Myjava – Trenčín 0:1 (kon.) | Michalovce – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
2:1 (1:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 08.08.2015, 19:00 • Mestský futbalový štadión v Michalovciach • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Príjemný dobrý večer z Michaloviec Vážení fanúšikovia futbalu. Vítam Vás pri sledovaní on-line prenosu zo stretnutia medzi MFK Zemplín Michalovce a FC ViON Zlaté Moravce. Stretnutie sa na Zemplíne začína o 19:00 hod.

    MFK Zemplín Michalovce

    Domáci futbalisti vstúpili do súťaže ako nováčik a hneď v úvodných troch stretnutiach zaplatili tzv. „nováčikovskú daň.“ V prvom kole narazili michalovskí futbalisti na úradujúceho majstra z Trenčína, ktorému v premiére vo Fortuna lige podľahli na domácom štadióne najtesnejším rozdielom 0:1. V ďalšom stretnutí cestovali futbalisti MFK Zemplín do Senice, kde si zmerali sily so Skalicou, ktorej opäť podľahli tesným jednogólovým rozdielom. O týždeň na to sa zverenci českého trénera Šturmu predstavili v Brezne, kde ich súperom bola Podbrezová, ktorá dokázala Michalovce poraziť vysoko 6:2. Tréner Šturma od začiatku sezóny postráda najlepšieho strelca z minulej sezóny, španielskeho legionára, Samuela Garciu Bayóna. Počas sezóny sa navyše zranil aj ľavý obranca Marcos Calero Perez, ktorý bude Michalovciam chýbať minimálne mesiac. Ďalšími hráčmi na listine zranených sú Tomáš Sedlák a Peter Nworah, hráči ktorí posilnili MFK Zemplín pred novou sezónou.

    FC VION Zlaté Moravce

    Hostia cez letnú prestávku vymenili viac ako polovicu mužstva a zmeny nastali aj v realizačnom tíme. V mužstve od novej sezóny pôsobí množstvo hráčov zo zahraničia. V úvodných troch kolách zaznamenali hostia podobne ako domáci tri prehry, doplatili však na žreb, postupne doma vyzvali Slovan a Trenčín, v druhom kole cestovali do Žiliny. Káder Zlatých Moraviec v úvode sezóny dopláca na nezohratosť. V úvode sezóny ešte ViOnu chýba niekoľko futbalistov, ktorých príchod nie je administratívne vybavený.Hlavný tréner Milko Djurovski ma obrovské hráčske a trénerské skúsenosti, ako hráč pôsobil napríklad v oboch belehradských kluboch, Červenej hviezde a Partizane, ako tréner zbieral skúsenosti v Slovinsku a Rakúsku.

    Predstavenie nových hráčov hostí

    Marko Ranilović – Skúsený brankár je rodákom zo slovinského mesta Maribor, v ktorom aj začínal so svojou kariérou, pôsobil aj v maďarskom Ferencvárosi Budapešť a v Maďarsku si zahral aj za Kaposvár, do Zlatých Moraviec prichádza z chorvátskeho Hajduku Split, kde však nedostával veľa príležitostí.

    Toni Tipurić – Rodák zo Sarajeva pôsobil prevažne v nižších rakúských súťažiach, pred sezónou posilnil Zlaté Moravce z estónskeho Levadia Tallin, kde sa mu darilo aj strelecky.

    Stefan Cebara – Rodák z chorvátskeho Zadaru začínal s futbalom v Belehrade, kde sa presťahoval spolu s rodičmi, keďže jeho otec je srb. Neskôr sa spolu s rodinou presťahoval do Kanady a danú krajinu reprezentoval v kategóriach U20 a U21. Do Zlatých Moraviec prichádza zo slovinského mužstva NK Celje.

    Armando Mance – Dlhoročný mládežnícky chorvátsky reprezentant prichádza do Zlatých Moraviec z Ružomberka, kde však nedostával veľa príležitostí. Mladý futbalista hrá na pozícii útočníka

    Mario Burić – Madý chorvátsky obranca prichádza do mužstva Zlatých Moraviec z Rakúska, konkrétne z mužstva St.Florian. Predtým pôsobil aj v Linzi.

