Ath. Bilbao – Barcelona 4:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
4:0 (1:0)
FC Barcelona
Pátek 14.08.2015, 22:00 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělský superpohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    FC BARCELONA
    Katalánský celek si vysloužil právo startu ve španělském superpoháru vítězství v Primera División, když v loňském roce získal svůj 23. ligový titul. Barca však odehraje druhé těžké utkání ve čtyřech dnech, neboť v úterý absolvovala v gruzínském Tbilisi boj o evropský superpohár.

    Jak již bylo řečeno, Barcelona v úterý odehrála utkání evropského superpoháru. Pro svěřence Luise Enriqueho se utkání nevyvíjelo dobře, když už ve třetí minutě poslal Sevillu do vedení Banega. Argentinský kouzelník Leo Messi však odpověděl dvěma brankami z přímých kopů a poslal Barcu do vedení. Další dvě branky přidal Rafinha a Suárez a katalánský celek kráčel za vítězstvím. Sevilla však předvedla úchavtnou stíhací jízdu, když v 81. minutě srovnával Jevhen Konopljanka na 4:4! V prodloužení však rozhodl o vítězství Barcelony Pedro! Je otázka, zda-li kouč Enrique bude šetřit své opory, které absolvovaly velmi náročný úterní zápas. Nejspíše nastoupí někteří hráči z lavičky!

    Kádr Barcelony se zatím nikterak razantně neobměnil, kostra týmu zůstala stejná. Hostování Gerarda Deulofeua v Evertonu se proměnilo v přestup a Martín Montoya odešel na hostování do Interu Milán. Katalánský velkoklub má kvůli dřívejšímu porušování přestupových praviděl zákázno do konce prosince registovat nové hráče. Smlouvu zatím podepsala s Ardou Turanem, který přestoupil za 34 milionů eur z Atlética. Druhým do party je pravý obránce či záložník Aleix Vidal, ten přišel právě ze Sevilly. Oba hráči však nesmějí nastoupit ani v přípravě, a tak budou muset půl roku pouze trénovat! Trenér Luis Enrique však přišel před dnešním zápasem o jednu z opor. Brazilec Neymar má příušnice a dnes bude chybět!
     
    ATHLETIC BILBAO
    Athletic v minulé sezóně dokráčel do finále španělského pohru Copa del Rey. Ve finále prohrál na vyprodaném Camp Nou s Barcelonou 1:3, nicméně Barcelona nakonec dokráčela k vítězství v Primera División, tudíž Bilbao získalo právo startu ve španělském superpoháru!

    Athletic má již za sebou dvě ostrá utkání v rámci třetího předkola Evropské ligy. Úvodní utkání sehrál doma s Interem Baku a po dvou brankách Erasa zvítězil 2:0. Odveta v Azerbajdžánu skončila bez branek a z postupu se mohlo radovat Bilbao, kterému los určil za soupeře do play-off slovenskou Žilinu! První utkání čeká Athletic příští čtvrtek na Slovensku. Hned poté Bilbao vstoupí do Primera División úvodním zápasem právě proti Barceloně!

    Kádr Athleticu se přes léto nikterak výrazně nezměnil. Vedení dokázalo udržet svou hvězd Ikera Muniaina, který však momentálně laboruje se zraněním. Kouč Ernesto Valverde se bude muset vypořádat s odchodem zkušeného Andoni Iraoly, který zamířil do New Yorku City FC. Hlavní opory v čele s Markelem Susaetou a Óscarem de Marcosem však zůstaly!
     
    Příjemný páteční večer! Španělská Primera División ještě nezačala, nicméně dnes se rozhodne o držiteli španělského superpoháru! Na San Mamés Barria v Bilbao se střetne domácí Athletic s FC Barcelonou. Úvodní výkop je naplánován v 22:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Beňat, San José – Susaeta, Eraso, Sabin – Aduriz
    Náhradníci: Bóveda, Kike Sola, Gurpegi, Elustondo, Lekue, Ager Aketxe, Iago Herrerín

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano Correia – Sergi Roberto, Mascherano, Rafinha – Messi, Suárez, Pedro
    Náhradníci: Iniesta, Sandro Ramírez, Munit, Piqué, Bravo, Rakitić, Busquets.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli fotbalisté Barcelony, kteří rozehrávají první útočnou akci tohoto zápasu.
     
    2
    Katalánský celek zatím svému soupeři míč nepůjčil a kombinuje na vlastní polovině. Hráči Athleticu v první minutě opravdu vysoko napadali, teď se již však stáhli.
     
    3
    Belgický stoper Thomas Vermaelen velmi ostře dohrál u postranní čáry Aritze Adurize, nicméně rozhodčí tento souboj jako nedovolený nevyhodnotil. U míče tak zůstává Barcelona.
     
