Finsko U18 – USA U18 5:1 (kon.) | Švédsko U18 – Švýcarsko U18 4:3 (kon.) | SR 18 – Rusko U18 2:5 (kon.)
Česko U18 – Kanada U18 1:3 (kon.)
konec
Finsko U18
5:1 (4:0, 1:1, 0:0)
USA U18
Pondělí 10.08.2015, 14:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:08
    Tváří v tvář teď americkému brankáři byl Otto Koivula, Dayton Rasmussen si však v tomto případě věděl rady.
     
    53:40
    V oslabení pláchl finské obraně Lown, jenž však neměl příliš prostoru k zakončení, proto nahrál ještě do lepší pozice Tuftemu, jenž pouze nechal vyniknout finského gólmana.
     
    52:46
    Před finskou střídačkou se začali hráči obou týmu postrkovat, rozhodčí si nakonec zřejmě našli viníka, který celou melu odstartoval. Za hrubost dostal dvě minuty Hugh McGing (USA).
     
    48:29
    Jeden z hlavních rozhodčí má znovu ruku nad hlavou. Na trestnou lavici vykázal Kailera Yamamota (USA) za podražení. Ještě v ponechané výhodě se skvělou "háčkovanou" prezentoval kapitán Finska Välimäki, ke zdárnému konci jeho pohledné akce mu chyběl jen kousek.
     
    47:24
    Velká šance Toivaly, kterou jen tak tak včasným zákrokem dokázal zlikvidovat brankář Rasmussen.
     
    44:59
    Cameron Dineen (USA) s kotoučem na holi upadl a možná trochu z frustrace následně zalehl puk. Nemůže následovat nic jiného než dvě minuty za zdržování hry.
     
    42:58
    Poprvé v utkání uvidíme také dvojnásobnou přesilovku! Markus Niemeläinen (FIN) přidržel soupeře, což hlavním sudím neuniklo. Je tu bez vteřiny minutu a tři čtvrtě trvající přesilovka pěti proti třem.
     
    42:42
    USA bude mít asi o něco větší příležitost ke skórování. Juha Jääskä (FIN) byl potrestán menším trestem za sekání.
     
    40:33
    Američané docílili své druhé branky, avšak neprávem! Rozhodčí hned rozpažil a ukázal, že se bude vhazovat ve středním pásmu. Jeden z hráčů USA totiž stál v brankovišti. Opakovaný záběr na kostce dal rozhodčím za pravdu.
    Otto MÄKINEN - 5:1
     
    38:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vrací úder rychle nazpět. OTTO MÄKINEN vybojoval za americkou brankou kotouč, vyjel s ním na holi až před Rasmussena, kterého dokázal přesnou střelou pokořit. Asistence: Janne Kuokkanen.
    Timmy GETTINGER - 4:1
     
    36:09
    USA právě vstřelilo branku!
    V momentu, kdy už Američané hráli v přesilové hře, se i oni konečně dočkali gólu! Benjamin Lown dokonale načasoval střílenou nahrávku před branku Isokangase, do které stihl vložit svou hůl TIMMY GETTINGER, jenž je tak prvním americkým střelcem na Memoriálu Ivana Hlinky 2015. Asistence: Benjamin Lown, Benjamin Gleason.
    Vyloučení Jussa Välimäkiho
     
    33:51
    Aapeli Räsänen se ocitl na pravém kruhu zcela osamocen, jeho výživnou ránu ale dokázal brankář Rasmussen zastavit svou vyrážečkou. Následně se jasného faulu dopustil Juuso Välimäki (FIN), který přidržel jednoho z unikajících hráčů USA.
     
    29:44
    Robin Salo (FIN) se kromě gólu zapíše do statistik dnešního zápasu minimálně i dvouminutovým trestem. Ten od hlavního sudího Kubuše inkasoval za podražení.
     