    Josip Krznarić – Ďalší z chorvátskych futbalistov hrá na pozícii ofenzívneho záložníka. Počas svojej kariéry hral v nižších súťažiach v Chorvátsku a do Zlatých Moraviec prišiel z klubu NK Bistra.

    Dejan Školnik – Rodák zo slovinského Mariboru prichádza do Zlatých Moraviec z druholigového slovinského klubu NK Aluminij. Počas kariéry pôsobil aj v materskom klube z Mariboru a v Portugalsku, v klube C.D. Nacional.

    Lamine Samateh – Rodák z Gambie, zo západnej Afriky prichádza do Zlatých Moraviec z chorvátskeho klubu NK Bistra. Počas svojej kariéry si zahral aj vo Fínsku. Samateh reprezentoval svoju rodnú krajinu v mládežníckych kategóriach.

    Stefan Milojević – Srbský obranca je synom trénera Gorana Milojevića, ktorý na Slovensku trénoval Košice a Ružomberok. Milojević sa už na Slovensku presadiť skúšal, počas pôsobenia v Košiciach však veľa zápasov za vtedajšie MFK neodohral. Naposledy pôsobil v škótskom mužstve Greenock Morton F.C.

    Marin Glavaš – Chorvátsky futbalista prichádza do Zlatých Moraviec z prvoligového klubu NK Osijek, ktorý v minulej sezóne skončil na 8.mieste v najvyššej chorvátskej súťaži. Chorvátsko reprezntoval v kategórii U20.

    Ivan Mršić – Mladý chorvátsky futbalista hrá na pozícii ľavého obrancu, do Zlatých Moraviec prichádza z klubu FC Hrvatski Dragovoljac Zagreb. V mládežníckych kategóriach pôsobil aj v Diname Záhreb.

    Marko Kovjenić – Slovinský futbalista prichádza do Zlatých Moraviec z českého klubu MFK Frýdek-Místek. Kovjenić odohral aj niekoľko stretnutí za prvoligový slovinský klub NK Domžale a taktiež reprezentoval Slovinsko v mládežníckych kategóriach.

    Vzájomné stretnutia

    Obe mužstvá sa v spoločnej súťaži stretli naposledy v sezóne 2009/2010. V pohárovej súťaži – Slovnaft Cup-e sa kluby stretli v minulej sezóne

    2.liga – 2009/2010

    9.kolo, 12.9.2009 o 15:30 hod.
    MFK Zemplín Michalovce 0:2 VION Zlaté Moravce

    20.kolo, 24.3.2010 o 17:30 hod.
    VION Zlaté Moravce 2:1 MFK Zemplín Michalovce

    31.kolo, 15.5.2010 o 16:30 hod.
    MFK Zemplín Michalovce 0:3 VION Zlaté Moravce

    Slovnaft Cup – 2014/2015

    4.kolo, 9.10.2014 o 15:30 hod.
    MFK Zemplín Michalovce 0:3 VION Zlaté Moravce
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Šimčák, Sanchez Caballero, Grič, Turík – Regáli, Kunca (C), Danko, Podhorin – Hamuľák, Koscelník.
    Náhradníci: Raška – Gallo, E. Mensah, Leško, Bayón, Nworah.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Ranilović – Perić-Komšić, Milojević, Samateh, Majkić – Krznarić, Školnik, Orávik (C), Glavaš – Tipurić, Mance.
    Náhradníci: Novota – Cebara, Rejdovian, Mrsić, Kovjenić, Burić.

    Rozhodca: Kráľovič – Tomčík, Bóllo (Sedlák).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo výkopom domácich futbalistov, hra sa od začiatku stretnutia odohráva v strede ihriska bez akýchkoľvek náznakov šancí.
     
