Finsko U18 – USA U18 5:1 (kon.) | Švédsko U18 – Švýcarsko U18 4:3 (kon.) | SR 18 – Rusko U18 2:5 (kon.)
Česko U18 – Kanada U18 1:3 (kon.)
konec
Finsko U18
5:1 (4:0, 1:1, 0:0)
USA U18
Pondělí 10.08.2015, 14:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi prozatím loučím. Budu se těšit u on-line přenosu z večerního utkání SlovenskoRusko, které je na programu od 17:30. (16:01:52)
     
    V poslední třetině jsme již branku neviděli, proto úvodní utkání letošního ročníku Memoriálu Ivana Hlinky končí v poměru 5:1 pro FInsko.

    Nejlepší hráči utkání:
    FIN: Otto Mäkinen – 2+0
    USA: Timmy Gettinger – 1+0
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Finové se snaží dohrát utkání aktivně, Američanům nedávají ani v této části zápasu příliš prostoru na rozehrávku či nějaké manévrování.
     
    58:01
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty. Troufám si tvrdit, že se jedná i o poslední dvě minuty celého utkání. Nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo stát ještě něco neočekávaného.
     
    57:14
    Američanům se nepovedlo rozehrát. Nepřesná přihrávka se proměnila pouze v zakázané uvolnění.
     
    56:32
    Bekhenový pokus Koppanena měl být o něco nižší, aby se mohl dostat pod víko americké klece. V tomto případě však jen přeletěl klec a naopak mužstvo USA se mohlo dostat do příležitosti. Isokangas byl ale připraven.
     
    55:08
    Tváří v tvář teď americkému brankáři byl Otto Koivula, Dayton Rasmussen si však v tomto případě věděl rady.
     
    53:40
    V oslabení pláchl finské obraně Lown, jenž však neměl příliš prostoru k zakončení, proto nahrál ještě do lepší pozice Tuftemu, jenž pouze nechal vyniknout finského gólmana.
     
    52:46
    Před finskou střídačkou se začali hráči obou týmu postrkovat, rozhodčí si nakonec zřejmě našli viníka, který celou melu odstartoval. Za hrubost dostal dvě minuty Hugh McGing (USA).
     
    52:09
    Severi Isokangas opět v permanenci. Tentokrát ho jedovatou střelou z křídla prověřil Christopher Berger.
     
    51:24
    Tufteho pokus z prostoru mezi kruhy neměl vůbec špatné parametry, jenže na brankáře Isokangase to nestačilo.
     
    50:29
    Vrátka od trestné lavice se otevřela a Yamamoto je zpět na ledě.
     
    50:04
    Střela Emila Oksanena nebyla přesná, naopak byla tak prudká, že ji jeho spoluhráč na opačném konci modré čáry nedokázal zachytit, proto Finové musejí začínat ze středního pásma.
     
    48:29
    Jeden z hlavních rozhodčí má znovu ruku nad hlavou. Na trestnou lavici vykázal Kailera Yamamota (USA) za podražení. Ještě v ponechané výhodě se skvělou "háčkovanou" prezentoval kapitán Finska Välimäki, ke zdárnému konci jeho pohledné akce mu chyběl jen kousek.
     
    47:24
    Velká šance Toivaly, kterou jen tak tak včasným zákrokem dokázal zlikvidovat brankář Rasmussen.
     
    46:59
    USA tohle oslabení přestálo, vyloučený Dineen je zpět na ledové ploše.
     
    46:15
    Finové i za stavu, kdy by mohli šetřit síly, tlačí a snaží se dát další a další branky. Dvojici Oksanen-Jokiharju k tomu nechybělo mnoho.
     
    44:59
    Cameron Dineen (USA) s kotoučem na holi upadl a možná trochu z frustrace následně zalehl puk. Nemůže následovat nic jiného než dvě minuty za zdržování hry.
     
    44:51
    Finové zatím zvládají bránit ukázkově. Halonen musel poprvé zasahovat až teď, kdy do návratu prvního vyloučeného hráče schází osm vteřin.
     
    44:38
    Finové se ale dokázali osvobodit, Američané tak musejí začínat další útok až ze svého vlastního obranného pásma.
     
