilitu, skončil na zemi a zastavil nie len puk, ale aj našu akciu.
     
    32:23
    Slováci sa v plnom počte aktívne vrhli do útočenia. Ďalší z extraligových hráčov Tomáš Hrnka pálil z uhla, ale debutantova strela v bránke neskončila. Bernard si dal pozor.
     
    33:02
    Slovenskí hokejisti stále ostávajú v pásme a na súpera vyvíjajú veľký tlak. Tomáš Bokroš pálil opäť do horného rohu, ale Bernard si dal pozor a puk zachytil lapačkou.
     
    33:56
    Aktivita našich chlapcov je skutočne veľká. Slováci sa stále držia pri puku a súpera do žiadnej šance nepúšťajú. Melicherčík môže ostať pokojný.
     
    34:10
    Na útočnej modrej čiare sa puku zmocnil doposiaľ jediný strelec Černák a prihrávkou našiel ďalšieho mladíka Rosandiča. Mislavova strela bola síce prudká, ale skončila iba tesne vedľa bránky.
     
    34:53
    Slovensko vyvíja na svojho súpera obrovský tlak. Od útočnej modrej čiary vypálil puk Ján Brejčák, pred bránkou clonil Gašparovič, ale Bernard aj tak chytá.
     
    35:35
    Po dlhšom čase sa do útoku dostali aj Taliani. Jeden z našich súperov spracoval prihrávku v medzikruží a rýchlo pálil, ale skvelý Marcel Melcherčík jeho pokus bez mihnutia oka schoval v lapačke.
     
    35:56
    Slováci sa ale v obrannej tretine dlho nezdržali a rýchlo sa presunuli späť do pásma. Z pravého kruhu tam tvrdo vypálil urastený Tomáš Hrnka, ale Bernard jeho pokus v rýchlosti vyrazil iba tesne vedľa tyčky vlastnej bránky. Taliani mali opäť kusisko šťastia.
     
    36:21
    Slovenskí hokejisti sú jasne aktívnejší. Taliani sa ale držia veľmi statočne a odolávajú našim pokusom, prekvapiť sa zaiste pokúsia z rýchleho protiútoku, ktorý už teraz plánujú založiť spoza svojej bránky.
     
    37:03
    Talianski hokejisti sa usadili v pásme. Jeden z našich súperov dokonca oklamal gólmana Melicherčíka, ale zakončiť už nedokázal, pretože bol od puku tvrdo odstavený.
     
    38:20
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Erik Černák.
     
    38:37
    Talianski hokejisti si v tejto presilovke príliš nerozumeli a nepresnou prihrávkou sa sami vyhodili z pásma. našim chlapcom to iba vyhovuje a hra v nerovnovážnom stave je zatiaľ pokojná.
     
    39:03
    Taliani sa do pásma vrátili a už-už to vyzeralo, že sa im podarí vyrovnať! Po nahodení od modrej čiary sa puk stratil všetkým z dohľadu a niektorí z našich súperov sa už takmer tešili z gólu, ale napokon vysvitlo, že bravúrny Melicherčík situáciu ustál a bude nasledovať buly pred jeho bránkou.
     
    39:21
    Taliani sa pokúšajú využiť každý centimeter priestoru. Od modrej čiary teraz vypálil Hofer, ale Melicherčík drží čisté konto a puk vyráža do rohu klziska.
     
    39:38
    Slovenskí hokejisti to urobili skutočne bravúrne a puk vyhadzujeme cez všetky čiary. Naši chlapci sa už v tejto tretine ubránia!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej opäť kvalitné stretnutie, z ktorého majú viac naši hokejisti. Slováci to už potvrdili aj gólovo, keď sa v 29. minúte presadil iba 17-ročný obranca extraligových Košíc Erik Černák. Talianom sa na jeho presný zásah odpovedať nepodarilo, a tak po 40 minútach vyhrávame najtesnejším rozdielom

    Druhá tretina sa začne približne o 17:27.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:03
    Tretia tretina sa už začala a naši súperi majú ešte pár sekúnd na vyrovnanie počas presilovky. Slovensko sa musí urputne brániť.
     
    40:20
    Erik Černák je späť na ľadovej ploche a Slovensko hrá v plnom počte. Naši reprezentanti sa dokázali ubrániť a stále vyhrávajú 1:0.
     
    41:25
    Talianski hokejisti sa púšťajú do bojov o vyrovnanie aj proti plnému počtu našich chlapcov. Z ľavej strany teraz pálil Gander a Melicherčíkovi puk vypadol, no najrýchlejšie pri ňom bol náš obranca a situáciu vyriešil.
     
    41:56
    Slováci sa pohodlne ubránili menšiemu pokusu súpera a už sa chystajú založiť novú útočnú akciu. Náš výber bude začínať spoza svojej bránky.
     
