SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) a S. Takanašiová (JPN) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund Vítěz: S. Freund (GER) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno

Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) a S. Takanašiová (JPN)

Neděle 15.02.2015, 14:00Skoky na lyžích
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:51:57)
     
    Konečné pořadí:

    1. Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) 244,9 bodů
    1. Sara Takanašiová (JPN) 244,9
    3. Sarah Hendricksonová (USA) 243,8
    4. Špela Rogeljová (SLO) 242,7
    5. Juliane Seyfarthová (GER) 237,3
    6. Juki Itoová 233,6
    7. Maja Vtičová (SLO) 231,4
    8. Line Jahrová (NOR) 230,9
    9. Eva Pinkelnigová (AUT) 230,7
    10. Nita Englundová (USA) 228,6
    11. Chiara Hölzlová (ITA) 222,3
    12. Julia Clairová (FRA) 221,4
    13. Sofia Tichonovová (RUS) 221,3
    14. Jacqueline Seifriedsbergerová (AUT) 219,7
    15. Maren Lundbyová (NOR) 218,9
     
    Netradiční věc, ale i takové se prostě ve sportu občas stávají. Dvě největší favoritky na prvenství tohoto závodu – Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) a Sara Takanašiová (JPN) – se nakonec musely o první místo podělit, neboť během dvou kol získaly v konečném účtování naprosto stejný počet bodů. Alespoň se obě skokanky nemusejí hádat. Třetí nakonec skončila Sarah Hendricksonová (USA), na Slovinku Špelu Rogeljovou zbyla na domácím svěťáku pouze bramborová pozice.
     
    2. kolo skončilo.
     
    30
    Daniela Iraschková-Stolzová skočila o dva metry méně než Japonka Takanašiová ve druhém kole. Bodový součet nám ale ukázal, že má na desetinu stejný bodový zisk jako Japonka, tedy 244,9. Předposlední závod světového poháru nám tedy určil hned dvě vítězky!
     
    29
    Sara Takanašiová (JPN) skočila nejdále ze všech, konkrétně na značku 89,5 metrů! A tenhle výkon jí posunul do čela. Celkově má na kontě 244,9 bodů.
     
    28
    Sarah Hendricksonová (USA) se dostala do čela. Skočila sice o půl metru méně než Rogeljová, ale v konečném účtování jí porazila o 1 bod a 1 desetinu. Američanka bude na bedně.
     
    27
    Juki Itoová (JPN) vedoucí Slovinku Rogeljovou nepředskočila, ba dokonce nepřekonala ani Seyfarthovou. Přece jenom byl skok dlouhý 84,5 metrů prostě příliš slabý na poměry druhého kola.
     
    26
    Špela Rogeljová (SLO), nejlepší domácí závodnice, doplachtila na značku 88,5 metrů a bodový součet 242,7 jí zajistila průběžnou první příčku. Tohle je možná útok na stupně vítězů.
     
    25
    Maja Vtičová (SLO) také na první pozici nevystoupala. Byla v konečném účtování horší o šest bodů než Seyfarthová. Skok dlouhý 85 metrů je vlastně průměrným výsledkem.
     
    24
    Nita Englundová (USA) potřebovala prostě skočit více, aby se dostala před Seyfarthovou. Skok dlouhý 84,5 metrů prostě nestačil. Umístí se někde kolem první desítky.
     
    23
    Eva Pinkelnigová (AUT) skočila 85,5 metrů, ale ani ona nakonc na první příčku nevystoupala. Druhá Jahrová jí porazila o pouhé dvě desetiny bodu.
     
    22
    Line Jahrová (NOR) neskočila vyloženě špatně, její výkon patřil ve 2. kole rozhodně k těm lepším. Ovšem za vedoucí Němkou nakonec zaostala o skoro sedm bodů. Je druhá.
     
    21
    Juliane Seyfarthová (GER) doletěla daleko! Konkrétně na značku 89 metrů. Suverénně se dostala na první příčku, a to díky bodovému zisku 237,3 bodů. Troufám si tvrdit, že na první příčce zůstane déle.
     
    20
    Julia Clairová (FRA) o jeden bod nakonec neporazil Hölzlovou! Skočila jen 81 metrů, takže její bodový součet následně stačit nemohl.
     
