Královo Pole – Dukla 25:25 (kon.) | Lovosice – Zubří 29:28 (kon.) | Zlín – Plzeň 23:32 (kon.)
konec
HK FCC Město Lovosice
29:28 (13:13)
HC ROBE Zubří
Sobota 07.02.2015, 17:00 • SH Chemik • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry Lovosic vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (18:54:19)
     
    Dnešní zápas přinesl velmi bouřlivou atmosféru, ve kterém nebyla slyšet dost často ani píšťalka rozhodčích či vlastního slova. Přesně tento zápas by se měl uvádět jako ukázka na zápasy play-off, ve kterých je hodně podobná atmosféra. Několik desítek lidí neváhalo a dojelo na sever Čech podpořit Zubří, domácí, jak už je u lovosické házené delší dobu znát, přišlo také podpořit několik stovek fanoušků a vzniklo z toho opravdu fantastické dílo. Zubří si na začátku druhého poločasu nadělalo náskok tří branek a Lovosice velmi dlouho nemohly srovnat krok, i když se domácím povedlo snížit aspoň na rozdíl dvou branek. Převrat přišel ve čtyřicáté minutě, kdy zavelel k vyrovnání úspěšnou střelou domácí Sýkora, který dnes byl hodně střelecky hodně při chuti a nahrazoval domácí ikonu Jiřího Motla. O dvě minuty později bylo vyrovnáno a zápas začal "od nuly". I od té doby bylo Zubří velmi dlouho ve vedení, ale Lovosice i tentokrát dokázaly najít recept na zuberskou hru a tři minuty před koncem zápasu přebraly otěže zápasu. Minutu před koncem nebylo do smíchu ani jednomu celku, skóre bylo 28:28 a ani jeden celek se s tímto skóre nechtěl smířit. Vše v posledních sekundách hry vzal na sebe Josef Jonáš a se štěstím procpal míč do brány soupeře. Zubří už se po odpískání neprosadilo ani z volného úderu a Lovosice tak mohou náležitě oslavit veledůležitou výhru nad doposud druhým Zubří. Tímto výsledkem promluvily Lovosice hodně do tabulky a uvidíme, jak si nyní budou vést ve čtyřzápasové šňůře venkovních zápasů.

    Statistiky zápasu:

    Lovosice: Adamík, Koňařík – Sýkora 6, Chroustovský 5/3, Hes 4, Jonáš 4, Kolomazník 3, Landa 3, Miko 2, Berka 1, Klimt 1, Havlovec, Semerád, Malý

    Zubří: Orság, Janků – Řezníček 8, Šíra 7, Hrstka 6/4, Hanus 2, Reček 2, Douda 1, Kašpárek 1, Šlachta 1, Přikryl, Horut, Dědek, Zeman

    Diváci: 654
     
    Jiří Kekrt, trenér Zubří: "Nevyhrálo lepší družstvo. My jsme zahráli trochu pod své možnosti. Více k tomu nemám, co bych dodal."
     
    Vladimír Šuma, trenér Lovosic: "Z mého pohledu velmi kvalitní utkání, přijelo k nám družstvo, které je na druhé příčce tabulky a určitě jsme jim velice znepříjemnili život ve hře jak v prvním poločase, tak v druhém poločase. Bohužel nám dnes nevycházely přesilové hry a budeme na tom muset zapracovat. Pro nás je to velmi důležité vítězství, dostali jsme se bod za třetí místo. Nejsme všichni úplně fit, ale odmakali jsme to skvěle jako mančaft a je to kolikrát lepší, než kdyby to odtáhli jednotlivci."
     
    60
    Konec zápasu. (29:28)
     
    60
    Hosté ale tento volný úder nedokázali proměnit v branku a tak se naopak radují Lovosice, které urvaly v dnešním zápase všechny body po dramatické zápletce. (29:28)
     
    60
    Nepřesná rozehrávka Zubří znamená možná výhru Lovosic. V hluku fanoušků nebyla slyšet píšťalka, takže má Zubří volný úder z jedenácti metrů. Před hostujícím hráčem se vytvořila šestinásobná přesila v podobě zdi domácích hráčů. (29:28)
     
    60
    Dvacet sekund před koncem zápasu vstřelil Josef Jonáš veledůležitou branku pro domácí. (29:28)
     
    60
    Zubří ani nedostalo šanci vystřelit při signalizované pasivitě. Nepřesná rozehrávka znamená přiřazení míče pro Lovosice. (28:28)
     
    60
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu. (28:28)
     
    59
    Naopak Lovosice nejsou schopni vstřelit potřebnou branku na uklidnění. (28:28)
     
    59
    Minutu a třičtvrtě před koncem hrací doby se prosazuje po třech minutách Jakub Šíra. (28:28)
     
    58
    Jonáš nedokázal nahrát Hesovi do běhu. Zubří se tak zdrží v útoku o něco déle. (28:27)
     
    58
    Rozhodčí přerušil hru ve chvíli, kdy se dostával Řezníček do zakončení. (28:27)
     
    58
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Zubří. (28:27)
     
    58
    Oddechový čas pro HC Gumárny Zubří. (28:27)
     
    57
    Slabé zakončení Jonáše končí v náručí Janků. (28:27)
     
    57
    Zubří i Lovosice hrají v plném počtu. (28:27)
     
    57
    Pekelné tempo v zápase pokračuje. Lovosice zasahují bránu Zubří jednou přesnou trefou za druhou. (28:27)

    Josef Cestr

    HK FCC Město Lovosice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Karel Macho, Milan Hájek
    Delegát: Ivan Dolejš
    Diváci: 654
    bahis siteleri