Lille – Rennes 3:0 (kon.) | Bordeaux – PSG 3:2 (kon.) | Marseille – Lyon 0:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
3:2 (1:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 15.03.2015, 17:00 • Stade Chaban-Delmas, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky fotbalu! Francouzská Ligue 1 má na programu 29. kolo a my se zaměříme na duel mezi Girondins Bordeaux a Paris Saint-Germain. Tímto duelem vás provede Karel Janeba.
     
    GIRONDINS BORDEAUX

    Domácí Bordeaux se po osmadvaceti odehraných zápasech nachází na skvělé šesté pozici se ziskem pětačtyřiceti bodů. Bordeaux bude navíc chtít vytvořit vítěznou vlnu, jelikož v posledním duelu porazilo Caen 2:1. Předtím se střídaly výhry a remízy, naposledy prohrálo Bordeaux právě s Paříží, kterou dnes hostí doma na svém stadiónu.
     
    PARIS SAINT-GERMAIN

    Hosté z Paříže jsou stále v boji o titul, zaostávají o pouhý bod za prvním Lyonem, avšak jim na záda dýchá nevyzpytatelná Marseille, která na Paříž ztrácí tři body. Boj o titul bude ještě zajímavý, proto dnes Pařížané budou chtít vyhrát. Pomoci jim krom hvězdného Zlatana Ibrahimoviće a Edinsona Cavaniho, kteří mají shodně 18 gólů a jsou nejlepšími střelci týmu, může i fakt, že slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, když nedávno remizovali na stadionu Chelsea a po gólech Silvy a Davida Luize tak jdou Pařížané dál v nejvíc sledované soutěži Evropy.
     
    ROZHODČÍ

    Hlavním arbitrem bude dnes pan Lionel Jaffredo. Asistovat mu budou Pierre Chevreux a Tugdual Philippe. Jako čtvrtý rozhodčí nastoupí Johan Hamel.
     
    ZRANĚNÍ

    Bordeaux se nemůže v dnešním utkání spolehnout na Henriho Saiveta, Cheicka Diabaté, Brazilce Jussiê, Thomase Tourého a Nicolase Palliose. PSG zase přijde o Auriera a Brazilce Lucase s krajanem Marquinhosem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux: Carrasso – Mariano, Contento, Ilori, Yamberé – Sané – Chantôme, Plašil – Thelin, Khazri, Rolán.
    Náhradníci: Prior – Crivelli, A. Traoré, Sertic, Biyogo Poko, Maurice-Belay, Faubert.

    Paris Saint-Germain: Sirigu – van der Wiel, Silva, Luiz, Digne – Rabiot, Verratti, Motta – Lavezzi, Ibrahimović, Pastore.
    Náhradníci: Douchez – Cabaye, Camara, Cavani, Matuidi, Bahebeck, Maxwell.

    Rozhodčí: Lionel Jaffredo – Pierre Chevreux, Tugdual Philippe, Johan Hamel (všichni Francouzi).
     
    -4
    Hráči se řadí v tunelu a připravují se na nástup.
     
    -3
    Hráči vstupují na trávník Stade Chaban-Delmas v Bordeaux.
     
    -1
    Hostující Paris Saint-Germain vidíme v bílých dresech, domácí Bordeaux nastupuje v tmavě modrých. Hráči se již řadí na svá postavení, utkání začne co nevidět.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zlatan Ibrahimović rozehrál úvodní výkop a posílá míč na beky PSG.
     
    1
    Míč se přesunul do defenzívy domácího Bordeaux, ti pomalými krůčky zahajují útok na branku Sirigua.
     
    2
    Pastore hledal Ibrahimoviće, naneštěstí pro Paříž však Pastore přihrával nepřesně a míč skončil v držení Carrassa. Ten jej ihned poslal zpět do hry.
     
    3
    Bordeaux zkoušelo založit útok, ten však ztroskotal na zákroku Brazilce Davida Luize. Z následného autového vhazování těží PSG a sune se dopředu.
     
    3
    Pastore s Ibrahimovićem zkoušeli projít přes Yamberého, ovšem neúspěšně. Následný rohový kop nebyl pro Bordeaux hrozbou.
     
    4
    Bordeaux se ujmulo autového vhazování, avšak rozehrálo nepřesně a míč skončil mezi Thiagem Silvou a Davidem Luizem. Paris Saint-Germain tak začne s rozehrávkou dalšího útoku.
     
