Braga – Nacional 3:1 (kon.) | Setúbal – Penafiel 0:1 (kon.) | Moreirense – Benfica 1:3 (kon.)
konec
Moreirense FC
1:3 (1:0)
Benfica Lisabon
Sobota 21.02.2015, 20:00 • Parque Desportivo Comendador Joaquim de Almeida Freitas, Moreira de Cónegos • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den přeji všem příznivcům fotbalu a především pak těm, kteří se zajímají a bedlivě sleduji portugalskou nejvyšší soutěž. Dnes se v tomto online přenosu budeme podrobněji věnovat utkání dvaadvacátého kola Primeira Ligy. Benfica Lisabon, lídr tabulky, zajíždí na stadion týmu Moreirense FC. Favorit utkání je předem daný, ale stát se může cokoliv. Ke sledování tohoto mače jste srdečně zváni, začínáme ve 20:00!
     
    Moreirense FC

    Celek z portugalského regionu Braga prozatím okupuje jedenáctou příčku ligové tabulky. Momentální forma dnešního soupeře Benficy rozhodně není ideální, z posledních sedmi utkání svěřenci kouče Leala získali pouhopouhých sedm bodů.Naposledy Moreirense remizovalo na horké půdě Rio Ave 1:1. Nejvíce přesných zásahů mají na svém kontě paraguayský útočník Ramón Cardozo a brazilský záložník André Simões, oba dva rozvlnili síť svých soupeřů celkem čtyřikrát.
     
    Benfica Lisabon

    S Ligou mistrů se portugalský velkoklub rozloučil už po základní skupině a nyní se tak může plně koncentrovat na zisk titulu v domácí nejvyšší soutěži. Zatím se to svěřencům temperamentního lodivoda Jesuse daří na výbornou, nachází se na samém vrcholu ligové tabulky a na druhé Porto mají čtyřbodový náskok, třetí Sporting pak ztrácí už bodů devět. V lize poznala Benfica hořkost porážky pouze dvakrát, naposledy si v pohodě poradila s Vitórií, kterou po dvou brankách Limy a jedné Jardela porazila 3:0. Hráči týmu z hlavního města Portugalska se také mohou pyšnit fantasticky pracující defenzivou, v jednadvaceti odehraných utkáních inkasovali pouze devětkrát! Nejlepším střelcem svého týmu je brazilský forvard Jonas, který do Lisabonu v létě přestoupil ze španělské Valencie a s dvanácti přesnými zářezy se svému novému zaměstnavateli zatím královsky vyplácí.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    21.9.2014 Primeira Liga – Benfica Lisabon:Moreirense FC 3:1
    22.11.2014 Taça de Portugal – Benfica Lisabon:Moreirense FC 4:1
    21.1.2015 Taça da Liga – Moreirense FC:Benfica Lisabon 0:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Moreirense FC: Marafona – Coronas, Anilton, Danielson, Elizio – Simões, Battaglia, Cunha – Pedro, Alex, Arsenio
    Náhradníci: Zidnaba, Leandro, João Pedro, André, Patrick, Lucas, Gerso Fernandes

    Benfica Lisabon: Artur – Pereira, Luisão, Jardel, Eliseu – Salvio, André Almeida, Pizzi, John – Lima, Jonas
    Náhradníci: Lopes, Lopéz, Derley, Cristante, Sílvio, Talisca, Goncalo Guedes

    Rozhodčí: Jorge Ferreira – Inácio Pereira, Jorge Oliveira (všichni Portugalsko).
     
    Hráči už jsou na hřišti, utkání co nevidět začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí tým se ujal rozehrávky a zakládá první útočnou akci.
     
    1
    Salvio se ukázkově vrátil a obral protihráče o míč, z následné protiakce zamířil John vysoko nad branku soupeře.
     
    2
    Coronas neměl komu nahrát a proto zkusil dlouhý nákop. Míč má u sebe Luisão.
     
    3
    Akce Benficy po levé straně. Eliseu vyslal průnikovým pasem do běhu Johna, který zvládl nacentrovat, avšak na své místě byl Cunha, který odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    3
    První velká šance utkání! Pedro obdržel nádhernou přihrávku od Battaglii, obešel Jardela a střelou po zemi jen těsně minul pravou tyč Arturovy branky.
     
