Slovensko – Dánsko 4:3 (2:1 po s.n.) | Švýcarsko – Rakousko 3:4 (0:1 po s.n.) | Bělorusko – Slovinsko 4:2 (kon.)
Francie – Německo 1:2 (kon.) | Norsko – USA 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Česko 2:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
Slovensko
4:3 (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)
Dánsko
Sobota 02.05.2015, 12:15 • ČEZ Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Marko DAŇO - 4:3

    Marko DAŇO - 4:3

     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Slovensko.
    Autorem vítězné branky je MARKO DAŇO.
     
    5. série
    1:1
    Slováci mají v nájezdech pech. Marek Videneský trefuje tyč!
     
    3. série
    1:1
    Zřejmě nejlepší hráč dnešního utkání Vladimír Dravecký nic nenaznačoval, prostě sjel mezi kruhy, vystřelil a trefil spojnici tyčí!
    NIELSEN - 3:3

     
    57:46
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Dánům podařilo vyrovnat. Vyloučený Michal Sresen se vracel pomoci svým spoluhráčům, ale nestihl to. Režisér dánským přesilovek DANIEL NIELSEN nahodil puk na Jána Laca, který měl zakrytý výhled. Na puk si sice šáhl levým ramenem, ale nedokázal ho zastavit. To je závěr utkání jako víno.
     
    55:42
    Michal Sersen (SVK) se rukavicí natáhl po puku, ale nešťastně jej vyhodil do ochranné sítě, což znamená, že půjde na trestnou lavici za zdržování hry. Bude to ještě velké drama.
     
    53:18
    Tomáš Surový si najíždí před branku. Michel Miklík to vidí a přihrávkou z rohu mu nalévá na volej. Patrick Galbraith vyráží pravým betonem.
    GRAŇÁK - 3:2

    GRAŇÁK - 3:2

     
    51:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jejdánku, to je najednou branek. Více než 48 minut jsme sledovali na branky chudé utkání. Teď už ale vše jinak. Nahození DOMINIKA GRAŇÁKA propadlo nešťastnému Galbraithovi pod rukou až za brankovou čáru. Slovensko se ujímá vedení 3:2. Asistence: Vladimír Dravecký, Ján Laco.
    HARDT - 2:2

    HARDT - 2:2

     
    49:57
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Tak to je studená sprcha pro Slováky. Vůbec první střela Dánů ve třetí třetině končí za zády Jána Laca. NICHLAS HARDT si sjel před branku. To viděl Morten Madsen a vyzval ho ke skórování přihrávkou zpoza brány. Útočník švédského Linköpingu se trefuje přesně do víka. Asistence: Morten Madsen.
    VIEDENSKÝ - 2:1

    VIEDENSKÝ - 2:1

     
    49:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Naprosto zasloužený obrat ve skóre. MAREK VIEDENSKÝ trefuje z bezprostřední blízkosti přesně do pravé šibenice. Pohledná kombinace slovenských hokejistů. Nahrávky lítaly z hokejky rychlostí blesku. Asistence: Vladimír Dravecký, Patrik Lušňák.
    SERSEN - 1:1

    SERSEN - 1:1

     
    48:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je to tady. Libor Hudáček nabil MICHALU SERSENOVI, který se opřel do puku z voleje a prostřelil Patricka Galbraitha. Dánský brankář měl zakrytý výhled. S tímhle nemohl nic dělat. Slováci využívají početní výhodu a srovnávají skóre. Asistence: Libor Hudáček.
     
    46:57
    Morten Madsen (DEN) odchází na trestnou lavici. Bude to pátá přesilová hra Slováků v dnešním utkání.
     
    43:55
    Nemůže následovat nic jiného než oddechový čas Dánů. Ti jsou od začátku třetí třetiny pod drtivým tlakem. Navíc teď po zakázaném uvolnění nemohli vystřídat.
     
    40:15
    To je neskutečné! Tomáš Kopecký sám před brankou. Skvělý zákrok Galbraitha. Marko Daňo dorážel do prázdné branky, ale trefil tyčku. Další dorážka mířila znovu do odkryté klece, ale Galbraitha zastoupil Oliver Lauridsen, který svou rukavici použil jako vyrážečku. Slovákům dnes zkrátka není přáno.
     
    38:04
    Julian Jakobsen si všimnul, že Ján Laco se zasekl u levé tyče. V rychlosti tedy obkroužil branku a pokusil se zasunout puk ke druhé tyči. Třiatřicetiletý gólman se stihl přemístit a na poslední chvíli se natáhl lapačkou po puku.
     
    36:51
    Milan Bartovič vyslal parádní přihrávku na rozjetého Richarda Pánika. Slovenský mladík si nabruslil po pravém křídle až na vrchol kruhu a zkusil střelu mezi betony. Patrick Galbraith ale chytá ve velké pohodě.
     
    34:29
    Andrej Meszároš pálí, Galbraith chytá. Ani dorážka Marka Daňa neměla gólovou příchuť.
     
    33:32
    Libor Hudáček sám mezi kruhy. Netrefuje cílový prostor. ČEZ Arenou to jen zahučelo.
     