    5
    Digne přečetl atak Bordeaux a skvěle zasáhl. Míč se sice vrátil do zálohy domácího celku, ale i tak míč PSG nakonec získalo, jelikož Bordeaux se ocitlo v ofsajdu.
     
    6
    Obří šance na straně domácích! Sané se dostal až k Sirigovi, odkud vyslal přesný pas na Contenta. Bek Bordeaux ale mířil přesně do míst, kde stál Salvatore Sirigu a vyrazil míč na rohový kop.
     
    7
    Z rohového kopu nakonec nic nebylo, i tak se ale domácí drží u šestnáctky PSG a kombinují. Domácí fandové si zápas zatím velmi užívají, stadión Bordeaux je narván k prasknutí.
     
    7
    Další velká šance Bordeaux z volného přímého kopu! Sané ale jednak hlavičkoval mimo, ale hlavně byl v postavení mimo hru. Míč tedy získává PSG.
     
    8
    Další nátlak se už Paříži nelíbil a David Luiz vyslal zezadu dalekonosný centr na Zlatana Ibrahimoviće, švédského útočníka ale obelstil Tiago Ilori a sebral mu míč.
     
    9
    Paříži nyní pro změnu sebrali míč domácí a zahajují další kombinace u šestnáctky milionářského celku.
     
    10
    Thiago Motta nepříjemně srazil Khazriho, který se jen těžko zvedal ze země. Pro záložníka Paris Saint-Germain se však zatím karta nechystá.
     
    11
    A opět se ke střele dostal Contento. Tentokrát se míč odrazil úplně mimo branku a PSG tak uvede míč zpět do hry zpoza autové čáry.
     
    11
    Nyní se zase na zemi ocitl pro změnu pařížský Rabiot. I tentokrát to bylo bez karty, pouze David Luiz rozehraje volný přímý kop.
     
    12
    Brazilský stoper rozehrál volný přímý kop dopředu na Lavezziho, který našel ve vápnu Zlatana Ibrahimoviće. Pařížský sniper ale stál ve velmi těsném ofsajdu.
     
    13
    Van der Wiel komplikoval Plašilovi rozehrávku tak dlouho, až ji byl český záložník nucen poslat zpět do obrany Bordeaux.
     
    14
    Lavezzi nestihl doběhnout skákající míč a Bordeaux tak mohlo jít dopředu. Přes Thiaga Silvu se skvěle dostal Rolán, jenže jeho pokus vyrazil Salvatore Sirigu.
     
    15
    Již od začátku se hraje ve velkém tempu a hra má perfektní náboj. Momentálně se míč nachází v držení hráčů Paris Saint-Germain, ti vyčkávají na dobrý moment pro rozehrávku.
     
    16
    Volný přímý kop Khazriho bez problémů zlikvidovala defenzíva pařížského celku. Míč uvede do hry Salvatore Sirigu.
     
    17
    Jaroslav Plašil se dostal po křídle až k vápnu PSG, odkud to zkoušel na klec Siriga. Jeho projektil se od nohy Davida Luize odrazil na rohový kop.
     
    18
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux jde do vedení po rohovém kopu! Centr z rohového kopu se vznesl přímo na hlavu LUDOVICA SANÉHO, který jej bez problémů odhlavičkoval do sítě PSG – 1:0!
    Ludovic SANÉ - 1:0
     
    19
    David Luiz nepříjemně srazil Khazriho, hra se však nepřerušuje. PSG se automaticky sune dopředu a snaží se vyrovnat.
     
    20
    Javier Pastore nedokázal založit útočnou akci a dopředu šel Khazri se spoluhráči. Khazriho centr však nikoho nenašel.
     
    21
    To ale nic nemění na faktu, že Bordeaux hraje výborně a drží se u šestnáctky Paris Saint-Germain, která se momentálně hledá.
     
    22
    Bordeaux přesunulo hru ke středovému kruhu, kde bezpečně kombinuje a vyčkává na chybu PSG. Hráči PSG naopak čekají na chybu Bordeaux, aby mohli jít do brejku.
     
    23
    Digne zachytil míč z nohy Plašila a Paříž mohla jít k brance Bordeaux! Jenže Digne nenašel nikoho ze spoluhráčů a Paříž tak byla opět v ohrožení, naštěstí pro hosty vše uhasil Salvatore Sirigu.
     