    3
    S loptou na kopačkách aktuálne vidíme domácich, ktorí majú k dispozícii priamy voľný kop.
     
    4
    Veľká šanca domácich hneď v úvode stretnutia! Po priamom kope sa do zakončenia dostal z hranice malého vápna Michal Hamuľák, loptu však skvelým zákrokom vytesnil na rohový kop Ranilović.
     
    5
    Domáci teraz chybili v strede ihriska a do úniku sa dostal hrotový útočník domácich Armando Mance V úniku však nedokázal ohroziť Kiru a loptu mu odobrali domáci obrancovia.
     
    7
    Opäť chyba v obrane domácich, ktorú využil aktívny Mance, jeho pohyb je však ťažkopádny a akciu nakoniec zakončil prízemnou strelou, ktorú Kira vyrazil nohami na rohový kop!
     
    7
    Pred Regálim teraz posiela loptu do autu Samateh, hostia ostávajú na útočnej polovici.
     
    8
    Zlaté Moravce teraz v ofenzíve strácajú loptu a dopredu tak môžu ísť domáci.
     
    9
    Priamy voľný kop majú k dispozícii aj hostia, rozhodca Kráľovič však ešte predtým upozorňuje hráčov oboch mužstiev aby do seba nestrkali.
     
    10
    Priamy voľný kop zahrali hostia nakrátko, následne sa jeden z nich pokúšal o strelu, tá však bola zblokovaná.
     
    10
    Problémy robí od začiatku stretnutia domácej defenzíve Armando Mance, tentokrát však namieril vysoko nad bránu.
     
    11
    Veľká šanca domácich, Regáli teraz hľadal prízemnou prihrávkou na zadnej tyči jedného zo svojich spoluhráčov, avšak nikto v žltom tam nebol a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    13
    Ďalšia veľká šanca domácich! Po pravej strane sa teraz predral Dominik Kunca, ktorý sa dostal aj do zakončenia, lopta smeruje tesne mimo ľavej tyče!
     
    14
    Domáci budú mať k dispozícii rohový kop, zahráva Jakub Grič.
     
    15
    Na prednú tyč si pre loptu nabehoval Michal Hamuľák, pred ním ju však do bezpečia upratal jeden z hostí a to odkopom skoro až na polovicu domcácich.
     
    16
    Na stretnutie zavítali aj dve fanúšičky Zlatých Moraviec, ktoré povzbudzujú od začiatku stretnutia svoje mužstvo.
     
    17
    Domáci teraz začínajú z vlastnej polovice ihriska, hostia sa doposiaľ sústredia na defenzívu a vyrážajú do rýchlych brejkov.
     
    18
    Samateh teraz odvracia pred Regálim a domáci majú k dispozícii rohový kop.
     
    18
    Samateh vo vzduchu opäť s prehľadom, hráč hostí je doposiaľ v defenzíve suverénny.
     
    19
    Po centri Šimčáka teraz loptu vysokým odkopom odvracia Lamine Samatah.
     
    20
    Tutovka domácich! Po centri Dominika Kuncu sa do zakončenia dostal Martin Regáli, ktorý však ani sám nečakal túto prihrávku a lopta následne smeruje mimo hraciu plochu po odkope jedného z hostí.
     
    23
    Strela od jedného z domácich hráčov zo strednej vzdialenosti smeruje nad bránu a rozohrávať bude brankár hostí Ranilović.
     
    23
    Faul od jedného z hosťujúcich hráčov teraz ponúka domácim štandartnú situáciu z pravej strany.
     
    24
    Jakub Grič si teraz po rohovom kope počkal na loptu na zadnej tyči, jeho pokus však zblokoval jeden z hostí na rohový kop.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Dejan Školnik (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    25
    Školnik fauloval tesne pred hranicou veľkého vápna a domáci mali k dispozícii priamy voľný kop, ten však zahral Danko len do múru tiel hostí.
     