    32:54
    Michal Sersen v obrovské příležitosti. Neskutečný zákrok Patricka Galbraitha.
     
    32:19
    Sudí si všimnul, že Kiril Starkov (DEN) zasáhl hokejkou obličej Tomáše Surového. Takže následuje čtvrtá přesilovka Slováků.
     
    31:27
    Vladimír Dravecký proniká do pásma po levém křídle. Svižná rána míjí levou tyč o decimetry.
     
    27:15
    Libor Hudáček nechal vyniknout Patricka Galbraitha. Krásný hokejový moment. Slovenský útočník z bezprostřední blízkosti mířil do pravé šibenice. Proti byla ale připravená lapačky dánského brankáře.
     
    25:32
    Ostrý zákrok u mantinelu na útočníka Columbusu, Marka Daňa. Nichlas Hardt (DEN) si půjde odpočinout na trestnou lavici.
    BJÖRKSTRAND - 0:1

    BJÖRKSTRAND - 0:1

     
    25:05
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka. Secvičená kombinace, kdy Jesper Jensen nahazoval od mantinelu puk do středu. Tam stál PATRICK BJÖRKSTRAND, jemuž stačilo pouze šikovně nastavit hokejku. Ján Laco byl bez šance. Asistence: Jesper Jensen, Jesper B. Jensen.
     
    24:25
    Marián Gáborík (SVK) trefil hokejkou do obličeje jednoho z dánských playerů. Není o čem, slovenská hvězda odchází na trestnou lavici.
     
    22:12
    A právě Marko Daňo si dojel pro odražený puk po své střele a zakončuje do břevna. To je druhé břevno Slováků v dnešním utkání!
     
    14:59
    Oliver Lauridsen (DEN) je tím hráčem, který odchází na trestnou lavici – 2 minuty za krosček.
     
    14:19
    Slováci hrají notnou chvíli v šesti proti pěti Dánům. Sudí totiž bude vylučovat. Patrik Lušňák doráží střelu Mariána Gáboríka a trefuje břevno.
     
    12:46
    Morten Madsen střílí z mezikruží. Výborný zákrok Jána Laca, který působí v úvodu utkání jistým dojmem.
     
    10:10
    Frederik Storm si v souboji s Milanem Bartovičem (SVK) počínal na hraně faulu. Zdálo se mi, že natlačil slovenského útočníka do svého brankáře. Ale opak je pravdou. Na trestnou lavici odchází právě hráč Slovanu Bratislava za atak na dánského brankáře.
     
    09:28
    Vladimír Dravecký zavezl puk do pásma. Po jeho nahození do zadního mantinelu se puk překvapivě odrazil přímo na hokejku Andreje Meszároše, který stál metr od branky. Zkušený slovenský zadák byl ale nastalou situací tak překvapen, že zakončil jen takovou, promiňte mi ten výraz, žblabuňou.
     
    05:54
    Vladimír Dravecký obkroužil branku. Nikdo z Dánů mu nevěnoval pozornost. To byla obrovská příležitost. Pochvalme dánského gólmana, který jej skvěle vybruslil a nedovolil skórovat.
     
    03:41
    Emil Kristensen (DEN) vyhazuje puk z obranného pásma mezi diváky. Nemůže následovat nic jiného než 2 minuty za zdržování.
     
    02:59
    Kopecký přihrával do jízdy Mariánu Gáboríkovi. Ten pouze nastavil hokejku, ale puk tečoval vysokou nad poloprázdnou klec na zády Patricka Galbraitha.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Pavel Zeman

    Branky a nahrávky: 49. Sersen (Hudáček), 50. Viedenský (Dravecký, Lušňák), 52. Graňák (Dravecký, Laco), rozh. náj. Daňo – 26. Björkstrand (Jensen, Jensen), 50. Hardt (Madsen), 58. Nielsen

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Hardt (DEN)
    0:0   Gáborík (SVK)
    2. série:
    0:1   Madsen (DEN)
    1:1   Viedenský (SVK)
    3. série:
    1:1   Spelling (DEN)
    1:1   Dravecký (SVK)
    4. série:
    1:1   Gáborík (SVK)
    1:1   Jensen (DEN)
    5. série:
    1:1   Viedenský (SVK)
    1:1   Green (DEN)
    6. série:
    2:1   Daňo (SVK)
    2:1   Hardt (DEN)


    Slovensko: Laco (J. Hudáček) – Jánošík, Meszároš, Sersen, Jurčina, Mikúš, Ďaloga, Graňák – Gáborík, Mikulík, Kopecký (C) – Pánik, Bližňák, Bartovič – Surový, Daňo, L. Hudáček – Dravecký, Viedenský, Lušňák.
    Dánsko: Galbraith (Dahm) – Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Bödker, M. Lauridsen, Uldall – Madsen, Jakobsen, Hardt – Storm, Björkstrand, J. Jensen – Green (C), Poulsen, Spelling – Starkov, Poulsen, Hansen.

    Rozhodčí: Vjačeslav Bulanov (RUS), Jyri Rönn (FIN) – Nicolas Fluri (SUI), André Schrader (GER).
    bahis siteleri