    25:23
    Přehnaná snaha však teď posílá tým Spojených států amerických znovu do čtyř. Za sekání už sedí na trestné lavici Henry Crone (USA).
    Salova velká šance
     
    20:51
    Tohle však byla o poznání výraznější příležitost. Rasmussen se dokázal přesunout proti střele Robina Sala, který byl na pravém kruhu zcela osamocen.
     
    Před úvodem druhé části došlo v americké sestavě k celkem očekávané změně. Stephana Dhillona střídá Dayton Rasmussen.
     
    18:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další výtečná přesilovková akce Finska znamená již čtvrtou branku v síti USA! Aapeli Räsänen našel přesným pasem hůl OTTA SOMPPIHO, který již u vzdálenější tyče americké klece neměl těžký úkol. Asistence: Aapeli Räsänen, Eetu Tuulola.
     
    17:10
    A zdá se, že Finové budou pod kotlem přikládat i v dalším dvou minutách. Samuel Rossini (USA) dostává dvě minuty za hrubost.
     
    14:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové už byli v plném počtu, proto měli na ledě o jednoho hráče navíc než soupeř, čehož také dokázali řádně využít. Oksanen nabil na modré čáře ROBINU SALOVI, který tvrdou střelou potřetí v duelu rozvlnil síť za zády gólmana Dhillona. Asistence: Emil Oksanen, Otto Mäkinen.
     
    13:10
    Přesilová hra USA však stejně jako v prvním případě nebude plnohodnotná. Timmy Gettinger (USA) se totiž provinil hákováním, což hlavním sudím neuniklo.
     
    11:38
    Tarmo Reunanen (FIN) putuje na trestnou lavici, Američané tak mají příležitost snížit stav zápasu.
     
    10:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Otto Somppi vyhrál buly na hůl EETUA TUULOLAU, který se nijak nerozmýšlel a svižnou střelou poslal puk na branku USA. Brankář Dhillon byl střelou zaskočen, proto Finové těží ze svého tlaku a střílí druhý gól v utkání. Asistence: Otto Somppi.
     
    07:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Američané ve velké příležitosti selhali, Finové naopak udeřili z nenápadné akce. Nahození Henriho Jokiharjua dokázal těsně před brankářem Dhillonem tečovat OTTO MÄKINEN, díky čemuž kotouč propadl skrz betony amerického gólmana až do sítě. Asistence: Henri Jokiharju, Janne Kuokkanen.
     
    07:09
    Největší šance zápasu! Gettinger se natlačil před branku, ale měl kotouč na bekhendovou stranu, proto našel ještě lépe postaveného Bergera. Tomu ale puk sjel po čepeli hole. Velké štěstí pro severský tým.
     
    02:06
    Hráčům Spojených států se v přesilovce zatím vůbec nedařilo. Ba co víc, Scott Perunovich (USA) podrazil jednoho z Finů, z čehož rezultuje fakt, že se teď bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    00:55
    Američané měli dlouho ponechanou výhodu, nyní už je však hra přerušena. Finský útočník Janne Kuokkanen (FIN) byl potrestán za sekání.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 8. Mäkinen (Jokiharju, Kuokkanen), 11. Tuulola (Somppi), 15. Salo (Oksanen, Mäkinen), 19. Somppi (Räsänen, Tuulola), 39. Mäkinen (Kuokkanen) – 37. Gettinger (Lown, Gleason)


    Finsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Reunanen, Kotkansalo, Pylkkänen – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Koppanen – Moilanen, Toivola, Jääskä – Tolvanen.
    USA U18: Dhillon (21. Rasmussen) – Peeke, Rossini, Eliot (C), Gleason, Farmer, Perunovich, Dineen, Dineen – Yamamoto, Mittelstadt, Harper – Lown, Tufte, Crone – Gettinger, Rymsha, Berger – Knierim, McGing, Leonard – Wait.

    Rozhodčí: Kubuš, Goga, Tvrdoň, Návratek
    bahis siteleri