    42:58
    Poprvé v utkání uvidíme také dvojnásobnou přesilovku! Markus Niemeläinen (FIN) přidržel soupeře, což hlavním sudím neuniklo. Je tu bez vteřiny minutu a tři čtvrtě trvající přesilovka pěti proti třem.
     
    42:42
    USA bude mít asi o něco větší příležitost ke skórování. Juha Jääskä (FIN) byl potrestán menším trestem za sekání.
     
    41:48
    Před chvílí se Američané neradovali a neradují se ani teď. Průnik Dineena obranou Finů skončil jen přesným zákrokem brankáře Isokangase.
     
    40:33
    Američané docílili své druhé branky, avšak neprávem! Rozhodčí hned rozpažil a ukázal, že se bude vhazovat ve středním pásmu. Jeden z hráčů USA totiž stál v brankovišti. Opakovaný záběr na kostce dal rozhodčím za pravdu.
    Neuznaná branka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část byla naprosto rozdílná než ta první, co však můžeme konstatovat je to, že Finové i po dalších dvaceti minutách vedou nad USA o čtyři branky. Američané se sice v 37. minutě konečně dočkali své první trefy v utkání, když se dokázal prosadit Gettinger, moc dlouho se ale zámořští hokejisté radovat nemohli. Dvě minuty na to totiž znovu na rozdíl čtyř branek upravil svou druhou brankou v duelu Mäkinen. USA se bude ve třetí periodě pokoušet o malý hokejový zázrak.

    Třetí část střetnutí odstartuje přibližně v 15:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    Otto MÄKINEN - 5:1
     
    38:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vrací úder rychle nazpět. OTTO MÄKINEN vybojoval za americkou brankou kotouč, vyjel s ním na holi až před Rasmussena, kterého dokázal přesnou střelou pokořit. Asistence: Janne Kuokkanen.
    Timmy GETTINGER - 4:1
     
    36:09
    USA právě vstřelilo branku!
    V momentu, kdy už Američané hráli v přesilové hře, se i oni konečně dočkali gólu! Benjamin Lown dokonale načasoval střílenou nahrávku před branku Isokangase, do které stihl vložit svou hůl TIMMY GETTINGER, jenž je tak prvním americkým střelcem na Memoriálu Ivana Hlinky 2015. Asistence: Benjamin Lown, Benjamin Gleason.
     
    35:22
    Při hře ve čtyřech se do slibné šance dostal Otto Mäkinen, jeho rána z úhlu nakonec Rasmussenovi tolik nepříjemností nenadrobila.
    Vyloučení Jussa Välimäkiho
     
    33:51
    Aapeli Räsänen se ocitl na pravém kruhu zcela osamocen, jeho výživnou ránu ale dokázal brankář Rasmussen zastavit svou vyrážečkou. Následně se jasného faulu dopustil Juuso Välimäki (FIN), který přidržel jednoho z unikajících hráčů USA.
     
    32:55
    Jde vidět, že se Američané z první třetiny poučili. Finům už nedávají tolik prostoru a hlídají si i jejich rychlé výpady. Zdá se, že o přestávce muselo být v kabině USA pořádně dusno.
     
    31:44
    Američané si žádnou výraznější příležitost ve své přesilovce nevytvořili. Finové jsou opět v plném počtu.
    Závar před finskou brankou.
     
    30:45
    Před finskou brankou byl před malou chvílí pořádný závar, brankář Isokangas však vše vyřešil tygřím skokem po puku. Hra je tak přerušena.
     
    29:44
    Robin Salo (FIN) se kromě gólu zapíše do statistik dnešního zápasu minimálně i dvouminutovým trestem. Ten od hlavního sudího Kubuše inkasoval za podražení.
     
    29:35
    Joona Koppanen byl dalším hráčem Finska, který se pokusil o to, aby byl prvním hráčem, který překoná střídajícího brankáře Rasmmussena. Střelou z mezikruží se mu to ale nepovedlo.
     
    28:50
    Riley Tufte se snažil nahrávkou zpoza branky najít hůl některého ze svých spoluhráčů. Nikdo z Američanů se ale v tu dobu zrovna před brankou nenacházel.
     
    27:23
    USA tentokrát finskou početní převahu přežilo bez úhony. Hraje se znovu pět proti pěti.
     
    27:07
    Robin Salo znovu poslal tvrdý projektil směrem na americkou branku. Ten se však zastavil o chrániče Hugha McGinga.
     