    5
    Pizzi se vrhl mezi tři protihráče, dva dokázal pěknými kličkami přechytračit, ale Elizio si na něj počíhal a o míč ho připravil.
     
    6
    Johnovi lehce utekl balón od nohy, čehož využil Pedro, který rezolutním odkopem posílá kulatý nesmysl do autu.
     
    7
    A nyní se začínají velice hlasitě ozývat domácí fandové. Je pochopitelné, že když na jejich stadión zavítal lídr tabulky, tak bude kapacita naplněna do posledního místa.
     
    8
    Zatím velice aktivní John podnikl další dravý výpad po levé straně, Coronas ho o míč připravil, ale hosté mají k dispozici standartní situaci v podobě rohového kopu.
     
    9
    Hráči zadních řad Benficy kombinovali dobrou půlminutku na vlastní polovině, Jardel poslal pas na Elisea, který dlouhým nákopem hledal Johna. Přihrávce ovšem scházela notná dávka přesnosti.
     
    10
    Pěkná akce hostů. Salvio našel na hranici vápna Limu, který se s míčem obtočil kolem protihráče a střelou z otočky jen těsně minul branku Moreirense.
     
    11
    Johnův centr nemohl mít jedinou šanci na úspěch. Byl příliš pomalý, čehož využil Anilton, který balón rezolutním odkopem posílá pryč.
     
    12
    Johnův dlouhý aut dokázal hlavou prodloužit Jonas, avšak před dotírajícím Limou dokázal pro balón vyskočit domácí gólman Marafona.
     
    13
    Eliseu natáhl k dělové ráně z dobrých třiceti metrů. Do jeho pumelice obětavě hlavu položil obránce Danielson a protečoval ji za branku soupeře, Benfica bude zahrávat roh.
     
    14
    Po rohovém kopu se v pokutovém území domácích vytvořil obrovský závar, míč se nakonec odrazil k Jonasovi, který nastřelil tyč!
     
    15
    Domácí to zkoušejí spíše vzduchem než po zemi, ale stopeři Luisão a Jardel jsou zatím pokaždé na svém místě. Předchozí akci Moreirense zastavilo ofsajdové postavení Arsenia.
     
    16
    Další roh v podání Benficy nebyl už tak nebezpečný jako ten předchozí. Luisãova střela hlavou míří vysoko nad, Marafona už si rovná míč a nyní ho posílá vysokým výkopem zpět do hřiště.
     
    18
    Pereirův pas na Salvia vystihl levý bek domácích Elizio a odehrál míč do autu.
     
    18
    Johnův vysoký centr našel svého adresáta, jímž byl Lima a ten přeskočil svého strážce a dostal se k hlavičce. Pomezní sudí ovšem viděl ofsajd a rozehrávat tak budou domácí.
     
    19
    Nyní se domácí po dlouhé době ocitli v útočné akci. Elizio si narazil míč s Alexem a dostal se k centru, který mu ale vůbec nesedl.
     
    20
    Dobrá šance hostů z Lisabonu. Salvio se uvolnil po pravé straně a přízemním centrem hledal Limu, před nějž se však dostal stoper Anilton a odkopává míč na roh.
     
    21
    Luisãův dlouhý nákop nenašel nikoho ze spoluhráčů, Danielson si zpracoval míč na prsa a zakládá protiakci domácích.
     
    23
    Akci Benficy zastavil ofsajd, do kterého se po Jonasově přihrávce dostal forvard Lima.
     
    25
    Arsenio našel na hranici vápna volného Alexe, ale toho skvělým a hlavně čistým obranným skluzem odzbrojil vracející se Pizzi.
     
    27
    Jonas byl u rohového praporku sám proti přesile, nakonec z minima vytěžil maximum. Benfica bude zahrávat rohový kop.
     
    29
    Alex obešel ve středu pole Almeidu, ale jelikož neměl komu přihrát, rozhodl se vrátit míč zpět na vlastní obrannou polovinu, kde zakládá další akci Anilton.
     
    30
    Eliseův dlouhý pas na Limu má nakonec ve svém držení domácí brankář Marafona.
     
    31
    Lima se v blízkosti středového kruhu dopustil faulu, přímý kop rozehrává Cunha.
     
    32
    Pereira vybídl k rychlé akci po pravé straně Salvia, který parádní zasekávačkou obešel dva hráče a prověřil Marafonu, který vyráží na roh.
     
    33
    Z rohového kopu žádná vážnější akce nevznikla, John mířil příliš doprava.
     
    34
    Pizzi se hezky uvolnil, přihrál Almeidovi, který ke skórování vybídl Salvia. Přízemní rána argentinského záložníka však nenadělala Marafonovi sebemenší potíže.
     
    35
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro Benficu šok! Arsénio nalezl na hranici vápna volného PEDRA, který technickou střelou obstřelil brankáře Artura! Tomu ve výhledu lehce bránil jeden ze spoluhráčů.
    PEDRO - 1:0
     
    37
    Na hrací ploše zůstává po tvrdém zákroku ležet uruguayský obránce Maxi Pereira. Benfica bude mít šanci vyrovnat z přímého kopu.
     
    38
    Exekuce přímého kopu se ujal Salvio, ovšem netrefil míč ideálně a navíc ještě doprostřed. Snadný zákrok pro brankáře domácích.
     
    39
    Alex a Jardel se teď tak dlouho tahali za dres až rozhodčímu nezbylo nic jiného než fouknou do píšťalky, proti pravidlům se podle něj provinil domácí borec.
     
    40
    Pereirův centr z pravé strany dokázal těsně před neobsazeným Johnem odhlavičkovat Coronas. Hosté mají k dispozici rohový kop.
     
    41
    Ani z rohu a ani z následného centru Elisea nevzniklo vážnější nebezpečí pro domácí obranu. Marafona nejprve vyboxoval balón a podruhé už ho ponechal ve své moci.
     
    43
    Pereira vybojoval autové vhazování, následně vyvolal emoce v ochozech, protože si od Cunha vzal míč poměrně drzým a nesportovním způsobem. Rozhodčí však kartu, zdá se, neudělí.
     
    44
    Další ze série centrů Benficy teď vyslal Eliseu, domácí obrana opět pozorná.
     
    45
    Salvio si nabíhal za obranu a žádal si přihrávku od Almeidy. Ten si svého spoluhráče všiml, ovšem jeho dloubáček byl až příliš dlouhý a razantní.
     
    První poločas je za námi a ze hry má podle očekávání hostující Benfica. Ovšem byli to domácí, kdo jako první dokázal vážněji zahrozit. Pedrově technické ráně nechybělo k úspěchu mnoho. Největší šanci Benficy si vypracoval ve čtrnácté minutě Jonas, který se ve vápně soupeře dostal k odraženému míči a orazítkoval tyč! Prozatím jediný gól zápasu padl v pětatřicáté minutě. Pedro se na hranici vápna ujal balónu a technickou ranou obstřelil Artura. Po pětačtyřiceti odehraných minutách tak překvapivě vedou domácí, kteří mají nakročeno k první výhře nad Orly v této sezóně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hráči obou týmů už jsou na trávníku, druhá půle započne každým okamžikem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Luisão volí jako nejlepší volbu malou domů na Artura. Brankář hostí dlouhou přihrávkou našel Elisea, který započíná první akci druhé poloviny.
     
    47
    Pedro se snažil zpracovat dlouhý pas Anilton, ale nebylo mu to nic platné, jelikož stál v ofsajdu.
     
    48
    Almeida svou přihrávkou na Pereiru roztáhl hru do strany, centr uruguayského beka však dokázal vystihnout Danielson. Benfica má k dispozici roh.
     
    48
    Míč proletěl skrz celé vápno až k Jonasovi, toho nikdo neatakoval, ale brazilský útočník branku vysoko přestřelil.
     