    24
    Jaroslav Plašil sváděl souboje s van der Wielem tak ostře, až se domácí fandové dožadovali odpískání, samozřejmě marně. Hra i nadále pokračuje a míč má na nohou Thiago Silva.
     
    25
    Hráčům PSG se nelíbí chování Rolána vůči Verrattimu, ovšem karta z toho nevznikla. PSG mělo k dispozici standardní situaci, ovšem ji Pařížané poslali přímo na chodidla Mariana.
     
    26
    Kombinaci pařížského celku zhatil Yamberé. Ten posunul míč na Chantôma. Projektil tohoto hráče s jedenáctkou na dresu však skončil zcela mimo svatyni PSG.
     
    27
    Van der Wiel zkoušel vyslat dlouhou přihrávku na Zlatana Ibrahimoviće do brejku. Přihrávka prošla přes skoro všechny hráče Bordeaux, zastavila se až na tom posledním.
     
    28
    Verrati zkoušel lobem přehodit beky Bordeaux a nechat Zlatana skórovat. Přehodit obranu se mu povedlo, ale Zlatan Ibrahimović se už k míči nestihl dostat.
     
    29
    Paris Saint-Germain hraje vyloženě na rychlé protiútoky, tentokrát to zkoušel Thiago Motta se svým pasem na Lavezziho. Jeho centr sice Lavezzi zachytil, avšak do brejku vyrazil příliš brzo a byl tak odpískán ofsajd.
     
    30
    Bordeaux mělo k dispozici standardní situaci z úctyhodné dálky. Chantôme se toho nebál a vypálil dlouhý centr, který nakonec zlikvidoval až brankář Sirigu svou pěstí. Italský gólman ve službách PSG uvede míč zpět do hry výkopem.
     
    31
    Jaroslav Plašil si nehezky ťukl hlavou s Dignem a chvíli to vypadalo, že bude nucen opustit hřiště. To se nakonec nestalo a ve hře se tak může pokračovat.
     
    32
    Rolán se provinil rukou a David Luiz bude mít možnost rozehrát standardní situaci. Rolánovi se rozhodnutí sudího moc nelíbilo.
     
    33
    Tentokrát měl Sané problémy se Švédem Zlatanem Ibrahimovićem, jelikož se v souboji s ním srazil evidentně bolestivěji, než to vypadalo. Sudí vše nechal být.
     
    34
    A další šance Bordeaux! Kutálející míč kolem Thelina se však pouze kutálel, forvard Bordeaux míč zaregistroval pozdě a z akce nic nevzešlo.
     
    35
    Pastore našel úchvatným pasem Zlatana Ibrahimoviće, švédský mág ale v osudný moment zklamal a neprostřelil Carrassa!
    Šance Zlatana Ibrahimoviće
     
    36
    Chvilinku poté byli ve velké šanci domácí, ovšem se střelou Rolána neměl Sirigu sebemenší problém.
     
    37
    Paris Saint-Germain se usilovně snaží vsítit branku před koncem poločasu, Carrasso je ale proti.
     
    38
    Thiago Silva hodně riskoval, když srazil ve vápnu Thelina. Penalta se však nepískala. Následně šel do velké šance Rolán, avšak přestřelil.
     
    38
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází David Luiz, přichází Zoumana Camara.
     
    39
    David Luiz kvůli zranění nemůže pokračovat ve hře, nahradil ho tak Zoumana Camara. PSG se ujímá míče a přesouvá hru dopředu.
     
    40
    Rolán v další šanci! I tentokrát ale mířil reprezentant Uruguaye vedle.
     
    40
    Thiago Motta vidí po právu žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    41
    Hráči se ještě dohadují s rozhodčím o postavení zdi a už se asi minutu nehraje.
     
    42
    Něco málo přes minutu se čekalo na tento volný přímý kop, který nakonec Sané poslal do hlavy příchozího Camary. Míče se ujímá Paris Saint-Germain.
     
    43
    Verratti vyslal dlouhý centr, kterým hledal Javiera Pastoreho. Svého spoluhráče však nenašel a Bordeaux se s míčem žene dopředu.
     