    4
    Tentokrát se již však píská. Javier Mascherano si výborně kryl míč před Javierem Erasem, který argentinského defenzivního záložníka udeřil loktem. Hlavní rozhodčí však kartu nevytáhl.
     
    5
    Zatím sledujeme klasickou kombinaci katalánského celku na vlastní polovině. Velmi aktivně se do kombinace zapojuje také brankář ter Stegen. Athletic je i nadále velmi aktivní v napadání, což je jistě záměr trenéra Ernesta Valverdeho.
     
    6
    Luis Suárez se pokoušel zrychlit kombinací překvapivou kolmou přihrávkou na Dani Alvese. Velmi dobře však četl hru Mikel Balenziaga, který přihrávku vystihl.
     
    7
    Barcelona se kombinací na malém prostoru dostala do problémů a k míči se dostal Markel Susaeta. Katalánci však velmi rychle napadali a míč získali rychle zpět.
     
    8
    Teď už však bude mít možnost kombinovat Athletic. Na levé straně si vůbec nerozuměl Marc Bartra s levým obráncem Adrianem. Bartra dostal od Luise Enriqueho důveru i přes špatný výkon v evropském superpoháru.
     
    9
    Na trávníku zůstal ležet Aritz Aduriz a Thomas Vermaelen. Oba se střetli ve vzdušném souboji a došlo k nepříjemnému střetu. Momentálně jsou již však oba na nohou a vypadá to, že jsou schopni pokračovat ve hře.
     
    10
    První postupný útok Bilbaa přerušuje hlavní rozhodčí, který odpískal hru rukou Markela Susaety. Nutno říci, že opakované záběry rozhodnutí hlavního arbitra povtvrdily.
     
    11
    Teď se však nepovedla rozehrávka Marcu-André ter Stegenovi, který poslal míč přímo na nohu Beňata, ten neváhal a našel ve vápně Javiera Erasa. Zpracování španělského ofenzivního záložníka nebylo ideální, nicméně se dostal ke střele. Ter Stegen vyrazil míč na rohový kop!
     
    12
    Rozehrávky prvního rohového kopu se zhostil Beňat, který si o pár chvil rozehrávku rohového kopu zopakoval, neboť obrana Barcelony první centr odvrátila na další rohový kop. Druhý centr Beňata však nebezpečí pro branku ter Stegena neznamenal.
     
    13
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic jde překvapivě do vedení! Marc-André ter Stegen dnes opravdu nemá svůj den! Gorka Iraizoz se opřel do míče na vlastní polovině a míč letěl až k ter Stegenovi, který míč vyhlavičkoval. Míč se dostal přímo na nohu MIKELA SAN JOSÉ, jenž poslal míč do prázdné svatyně!
    13. Mikel San JOSÉ - 1:0
     
    15
    Ter Stegen musel řešit další situaci ve vlastním vápně, když z levé strany centroval Balenziaga, tentokrát však německý gólman situaci zvládl.
     
    16
    Barcelona se opět dostává ke své klasické kombinaci na útočné polovině. Athletic Bilbao je však zatím velmi dobře zformovaný a katalánský celek marně hledá cestu k brance Iraizoze.
     
    17
    Luis Suárez kontroloval míč, který mířil na rohový kop. Do souboje se přidal také Balenziaga, který údajně obdržel zásah do obličeje. Po krátké chvilce se však domácí obránce zvedl.
     
    18
    První rohový kop katalánského celku rozehrál brazilský obránce Adriano, jehož centr se snášel na malé vápno. V tomto prostoru však kraloval Etxeita, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    20
    Barcelona je v posledních minutách lepším týmem a probojovala se k dalšímu rohovému kopu. Toho se zhostil opět Adriano, který rozehrál s Sergi Robertem na krátko. Následná kombinace s Leo Messim nevyšla.
     
    21
    Luis Suárez postupoval na pravé straně, proti sobě měl však Lapoteho a raději akci zabrzdil. Následně skvěle přenesl hru na levou stranu, kam si naběhl Adriano Correia. Brazilský obránce však skončil na Óscaru De Marcosovi.
     
    23
    Marc Bartra se octil pod tlakem napadajícího Aritze Adurize, tak raději zvolil zpáteční přihrávku ke ter Stegenovi. Německý gólman vzal skákavou přihrávku zprvní, nicméně situaci zvládl na jedničku!
     
    25
    Athletic Bilbao zatím nehraje vůbec špatný zápas, nicméně míče si svěřenci Ernesta Valverdeho příliš neužijí.
     
    26
    Po delší době šla přihrávka při kombinaci Barcelony na Lea Messiho. Argentinský útočník byl však obklíčen dvojici protihráčů a k míči se nedostal!
     