    49
    Domácí brankář Marafona teď až příliš otálel s výkopem, za což je odměněn žlutým kartónkem.
     
    50
    Hostům chybí častější střelba. Almeida teď měl před sebou moře prostoru, ale nepochopitelně ještě hledal Pizziho. Ten byl ovšem faulován a Benfice se nabízí dobrá možnost na vyrovnání v podobě volného přímého kopu.
     
    51
    Jonas trefil pouze jednoho ze členů zdi domácího celku.
     
    52
    První střídání domácího celku, Cunhu nahradí Zidnaba.
     
    53
    Hosté mají po většinu času míč na svých kopačkách a mocně se snaží vyrovnat. Po faulu na Johna se tentokrát k přímému kopu postavil Pizzi, ovšem Marafona si na jeho centr počíhal.
     
    55
    Eliseův dloubáček nedokázal doběhnout ani takový fofrník, jakým je Ola John.
     
    56
    Ojedinělá situace posledních minut. V šanci se ocitli domácí, Pedro ovšem ve vápně nepřetlačil důrazného Luisãa a o balón přišel.
     
    57
    Pizzi si několikrát vyměnil balón se Salviem a nakonec vyzval k centru Pereiru, přihrávka na pravého beka Benficy však byla příliš prudká a Pereira odcentrovat nedokázal.
     
    58
    Benfica právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Před malou chvílí po diskutabilním zákroku na Salvia nebyl odpískán pokutový kop, ale to Bernficu vůbec nemusí mrzet! Po rohovém kopu se k hlavičce dostal kapitán LUISÃO a vrací hosty zpět do hry.
    LUISÃO - 1:1
     
    60
    Domácí budou dohrávat o deseti! André Simões dostává červenou kartu!
     
    62
    Čtvrtý rozhodčí musel nyní uklidňovat domácího kouče, který byl nakonec za své protesty vykázán z hráčské lavičky.
     
    63
    Johnův pokus o centr dokázal zblokovat Coronas. Uvidíme další rohový kop v podání hostujícího celku z Lisabonu.
     
    64
    John se zbavil svého strážce, ale poté se mu míč zamotal mezi nohama, čehož využil Danielson a odkopává balón do bezpečné vzdálenosti od branky domácích.
     
    65
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica otáčí vývoj utkání! Hosté měli k dispozici další rohový kop, po němž se míč odrazil na volného ELISEA, který technickou ranou posílá Orly do vedení! Brankář Marafona se ovšem musí trošku červenat, nepředvedl úplně zdařilý zákrok.
    ELISEU - 1:2
     
    67
    Domácí fandové se mocně dožadují odpískání pokutového kopu. Danielson si přehodil Elisea, který ho následně tvrdě, ale čistě odstavil od balónu. Domácí obránce tomu opravdu hodně přidal.
     
    69
    Další střídání na straně domácích, stopera Aniltona vystřídá jmenovec zatím jediného střelce gólu Moreirense João Pedro.
     
    70
    Pereirovi utekl balón od nohy a dokutálel se až za domácí bránu. Marafona svým výkopem opět uvede míč do hry.
     
    72
    Akci Pizziho zastavil Coronas a následně zcela zbytečně zakopl míč do autu.
     
    73
    Benfica právě vstřelila branku!
    Akce až do kuchyně! Hosté přidávají třetí branku a o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto! Pereira posunul míč na pravou stranu na volného Salvia, který přízemním centrem na vzdálenější tyč našel JONASE. Brazilskému útočníkovi už jen stačilo trefit prázdnou bránu.
    JONAS - 1:3
     
    75
    Domácí chtěli přispěchat s bleskovou odpovědí, ale Alex byl v ofsajdu.
     
    76
    Hosté se už nikam neženou. John si teď vyměnil pár přihrávek s Eliseem, který poté pasem oslovil Jardela a stoper Benficy přesunul míč na druhou stranu hřiště.
     