    19
    Eva Logarová (SLO) také zaskákala ve 2. kole bídně a propadne se průběžným pořadí. Skočila nyní pouhých 81 metrů.
     
    18
    Maren Lundbyová (NOR) skočila 84,5 metrů, ale ani ona se před dosud vedoucí Hölzlovou nedostala. Výkon 218,9 bodů jí zařazuje až za Seifriedsbergerovou.
     
    17
    Katja Pozunová (SLO) svůj skok ve druhém kole celkem pokazila a neudělala radost svým fanouškům. Skočila nyní jen 80,5 metrů.
     
    16
    Chiara Hölzlová (ITA) zaskákala velmi, velmi dobře! Výkon 222,3 bodů jí zajistil průběžnou první pozici.
     
    15
    Lea Lemareová (FRA) po skoku odcházela dost naštvaně. Díky skoku dlouhém 77,5 metrů se propadla dost dozadu. Francouzce druhé kolo vůbec nevyšlo.
     
    14
    Juka Setoová (JPN) skočila jen 81 metrů. Tenhle výkon jí určuje aktuálně až pátou příčku.
     
    13
    Sofia Tichonovová (RUS) doletěla na značku 84 metrů a vecpala se na první příčku. Ruska může být s výkonem ve druhém kole rozhodně spokojená. Celkově má na kontě 221,3 bodu.
     
    12
    Kaori Iwabučiová (JPN) doplachtila na značku 81 metrů. Zařadila se na čtvrtou pozici.
     
    11
    Irina Avvakumovová (RUS) byla dost zklamaná po prvním kole, s délkou skoku 83 metrů se dostala na třetí příčku. Zde v Ljubnu její trápení pokračuje.
     
    10
    Jacqueline Seifriedsbergerová (AUT) skočila 84 metrů, tedy nejdále ze všech závodnic, které absolvovaly už 2. kolo. Je první s bodovým ziskem 219,7.
     
    9
    Anna Häfeleová (GER) právě vstoupila do druhého kola. A dostala se do vedení o skoro osm bodů. Zaskákala solidně, konkrétně 83 metrů.
     
    8
    Ursa Bogatajová (SLO) se o sedm desetin dostala na první příčku. Na čele se nám tak změnilo po delší dobře pořadí. Slovince první místo zajistil skok dlouhý 81 metrů.
     
    7
    Tara Geraghtyová-Moatsová (USA) skočila 82,5 metrů. A má na chlup stejný počet bodů jako dosud vedoucí Jamadaová.
     
    6
    Anastasija Gladyševová (RUS) a její krátký skok 79,5 metrů znamená až poslední pozici. Pořadí se nám opravdu hodně promíchalo.
     
    5
    Ani Svenja Würthová (GER) nemůže být s druhým kolem spokojená. Právě ona skočila jen 79 metrů. A pohádka se opakuje – je na průběžně poslední příčce.
     
    4
    Gyda Engerová (NOR) doplachtila jen na značku 79,5 metrů, což byl zatím nejhorší skok druhého kola. Zařadila se na poslední, čtvrtou příčku.
     
    3
    Sabrina Windmüllerová (SUI) se také na první místo nedostala, aktuálně je na třetím, tedy posledním místě. Byla horší než dvě předchozí závodnice, skočila rovných 80 metrů.
     
    2
    Gianina Ernstová (GER) vedoucí Japonku neporazila, celkově získala 209,3 bodů, tedy o sedm desetin méně.
     
    1
    Jurina Jamadaová (JPN) skočila na značku 81 metrů, celkový součet bodů činí 210. Uvidíme, jak dlouho Japonka vydrží ve vedení.
     
    2. kolo začalo.
     
    Pořadí po 1. kole:

    1. Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) 124,6 bodů
    2. Sara Takanašiová (JPN) 121,6
    3. Sarah Hendricksonová (USA) 119,7
    4. Juki Itoová (JPN) 118,4
    5. Špela Rogeljová (SLO) 116,4
    6. Maja Vtičová (SLO) 115,5
    7. Nita Englundová (USA) 113,8
    8. Eva Pinkelnigová (AUT) 113,6
    9. Line Jahrová (NOR) 113,4
    10. Juliane Seyfarthová (GER) 113,2
     
    Podle předpokladů ovládly první kolo dvě největší favoritky, a to Iraschková-Stolzová a Takanašiová. Obě dvě by si to měly rozdat o prvenství v kole druhém, Rakušanka ovšem disponuje slušným náskokem, takže pokud výrazně nepokazí, měla by uspět. Uvidíme, co například třetí Hendricksonová, která předvedla nejdelší skok kola prvního.
     
