Kolumbie – Portugalsko 1:3 (kon.) | Senegal – Katar 2:1 (kon.) | Srbsko – Mexiko 2:0 (kon.)
Mali – Uruguay 1:1 (kon.)
konec
Srbsko
2:0 (2:0)
Mexiko
Sobota 06.06.2015, 06:00 • Forsyth Barr Stadium at University Plaza, Dunedin • Mistrovství světa U20 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Srbská radost může vypuknout naplno! Srbsko si v posledním zápase skupiny dokázali poradit s Mexikem v poměru 2:0 a postupují do osmifinále! Vzhledem k tomu, že druhé utkání skončilo remízou 1:1, tak Mexiko je v konečné tabulce čtvrté a na turnaji končí!

    První poločas na Forsyth Barr Stadium nabídl velmi hezkou podívanou. Úvodem zápasu zamávala velmi rychlá branka, již ve druhé minutě se prosadil Nemanja Maksimovič, který tak uklidnil svůj tým. Mexiko následně převzalo otěžě utkání a bylo aktivnější, nicméně žádnou větší příležitost si nevytvořilo, a tak udeřilo opět Srbsko! Ve 42. minutě zahrávalo Srbsko volný přímý kop, kterého se ujal Andrija Živkovič, který to snad lépe trefit nemohl a dal Srbům dvoubrankové vedení!

    Druhý poločas patřil Mexičanům, kteří potřebovali dotáhnout ztrátu. Mexičané si však žándou stoprocentní šanci nevytvořili. Všechny střely pochytal jistý Predrag Rajkovič a Mexiku se ve druhém poločase prosadit nepodařilo!

    To je z mé strany vše a u dalších zápasů MS U20 se těším brzy nashledanou! (07:56:06)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Mexičané ještě kombinují na útočné polovině a pokouší se vstřelit alespoň čestný gól. Obrana Srbska však dnes po celých devadesát minut funguje perfektně!
     
    90+1
    Ze standardní situace žádné nebezpečí pro srbskou brankub nevzniklo. Hra však pokračovala a ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Marquez. Jeho ránu však lapil Rajkovič!
     
    90+1
    Střídající Marko Grujič poslal k zemi Hirvinga Lozana a Mexiko tak má k dispozici volný přímý kop!
     
    90
    Hlavní arbitr Marques nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Utkání se již pomalu blíží ke konci a Mexičané stále prohrávají. Momentálně to tak vypadá, že Mexiko se ve vyřazovací fázi neobjeví!
     
    88
    Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout o vítězství Srbska Andrija Živkovič. Jeho rána z dobrých 25 metrů však skončila pouze v rukavicích gólmana Gonzáleze.
    Ani střela Marqueze se neujala
     
    87
    Luis Marquez je opravdu jasně nejlepším hráčem druhého poločasu! Nyní se rozběhl ve středu pole a z velké dálky vypálil. Jeho tvrdou ránu však Rajkovič lapil do rukavic!
     
    86
    Srbové provádějí v závěru zápasu poslední střídání! Svou dnešní misi na trávníku ukončil sergej Savič. Na posledních pár minut se na trávník Forsyth Barr Stadium podívá Marko Grujič.
     
    84
    Mexičané byli nyní za svou aktivitu odměněni rohovým kopem. Centr Kevina Gutiérreze však našel ve vápně pouze hlavu Antonova, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    83
    Srbové již hrají jasně takticky. K odraženému míči se dostal Maksimovič, avšak místo konstruktivní rozerhávky, zvolil raději razantní odkop!
     
    82
    Na útočný výlet se nyní vydal stoper Saša Zdjelar, který ušetřil na útočné polovině cenné vteřinky. Následně míč ztratil a musel faulovat, aby zastavil rychlý protiútok.
    I další mexická šance zůstala nevyužita
     
    81
    Luis Marquez hru Mexika viditelně oživil. Nyní našel na hranici vápno volného Guillerma Martíneze, který si míč připravil na střelu a vypálil. Jeho rána prolétla těsně mimo Rajkovičovo branky!
     
    81
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky! Mexiko stále prohrává o dvě branky a čas nemilosrdně utíká!
     
    79
    Srbové provádějí necelých dvanáct minut před koncem druhé střídání. Z trávníku odchází Mijat Gačinovič, kterého nahrazuje Vukasin Jovanovič.
     
    78
    Na druhé straně odcentroval z pravé strany Sergej Savič. Mexičané měli velký problém s odkopem míče a nakonec se ke střele dostal Živkovič. Jeho ránu však zablokoval na roh Arreola.

    Jan Havlovic

    Branky: 2. Maksimovič (S.Savič), 42. Živkovič

    Karty:   27. Savič (SRB) – 67. Marquez (MEX)


    Srbsko: Rajković (C) – Babić, Veljkovic, Gajić – Antonov, Zdjelar, Maksimović, Gaćinović (79. Jovanovič) – S.Savić, Mandić (64. Šaponjič), Živković
    Náhradníci: Šaponjić, Manojlović, Milošević, Jovanović, Stetanović, Grujić, Pankov, Jaković, Ilić, V.Savić

    Mexiko: González – K.Gutiérrez, González, Arreola, Aguirre – E.Gutiírrez (C), Guzmán (46. Diaz) – Ramírez (55. Laínez), Pineda (46. Marquez), Lozano – Martínez
    Náhradníci: Bernal, Flores, Díaz, Reséndez, Rodríguez, Marquez, Gama, Pineda, Laínez, Gudiño

    Rozhodčí: Marques – Kleber, Boschilia (vš. BRA)
    bahis siteleri