    77
    Domácí mají teď obrovské problémy s přechodem do útoku. Akci Pedra zastavilo další ofsajdové postavení.
     
    78
    Rychlý protiútok Benficy začal u Pereiry, který přihrávkou do běhu rozhýbal Salvia, jehož centr zblokoval Elízio.
     
    79
    První střídání na straně Benficy. Dnes velmi aktivního Johna nahradí Talisca.
     
    80
    A nový muž na hřišti se ihned ocitl v dobré šanci. Na hranici vápna ho ke střele vybídl Eliseu, Talisca levačkou napřáhl k ráně, jenže trefil jen před sebou stojícího Pedra.
     
    82
    Hosté svého soupeře mačkají jako citrón. Téměř dvě minuty obléhali prostor před Marafonovou brankou, tlak vyústil v Taliscovu tvrdou ránu levačkou, která jen o vlásek minula cíl!
     
    84
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Lima, přichází Derley.
     
    84
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Alex, přichází Leandro.
     
    85
    Utkání už se pouze dohrává, Benfica drží míč ve svém vlastnictví a svému soupeři ho půjčí opravdu zřídkakdy.
     
    86
    Battaglia nedovoleně zastavil unikajícího Jonase a po právu dostává žlutou kartu.
     
    87
    K volnému přímému kopu se postavil Talisca, ale trefil jen ve zdi stojícího Danielsona.
     
    89
    Eliseu se pokusil prostrčit míč na Jardela, ale domácí obrana byla proti. Pokažená akce však nemusí hosty mrzet, aktivní Talisca získal míč brzy zpět.
     
    90
    Ještě jedno střídání naplánoval kouč Jesus. Hřiště opouští Pizzi, na poslední minuty ho zastoupí Guedes.
     
    90
    Rozhodčí budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90+1
    Salvio se pokusil obejít Elízia, ten však počkal na správný okamžik a vykopl argentinskému záložníkovi balón, následuje autové vhazování Benficy.
     
    90+2
    Na druhé straně zahrozil z pravé strany Pedro, protáhl se mezi dvěma bránícími hráči, jeho rána ovšem byla ztečována vysoko nad horní tyč branky soupeře.
     
    90+3
    Guedes nedovoleně atakoval Pedra, Moreirense bude zahrávat přímý kop.
     
    90+4
    Hosté už dnešní utkání zakončí s míčem na svých kopačkách.
     
    Zápas je u konce! Lídr tabulky z Lisabonu žádné překvapení nedopustil a i počtvrté v této sezóně poráží Moreirense, tentokráte poměrem 3:1! V první půli poslal domácí do vedení krásnou technickou ranou Pedro, v druhé pětačtyřicetiminutovce. však na hřišti dominoval už jen jeden jediný tým a to Benfica. Obrovský tlak proměnil po rohovém kopu ve vyrovnávací branku Luisão. O dvě minuty později dostal červenou kartu André Simões a zhatil tak všechny zbývající domácí naděje na úspěch. Oslabeného soupeře už dokázala Benfica s přehledem přehrát, v pětašedesáté minutě ji poslal do vedení Eliseu a na konečných 3:1 zpečetil zápasové skóre Jonas.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, u dalších online přenosů se s Vámi těším na počtenou! (22:13:34)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Pedro – 58. Luisão, 65. Eliseu, 73. Jonas

    Karty:   49. Marafona (MRE), 86. Battaglia (MRE)   60. Simões (MRE)


    Moreirense FC: Marafona – Coronas, Anilton (69. Pedro), Danielson, Elizio – Simões, Battaglia, Cunha (52. Zidnaba) – Pedro, Alex (84. Leandro), Arsenio
    Náhradníci: Zidnaba, Leandro, João Pedro, André, Patrick, Lucas, Gerso Fernandes

    Benfica Lisabon: Artur – Pereira, Luisão, Eliseu, Jardel – Salvio, André Almeida, Pizzi (90. Guedes), John (79. Talisca) – Lima (84. Derley), Jonas
    Náhradníci: Lopes, Lopéz, Derley, Cristante, Sílvio, Talisca, Goncalo Guedes

    Rozhodčí: Jorge Ferreira – Inácio Pereira, Jorge Oliveira (všichni Portugalsko)
    thejrc.org