    1. kolo skončilo.
     
    40
    Daniela Iraschková-Stolzová (AUT) nenechala nikoho na pochybách, že se chce brzy stát vítězkou světového poháru. Hodlá si dojít pro vítězství. Za skok dlouhý 88 metrů si vysloužila 124,6 bodů a je první o tři body před Takanašiovou.
     
    39
    Sara Takanašiová (JPN) jako jedna z největších favoritek závodu se dostala na čelo. Skočila krásných 88,5 metrů, byla i dobře bodově hodnocená, a Hendricksonovou skolila o 1,9 bodu. Na můstku už je jen Iraschková-Stolzová.
     
    38
    Špela Rogeljovová (SLO) nepředvedla úplně daleký skok, doplachtila na značku 85 metrů. Celkově je domácí závodnice, do které slovinští fanoušci vkládají naději na medaili, až na třetí pozici.
     
    37
    Juki Itoová (JPN) se rovněž před Hendricksonovou nedostala. Zaostala za ní nakonec o 1 bod a 3 desetin, skočila o dva a půl metru méně než Američanka.
     
    36
    Eva Pinkelnigová (AUT) skočila stejně jako Slovinka Vtičová 86 metrů, jenže její skok byl hůře bodovaný. Zařadila se na čtvrtou pozici.
     
    35
    Maja Vtičová (SLO) se se skokem dlouhým 86 metrů zařadila na druhé místo za Hendricksonovou, Není to pro ní úplně špatný výsledek, určitě nezklamala.
     
    34
    Jacqueline Seifriedsbergerová (AUT) skočila pod svoje možnosti, doletěla jen na značku 83,5 metrů a zařadila se až do druhé desítky.
     
    33
    Nita Englundová (USA) byla horší než Hendricksonová, i když skočila hezkých 86 metrů. Zařadila se svým výkonem na druhé místo.
     
    32
    Irina Avvakumová (RUS) doletěla jen na 82,5 metrů. Určitě nemůže být se svým výkonem spokojená.
     
    31
    Sarah Hendricksonová (USA) jako nasazená předskočila vedoucí Jahrovou, která se na první příčce dlouho neohřála. Skok natáhla na parádních 89 metrů!
     
    30
    Line Jahrová (NOR) nakonec porazila těsně vedoucí Seyfarthovou, konkrétně o dvě desetiny bodu. Byla přece jenom na můstku o půl metru lepší.
     
    29
    Maren Lundbyová (NOR) skočila 83,5 metrů, bude na předcních pozicích, ale ne na těch nejvyšších.
     
    28
    Juliane Seyfarthová (GER) je novou vedoucí závodnicí! Francouzku Clairovou porazila o pouhou jednu jedinou desetinu. Stejně jako ona skočila 85 metrů.
     
    27
    Chiara Hölzlová (AUT) skočila 84 metrů, bodový zisk 109,6 bodů jí pravděpodobně bude stačit na první patnáctku.
     
    26
    Eva Logarová (SLO) neporazila vedoucí Clairovou. O dva body byla v konečném účtování nakonec horší.
     
    25
    Coline Mattelová (FRA) jako první Francouzka dost zklamala. Skočila jen 79,5 metrů, měla štěstí, že její skok byl ještě relativně dobře hodnocen.
     
    24
    Sofia Tichonovová (RUS) nemohla být moc spokojená, zařadila se totiž někam do středu průběžného pořadí. Doplachtila na značku 82,5 metrů.
     
    23
    Julia Clairová (FRA) potvrdila, že Francouzkám se dnes daří, a za skok dlouhý 85 metrů si vysloužila průběžnou první příčku.
     
    22
    Kaori Iwabučiová (JPN) si možná oředstavovala lepší výsledek než ten, kterým získala jen 107 bodů.
     
    21
    Juka Setoová (JPN) a její skok dlouhý 83 metrů nestačil ani na Pozunovou, ani na Lemareovou. Je aktuálně třetí.
     
    20
    Katja Pozunová (SLO) určitě musí být spokojená, dostala se do průběžného vedení. Skok dlouhý 84 metrů je zatím ten nejlepší.
     