    26:15
    Američané si dokázali poradit s prvním útokem soupeřova týmu, proto následně také bez problému poslali kotouč až za finskou svatyni.
     
    25:23
    Přehnaná snaha však teď posílá tým Spojených států amerických znovu do čtyř. Za sekání už sedí na trestné lavici Henry Crone (USA).
     
    24:45
    Hra začíná nabírat na tvrdosti, zejména ze strany Američanů vidíme zvýšené nasazení.
     
    23:30
    Cameron Dineen se odhodlal nahodit puk od modré čáry, nikdo z jeho spoluhráčů však do kotouče nezasáhl, proto se Isokangas nemusel téměř ani pohnout.
     
    22:50
    Bekhnedový pokus Williama Knierima proletěl jen těsně vedle levé finské branky.
     
    22:12
    Farmer teď v rohu kluziště ukázal, že Američané rozhodně nehodlají nic vzdát. Jednomu z Finů uštědřil pořádně tvrdý bodyček.
    Salova velká šance
     
    20:51
    Tohle však byla o poznání výraznější příležitost. Rasmussen se dokázal přesunout proti střele Robina Sala, který byl na pravém kruhu zcela osamocen.
     
    20:10
    Nechybělo mnoho a Rasmussen mohl hned při svém prvním zákroku inkasovat. Somppi ale branku minul.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Před úvodem druhé části došlo v americké sestavě k celkem očekávané změně. Stephana Dhillona střídá Dayton Rasmussen.
     
    První třetina úvodního zápasu Memoriálu Ivana Hlinky 2015 končí a jak sami můžete vidět při pohledu na skóre, byla jasně v režii výběru Finska. USA sice v prvním minutách kousalo, následně se ale vše důležité odehrávalo v americké třetině. Po vstřelení první branky bylo na ledě jen jedno mužstvo. Postupně se za Finsko gólově prosadili Mäkinen, Tuulola, Salo a Somppi.

    Druhá část je na programu zhruba v 14:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další výtečná přesilovková akce Finska znamená již čtvrtou branku v síti USA! Aapeli Räsänen našel přesným pasem hůl OTTA SOMPPIHO, který již u vzdálenější tyče americké klece neměl těžký úkol. Asistence: Aapeli Räsänen, Eetu Tuulola.
     
    18:08
    Finové dlouho hledali na modré čáře Sala, který dal třetí gól Finska. Tomu se povedlo kotouč nahodit před branku, nic kloudného se však před Dhillonem neurodilo.
     
    17:10
    A zdá se, že Finové budou pod kotlem přikládat i v dalším dvou minutách. Samuel Rossini (USA) dostává dvě minuty za hrubost.
     
    16:21
    I když to z počátku vypadlo, že by mohli mít v dnešním zápase Američané navrch, následné minuty ukázaly, že tomu bude zřejmě naopak. Do konce utkání však zbývají ještě víc než dvě třetiny. Finsko však ze svého tlaku nepolevuje.
     
    14:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové už byli v plném počtu, proto měli na ledě o jednoho hráče navíc než soupeř, čehož také dokázali řádně využít. Oksanen nabil na modré čáře ROBINU SALOVI, který tvrdou střelou potřetí v duelu rozvlnil síť za zády gólmana Dhillona. Asistence: Emil Oksanen, Otto Mäkinen.
     
    13:10
    Přesilová hra USA však stejně jako v prvním případě nebude plnohodnotná. Timmy Gettinger (USA) se totiž provinil hákováním, což hlavním sudím neuniklo.
     
    11:38
    Tarmo Reunanen (FIN) putuje na trestnou lavici, Američané tak mají příležitost snížit stav zápasu.
     
    10:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Otto Somppi vyhrál buly na hůl EETUA TUULOLAU, který se nijak nerozmýšlel a svižnou střelou poslal puk na branku USA. Brankář Dhillon byl střelou zaskočen, proto Finové těží ze svého tlaku a střílí druhý gól v utkání. Asistence: Otto Somppi.
     
    10:41
    Nyní nezbylo výběru kouče Dereka Plantea nic jiného, než vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    09:48
    Finsko zůstává po vstřelené brance aktivnějším celkem. Američané se teď dlouhou dobu nemohli vymanit ze svého obranného pásma.
     