    42:49
    Slovenskí hokejisti sú stále aktívni a takmer sa im podarilo zaujímavé prečíslenie! Mohol sa doň nahrnúť Peter Galamboš a Jakub Gašparovič, ale prvý menovaný si zle hodil puk a jediný obranca Hofer ho odzbrojil.
     
    43:52
    Talianski hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a odmietajú nám ho vrátiť späť. Slovensko sa bude musieť brániť.
     
    44:16
    Aktivita nášho súpera sa skutočne zvyšuje a slovenskí hokejisti sa iba bránia. Taliani vstúpili do tejto tretiny s jasným cieľom vyrovnať.
     
    44:59
    Naši chlapci nechcú nič podceniť a Melicherčíkovi pomáhajú ako sa len dá. Košický gólman v národných farbách toho dnes už pochytal skutočne veľa, ale takto aktívne sa ešte Taliani do zakončenia netlačili.
     
    45:29
    Taliansko dalo gól!

    Taliani napokon vyrovnávajú. Tudin vypálil z ľavej strany, Melicherčík puk nestihol udržať a DANIEL TUDIN sa ho opäť zmocnil. Taliansky hráč si obkorčuľoval bránku a za bezmocného gólmana pohodlne zakončil. Asistencia: Simon Kostner.
     
    45:35
    Tak toto je neuveriteľné! Slováci ihneď po vyrovnávajúcom góle zamierili do útočného pásma a chceli sa dostať späť do vedenia. Veľmi tvrdo vypálil Peter Zuzin, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia bránky. Už tretíkrát v zápase nás o gól obrala tyč Bernardovej svätyne.
     
    45:51
    Slováci sú skutočne veľmi aktívni a stále sa tlačia do zakončenia. V útočnej tretine si tentokrát puk vypýtal Pavol Skalický a pálil z uhla, ale jeho pokus vyrazil taliansky brankár do bezpečia.
     
    46:29
    Po prestriedaní sa na ľade ocitla prvá formácia našich. Od modrej pálil obranca Tomáš Bokroš, ale jeho prudký pokus zastavil jeden z talianskych korčuliarov rukou.
     
    47:10
    Slovenskí hokejisti po inkasovanom góle pridali na aktivite a súpera už pred Melicherčíka nepúšťajú. Ten toho dnes pochytal skutočne dosť a teraz žiadnu prácu nemá.
     
    48:12
    Aktivita Slovákov je veľká, ale Taliani ich v tejto chvíli ku streleckému pokusu pustiť nechcú. Naši chlapci sa držia v pásme, no iba pri mantineli.
     
    48:59
    Zo situácie sa napokon najlepšie vymotal Pavol Skalický. Ten puk pohotovo od mantinelu poslal pred bránku, kde bol Peter Zuzin, ale druhý menovaný v rýchlosti zakončil iba mimo troch žrdí.
     
    49:23
    Aktivita slovenských hokejistov sa končí nepresnosťou. Naši chlapci pôsobia cieľavedomo a odhodlane, ale súpera teraz nevedia ničím zaskočiť.
     
    49:58
    Talianski hokejisti puk dostali von zo svojej obrannej tretiny a odmietajú ho pustiť späť. Hostia sa dobre bránia, Slovensko musí začínať od znova.
     
    50:46
    Na ľadovej ploche sa v tejto chvíli nič zásadnejšie nemení. Slovenskí hokejisti založili útočnú akciu, ale do pásma sa nedostali. Zastavení boli už v strede klziska, kde si Taliansko rozložilo obranný val.
     
    51:10
    Hra sa bude prerušovať. Slovenskí hokejisti opäť skúšali niečo vymyslieť v strednom pásme, ale Černákovi sa puk nepodarilo pretlačiť do útoku a poslal ho iba Brejčákovi na striedačku.
     
    51:52
    Naši hokejisti teraz akosi poľavili. Do pásma sa im nepodarilo dostať a puk si na svoju stranu prevzali Taliani. Tí naopak do tretiny rýchlo vbehli a ihneď pálili, pričom Melicherčík sa ani len nepohol. Strela totiž letela mimo troch žrdí.
     
    52:26
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Peter Galamboš.
     
    52:37
    Taliansko dalo gól!

    Taliani využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia. Naši súperi sa ihneď usadili v pásme a puk nahodili pred bránku, kde následne vznikol obrovský zmätok. Melicherčík vôbec nič nevidel a nedokázal zareagovať, a tak puk za čiaru dorazil BRIAN IHNAČÁK. Asistencie: Robert di Casmirro, Luca Ansoldi.
     
    52:37
    Žiaľ, Slováci sa neubránili a Galamboš sa vracia na hraciu plochu predčasne. Slovensko hrá v plnom počte.
     