    19
    Ursa Bogatajová (SLO) doplachtila na značku 82,5 metrů, ale získala jen 104,9 bodů. Zařadila se na třetí příčku.
     
    18
    Lea Lemareová (FRA) doplachtila na značku 83 metrů a dostala se na první místo. Francouzka možná malinko překvapila.
     
    17
    Gianina Ernstová (GER) si možná představovala o něco lepší výsledek. i když skočila 82 metrů, její skok byl bodově hůře ohodnocen.
     
    16
    Tara Geraghtyová-Moatsová (USA) se dostala na průběžnou třetí pozici. Také ona může být spokojená, že atakovala osmdesátimetrovou hranici.
     
    15
    Abby Hughesová (USA) zaznamenala výsledek 102 bodů, což jí zařadilo za Jamadaovou. Tu neporazila o jednu desetinu.
     
    14
    Svenja Würthová (GER) první příčku nakonec neatakovala, potřebě mít prostě delší skok. 103,6 bodů aktuálně zajišťuje třetí pozici.
     
    13
    Gyda Engerová (NOR) se zařadila na průběžnou třetí pozici. Výkon 103,1 bodů pro není vyloženě špatným výsledkem.
     
    12
    Anna Häfeleová (GER) skočila 82,5 metrů, navíc získala slušné body. A právě díky nim se dostala Němka do průběžného vedení.
     
    11
    Elena Runggaldierová (ITA) sice skočila 81 metrů, jenže nedosáhla takového bodového ohodnocení. Je tedy až čtvrtá.
     
    10
    Pauline Hesslerová (GER) skočila 79 metrů, získala rovných 100 bodů.
     
    9
    Jurina Jamadaová (JPN) se zařadila na třetí příčku. Skočila sice naprosto stejně jako Windmüllerová, nicméně měla o něco horší bodové ohodnocení.
     
    8
    Anastasija Gladyševová (RUS) byla ještě lepší než před pár okamžiky Windmüllerová a je aktuálně načele. Svou soupeřku porazila o bod a dve desetiny. Skočila přece jenom o metr dál.
     
    7
    Sabrina Windmüllerová (SUI) se dostává na první místo! Jako první přeskočila hranici osmdesáti metrů a má na kontě 103 bodů.
     
    6
    Dana Vasilica Haralambieová (ROU) skočila o jeden metr méně než chtěných osmdesát. O dvě desetiny bodu nakonec neporazila dosud vedoucí Sršenovou.
     
    5
    Lisa Wiegeleová (AUT) skočila pouhých 72 metrů a s tímhle výkonem se zařadila jen na poslední místo.
     
    4
    Nina Lussiová (USA) se zařadila třetí příčku s výkonem 91,8 bodů za skok dlouhý 77 metrů.
     
    3
    Sonja Schoitschová (AUT) se nedostala na první místo, byla horší než Sršenová o nějaké tři body. Aktuálně je na druhé příčce.
     
    2
    Julija Sršenová (SLO) skočila vlastně dost podobně jako Javoršeková, jen s tím rozdílem, že získala více bodů. a to konkrétně 97,8. Je první.
     
    1
    Anja Javoršeková (SLO) doplachtila na značku 75 metrů. S postupem do dalšího kola to nevypadá úplně nejlépe.
     
    Závod začal.
     
    Co se průběžného pořadí týče, rozdají si o to celkové prvenství Daniela Iraschková-Stolzová a Sara Takanašiová. Pokud však Rakušanka nepokazí, měla by první místo uhájit. V současné chvíli disponuje na Japonku náskokem 89 bodů.
     
    Tentokráte na startovní listině máme 45 skokanek, jejichž počínání v 1. kole začne zhruba ve dvě hodiny odpoledne. Kvalifikace je naplánovaná na 12:45. Domácí fanoušci by rádi na stupních vítězů viděli Slovinku Špelu Rogeljovou. Ta ale bude tvrdě bojovat v konkurenci Rakušanky Daniely Iraschkové-Stolzové, která vede pořadí světového poháru, a také Sary Takanašiové z Japonska, vítězky sobotních závodů. Němka Cariny Vogtová, stejně jako včera, bude tentokráte chybět.
     
    Předposlední závod světového poháru v této sezóně absolvují ženy ve skocích na lyžích. Po slovinském Ljubnu už na ně čeká jen mistrovství světa ve švédském Falunu a následně pak závěrečný podnik v norském Oslu. Stejně jako ve včerejších závodech i zde bude chybět česká účast.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri