Chile – Ekvádor 2:0 (kon.)
konec
Chile
2:0 (0:0)
Ekvádor
Pátek 12.06.2015, 01:30 • Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos, Santiago de Chile • Copa América • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    EKVÁDOR
    Ekvádor nepatří ve skupině A zrovna k favoritům, nicméně v této vyrovnané skupině se může stát cokoliv a svěřenci Gustava Quinterose věří v dobrý start do šamionátu. Proti domácí reprezentaci to však budou mít těžké!

    Také Ekvádor odehrál v kalendářním roce 2015 hned čtyři přípravné duely! Nezačal však ideálně, hned první utkání s Mexikem prohrál 0:1. I další utkání se silnou Argentinou Ekvádoru nevyšlo dle představ a prohrál 1:2! Poté svěřenci trenéra Quinterose sehráli dvojzápas s Panamou, který měl sloužit jako generálka na nadcházející šampionát! První utkání skončilo remízou 1:1, avšak druhé utkání již Ekvádor ovládl poměrem 4:0!

    Mezi největší hvězdy výběru Ekvádoru určitě patří útončník Enner Valencia, který si dobrými výkony na MS vysloužil angažmá ve West Hamu, v této sezóně však vstřelil pouze čtyři branky. Útočnou dvojici by měl Valncia tvořit s útočníkem Jeffersonem Monterem, který hájí barvy Swansea!
     
    CHILE
    Chile bylo nalosováno do skupiny A, kde se postupně střetne s týmy Ekvádoru, Bolívie a Mexika. Papírově je tak tato skupina nejvyrovnanější! Chile má však jako pořádající tým velké ambice! "Pro nás je to velká výzva, ale nebudeme nervózní. Pod opravdovým tlakem budou týmy s nejvíce tituly," konstatoval gólman Claudio Bravo.

    V kalendářním roce 2015 sehrálo Chiel hned čtyři přípravné zápasy! Hned ten první již na konci ledna proti Spojeným Státům Americkým a utkání nakonec vyhrálo Chile 3:2. Poté však přišly dvě prohry! Nejdříve prohrálo s Íranem 0:2 a následně i s Brazílií 0:1! Poslední test před domácím šampionátem však svěřencům Argentince Jorge Sampaolioho vyšel! V domácím prostředí porazilo Chile El Salvador 1:0.

    Mezi největší hvězdy domácího výběru patří určitě finalista letošní Ligy Mistrů Arturo Vidal, nebo také záložník Arsenalu Alexis Sánchez. Brankářskou jedničkou by měl být brankář Barcelony Claudio Bravo!
     
    Hezký páteční večer! Velmi očekávaná akce, která přtahuje zraky milionů fanoušků na celém světě je tady! Jihoamerické mistrovství Copa América dnes začíná zahajovacím zápasem! Na Esatdio Nacional Julio Martínez Prádanos se střetne domácí Chile a Ekvádor! Úvodní výkop je naplánován v 1:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    Úvodní sestavy:

    Chile: Bravo – Mena, Jara, Medel, Isla – Diaz – Beausejour, Aránguit – Valdivia, Vidal – Sánchez
    Náhradníci: Garcés, Fuenzalida, Miiko Albornoz, Vargas, Rojas, Pizarro, Pinilla, Herrera, Fernández, Henríquez, Gutiérrez, Silva

    Ekvádor: Domínguez – Ayovi, Erazo, Achilier, Parades – Montero, Lastra, Noboa, Martínez – Bolaňos, Valencia
    Náhradníci: Angulo, Dreer, Pineida, Bagüi, Azcona, Ibarra, Larrea, Cazares, Mina, Jonathan González, Narváez, Quiňónez.
    Fotografie ze slavnostního zahájení!

     
    Začátek utkání se bude mít lehké zpoždění, neboť až nyní vstupují obě mužstva na trávník!
     
    Hymny již zazněly a za pár malých okamžiků budeme moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Copa América 2014 byla právě zahájena! Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici fotbalisté domácího Chile. Míč se hned na stopery, kteří rozehrávají.
     