    26
    Michalovce dali gól!
    Gól strelil STANISLAV DANKO.
    Krásny moment na štadióne MFK Zemplín! STANISLAV DANKO teraz napravil predchádzajúci moment, kedy sa mu nevydaril priamy voľný kop, počkal si pred hranicou veľkého vápna na odrazenú loptu a z voleja ju nechytateľne napálil za chrbát Ranilovića
     
    28
    Rozhodca Kráľovič posiela hráčov na občerstvenie.
     
    28
    V ofenzíve sme teraz videli aj hostí, tí však stratili loptu pri prechode do útoku a vhadzovať budú domáci.
     
    30
    Mance sa teraz snažil dostať k zakončeniu telom, fauloval však a rozohrávať budú domáci, konkrétne Kira.
     
    32
    O zakončenie z pozície defenzívneho hráča sa pokúšal Krznarić, jeho strela však smeruje vysoko nad.
     
    34
    Hamuľák sa teraz nepresadil v súboji jeden na jedného a dopredu tak môžu ísť hostia.
     
    35
    Hra sa odohráva v strede ihriska, pri lopte sú teraz striedavo hráči oboch mužstiev.
     
    37
    Domáci v defenzíve opäť suverénne a dopredu tak idú futbalisti MFK Zemplín.
     
    38
    Koscelník teraz pokazil prihrávku a loptu získavajú hostia, ktorí majú k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    39
    Boj o loptu v strede ihriska vyhrlai opäť domáci, cez Samateha sa im však prejsť nepodarilo.
     
    40
    Majkić odvracia pred Hamuľákom na rohový kop, zahráva Jozef Simon-Turík.
     
    41
    Loptu po centre Turíka posiela hlavou do bezpečia Lamine Samateh.
     
    42
    V šanci sa teraz po nenápadnej akcii Jakuba Griča dostal Michal Hamuľák, ku ktorému sa odrazila lopta na hranici bieleho bodu a následne na to tvrdou strelou vyprášil rukavice Ranilovića!
     
    43
    Domáci si rohový kop zopakujú, loptu hlavou mimo hraciu plochu odvracia Perisić.
     
    43
    Po rohovom kope Turíka teraz lopta v šestnástke len tak zaplávala a následne ju jeden z hostí poslal opäť mimo hraciu plochu.
     
    44
    Krásna akcia na jeden dotyk po centri Šimčáka na zadnú tyč, poslal loptu späť do hry Hamuľák a strelou sa presadil Regáli, tá však smeruje mimo hraciu plochu!
     
    45
    Zlaté Moravce dali gól!
    Gól strelil ARMANDO MANCE.
    A je vyrovnané a to z nenápadnej akcie hostí. Po centri jedného z hráčov ViONU z ľavej strany sa k hlavičke dostal ARMANDO MANCE, ktorý loptu nasmeroval do zeme a tá sa následne dostala za chrbát Matúša Kiru, ktorý nestačil zareagovať.
     
    45
    Rozhodca Kráľovič nadstavuje v prvom polčase 1 minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Joan Manuel Sanchez Caballero, prichádza Michal Gallo.
     
    46
    Rozohrávku nám v druhom polčase obstarali hostia, tí však pri prechode do útoku stratili loptu a už sú pri nej hráči MFK Zemplín.
     
    48
    V útoku vidíme od začiatku druhého polčasu domácich futbalistov, ktorí sa snažia dostať do ofenzívy.
     
    49
    Perisić neprihrával presne a domáci mu loptu odobrali v strede ihriska v blízkosti poliacej čiary.
     
    49
    Dlhé autové vhadzovanie Milana Šimčáka teraz v šestnástke nikoho v žltom nenašlo a pri lopte je brankár hostí.
     
    50
    Faul Turíka v strede ihriska posiela do útoku hostí zo Zlatých Moraviec.
     
    51
    Krásna prihrávka priehlavkom od Školnika na Perisića teraz našla druhého menovaného len v postavení mimo hru.
     
    52
    Skvelý defenzívny zákrok Majkića teraz posiela do ofenzívy hostí.
     
    52
    Krásne súhry ja jeden dotyk v podaní futbalistov FC ViON, ktorí v týchto chvíľach ukazujú svoju futbalovú kvalitu.
     