    44
    Marco Verratti nehezky fauloval Yamberého a vidí tak žlutou kartu.
     
    45
    PSG ještě v závěru poločasu drží míč na své půlce a snaží se uklidnit hru. Bordeaux vede na držení míče 53% – 47%.
     
    45
    Na zemi skončil Zlatan Ibrahimović po nehezkém zákroku od Yamberého. Kartu však stoper Bordeaux nevidí.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minutka nad rámec řádné hrací doby, u míče je Bordeaux a zahajuje pravděpodobně poslední útočnou akci tohoto poločasu.
     
    45+1
    Ta skončila na nohou Thiaga Silvy, tenhle poločas si už Paříž pohlídá.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první půlka zápasu Ligue 1 mezi Bordeaux a Paris Saint-Germain. Celé utkání je v perfektním tempu a diváci se rozhodně nenudí, navíc domácí mají důvod k radosti, jelikož je v 18. minutě poslal hlavičkou do vedení Sané. Skóre se od té doby neměnilo. Ve velké šanci byl ve 35. minutě švédský reprezentant Zlatan Ibrahimović, z bezprostřední blízkosti ale Carrassa nepropálil a PSG tak prohrává po prvním poločase nad Bordeaux 1:0.

    STATISTIKY PO PRVNÍ PŮLCE:
    Držení míče: 54% – 46%
    Střely na branku: 3:1
    Rohové kopy: 2:1
    Fauly: 9:10
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začal druhá poločas, Bordeaux se automaticky stěhuje do útoku k šestnáctce PSG.
     
    47
    PSG zbavilo Bordeaux míče a zkoušelo se dostat dopředu, centr Thiaga Silvy na Zlatana Ibrahimoviće byl však příliš dlouhý, švédský sniper byl bez šance jej zachytit.
     
    48
    Diego Contento vidí žlutou kartu za svůj faul na Pastoreho. Domácí bek se ale po faulu Pastoremu ihned omluvil.
     
    49
    Rabiot se dostal k šestnáctce PSG a hledal svým pasem Ibrahimoviće. Bohužel pro něj ho však nenašel, míč skončil na nohou Yamberého.
     
    50
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Carrasso nerozehrál nejlépe a míč se mu vrátil, jenže za skákajícím míčem běžel i Ilori a ten si moc nerozuměl s Carrassem, jelikož naznačil hlavičku a Carrasso zůstal nehybně stát, čehož využil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ. Švédský mág tak uklidil míč do sítě – 1:1!
    Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:1
     
    51
    PSG tento gól nakopl a milionářský tým nyní kombinuje na půlce soupeře.
     
    52
    Paříž mohla navýšit skóre! Lavezziho úprk ale zamezil pomezní sudí zdvihnutím praporku.
     
    53
    Jaroslav Plašil získal na křídle míč a přenechal jej Rolánovi. Ten trefil pouze nohy Camary a z toho všeho tak vzniká rohový kop pro Bordeaux.
     
    54
    Zlatan Ibrahimović zkoušel jít znovu dopředu a znovu skórovat, tentokráte ho ale Tiago Ilori zastavil.
     
    55
    A opět Rolán, ani tentokrát však sniper v dresu Bordeaux nemířil přesně, Salvatore Sirigu se tak může ujmout výkopu.
     
    56
    Rolán našel před šestnáctkou Paris Saint-Germain volného Chantôma, ten však nemířil dvakrát přesně a Salvatore Sirigu si tak může zopakovat výkop.
     
    57
    Hra se nyní odehrává u středové čáry, kde se Bordeaux snaží protlačit přes záložníky Paříže.
     
    58
    Chantôme přebral míč z nohou Lavezziho a snažil se o zahájení útoku, jenže poslal kulatý nesmysl na nohy Thiaga Silvy, odkud se míč odrazil až skoro k brance Carrassa. Bordeaux se tak musí tlačit dopředu znovu.
     
    59
    Verratti vyslal dlouhý nadýchaný centr na Javiera Pastoreho do vápna. Argentinec ve službách Paříže však míč poslal přímo do náruče připraveného Carrassa.
     
    60
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Thiago Motta, přichází Yohan Cabaye.
     
    61
    Bordeaux se drží na půlce Paříže, ovšem nedokáže si zatím vytvořit žádnou větší šanci ani souvislejší tlak. Navic nyní Mariano zkazil centr a Lavezzi běží dopředu.
     