    2
    Hned ve druhém minutě ukázal svou silu Alexis Sanchéz, který dostal přihrávku před vápnem od Vidala a střílel z "desítky". Jeho střela však mířila těsně mimo a Domínguez zasahovat nemusel.
     
    4
    Do prvních minut je daleko aktivnější domácí Chile. Hárči Ekvádoru navíc od prvních minut nenapadjí aktivně rozehrávku, čímž Chile práci ulehčují.
     
    5
    Arturo Vidal posílal dlouhý pas za obranu na Valdiviu. Na toho byl však míč příliš dlouhý a domácí hráč neměl šanci jej stihnout na hrací ploše!
     
    6
    Montero se křížnou přihrávkou pokoušel najít za obranou Valenciu. Toho si však pohlídal stoper Medel, který si vypomohl zpětnou přihrávkou ke gólmanovi Bravovi.
     
    8
    Chile momentálně kombinuje na vlastní polovině a pomalu se přesouvá na útočnou polovinu!
     
    11
    Aránguiz hledal zajímavou přihrávkou mezi obránci Sanchéze, ten však jeho myšlenku špatně pochopil a vůbec nevystartoval. Míč tak skončil v zámezí!
     
    12
    Chile je aktivnější, avšak zatím se nemůže dostat do nějaké větší šance! Nyní skončila kombinace Medela a Vidala neúspěchem, neboť záložník Juventusu poslal nepřesnou přihrávku!
     
    13
    Na pravé straně Vidal uvolnil Islu, který si však na centr netroufl a následně míč i ztratil. Do protiútoku tak šel Ekvádor, který táhl Montero. Ten však útok zastavil a hosté jdou do postupné kombinace!
     
    14
    Ekvádor si však míče příliš neužil! Chile výborně napadalo a získalo jej zpátky. Pomalou kombinací se dostalo zpět na útočnou polovinu a ke střele se dostal Sánchez. Tu však zpomalil stoper Erazo a Domínguez měl lehkou práci!
     
    15
    Domácí tým opět kombinoval na útočné polovině. Míč se i s trochou štěstí odrazil k Diazovi, který posílal pohotově přihrávku pro Menu, ten byl však u míče pozdě a Parades jej odkopl do autu!
     
    16
    Po kombinační chybě se dopředu hnal opět Ekvdáro. Protiútoku táhl po pravé straně Martínez, který se však nedočkal dostatečné podpory spoluhráčů a po krátké chvilce míč ztratil!
     
    17
    Ihned po zisku míče se Valdivia pokoušel vysunout na levé straně Artuto Vidala. Záložník Juventusu měl však pomalejší start a míč na hrací ploše už nestihl!
     
    18
    Ekvádor nyní zažívá opravdu "plodné" období na útočné polovině. Nejdříve posílal do vápna nebezpečný centr Ayovi, na který málem dosáhl Bolaňos. Následně se k míči dostal po chybě Diaze Martínez, který technickou střelou protáhl Claudia Brava!
    Martínez svou střelou Brava nepřekonal
     
    19
    Domácí Chile se opět dostává k postupné kombinaci, avšak na vlastní polovině, dle názoru fanošků, tráví příliš mnoho času a ťi je odměňují pískotem!
     
    21
    Po zajímavé kombinaci Isly a Vidala na pravé straně se do zakončení dostal Sánchez. Jeho hlavička však mířila hodně vysoko nad braku Domíngueze!
     
    22
    Na útočné polovině je momentálně nastěhován Ekvádor, který se pokouší udržet míč, neboť Chile opravdu velmi aktivně napadá.
     
    23
    Hodně tvrdým zákrokem se teď prezentoval Fidel Martínez, který poslal k zemi hvězdu Juventusu Arturo Vidala. Za svůj zákrok tak vidí první žlutou kartu tohoto zápasu!
     