    53
    Hluché momenty zo strany domácich futbalistov, hostia ich teraz zavreli v defenzíve.
     
    54
    Hostia teraz faulovali v blízkosti šestnástky a futbalisti MFK Zemplín budú mať k dispozícii priamy voľný kop.
     
    55
    Priamy voľný kop zahral Danko, v šestnástke zrazil loptu Gallo, tá však následne nenašla žiadneho z hráčov domáceho mužstva.
     
    57
    Majkić teraz ukázal svoju kvalitu, prešiel cez dvoch hráčov, následne však hostia loptu stratili.
     
    57
    Rozhodca Kráľovič posiela hráčov na občerstvenie.
     
    58
    Koscelník je ošetrovaný mimo hracej plochy, zdá sa však že bude v poriadku.
     
    58
    Milojević teraz poslal loptu až mimo areál futbalového štadióna a následne budú domáci vhadzovať v rohu ihriska.
     
    59
    Jeden z domácich hráčov sa teraz pokúsil o strelu zo strednej vzdialenosti, tá však smeruje mimo hraciu plochu.
     
    60
    Veľká šanca domácich! Oliver Podhorín si teraz počkal na offside línii na loptu a následne skúsil vystreliť, pričom jeho pokus nebol vôbec zlý, lopta smeruje tesne nad bránu!
     
    61
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Armando Mance, prichádza Stefan Cebara.
     
    62
    Emócie na štadióne MFK Zemplín, domáci vhadzujú v strede ihriska, tribúny si pýtali faul, ten sa však nepískal.
     
    63
    Pekná súhra hostí, Orávik centroval priehlavkom, loptu po jeho centri však odvracia obrana domácich.
     
    64
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Dejan Školnik (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    64
    Jediný hráč, ktorý bol doteraz odmenený od rozhodcu Kráľoviča žltou kartou, Dejan Školnik, inkasuje druhú žltú a následne červenú a to všetko po faule v strede ihriska. Chorvátsky futbalista odchádza z ihriska bez akýchkoľvek protestov.
     
    66
    Martin Regáli vo veľkej tutovke nenapálil z voleja presne a lopta smeruje mimo bránu hostí.
     
    66
    Michalovce dali gól!
    Gól strelil MARTIN REGÁLI.
    Domáci futbalisti idú v krátkosti po vylúčení Školnika do vedenia! Presadil sa MARTIN REGÁLI, ktorý si zbehol do šestnástky na center z ľavej strany ihriska a technickou strelou z prvej prekonal Ranilovića. Nepoviem Vám však kto asistoval, keďže všetci hráči následne vytvorili veľké kĺbko radosti pri vlastnej striedačke.
     
    69
    Veľká šanca domácich! Hamuľák s Dankom si mierne nerozumeli a nakoniec z prvej vystrelil prvý menovaný, ktorý tesne minul bránu!
     
    70
    Faul hostí na ľavej strane ihriska, domáci majú k dispozícii priamy voľný kop a pripravujú aj striedanie, na ihrisko sa dostane Peter Nworah.
     
    71
    Krásna súhra hostí na jeden dotyk, postranný rozhodca však signalizuje offside a tak je táto akcia domácich zastavená s predstihom.
     
    72
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Michal Hamuľák, prichádza Peter Nworah.
     
    72
    Ďalšia veľká tutovka domácich futbalistov! Tentokrát sa v nej ocitol Stanislav Danko, z dobrej pozície zvnútra šestnástky však nenamieril presne.
     
    73
    Hostia sa po vylúčení stiahli do defenzívy a už nie sú takí nebezpeční ako v druhej polovici prvého polčasu.
     
    74
    Domáci sú v týchto fázach hry jednoznačne lepším mužstvom, sú častejšie pri lopte a sú aj nebezpečnejší smerom dopredu.
     