    07:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Američané ve velké příležitosti selhali, Finové naopak udeřili z nenápadné akce. Nahození Henriho Jokiharjua dokázal těsně před brankářem Dhillonem tečovat OTTO MÄKINEN, díky čemuž kotouč propadl skrz betony amerického gólmana až do sítě. Asistence: Henri Jokiharju, Janne Kuokkanen.
     
    07:09
    Největší šance zápasu! Gettinger se natlačil před branku, ale měl kotouč na bekhendovou stranu, proto našel ještě lépe postaveného Bergera. Tomu ale puk sjel po čepeli hole. Velké štěstí pro severský tým.
     
    06:29
    Američané jsou zatím mírně aktivnější, Finové jim ale po všech stránkách stíhají, proto zatím brankář Isokangas neměl téměř žádnou práci.
     
    05:25
    Farmer nabral okolo levého hrazení dobrou rychlost. Podařilo se mu být u kotouče dřív, než finský obránce. Puku se následně chopil Yamamoto, jeho nahrávka na modrou čáru mu už ale byla znemožněna.
     
    04:38
    Rychlá kombinace Finů končí zákrokem brankáře Dhillona. Ten musel na prsou krýt pokus Moilanena, kterému však střela nesedla úplně ideálně.
     
    04:06
    První příležitost zahrát si v početní výhodě nevyužili ani hráči "Suomi".
     
    02:55
    Finové už jsou v plném počtu, začíná tak jejich krátká početní výhoda.
     
    02:06
    Hráčům Spojených států se v přesilovce zatím vůbec nedařilo. Ba co víc, Scott Perunovich (USA) podrazil jednoho z Finů, z čehož rezultuje fakt, že se teď bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    01:31
    Harper už nestihl puk v útočném pásmu, proto je pískáno postavení mimo hru. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    01:00
    Finové vyhráli buly ve svém pásmu, proto se mohli ihned bez potíží osvobodit.
     
    00:55
    Američané měli dlouho ponechanou výhodu, nyní už je však hra přerušena. Finský útočník Janne Kuokkanen (FIN) byl potrestán za sekání.
     
    00:12
    První pozdrav pro finského brankáře Isokangase si přichystal americký obránce Peeke. Následně se do šance dostal další z hráčů USA, ten byl však zastaven nedovoleně, proto se bude vylučovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni přítomní se nakonec kvůli technickým problémům hymen nedočkají. Od začátku utkání nás tak dělí už jen pár okamžiků.
     
    Hráči obou celků už byly vpuštěni na ledovou plochu. Nyní je čas na to, abychom si poslechli hymny Finska a USA.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Koppanen – Moilanen, Toivola, Jääskä – Tolvanen.

    USA U18: Dhillon (Rasmussen) – Peeke, Rossini, Eliot (C), Gleason, Farmer, Perunovich, Dineen, Dineen – Yamamoto, Mittelstadt, Harper – Lown, Tufte, Crone – Gettinger, Rymsha, Berger – Knierim, Mcging, Leonard – Wait.

    Rozhodčí: Kubuš, Goga, Tvrdoň, Návratek.
     
    Jak vypadá složení obou skupin:

    SKUPINA A:
    Kanada
    Česká republika
    Švýcarsko
    Švédsko

    SKUPINA B:
    Slovensko
    Finsko
    Rusko
    USA
     
    Vítám vás u sledování textového on-line přenosu z prvního utkání bratislavské skupiny Memoriálu Ivana Hlinky 2015. V něm na sebe narazí výběry států Finska a USA. Zápas startuje ve 14:00. Buďte s námi u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 8. Mäkinen (Jokiharju, Kuokkanen), 11. Tuulola (Somppi), 15. Salo (Oksanen, Mäkinen), 19. Somppi (Räsänen, Tuulola), 39. Mäkinen (Kuokkanen) – 37. Gettinger (Lown, Gleason)


    Finsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Koppanen – Moilanen, Toivola, Jääskä – Tolvanen.
    USA U18: Dhillon (21. Rasmussen) – Peeke, Rossini, Eliot (C), Gleason, Farmer, Perunovich, Dineen, Dineen – Yamamoto, Mittelstadt, Harper – Lown, Tufte, Crone – Gettinger, Rymsha, Berger – Knierim, McGing, Leonard – Wait.

    Rozhodčí: Kubuš, Goga, Tvrdoň, Návratek
    bahis siteleri