    24
    Exekuce standardní situace se ujal Valdivia, který hledal nadýchaným centrem za obranou Medela. V tomto prostoru se však nacházel Achilier, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
    Dnenší utkání sleduje zaplněný Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos

     
    25
    Arturo Vidal nyní zcela překvapivou přihrávkou hledal za obranou Alexise Sáncheze. Jenže záložník Arsenalu si při zpracování pomohl rukou, jinak by mohl jít do zakončení!
     
    26
    Na levé straně chyboval při kombinaci Mauro Isla, kterého odstavil v souboji Parades. Ten také bude vhazovat a Ekvádor může zaútočit!
     
    27
    Stoper Medel hledal dlouhým nákopem za brankou Alexise Sáncheze, který je zatím v prvním poločase hodně aktivní, avšak nyní byla na něj přihrávka příliš rychlá a nestihl ji na hrací ploše.
     
    28
    Vidal kombinoval s Sánchezem, avšak usoudili, že tudy cesta nevede, a tak Vidal poslal míč do středu, kde se nacházel Vakldivia, který si šel svým pohybem viditelně pro faul. Martínez mu tu radost udělal a Chile tak má skvělou příležitost na skórování!
     
    30
    Hlavní sudí si ještě před rozehrávkou musel usměrnit zeď, nicméně k rozehrávce se postavil Alexis Sánchez, avšak střela se mu nepovedla. Záložník Arsenalu trefil pouze zeď!
     
    30
    Ve středu pole se prezentoval nedovoleným zákrokem Mena, který poslal k zemi Emera Valenciu. Žlutá karta v tomto případě nebyla na místě, nicméně Ekvádor nadále kombinuje na útočné polovině.
     
    31
    Z levé strany odcentroval Montero, jehož centr zablokoval hned první bránící hráč, avšak právě od něj se míč odrazil do zámezí a Ekvádor bude zahrávat rohový kop!
     
    32
    Druhou žlutou kartu dnešního utkání dostává Gonzalo Jara, který měl ve vápně nějaké slovní připomínky, což se hlavnímu sudímu nelíbilo. Nestor Pitana nasadil hned od úvodu velmi přísný metr!
     
    33
    Exekuce prvního ekvádorského rohu se ujal Ayovi, jehož centr se kroutil na malé vápno. Zde však úřadoval Claudio Bravo, který míč lapil do svých rukavic.
     
    34
    Alexis Sánchez hledal na pravé straně Mauricia Islu, ten si však nepohlídal ofsajdovou linii. Kdo si ji pohlídal, byl pomezní rozhodčí, který ofsajd správně odmával.
     
    35
    Chybnou rozehrávku "vyrobil" Erazo, který namazal Valvidiovi, ten neměl rychlost, a tak předal míč Alexisu Sánchezovi. Ten byl faulován Lastrou a Chile má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    36
    Exekuce se ujal Valvidia, jehož centr byl opět lehce delší a dopadl do území, kde byl stopr Erazo. Ten míč odhlavičkoval do bezpečí, nicméně Chile bude nadále kombinovat na útočné polovině.
     
    37
    Na pravé straně krásně zakombinovala dvojice Vidal – Isla. Tato "italská dvojice z Juventusu" vykombinovala obranu Ekvádoru a druhý jmenovaný se dostal k centru. Na malém vápně však míč odkopl Erazo!
     
    38
    Mauricio Isla byl hlavním hrdinou i v další akci! Opět podnikl zajímavý průnik do vápna, narazil si s Alexisem Sánchezem a vystřelil. Jeho střela mířila těsně mimo branky Domíngueze!
    Isla střílel těsně mimo
     
    40
    Arturo Vidal se na pravé straně dostal k odraženému míči. Jenže velmi rychle u něj byl obránce Ayovi, který velmi nepříjemně napadal a míč nakonec získal!
     
    41
    Dvojice Arturo Vidal – Alexis Sánchez je jednoznačně nejlepší na hřišti! Borec z Juventusu se pokoušel si narazit s Sánchezem, avšak míč si nezpracoval ideálně, díky ostrému napadání Eraza.
     
    42
    Druhou žlutou z týmu Ekvádoru dostává Osbaldo Lastra, který dohrál v souboji Mauricia Islu. Žlutá karta v tomto případě přišla od sudího Pitany správně!
     
    43
    Isla teď poslal hodně pomalou zpáteční přihrávku a Claudio Bravo musel hodně zabrat, aby u míče byl dříve než Emer Valencia. Gólman Barcelony nakonec situaci zvládl a raději míč razantně odkopl.
     
    44
    Výborná práce obránce Paradese na pravé straně založila útok Ekvádoru, který momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    45
    Ekvádor se po faulu Mauricia Isly dočkal také standardní situace! Rozehrávky se ujal Ayovi, jehož centr však povedený nebyl a hned první bránící hráč míč odkopl!
     
    45
    Hlavní arbitr Néstor Pitana nastavuje pouze jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Momentka z prvního poločasu

     
    První poločas zahajovacího zápasu Copa América 2015 nabídl velmi zajímavý fotbal! Od úvodních mintut byli aktivnější domácí, kteří se však do zakončení nemohli dostat. První vážnější situaci musel řešit Claudio Bravo, který vyrazil střelu Martíneze. V závěru poločasu střílel těsně mimo Isla. Chile však bylo v prvním poločase herně lepší.

    Doufejme, že ve druhém poločase už uvidíme nějaké branky. Ten začne přibližně v 2:41!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí reprezentace hned na úvod druhé půle střídá! Ze hřiště jde po nevýrazném výkonu Jean Beasusejour. Na jeho pozici jde Eduardo Vargas, který by měl oživit ofenzivu!
     
    47
    Alexis Sanchéz opět ukazoval své fotbalové uměni. Na hranici vápna udělal dva hráče, avšak na třetího byl již krátký a Ekvádor může jít do rychlého protiútoku.
     
    48
    Tak teď si myslím, že měla přijít druhá žlutá karta pro Osbalda Lastru, který velmi ostře zajel do Valdivii. Avšak hlavní rozhodčí byl milosrdný ...
     
    49
    Ekvádor se v kombinaci na útočné polovině dlouhou neudržel a u míče je momentálně Chile, které se dostává na útočnou polovinu. Po pravé straně postuuje Vargas.
     
    50
    Vargas však fauloval, Ekvádor rychle rozehrál a Emer Valencia se hnal do vápna po levé straně. Naštěstí pro domácí si míč předkopl a ten mu utekl do zámezí.
     
    51
    Bolaňos si ve středu pole skvěle zpracoval centr od Ayoviho a posílal pěknou kolmici na nabíhajícího Valenciu. Přihrávku na poslední chvíli zastavil ve skluzu Mena!
     
    52
    Neskutečná práce s míčem v podání Alexise Sanchéze! Hráč Arsenalu si vodil hráče Ekvádoru po vápně, avšak do zakončení se nakonec nedostal!
    Kličky Alexise Sáncheze
     
    53
    Valencia byl na začátku kombinace na levé straně. Míč se následně dostal k Monterovi, který útočníkovi West Hamu míč vrátil. Jeho střela z první však mířila mimo!
     
    55
    Francisco Martínez hledal dlouhým centrem na levé straně Montera, avšak na centr si počkal Medel a situaci zvládl bez problémů.
     
    56
    Sánchez opět potal obranu Ekvádoru, následně však poslal míč na levou stranu k Menovi, který našel ve středu pole Arturo Vidala, ten se opřel do míče, avšak jeho přízemní střela skončila mimo.
     
    57
    Sánchez dostal přihrávku na levou stranu, avšak nesthl si ji ani zpracovat, neboť do souboje přiletěl Erazo a udělal to tak dobře, že se bude vykopávat od branky Domíngueze!
     
    59
    Martínez dokázal přesnést hru na levou stranu, kde se nacházel Montero. Ten zvolil kličku do středu a střelu. Jeho pokus však zablokoval hned první bránící hráč!
     
    60
    Arturo Vidal vymýšlel velmi zajímavou přihrávku mezi obránci pro Alexise Sáncheze. Ten byl však hlídán stoperem Erazem a k míči se nedostal.
     
