Ath. Bilbao – Barcelona 4:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
4:0 (1:0)
FC Barcelona
Pátek 14.08.2015, 22:00 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělský superpohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas španělského superpoháru je u konce! Athletic Bilbao nevstupoval do dnešního utkání v pozici favorita, nicméně po velmi dobrém výkonu porazil slavnou Barcelonu 4:0!

    První poločas na San Mamés Barria bohužel nenabídl nikterak ofenzivní fotbal. První branku španělského superpoháru jsme viděli již ve třinácté minutě, když ter Stegen velmi odvážně vyběhl a hlavičkou poslal míč přímo na nohu Mikela San Josého, ten se trefil z půlky hřiště do odkryté branky! Ve 27. minutě nebezpečně centroval Luis Suárez, nicméně obrana Athleticu nebezpečí zažehnala. V závěru kopal Lionel Messi zajímavou standardní situaci, Gorka Iraizoz však předvedl výborný zákrok!

    Ve druhém poločase mohla Barcelona srovnat skóre, nicméně Pedro trefil pouze břevno a Messiho střelu vyrazil výborný Iraizoz. V 53. minutě se San Mamés Barria radoval podruhé, když skóroval Aritz Aduriz! V 62. minutě na tom bylo Bilbao ještě lépe, když zvýšil na 3:0 opět Aritz Aduriz! O pět minut později byla nařízena po faulu Dani Alvese penalta a Aritz Aduriz dokončil hattrick!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:53:53)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Luis Suárez dostal v samotném závěru naloženo v souboji s Mikelem San Josém. Domácí střelec první branky dostává žlutou kartu!
     
    90+1
    Na polovině Athleticu chyboval při rozehrávce Leo Messi, který nepřesně přihrával na Adriana. Přihrávku vystihl Óscar De Marcos, který může postupovat vpřed.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Fanoušci Bilbaa se však již nemohou dočkat závěrečného hvizdu!
     
    88
    Žlutou kartu dostává v samotném závěru ještě Carlos Gurpegi, který zastavil postup hostujícího Andrése Iniesty. Zasloužená žlutá karta.
     
    86
    Klenoty Barcelony se pokoušely opět kombinovat na hranici vápna. Suárez posílal lehký lob do vápna na Messiho, ten však míč nesithl, neboť výborně vyběhl Iraizoz!
     
    85
    Poslední střídání domácího celku! Velkžý potlesk zaplněných tribun si mohl užít Markel Susaeta, na jehož místo přichází na posledních pár minut Eneko Bóveda.
     
    84
    Po delší době se Barcelona dostala ke střele, jmenovitě Pedro. Akci však zastavil hlavní rozhodčí, neboť se v ofsajdu nacházel přihrávající Suárez.
     
    82
    Leo Messi zakombinoval na pravé straně s Luisem Suáreze a Barcelona se postupně dostala až do vápna. Zde však zahrál rukou právě Suárez, což dobře postřehl hlavní rozhodčí. Útočník katalánského celku však tvrdil opak.
     
    80
    Žlutou kartou byl oceněn také Javier Mascherano, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Markelem Susaetou.
     
    79
    Katalánský celek se po delší době dostal k rohovému kopu, který si vzal na starost Ivan Rakitić. Centr chorvatského záložníka však nebyl vůbec povedený. Hned první bránící hráč poslal míč do bezpečí.
     
    78
    Barcelona se po delší době dostává ke své klasické kombinaci na půlce hřiště. Tu však přerušil hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal faul Balenziaga na Ramíreze.
     
    77
    Kouč Ernesto Valverde provádí druhou změnu v tomto zápase! Ze hřiště odchází Javier Eraso, který odvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Carlos Gurpegi.
     
    76
    Střídající Sandro Ramírez našel na hranici vápna stopera Marca Bartru, nicméně střela španělského hráče mířila vysoko nad! Gorka Iraizoz je v posledních minutách prakticky bez práce!

    Jan Havlovic

    Branky: 13. José, 53. Aduriz, 62. Aduriz, 68. Aduriz (pen.)

    Karty:   44. Eraso (ATB), 45. Beňat (ATB), 73. Etxeita (ATB), 74. Laporte (ATB), 88. Gurpegi (ATB), 90+2. José (ATB) – 41. Pedro (BAR), 67. Alves (BAR), 80. Mascherano (BAR)


    Athletic Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Beňat, San José – Susaeta (85. Bóveda), Eraso (77. Gurpegi), Sabin (66. Lekue) – Aduriz
    Náhradníci: Bóveda, Kike Sola, Gurpegi, Elustondo, Lekue, Ager Aketxe, Iago Herrerín

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano Correia – Sergi Roberto (60. Rakitić), Mascherano, Rafinha (52. Iniesta) – Messi, Suárez, Pedro (71. Sandro)
    Náhradníci: Iniesta, Sandro Ramírez, Munit, Piqué, Bravo, Rakitić, Busquets
    Pondělí 17.08.2015
    Barcelona - Ath. Bilbao 1:1

    Branky: 43. Messi – 74. Aduriz

    Karty:   44. Pedro (BAR) – 30. Bóveda (ATB), 41. Eraso (ATB), 59. Aduriz (ATB), 60. Beñat (ATB)   56. Piqué (BAR) – 86. Kike Sola (ATB)

    thejrc.org