    75
    Tentoraz centrovaná lopta z ľavej strany adresáta v žltom nenašla a lopta následne končí na kopačkách hráčov ViONU.
     
    75
    Na loptu teraz v šestnástke skákal Nworah, bol však v záklone a tak si s ňou úspešne neporadil.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Marin Glavaš (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    77
    Do Michaloviec sa dnes prišla pozrieť na futbal celkom slušná návšteva, na parkovisku bolo vidieť aj autá s poznávacimi značkami iných okresov a dá sa povedať že štadión je zaplnený azda až na sektor hostí.
     
    78
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Marin Glavaš, prichádza Mario Burić.
     
    78
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Regáli, prichádza Adrián Leško.
     
    80
    Blíži sa nám záver stretnutia, pri lopte sú domáci, ktorí aktuálne kontrolujú loptu na vlastnej polovici ihriska.
     
    81
    Faul na Nworaha teraz posiela do útoku domácich, tí majú k dispozícii priamy voľný kop.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 3 385 divákov.
     
    82
    Trocha sa po dlhej dobe osmelili aj hostia, ktorí sa snažia nakopávať lopty na Petra Orávika, toho však dvakrát po sebe odzbrojil od lopty Michal Gallo.
     
    83
    Nworah na zemi fauloval, rozohrávať bude brankár hostí.
     
    84
    Z ľavej strany teraz centroval Orávik, jeho pokus však odvracajú hráči domáceho mužstva.
     
    85
    Domáci si teraz vybojovali faul a budú mať k dispozícii rozohrávku od vlastnej brány.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Jozef Šimon Turík (MFK Zemplín Michalovce).
     
    85
    Jozef Šimon Turík inkasuje žltú kartu za zbytočné reči.
     
    86
    V závere stretnutia vidíme na útočnej polovici domácich futbalistov, hra je aktuálne v rohu ihriska
     
    87
    Žltú kartu dostáva Peter Nworah (MFK Zemplín Michalovce).
     
    87
    Červenú kartu dostáva Stefan Milojević (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    88
    Strkanica pred šestnástou hostí, obaja aktéri inkasujú kartový trest, hráč hostí navyše červenú kartu. Balkánsky temperament sa nezaprie.
     
    89
    Od brány rozohráva Kira, diváci tlieskajú a blíži sa absolútny záver stretnutia.
     
    89
    Ranilović to ešte skúša nakopnúť dopredu, domáci sú však v defenzíve bezchybný.
     
    90
    Hlavný rozhodca stretnutia Kráľovič pridáva ako nadstavený čas tri minúty.
     
    90+1
    Nworah faulovaný Samatehom a domáci budú mať následne k dispozícii priamy voľný kop.
     
    90+2
    Domáci rozohrali nakrátko a Nworah následne vybojoval faul, priamy kop pre Zemplín z pozície pred šestnástkou.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Robert Perić-Komšić (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    90+3
    Koniec zápasu. (20:48:00)

    Jakub Bobovič

    Branky: 26. Danko, 66. Regáli – 45. Mance

    Karty:   85. Turík (MIC), 87. Nworah (MIC) – 25. Školnik (ZMO), 76. Glavaš (ZMO), 90+3. Perić-Komšić (ZMO)   64. Školnik (ZMO)   87. Milojević (ZMO)


    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Šimčák, Sanchez Caballero (46. Gallo), Podhorin – Turík, Regáli (78. Leško), Kunca (C), Danko, Grič – Hamuľák (72. Nworah), Koscelník.
    Náhradníci: Raška – Gallo, E. Mensah, Leško, Bayón, Nworah.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Ranilović – Perić-Komšić, Milojević, Samateh, Majkić – Krznarić, Školnik, Orávik (C), Glavaš (78. Burić) – Tipurić, Mance (61. Cebara).
    Náhradníci: Novota – Cebara, Rejdovian, Mrsić, Kovjenić, Burić.

    Rozhodčí: Kráľovič – Tomčík, Bóllo (Sedlák)

    Diváci: 3 385
    bahis siteleri