    61
    Na druhé straně si nabíhal za obranu i Emer Valencia. Bravo musel ven z branky, avšak situaci zvládl výborně!
     
    62
    Velmi lacino nyní přicházejí fotbalisté Ekvádoru o míč. Martínez posílal pas na pravou stranu pro Valenciu. Ten si však nepohlídal ofsajdovou linii, což postřehl pomezní!
     
    63
    Tak to už bylo zajímavější! Skvělý pas do vápna dostal střídající Eduardo Vargas, který se opřel do míče a Domínguez musel vytáhnout skvělý zákrok!
     
    65
    Tak teď to udělal Arturo Vidal výborně! Z pravé strany si to namířil do vápna, kde ho zcela viditelně poslal k zemi Bolaňos! Penalta pro Chile!
    Penaltový zákrok
     
    67
    Chile právě vstřelilo branku!
    K penaltovému puntíku se postavil ARTURO VIDAL, který penaltu trefil parádně a posílá hostitelskou zemi do vedení! Domínguez sice trefil stranu, nicméně Vidalova střela byla kopnutá do bezpečné výšky!
    Arturo VIDAL - 1:0
     
    68
    Hned po úvodní brance střídají oba týmy! Chile stahuje ze hry Jorgeho Valdiviu, kterého nahrazuje Matias Fernández. Ekvádor posílá ze hry ven Osbalda Lastru, kterého nahrazuje Quiňónez!
     
    71
    Máme před sebou posledních zhruba dvacet minut a Ekvádor bude mít co dělat, aby zvládl vyrovnat, nebo otočit vývoj utkání!
     
    72
    Domácí kombinují ve středu pole a viditelně nikam nespěchají. Aktivita Ekvádoru již také není kdovíjaká, což Chile kombinaci ulehčuje.
     
    73
    Alexis Sanchéz se teď prohnal kolem dvojice protihráčů, z toho jeden ho poslal k zemi. Hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok a Chile ušetří další vteřinky!
     
    74
    Matias Fenández spadl ve vápně po zásahu do ramene od Eraza. To však hlavní arbitr neviděl a uděluje chilskému záložníkovi žlutou kartu!
    Po vstřelené brance vypukla na Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos obrovská euforie!

     
    76
    Arturo Vidal posílal za obranu zajímavý míč pro Alexise Sanchéze, který však v souboji nebyl dostatečně důrazný a stoper Achilier míč odkopl.
     
    77
    Francisco Martínez poslal z pravé strany do vápna zajímavý centr, který se snášel na hlavu Valencie. Těsně před ním míč poslal na rohový kop Medel.
     
    78
    Ekvádor rozehrál rohový kop na krátko a z hranice vápna se ke střele dostal Noboa. Jeho pokus byl zablokovaný Arturo Vidalem a u míče je domácí Chile.
     
    79
    Ekvádor střídá podruhé! Ze hřiště odchází Fidel Martínez, který nepodal špatný výkon! Na jeho místo nastupuje Renato Ibarra, který by měl oživit ofenzivu!
     
    80
    Ekvádor se teď dostal k zajímavé standardní situaci! V blízkosti vápna fauloval Alexis Sanchéz a je z toho ideální pozice pro vyrovnání!
     
    82
    Tak teď mělo Chile obrovské štěstí! Exekuce volného přímého kopu se ujal Ayovi, který však trefil pouze zeď. Míč se k němu však odrazil zpět. Ayovi míč vrátil do ohně a ve vápně hlavičkoval Eder Valencia. Útočník West Hamu však pouze orazítkoval břevno!
    Valencia trefuje břevno
     
    83
    Bolaňos prošel vcelku jednoduše středem hřiště a poslal míč na nohu Valencii. Tomu však nesedlo zpracování a do protiútoku jde Chile!
     
