Carolina – Anaheim 1:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 3:2 (kon.) | Montreal – Edmonton 3:4 (po pr.)
Ottawa – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Tampa – St. Louis 3:6 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:1 (kon.)
Minnesota – Florida 2:1 (kon.) | Colorado – NY Rangers 3:6 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Winnipeg Jets
Pátek 13.02.2015, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Nashville Predators zásluhou dvou gólů Jamese Neala a gólu s dvěma asistencemi v podání Mika Ribeira vyhrál v letošní sezóně dva ze tří vzájemných střetnutí proti Winnipegu Jets. Brankář Jets Ondřej Pavelec má úspěšnost 93,8% a inkasuje 1,7 gólu na zápas, což je skvělá bilance. Bude se mu dařit i v pátek? To se dozvíme během hokejové noci, kterou Vás z Bridgestone Areny provede Tomáš Reiner.
    V letošní sezóně téměř neporazitelný Nashville Predators přivítá na svém ledě Winnipeg Jets s Ondřejem Pavelcem.

     
    Nashville Predators

    Predators vyhráli tři zápasy v řadě poté, co si na domácím ledě v pátek poradili 3:2 s Tampou Bay. Nashville proti Tampě zaznamenal 22. domácí vítězství a dělí se s ní o první místo NHL. Útočník Colin Wilson zmeškal kvůli zranění v horní části těla druhý zápas v řadě a místo něj naskočil na led Viktor Stalberg, zatímco zraněného obránce Mattiase Ekholma nahradil nováček Anthony Bitetto. Nashville je ve hře v oslabení na 15. místě, když během devíti zápasů od 27. ledna přečkal 29 z 30 přesilových her soupeře.
    Pekka Rinne a jeho fantastický zákrok proti zakončení Coreyho Perryho v zápase proti Anaheimu Ducks.

     
    Winnipeg Jets

    Jets vyhráli dva poslední zápasy NHL a v západní konferenci mají pětibodový náskok na první místo zajišťující divokou kartu pro účast ve Stanley Cupu. Obránce Zach Bogosian a zraněné levé křídlo Evander Kane byli vyměněni do Buffala Sabres a trenér Paul Maurice bude muset po příchodu obránce Tylera Myerse a pravého křídla Drewa Stafforda přeskupit útočné a obranné řady. V bráně Winnipegu by se měl představit opět brankář Ondřej Pavelec.
    Winnipeg Jets oznámil, jaká čísla na dresech budou nosit nově příchozí Tyler Myers (č. 57) a Drew Stafford (č. 12).

     
    Vzájemné zápasy

    16.11.14 Nashville Predators – Winnipeg Jets 2:1
    05.11.14 Winnipeg Jets – Nashville Predators 3:1
    18.10.14 Winnipeg Jets – Nashville Predators 0:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Jones, Volčenkov, Bartley, Bitetto – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Wilson – Bourque, Jarnkrok, Cullen – Beck, Gaustad, Nystrom.

    Winnipeg Jets: Pavelec (Hutchinson) – Byfuglien, Chiarot, Trouba, Stuart, Myers, Enstrom – Wheeler, Little, Ladd – Perreault, Scheifele, Stafford – Thorburn, Lowry, Frolík – Peluso, Slater, Galiardi.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Joannette – Kovachik, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    2:29
    Bryan Little dostal přihrávku do středu hrací plochy a poté puk zavezl do útočného pásma, kde z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k dobré střele, Pekka Rinne ji ale našel v lapačce a připsal si první dobrý zákrok!
     
    2:46
    Eric Nystrom se dostal u levého mantinelu k puku a poté z ostrého úhlu napřáhl ke střele, kterou Ondřej Pavelec pravým betonem vyrazil do rohu kluziště.
     
    2:48
    Ben Chiarot (WPG) vyhodil puk přes ochranné sklo a za zdržování hry dostal menší trest, 2 minuty za zdržování hry.
     
    04:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    SHEA WEBER využívá přesilovou hru a posílá Nashville do vedení!! Shea Weber napřáhl z vrcholu levého křídla z první k nádherné tvrdé střele, kterou vymetl levý horní roh brány. ASISTENCE: Roman Josi, Filip Forsberg.
    Shea WEBER - 1:0
     
    5:05
    Anton Volčenkov napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele, ta ale směřovala pouze doprostřed brány, kde stál připravený Ondřej Pavelec.
     
    5:14
    Michael Frolík zavezl puk po levém křídle do útočného pásma a poté napřáhl ke střele, kterou Pekka Rinne vyrazil pravým betonem do rohu kluziště.
     
    9:08
    Paul Gaustad nedokázal proměnit stoprocentní šanci, když se hranici brankoviště dostal po střele od modré čáry v podání svého spoluhráče k dorážce a backhandem se snažil puk uklidil do prázdné brány, Ondřej Pavelec ale vytáhl fantastický zákrok a jeho pokus z bezprostřední blízkosti ukryl ve výstroji!
     
