Slovensko OT – Itálie 1:2 (kon.)
konec
Slovenský olympijský tým
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Itálie
sk Čtvrtek 05.02.2015, 16:00 • Albert Schultz Eishalle (Viedeň) • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    To je od nás priamo z Viedne v tejto chvíli všetko. Ďakujeme za pozornosť pri sledovaní podrobného textového prenosu slovenskej reprezentácie a tešíme sa na vás pri ďalšom dueli našich chlapcov. Onlajny.eu. (18:06:16)
    Slovenskí hokejisti po zápase.
     
    Zápas je na konci. Slováci ho mali rozohraný veľmi dobre, ale v záverečnej dvadsaťminútovke sa Talianom podarilo najskôr vyrovnať a obrat následne zavŕšiť ešte jedným presným zásahom, takže naši chlapci z ľadu odchádzajú so zvesenými hlavami.

    Vyhlásenie najlepších hráčov zápasu:
    Slovensko: Erik Černák
    Taliansko: Daniel Tudin
     
    Slovensko napokon v samom závere nič nevymyslelo a zápas sa končí víťazstvom talianskeho tímu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Slovensko si berie oddychový čas.
     
    59:30
    Tak toto bolo tesné. Taliani nám dokázali vypichnúť puk a veľmi s ním nevymýšľali, takže ho zo stredového kruhu vypálili smerom na prázdnu slovenskú svätyňu, ale našťastie mierili iba tesne vedľa.
     
    59:14
    Slovenský brankár Marcel Melicherčík korčuľuje na striedačku a budeme hrať powerplay! Taliansko sa bránia ako o život, hostia sa ani nepohnú spred svojej bránky.
     
    58:35
    Náš tlak pokračuje. Slovensko to síce myslí dobre, ale prevedenie striel by si žiadalo viac sily, takéto pokusy totiž rozchytaného Bernarda neprekvapia. Taliansko odoláva.
     
    58:01
    Pred nami sú posledné dve minúty riadnej hracej doby. Slovensko statočne bojuje v útoku, ale Taliansko sa dobre bráni.
     
    57:49
    Slovensko sa udržalo v pásme a Andrej Kudrna to skúsil z väčšej vzdialenosti. Puk zaujímavo poskakoval popred bránkou, ale kým stihol ktokoľvek zareagovať, rýchly Bernard ho prikryl lapačkou a bude sa vhadzovať pred ním.
     
    56:59
    Čas plynie a pred nami sú posledné tri minúty riadnej hracej doby. Slováci sú smerom dopredu aktívni, ale Taliani stavajú všetko na obrane a teraz už inkasovať nebudú chcieť.
     
    56:14
    Slováci by sa radi dostali do útoku a vyrovnali. Snaha sa našim chlapcom rozhodne uprieť nedá, ale Taliansko sa veľmi dobre bránia puk za pukom vyhadzuje preč od svojej svätyne.
     
    55:17
    Slovensko je v plnom počte, s vypätím všetkých síl sme sa dokázali ubrániť.
     
    54:51
    Tomáš Bokroš to teraz takisto spravil dobre a puk podržal v obrannom pásme nášho súpera. Chlapci bojujú aj naďalej a získali aspoň pár cenných sekúnd počas svojej oslabovky.
     
    54:12
    Talianski hokejisti to robia skutočne veľmi dobre a Slovensko malo čo robiť, aby sa dokázalo ubrániť. Napokon ale všetko upokojuje Adam Lapšanský, ktorý puk vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    53:46
    Taliani sa usadili v útočnej tretine a poriadne nás tam tlačia. Slovensko sa musí brániť s vypätím všetkých síl a má to skutočne náročné.
     
    53:17
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za napadnutie hlavy a krku Pavol Skalický, ktorý inkasuje 2+10 minút.
     
    52:37
    Žiaľ, Slováci sa neubránili a Galamboš sa vracia na hraciu plochu predčasne. Slovensko hrá v plnom počte.
     
    52:37
    Taliansko dalo gól!

    Taliani využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia. Naši súperi sa ihneď usadili v pásme a puk nahodili pred bránku, kde následne vznikol obrovský zmätok. Melicherčík vôbec nič nevidel a nedokázal zareagovať, a tak puk za čiaru dorazil BRIAN IHNAČÁK. Asistencie: Robert di Casmirro, Luca Ansoldi.

    Veronika Pancuráková

    Michal Kováčik

    Branky a nahrávky: 29. Černák (Rosandič, Preisinger) – 46. Tudin (Kostner), 53. Ihnačák (di Casmirro, Ansoldi)


    Slovenský olympijský tým: Melicherčík (Godla) – Bokroš, Trška, Lapšanský, Rác, Kytnár(C) – Černák, Rosandič, Bakoš, Preisinger, Kudrna – Holenda, Brejčák, J.Sýkora, Galamboš, Gašparovič – Macejko, Pokovič, Zuzin, Hrnka, Skalický. Tréner V.Országh.
    Itálie: Bernard (M.Demetz) – Helfer, Borgatello, Caletti, B.Ihnačák, Ansoldi – Sullivan, Trivellato, Frei, Di Casmirro, Gander – Willeit, A.Hofer, Felicetti, Tudin, Kostner – Rampazzo, R.Hofer, I.Demetz, Morini, Goi. Tréner: S.Mair

    Rozhodčí: Ulrich Erd – Oscar Johnston, Christian Kaspar
    bahis siteleri