    27
    Do vápna dostal zajímavou přihrávku Luis Suárez, který se ocitl příliš blízko Iraizozovi, a tak míč zasekl a poslal jej před branku. Hrdinou okamžiku se stal stoper Xabier Etxeita, který míč odhlavičkoval na rohový kop!
     
    28
    Další rohový kop katalánského celku rozehrál Sergi Roberto, který ostrým centrem hledal na přední tyči Marca Bartru. Těsně před stoperem Barcelony však míč odhlavičkoval Laporte.
     
    30
    Beňat se po chybné kombinaci Barcelony dostal ve středu pole k míči a pohotovou přihrávkou hledal za obranou naběhnutého Aritze Adurize. Zkušený španělský útočník si však nepohlídal ofsajdovou linii, což výborně postřehl pomezní rozhodčí.
     
    31
    Ostrý souboj absolvoval ve středu pole Javier Mascherano s San Josém. Hostující hráč byl úspěšnější a Thomas Vermaelen může rozehrávat útočnou akci Barcelony.
     
    33
    Třetí rohový kop Bilbaa si vzal na starost opět Beňat, jehož centr směřoval na přední tyč. Do tohoto prostoru vyběhl ter Stegen, který míč vyboxoval do bezpečí. Následně svedl u postranní čáry souboj o míč Adriano a De Marcos. Úspěšnější byl domácí obránce.
     
    34
    De Marcos velmi rychle vhodil míč do hry na Susaetu. Před španělského záložníka se však stihl dostat Adriano, který situaci vyřešil a míč odkopl.
     
    35
    Dlouhý míč směřoval na Luise Suáreze, který však vystartoval pozdě a dvojice Etxeita – Laporte situaci velmi zkušeně zvládla! Do kombinace se následně zapojit i Iraizoz.
     
    36
    Na levé straně dostal opravud hodně prostoru Mikel Balenziaga, který přízemním centrem našel ve vápně Javiera Erasa. Jeho zpracování však nebylo ideální a míč mu sebral Vermaelen. Eraso následně fauloval belgického stopera, nicméně kartu si nevysloužil.
     
    38
    Barcelona má v držení míče jasnou převahu, nicméně Athletic zatím skvěle plní taktické pokyny kouče Ernesta Valverdeho a Barcelonu prakticky k ničemu nepustil!
     
    39
    Na trávníku se ocitl mladý španělský záložník Sergi Roberto, kterého poslal na zem Mikel San José. Hlavní rozhodčí ani v tomto případě kartu neudělil, Barcelona tak zůstane u míče.
     
    41
    Ve středu pole se hodně špatnou přihrávkou prezentoval Sergi Roberto, který namazal Markelu Susaetovi, který mířil do protiútoku. Jeho postup zastavil Pedro, který dostává první žlutou kartu tohoto zápasu!
     
    42
    Následnou standardní situaci rozehrál Beňat, který však centroval do prázdného vápna, neboť všichni hráči Barcelony při rozehrání vyběhli směrem ke středu! Výborný signál katalánského celku!
    42. Skvělý signál Barcelony
     
    43
    Na druhé straně si na levé straně udělal prostor Adriano, který poslal do vápna nadýchaný centr. Stoperská dvojice Etxeita – Laporte zatím pracuje na jedničku!
     
    44
    Aritze Adurize poslal k zemi belgický stoper Thomas Vermaelen a Athletic má k dispozici zajímavou standardní situaci! Rozehrávky se ujal Beňat, jehož centr mířil do levé části vápna. V tomto prostoru byl Bartra, který míč odhlavičkoval.
     
    44
    Barcelona se dostávala do rychlého protiútoku, který taktickým faulem zastavil Javier Eraso, jenž poslal k zemi Pedra. Jasná žlutá karta!
     
    45
    Skvělou individuální akci předvedl Pedro, který si to namířil středem hřiště a zastavil ho až Beňat, který za svůj zákrok dostává zasluženou žlutou kartu!
     
    45+1
    Rozehrávky standardní situace se ujal Lionel Messi, který se opřel do míče velmi dobře, nicméně Gorka Iraizoz předvedl skvělý zákrok!
    45+1. Skvělý zákrok Iraizoze
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas na San Mamés Barria bohužel nenabídl nikterak ofenzivní fotbal. První branku španělského superpoháru jsme viděli již ve třinácté minutě, když ter Stegen velmi odvážně vyběhl a hlavičkou poslal míč přímo na nohu Mikela San Josého, ten se trefil z půlky hřiště do odkryté branky! Ve 27. minutě nebezpečně centroval Luis Suárez, nicméně obrana Athleticu nebezpečí zažehnala. V závěru kopal Lionel Messi zajímavou standardní situaci, Gorka Iraizoz však předvedl výborný zákrok!

    Druhý poločas začne na San Mamés Barria přibližně v 23:01!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Athletic začal opět velmi vysokým napadáním, které dělá Barceloně při rozehrávce velké problémy. Bilbao dokonce získalo míč, nicméně Aduritz si na pravé straně nerozuměl s Sabinem.
     