    53:17
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za napadnutie hlavy a krku Pavol Skalický, ktorý inkasuje 2+10 minút.
     
    53:46
    Taliani sa usadili v útočnej tretine a poriadne nás tam tlačia. Slovensko sa musí brániť s vypätím všetkých síl a má to skutočne náročné.
     
    54:12
    Talianski hokejisti to robia skutočne veľmi dobre a Slovensko malo čo robiť, aby sa dokázalo ubrániť. Napokon ale všetko upokojuje Adam Lapšanský, ktorý puk vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    54:51
    Tomáš Bokroš to teraz takisto spravil dobre a puk podržal v obrannom pásme nášho súpera. Chlapci bojujú aj naďalej a získali aspoň pár cenných sekúnd počas svojej oslabovky.
     
    55:17
    Slovensko je v plnom počte, s vypätím všetkých síl sme sa dokázali ubrániť.
     
    56:14
    Slováci by sa radi dostali do útoku a vyrovnali. Snaha sa našim chlapcom rozhodne uprieť nedá, ale Taliansko sa veľmi dobre bránia puk za pukom vyhadzuje preč od svojej svätyne.
     
    56:59
    Čas plynie a pred nami sú posledné tri minúty riadnej hracej doby. Slováci sú smerom dopredu aktívni, ale Taliani stavajú všetko na obrane a teraz už inkasovať nebudú chcieť.
     
    57:49
    Slovensko sa udržalo v pásme a Andrej Kudrna to skúsil z väčšej vzdialenosti. Puk zaujímavo poskakoval popred bránkou, ale kým stihol ktokoľvek zareagovať, rýchly Bernard ho prikryl lapačkou a bude sa vhadzovať pred ním.
     
    58:01
    Pred nami sú posledné dve minúty riadnej hracej doby. Slovensko statočne bojuje v útoku, ale Taliansko sa dobre bráni.
     
    58:35
    Náš tlak pokračuje. Slovensko to síce myslí dobre, ale prevedenie striel by si žiadalo viac sily, takéto pokusy totiž rozchytaného Bernarda neprekvapia. Taliansko odoláva.
     
    59:14
    Slovenský brankár Marcel Melicherčík korčuľuje na striedačku a budeme hrať powerplay! Taliansko sa bránia ako o život, hostia sa ani nepohnú spred svojej bránky.
     
    59:30
    Tak toto bolo tesné. Taliani nám dokázali vypichnúť puk a veľmi s ním nevymýšľali, takže ho zo stredového kruhu vypálili smerom na prázdnu slovenskú svätyňu, ale našťastie mierili iba tesne vedľa.
     
    59:30
    Slovensko si berie oddychový čas.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko napokon v samom závere nič nevymyslelo a zápas sa končí víťazstvom talianskeho tímu.
     
    Zápas je na konci. Slováci ho mali rozohraný veľmi dobre, ale v záverečnej dvadsaťminútovke sa Talianom podarilo najskôr vyrovnať a obrat následne zavŕšiť ešte jedným presným zásahom, takže naši chlapci z ľadu odchádzajú so zvesenými hlavami.

    Vyhlásenie najlepších hráčov zápasu:
    Slovensko: Erik Černák
    Taliansko: Daniel Tudin
    Slovenskí hokejisti po zápase.
     
    To je od nás priamo z Viedne v tejto chvíli všetko. Ďakujeme za pozornosť pri sledovaní podrobného textového prenosu slovenskej reprezentácie a tešíme sa na vás pri ďalšom dueli našich chlapcov. Onlajny.eu. (18:06:16)

    Veronika Pancuráková

    Michal Kováčik

    Branky a nahrávky: 29. Černák (Rosandič, Preisinger) – 46. Tudin (Kostner), 53. Ihnačák (di Casmirro, Ansoldi)


    Slovenský olympijský tým: Melicherčík (Godla) – Bokroš, Trška, Lapšanský, Rác, Kytnár(C) – Černák, Rosandič, Bakoš, Preisinger, Kudrna – Holenda, Brejčák, J.Sýkora, Galamboš, Gašparovič – Macejko, Pokovič, Zuzin, Hrnka, Skalický. Tréner V.Országh.
    Itálie: Bernard (M.Demetz) – Helfer, Borgatello, Caletti, B.Ihnačák, Ansoldi – Sullivan, Trivellato, Frei, Di Casmirro, Gander – Willeit, A.Hofer, Felicetti, Tudin, Kostner – Rampazzo, R.Hofer, I.Demetz, Morini, Goi. Tréner: S.Mair

    Rozhodčí: Ulrich Erd – Oscar Johnston, Christian Kaspar
    bahis siteleri