Ath. Bilbao – Barcelona 4:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
4:0 (1:0)
FC Barcelona
Pátek 14.08.2015, 22:00 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělský superpohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Luis Suárez dostal v samotném závěru naloženo v souboji s Mikelem San Josém. Domácí střelec první branky dostává žlutou kartu!
     
    88
    Žlutou kartu dostává v samotném závěru ještě Carlos Gurpegi, který zastavil postup hostujícího Andrése Iniesty. Zasloužená žlutá karta.
     
    85
    Poslední střídání domácího celku! Velkžý potlesk zaplněných tribun si mohl užít Markel Susaeta, na jehož místo přichází na posledních pár minut Eneko Bóveda.
     
    80
    Žlutou kartou byl oceněn také Javier Mascherano, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Markelem Susaetou.
     
    77
    Kouč Ernesto Valverde provádí druhou změnu v tomto zápase! Ze hřiště odchází Javier Eraso, který odvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Carlos Gurpegi.
     
    74
    Další žlutou kartu z domácího celku dostává francouzský stoper Aymeric Laporte, který ostře zajel pod nohy střídajícího Sandra Ramíreze.
     
    73
    Xabier Etxeita zatahal Lionela Messiho za dres a dostává žlutou kartu! Velmi přísné rozhodnutí hlavního arbitra!
     
    72
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedro, přichází Sandro Ramírez.
    68. Aritz ADURIZ - 4:0
     
    68
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    K penaltovému puntíku se postavil ARITZ ADURIZ, který poslal ter Stegena na opačnou stranu a penaltu s přehledem proměnil! Zkušený španělský útočník tak dokončil hattrick!
     
    67
    Hlavní rozhodčí nařídil penaltu pro Bilbao po faulu Daniho Alvese!
     
    66
    První střídání provádí také Athletic Bilbao! Ernesto Valverde posílá ze hřiště Sabina, který nepředvedl ideální výkon a na jeho místo nastupuje Lekue!
    62. Aritz ADURIZ - 3:0
     
    62
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tak Athletic je již opravdu blízko zisku španělského superpoháru! Necelých třicet minut před koncem dává Bilbao třetí branku! Z pravé strany dokázal odcentrovat Markel Susaeta. Ve vápně se míč dostal po přihrávce Susaety na nohu ARITZE ADURIZE, který nedal tvrdou střelou k tyči ter Stegenovi šanci!
     
    60
    Luis Enrique reaguje na nepříznivý stav druhým střídáním! Ze hřiště jde Sergi Roberto, který dnes nepředvedl zrovna ideální výkon. Na jeho místo míří chorvatský záložník Ivan Rakitić.
    53. Aritz ADURIZ - 2:0
     
    53
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic jde již do dvoubrankového vedení a výrazně se přibližuje vítězství! Na levé straně prohrál důležitý souboj Dani Alves s Óscarem de Marcosem, který poslal do vápna ideální centr do prostoru, kde se nacházel ARITZ ADURIZ. Na hlavičku zkušeného španělského útočníka byl ter Stegen krátký!
     
    52
    Katalánský celek provádí první střídání v tomto zápase! Ze hřiště jde mladý brazilský záložník Rafinha, kterého nahrazuje Andrés Iniesta!
     
    51
    Další velká šance Barcelony! Na pravé straně dostal hodně prostoru Luis Suárez, který přesnou přihrávkou našel ve vápně Lionela Messiho, jenž vystřelil z první. Gorka Iraizoz však střelu výborně vyrazil!
    50. Pedro napálil břevno
     
    50
    Obrovskou šanci na vyrovnání měl před malou chvílí španělský ofenzivní záložník Pedro, který dostal skvělou přihrávku za obranu, nicméně svou tvrdou střelu namířil pouze do břevna!
    45+1. Skvělý zákrok Iraizoze
     
    45+1
    Rozehrávky standardní situace se ujal Lionel Messi, který se opřel do míče velmi dobře, nicméně Gorka Iraizoz předvedl skvělý zákrok!
     
    45
    Skvělou individuální akci předvedl Pedro, který si to namířil středem hřiště a zastavil ho až Beňat, který za svůj zákrok dostává zasluženou žlutou kartu!
     
    44
    Barcelona se dostávala do rychlého protiútoku, který taktickým faulem zastavil Javier Eraso, jenž poslal k zemi Pedra. Jasná žlutá karta!
    42. Skvělý signál Barcelony
     
    42
    Následnou standardní situaci rozehrál Beňat, který však centroval do prázdného vápna, neboť všichni hráči Barcelony při rozehrání vyběhli směrem ke středu! Výborný signál katalánského celku!
     
    41
    Ve středu pole se hodně špatnou přihrávkou prezentoval Sergi Roberto, který namazal Markelu Susaetovi, který mířil do protiútoku. Jeho postup zastavil Pedro, který dostává první žlutou kartu tohoto zápasu!
     
    27
    Do vápna dostal zajímavou přihrávku Luis Suárez, který se ocitl příliš blízko Iraizozovi, a tak míč zasekl a poslal jej před branku. Hrdinou okamžiku se stal stoper Xabier Etxeita, který míč odhlavičkoval na rohový kop!
    13. Mikel San JOSÉ - 1:0
     
    13
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic jde překvapivě do vedení! Marc-André ter Stegen dnes opravdu nemá svůj den! Gorka Iraizoz se opřel do míče na vlastní polovině a míč letěl až k ter Stegenovi, který míč vyhlavičkoval. Míč se dostal přímo na nohu MIKELA SAN JOSÉ, jenž poslal míč do prázdné svatyně!

    Jan Havlovic

    Branky: 13. José, 53. Aduriz, 62. Aduriz, 68. Aduriz (pen.)

    Karty:   44. Eraso (ATB), 45. Beňat (ATB), 73. Etxeita (ATB), 74. Laporte (ATB), 88. Gurpegi (ATB), 90+2. José (ATB) – 41. Pedro (BAR), 67. Alves (BAR), 80. Mascherano (BAR)


    Athletic Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Beňat, San José – Susaeta (85. Bóveda), Eraso (77. Gurpegi), Sabin (66. Lekue) – Aduriz
    Náhradníci: Bóveda, Kike Sola, Gurpegi, Elustondo, Lekue, Ager Aketxe, Iago Herrerín

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano Correia – Sergi Roberto (60. Rakitić), Mascherano, Rafinha (52. Iniesta) – Messi, Suárez, Pedro (71. Sandro)
    Náhradníci: Iniesta, Sandro Ramírez, Munit, Piqué, Bravo, Rakitić, Busquets
    Pondělí 17.08.2015
    Barcelona - Ath. Bilbao 1:1

    Branky: 43. Messi – 74. Aduriz

    Karty:   44. Pedro (BAR) – 30. Bóveda (ATB), 41. Eraso (ATB), 59. Aduriz (ATB), 60. Beñat (ATB)   56. Piqué (BAR) – 86. Kike Sola (ATB)

    bahis siteleri