    9:51
    Adam Lowry dokázal v útočném pásmu přebruslit jednoho z obránců Predators a těsně před Pekka Rinnem stihl do puku píchnout a jeho střela směřovala přesně do pravého horního rohu, brankář Nashvillu byl ale připraven a jeho střelu s pomocí lapačky nadvakrát zneškodnil!
     
    9:54
    Victor Bartley (NSH) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění, a také Nashville si zahraje první přesilovou hru.
     
    11:42
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    MICHAEL FROLÍK vyrovnává krásnou tečí na 1:1! Dustin Byfuglien tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střelu skvěle tečoval mezi betony Pekka Rinneho clonící Michael Frolík. ASISTENCE: Dustin Byfuglien, Mark Scheifele.
    Michael FROLÍK - 1:1
     
    12:54
    Anthony Peluso (WPG) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    13:10
    Filip Forsberg mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, když v přesilové hře pálil z pravého kruhu pro vhazování přesně do pravého horního rohu, Ondřej Pavelec ale dokázal jeho pokus levým ramenem vytáhnout nad branku.
     
    13:42
    James Neal tvrdě vypálil, Ondřej Pavelec byl ale připraven a během několika sekund si připsal v rychlém sledu dva úspěšné zákroky.
     
    13:51
    Mike Fisher se dostal mezi kruhy pro vhazování v přesilové hře ke střele zápěstím, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Ondřej Pavelec.
     
    15:53
    Mathieu Perreault po rychlém protiútoku Winnipegu Jets vypálil z pravého křídla, na přední pravé tyči ale našel pouze výstroj Pekka Rinneho.
     
    17:04
    Blake Wheeler vybruslil zpoza brány a poté z úhlu vypálil, jeho střelu ale Pekka Rinne pravým betonem bez problému vyrazil.
     
    19:03
    Craig Smith se v závěru prvního dějství pokusil vrátit Predators ztracené vedení, jeho střela z úhlu ale zamířila pouze do hrudi připraveného Ondřeje Pavelce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:11
    Toby Enstrom mohl otočit dosavadní vývoj zápasu na stranu Winnipegu Jets, jeho střelu od levého mantinelu ale ukryl v lapačce Ondřej Pavelec, který byl po skvělém zákroku vzápětí nepříjemně atakován!
     
    23:22
    Anthony Peluso dostal menší trest, 2 minuty za hákování.
     
    23:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    FILIP FORSBERG vrací v úvodu druhé třetiny Nashvillu ztracené vedení a Predators využívají druhou přesilovou hru!! Roman Josi předal puk na modré čáře doleva na volného Filipa Forsberga, který střelou zápěstím zamířil přesně k pravé tyči. ASISTENCE: Roman Josi, Shea Weber.
    Filip FORSBERG - 2:1
     
    24:20
    Craig Smith (NSH) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    26:20
    Tyler Myers se dostal mezi kruhy ke střele, ta ale směřovala pouze doprostřed brány, kde byl připravený Pekka Rinne.
     
    26:31
    Po skončení přesilové hry využil tlak Winnipegu Jets ještě Jacob Trouba, který od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele po ledě, Pekka Rinne si ale i s jeho pokusem bez větších potíží poradil, když včas sklapl betony.
     
    27:33
    Dustin Byfuglien vyslal na Pekka Rinneho z vrcholu pravého kruhu pro vhazování jedovatou střelu, která směřovala přesně do pravého horního rohu, brankář Nashvillu Predators ji ale dokázal udržet a připsal si skvělý zákrok!
     
    28:06
    Mike Fisher zakončil bleskový protiútok Nashvillu tvrdou střelou z mezikruží, která směřovala těsně nad ledem přesně k levé tyči, Ondřej Pavelec ji ale dokázal pravým betonem vyrazit!
     
    30:59
    Michael Frolík vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale našla pouze připraveného Pekka Rinneho, který jeho pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    32:35
    Blake Wheeler byl blízko vstřelení gólu, když v útočném pásmu přebruslil obránce Predators, vybruslil si před bránu a poté se snažil puk po povedeném oblouku zasunout ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Rinne se ale na brankové čáře fantasticky roztáhl a levým betonem jeho pokus dokázal zastavit!
     
    36:16
    Drew Stafford (WPG) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    39:17
    Matt Cullen (NSH) nešťastně vyhodil puk přes ochranné sklo a poté dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Pekka Rinne vyrazil střelu z pravého křídla pouze na hokejku Bryana Littla, který mohl puk dorážet do téměř odkryté brány, Rinne se ale dokázal včas přesunout a fantastickým reflexivním zákrokem jeho dorážku lapačkou vytěsnil mimo tři tyče! Neuvěřitelný zákrok.
     