    62
    Ezequiel Lavezzi vybojoval rohový kop pro svůj tým, z kterého však nic moc nevzešlo a Bordeaux se tak ujímá míče.
     
    62
    Příchozí Cabaye dostal nehezký zákrok od Khazriho, ten se následně srazil s van der Wielem. Oba zůstávají ležet na zemi.
     
    63
    Ve hře se zatím nepokračuje, nicméně Cabaye se už zvedl ze země.
     
    64
    Rozhodčí rozhodl následovně, van der Wiel dostává žlutou kartu za zavinění srážky s Khazrim.
     
    65
    Již se ve hře pokračuje, u míče je PSG a stěhuje se k brance Bordeaux.
     
    66
    Paris Saint-Germain však nezůstalo u branky Girondins Bordeaux dlouho, hra se přesouvá ke středovému kruhu.
     
    67
    Tiago Iliori hledal svým dlouhým pasem nabíhající Thelina, ten však neprošel přes obranný zákrok Thiaga Silvy.
     
    68
    Velká šance domácích! Salvatore Sirigu se nejprve skvěle činil proti střele Chantôma a následně zase Thiago Silva poctivě odkopl dorážku Yamberého.
     
    69
    Už se pokračuje v zápase, u míče je PSG a podniká výpad vstříc brance Bordeaux.
     
    70
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    A Bordeaux si bere vedení zpět! Toto byla v podání domácích doslova hlavičkovaná, když nepovedený střelecký pokus Khazriho zachytil Thelin a hlavičkou poslal míč právě na WAHBIHO KHAZRIHO, který hlavou poslal míč do sítě podruhé – 2:1!
    Wahbi KHAZRI - 2:1
     
    71
    Následně to domácí znovu zkoušeli, Chantôme ale mířil hodně mimo.
     
    72
    Tak to je neskutečné, při Bordeaux stál doslova strážný anděl! Toto se Paříži ale vůbec nepovedlo, Zlatan Ibrahimović pronikl do šestnáctky Bordeaux, kde našel Lavezziho, který měl dokonalou střeleckou pozici ale nadvakrát neprostřelil Carrassa, ten jeho ránu vyrazil na Pastoreho, jenže ten zase netrefil míč. Domácím se hodně ulevilo, že tohle Paříž nedala.
    Neskutečná šance Paris Saint-Germain
     
    73
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Edinson Cavani.
     
    74
    Cabaye musel kvůli zranění odstoupit, do hry tak přichází Edinson Cavani. Pomůže Paříži ve vyrovnání?
     
    75
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Wahbi Khazri, přichází Nicolas Maurice-Belay.
     
    76
    Šance pro Paříž, ta bude zahrávat rohový kop. Ten se dostal k Lavezzimu, jenže útočník Paříže poslal míč nad klec Carrassa.
     
    77
    Cavani fauloval Rolána a Bordeaux tak bude mít u středové čáry možnost zahrát volný přímý kop.
     
    78
    Z něho se dostal k Sirigovi Rolán, jenže v osudné chvíli nastřelil pouze italského gólmana. Z toho tak plyne rohový kop pro domácí Bordeaux.
     
    79
    Po rohovém kopu vznikla v malém vápně celkem mela, tu uklidnil až odkopem brazilský reprezentant a stoper Paris Saint-Germain Thiago Silva.
     
    80
    Další obří šance Bordeaux! Po chybě Cavaniho se domácí zmocnili míče, což vyústilo v osamoceného Contenta před Sirigem. Bek Bordeaux ale poslal míč kousek vedle pařížské klece.
     
    81
    Kombinaci Paříže zhatil Yamberé a Bordeaux se ihned žene dopředu.
     
    82
    Zde Girondins chvilku kombinovali, až se dostal ke střele Sané. Jeho projektil však letěl nad klec Siriga.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Isaac Thelin, přichází Enzo Crivelli.
     
