Finsko U18 – USA U18 5:1 (kon.) | Švédsko U18 – Švýcarsko U18 4:3 (kon.) | SR 18 – Rusko U18 2:5 (kon.)
Česko U18 – Kanada U18 1:3 (kon.)
konec
Finsko U18
5:1 (4:0, 1:1, 0:0)
USA U18
Pondělí 10.08.2015, 14:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi prozatím loučím. Budu se těšit u on-line přenosu z večerního utkání SlovenskoRusko, které je na programu od 17:30. (16:01:52)
     
    V poslední třetině jsme již branku neviděli, proto úvodní utkání letošního ročníku Memoriálu Ivana Hlinky končí v poměru 5:1 pro FInsko.

    Nejlepší hráči utkání:
    FIN: Otto Mäkinen – 2+0
    USA: Timmy Gettinger – 1+0
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Finové se snaží dohrát utkání aktivně, Američanům nedávají ani v této části zápasu příliš prostoru na rozehrávku či nějaké manévrování.
     
    58:01
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty. Troufám si tvrdit, že se jedná i o poslední dvě minuty celého utkání. Nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo stát ještě něco neočekávaného.
     
    57:14
    Američanům se nepovedlo rozehrát. Nepřesná přihrávka se proměnila pouze v zakázané uvolnění.
     
    56:32
    Bekhenový pokus Koppanena měl být o něco nižší, aby se mohl dostat pod víko americké klece. V tomto případě však jen přeletěl klec a naopak mužstvo USA se mohlo dostat do příležitosti. Isokangas byl ale připraven.
     
    55:08
    Tváří v tvář teď americkému brankáři byl Otto Koivula, Dayton Rasmussen si však v tomto případě věděl rady.
     
    53:40
    V oslabení pláchl finské obraně Lown, jenž však neměl příliš prostoru k zakončení, proto nahrál ještě do lepší pozice Tuftemu, jenž pouze nechal vyniknout finského gólmana.
     
    52:46
    Před finskou střídačkou se začali hráči obou týmu postrkovat, rozhodčí si nakonec zřejmě našli viníka, který celou melu odstartoval. Za hrubost dostal dvě minuty Hugh McGing (USA).
     
    52:09
    Severi Isokangas opět v permanenci. Tentokrát ho jedovatou střelou z křídla prověřil Christopher Berger.
     
    51:24
    Tufteho pokus z prostoru mezi kruhy neměl vůbec špatné parametry, jenže na brankáře Isokangase to nestačilo.
     
    50:29
    Vrátka od trestné lavice se otevřela a Yamamoto je zpět na ledě.
     
    50:04
    Střela Emila Oksanena nebyla přesná, naopak byla tak prudká, že ji jeho spoluhráč na opačném konci modré čáry nedokázal zachytit, proto Finové musejí začínat ze středního pásma.
     
    48:29
    Jeden z hlavních rozhodčí má znovu ruku nad hlavou. Na trestnou lavici vykázal Kailera Yamamota (USA) za podražení. Ještě v ponechané výhodě se skvělou "háčkovanou" prezentoval kapitán Finska Välimäki, ke zdárnému konci jeho pohledné akce mu chyběl jen kousek.
     
    47:24
    Velká šance Toivaly, kterou jen tak tak včasným zákrokem dokázal zlikvidovat brankář Rasmussen.
     
    46:59
    USA tohle oslabení přestálo, vyloučený Dineen je zpět na ledové ploše.
     
    46:15
    Finové i za stavu, kdy by mohli šetřit síly, tlačí a snaží se dát další a další branky. Dvojici Oksanen-Jokiharju k tomu nechybělo mnoho.
     
    44:59
    Cameron Dineen (USA) s kotoučem na holi upadl a možná trochu z frustrace následně zalehl puk. Nemůže následovat nic jiného než dvě minuty za zdržování hry.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 8. Mäkinen (Jokiharju, Kuokkanen), 11. Tuulola (Somppi), 15. Salo (Oksanen, Mäkinen), 19. Somppi (Räsänen, Tuulola), 39. Mäkinen (Kuokkanen) – 37. Gettinger (Lown, Gleason)


    Finsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Koppanen – Moilanen, Toivola, Jääskä – Tolvanen.
    USA U18: Dhillon (21. Rasmussen) – Peeke, Rossini, Eliot (C), Gleason, Farmer, Perunovich, Dineen, Dineen – Yamamoto, Mittelstadt, Harper – Lown, Tufte, Crone – Gettinger, Rymsha, Berger – Knierim, McGing, Leonard – Wait.

    Rozhodčí: Kubuš, Goga, Tvrdoň, Návratek
    bahis siteleri