    43:11
    Cale Jarnkrok vypálil z prostoru pravého kruhu pro vhazování, Ondřej Pavelec byl ale své levé tyče připraven a jeho pokus vyrazil.
     
    44:59
    Mark Stuart zachytil vyhození Pekka Rinneho podél mantinelu a okamžitě puk posílal z levého křídla směrem na bránu, Pekka Rinne se ale stihl vrátit do brány a jeho pokus bez větších potíží zastavil.
     
    46:01
    Shea Weber mířil z pravého křídla přesně k pravé tyči, Ondřej Pavelec ale na jeho střelu skvěle viděl a puk ukryl v lapačce.
     
    48:01
    Jacob Trouba vypálil od modré čáry na bližší pravou tyč, tam ale našel pouze připraveného Pekka Rinneho.
     
    48:33
    Victor Bratley (NSH) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    49:02
    Winnipeg Jets z přesilové hry nic nevytěžil a Nashville bude hrát navíc po vyloučení Shea Webera zkrácenou přesilovou hru.
     
    49:27
    Blake Wheeler se pokusil puk zasunout mezi betony Pekka Rinneho, ten je ale včas sklapl a připsal si úspěšný zákrok.
     
    50:34
    Andrew Ladd dostal skvělou přihrávku do brankoviště, kde se z první snažil puk napálit mezi betony Pekka Rinneho, ten je ale bleskově sevřel k sobě a připsal si fantastický zákrok!
     
    51:02
    Střelec úvodního gólu zápasu Shea Weber se vrátil z trestné lavice zpět na led a oba týmy hrají opět v plném počtu.
     
    51:10
    Mark Scheifele dostal přihrávku do jízdy od Michaela Frolíka a poté se snažil zamířit k pravé tyči, jeho pokus ale ukryl v lapačce připravený Pekka Rinne.
     
    54:04
    Dustin Byfuglien dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    56:10
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville sice nestačil využít přesilovou hru, krátce po jejím skončení ale poslal Predators do dvoubrankového vedení přesnou střelou JAMES NEAL!! James Neal si vyměnil za bránou puk s Mikem Fisherem a po vyjetí do brankoviště ho dokázal zasunout mezi betony Ondřeje Pavelce. ASISTENCE: Mike Fisher, Shea Weber.
    James NEAL - 3:1
     
    56:44
    Bryan Little se pokusil o vstřelení kontaktní branky, Pekka Rinne byl ale připraven a jeho backhandovým zakončením si skvělým zákrokem poradil!
     
    57:43
    Bryan Little se opět dostal po několika sekundách ke střele, jeho pokus ale opět kryl Pekka Rinne.
     
    57:48
    Blake Wheeler hledal prostor na levém křídle kudy by vypálil a nakonec našel mezeru, jeho následná střela ale na překonání Pekka Rinneho nestačila.
     
    58:49
    Mathieu Perreault (WPG) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    59:39
    James Neal jako poslední v dnešním zápase vystřelil, Ondřej Pavelec ale jeho ránu zneškodnil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nashville Predators poráží na domácím ledě potřetí v letošní sezóně NHL Winnipeg Jets a připisuje si čtvrté vítězství v řadě. O osudu utkání rozhodovali přesilové hry, ve kterých se prosadili Shea Weber a Filip Forsberg. Na úvodní gól Webera sice ještě stačil odpovědět Michael Frolík, výhru Predators ale pojistil v závěru třetí třetiny krátce po skončení přesilové hry James Neal. Konečné skóre. Nashville Predators 3 Winnipeg Jets 1.
    Winnipeg Jets v bráně s Ondřejem Pavelcem a v útoku s Michaelem Frolíkem nestačil na Nashville Predators, kterému podlehl před zápasem proti Detroitu Red Wings 3:1.

     
    Tři hvězdy utkání

    1. Pekka RINNE (NSH) 33 zák., 1 gól, 97,0%
    2. Filip FORSBERG (NSH) 1+1
    3. Shea WEBER (NSH) 1+2
     
    Československá stopa v utkání

    Michael FROLÍK (WPG) 1+0, 3 střely, čas na ledě 15:39
    Ondřej PAVELEC (WPG) 57:56 min., 23 zákroků, 3 góly, 88,5% (04:52:40)

    Daniel Kubelka

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Weber (Josi, Forsberg), 24. Forsberg (Josi, Weber), 57. Neal (Fisher, Weber) – 12. Frolík (Byfuglien, Scheifele)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Jones, Volčenkov, Bartley, Bitetto – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Wilson – Bourque, Jarnkrok, Cullen – Beck, Gaustad, Nystrom.
    Winnipeg Jets: Pavelec (Hutchinson) – Byfuglien, Chiarot, Trouba, Stuart, Myers, Enstrom – Wheeler, Little, Ladd – Perreault, Scheifele, Stafford – Thorburn, Lowry, Frolík – Peluso, Slater, Galiardi.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Joannette – Kovachik, Galloway
    bahis siteleri