    84
    Chile právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Ekvádor svou stoprocentní šanci neproměnil a udeřilo na druhé straně! Obrovskou chybu v rozehrávce udělal Montero, který "vyslal" do úniku Alexise Sáncheze, ten skvěle načasoval přihrávku pro EDUARDA VARGASE a výsledkem celé akce je dvoubrankové vedení domácího týmu!
    Eduardo VARGAS - 2:0
     
    86
    Na polovině Chile se provinil nedovoleným zákrokem Mauricio Isla, který poslal k zemi střídajícího Ibarru. Do útoku tak půjde Ekvádor!
     
    87
    Alexis Sanchéz si počínal hodně ostře v souboji s Achilierem a míč stihnul na hrací ploše. Stihl jej však poslat pouze do autu. Následně si chtěl ekvádorský stoper vyřešit účty, avšak o hlavu menší Sanchéz řešil problém slovně a hlavní arbitr to vše musel řešit domluvou.
     
    88
    Fotbalisté Chile zvládají poslední minuty zápasu výborně. Svého soupeře drží daleko od vlastní branky a navíc Ekvádor prakticky nepouští k balónu.
     
    89
    Sánchez – Achilier. Souboj číslo dvě se odehrál na polovině Ekvádoru. Stoper hostujícího celku si viditelně pomohl v souboji rukou, avšak hlavní arbitr situaci pustil!
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Mena si vypomohl zpáteční přihrávkou Medelovi, který předává míč Bravovi, který s odkopem míčem rozhodne nespěchá. Výborný taktický výkon od fotbalistů Chile!
     
    90+2
    Po levé straně se pokoušel projtí do vápna Montero, ten byl však zdvojen a o míč přišel. Chile teď postupuje pomalým krokem po pravé straně směrem na útočnou polovinu!
     
    90+3
    Tak ještě malá nepříjemnost pro domácí tým! Ve středu hřiště se provinil nedovoleným zákrokem Matias Fernández, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Paredes a vidí druhou žlutou kartu! V dalším utkání tak bude trenéru Sampaolimu chybět!
    Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Obrovská radost fotbalistů Chile po úvodní brance Arturo Vidala!

     
    Dnešní zápas je u konce! Domácí Chile dokázalo úspěšně vstoupit do Copa América 2015 a porazilo Ekvádor 2:0!

    První poločas zahajovacího zápasu Copa América 2015 nabídl velmi zajímavý fotbal! Od úvodních mintut byli aktivnější domácí, kteří se však do zakončení nemohli dostat. První vážnější situaci musel řešit Claudio Bravo, který vyrazil střelu Martíneze. V závěru poločasu střílel těsně mimo Isla. Chile však bylo v prvním poločase herně lepší.

    Utkání víceméně rozhodl v 65. minutě svou akcí Arturo Vidal, který si to namířil do vápna a byl faulován Bolaňosem. Penaltu pak sám záložník Juventusu proměnil! V 82. minutě mohl Ekvádor vyrovnat, nicméně Valencia trefil pouze břevno, a tak o dvě minuty udeřili domácí! Sanchéz našel Eduarda Vargase, který se střelou na vzdálenější tyč nemýlil! V závěru ještě zbytečně dostal druhou žlutou Matias Fernández, který tak bude chybět další zápas!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:40:05)

    Jan Havlovic

    Branky: 67. Vidal, 84. Vargas

    Karty:   32. Jara (CLE), 74. Fernández (CLE) – 23. Martínez (ECU), 42. Lastra (ECU)   90+3. Fernández (CLE)


    Chile: Bravo – Mena, Jara, Medel, Isla – Diaz – Beausejour (46. Vargas), Aránguit – Valdivia (68. Fernández), Vidal – Sánchez
    Náhradníci: Garcés, Fuenzalida, Miiko Albornoz, Vargas, Rojas, Pizarro, Pinilla, Herrera, Fernández, Henríquez, Gutiérrez, Silva

    Ekvádor: Domínguez – Ayovi, Erazo, Achilier, Parades – Montero, Lastra (68. Quiňónez), Noboa, Martínez (80. Ibarra) – Bolaňos, Valencia
    Náhradníci: Angulo, Dreer, Pineida, Bagüi, Azcona, Ibarra, Larrea, Cazares, Mina, Jonathan González, Narváez, Quiňónez
    bahis siteleri