    84
    Mariano vyslal úchvatný pas do šestnáctky, kde se míče zmocnil Sané. Ten měl dokonalou šanci ale byl v ofsajdu.
     
    84
    Byla nařízena penalta ve prospěch PSG, Lavezzi byl totiž faulován.
     
    84
    Mariano za faul navíc vidí žlutou kartu.
     
    85
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Penalta proměněna! K penaltě se postavil zkušený sniper ZLATAN IBRAHIMOVIĆ a přesnou ranou do levého dolního rohu srovnává skóre. Carrasso sice šel správným směrem, ovšem na penaltu Zlatana neměl nárok – 2:2!
    Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 2:2
     
    86
    Následně se v šanci ocitl Pastore, Carrasso ale stihl lapit míč dřív než se jej Pastore zmocnil.
     
    87
    Maurice-Belay se dostal až k vápnu do šance, ovšem mu byl míč odcizen a kopnut za brankovou čáru na roh.
     
    88
    Ezequiel Lavezzi chtěl centrovat na Pastoreho, ovšem jeho centr byl až moc dlouhý a PSG tak ztrácí míč. Bordeaux se automaticky sune dopředu s cílem urvat vítězství.
     
    89
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Tak to je vyloženě šok pro hostující PSG. Po přihrávce od Mariana se dostal ve vápně ke střele DIEGO ROLÁN a nedal sebemenší šanci Sirigovi – 3:2!
    Diego ROLÁN - 3:2
     
    90
    Paris Saint-Germain se ještě sune dopředu a zkouší vyrovnat zápas, momentálně kombinuje u šestnáctky.
     
    90+1
    Zlatan zkoušel hlavičkovat, jenže ruka Carrassa byla výše a míč tak branku neohrozí.
     
    90+1
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Diego Rolán, přichází Abdou Traoré.
     
    90+2
    U míče je Bordeaux a kombinuje, nikam nespěchá a očekává konec duelu, zatímco PSG se domácím snaží sebrat míč a vyrovnat.
     
    90+3
    Hraje se na útočné půlce domácích, tohle už asi Paris Saint-Germain nezvládne. Bordeaux si drží míč a kombinuje.
     
    90+3
    Bordeaux mělo ještě v závěru duelu rohový kop a příležitost navýšit tak skóre na 4:2, avšak to nestihlo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Bordeaux poráží na své půdě Paris Saint-Germain 3:2. Viděli jsme hodně pohledný druhý poločas, kterému vévodili hlavně branky. Tu první vstřelil pět minut po zahájení švédský kanonýr Zlatan Ibrahimović a bylo vyrovnáno. Jenže v 70. minutě odpověděl gólem Wahbi Khazri a rázem zase domácí vedli. Za 15 minut však Mariano fauloval unikajícího Lavezziho a byla nařízena penalta, tu Zlatan Ibrahimović proměnil bez problémů. Běžela 85. minuta, stav byl 2:2 a zdálo se, že bude remíza, avšak v 89. minutě si vzal slovo Diego Rolán a po několika nepovedených pokusech dnes prostřel Siriga a určil tak vítěze dnešního klání, natřískaný stadion Bordeaux mohl začít oslavovat. Bordeaux 3 Paris Saint-Germain 2.

    STATISTIKY:
    Držení míče: 52% – 48%
    Střely na branku: 6:5
    Rohové kopy: 6:3
    Fauly: 17:17
     
    Dnešní utkání sledovalo 32 236 diváků!
     
    Toto je ode mě pro dnešek vše, já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:01:57)

    Karel Janeba

    Branky: 18. Sané (Khazri), 70. Khazri (Thelin), 89. Rolán (Mariano) – 50. Ibrahimović (Pastore), 85. Ibrahimović (pen.)

    Karty:   48. Contento (BOR), 84. Mariano (BOR) – 40. Motta (PSG), 44. Verratti (PSG), 64. van der Wiel (PSG)


    Girondins Bordeaux: Carrasso – Mariano, Contento, Ilori, Sané – Yamberé – Chantôme, Plašil – Thelin (83. Crivelli), Khazri (75. Maurice-Belay), Rolán (90+1. A. Traoré).
    Náhradníci: Prior – Crivelli, A. Traoré, Sertic, Biyogo Poko, Maurice-Belay, Faubert.

    Paris Saint-Germain: Sirigu – van der Wiel, Silva, Luiz (38. Camara), Digne – Rabiot, Verratti, Motta (60. Cabaye, 73. Cavani) – Lavezzi, Ibrahimović, Pastore.
    Náhradníci: Douchez – Cabaye, Camara, Cavani, Matuidi, Bahebeck, Maxwell.

    Rozhodčí: Lionel Jaffredo – Pierre Chevreux, Tugdual Philippe, Johan Hamel (všichni Francouzi)

    Diváci: 32 236
    bahis siteleri