    47
    Tvůrce hry Beňat hledal dlouhým centrem na pravé straně Merina Sabina, který byl při hlavičkovém souboji lehce postrčen Dani Alvesem a k míči se nedostal. Následuje odkop od branky Marca-André ter Stegena.
     
    48
    Brazilec Rafinha byl v souboji s Beňatem pozdě a domácího klíčového záložníka poslal k zemi. Za svůj zákrok žlutou neuviděl, nicméně Athletic má k dispozici zajímavou standardní sitauci.
     
    49
    Rozehrávky se ujal tradičně Beňat, jehož centr se snášel na malé vápno. Míč se odrazil na nohu Adurize, kterému zakončení vůbec nesedlo!
     
    50
    Obrovskou šanci na vyrovnání měl před malou chvílí španělský ofenzivní záložník Pedro, který dostal skvělou přihrávku za obranu, nicméně svou tvrdou střelu namířil pouze do břevna!
    50. Pedro napálil břevno
     
    51
    Další velká šance Barcelony! Na pravé straně dostal hodně prostoru Luis Suárez, který přesnou přihrávkou našel ve vápně Lionela Messiho, jenž vystřelil z první. Gorka Iraizoz však střelu výborně vyrazil!
     
    52
    Katalánský celek provádí první střídání v tomto zápase! Ze hřiště jde mladý brazilský záložník Rafinha, kterého nahrazuje Andrés Iniesta!
     
    53
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athletic jde již do dvoubrankového vedení a výrazně se přibližuje vítězství! Na levé straně prohrál důležitý souboj Dani Alves s Óscarem de Marcosem, který poslal do vápna ideální centr do prostoru, kde se nacházel ARITZ ADURIZ. Na hlavičku zkušeného španělského útočníka byl ter Stegen krátký!
    53. Aritz ADURIZ - 2:0
     
    55
    Na druhé straně se pokoušel o vyrovnání Luis Suárez, který hledal svým centrem ve vápně Pedra. Centr byl však příliš přetažený a španělský záložník neměl šanci míč stihnout na hrací ploše.
     
    56
    Athletico bylo odměněno za výborný výkon v druhém poločasu a je velmi blízko trofeji! Před námi je však stále více než třicet minut!
     
    57
    Na pravé straně se ostrým nedovoleným zákrokem prezentoval Pedro, který zezadu zajel pod nohy Oscara de Marcose. Hlavní rozhodčí však tento faul žlutou kartou neodměnil.
     
    58
    Následný volný přímý kop si vzal na starost Beňat, jehož centr však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel. U míče bude Barcelona, rozehrávat bude ter Stegen.
     
    59
    Na levé straně chyboval Mikel Balenziaga, který se nechal obrat o míč Sergi Robertem. Barcelona však s míčem nenaložila dobře a u míče je znovu Athletic.
     
    60
    Luis Enrique reaguje na nepříznivý stav druhým střídáním! Ze hřiště jde Sergi Roberto, který dnes nepředvedl zrovna ideální výkon. Na jeho místo míří chorvatský záložník Ivan Rakitić.
     
    62
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tak Athletic je již opravdu blízko zisku španělského superpoháru! Necelých třicet minut před koncem dává Bilbao třetí branku! Z pravé strany dokázal odcentrovat Markel Susaeta. Ve vápně se míč dostal po přihrávce Susaety na nohu ARITZE ADURIZE, který nedal tvrdou střelou k tyči ter Stegenovi šanci!
    62. Aritz ADURIZ - 3:0
     
    64
    Na hranici vápna skvěle zakombinoval Beňat s De Marcosem. Druhý jmenovaný se snažil centrem najít na zadní tyči Balenziagu, nicméně Dani Alves dokázal míč odhlavičkovat.
     
    65
    Athletic hraje i po vstřelení třetí branky velmi aktivně a před malou chvílí vybojoval další rohový kop!
     
    66
    První střídání provádí také Athletic Bilbao! Ernesto Valverde posílá ze hřiště Sabina, který nepředvedl ideální výkon a na jeho místo nastupuje Lekue!
     
    67
    Hlavní rozhodčí nařídil penaltu pro Bilbao po faulu Daniho Alvese!
     
    68
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    K penaltovému puntíku se postavil ARITZ ADURIZ, který poslal ter Stegena na opačnou stranu a penaltu s přehledem proměnil! Zkušený španělský útočník tak dokončil hattrick!
    68. Aritz ADURIZ - 4:0
     
    70
    Barcelona je z současného stavu evidentně zaskočená a v posledních minutách je jednoznačně aktivnější domácí Athletico.
     
    71
    Na levé straně svedl těžký souboj Dani Alves s Óscarem De Marcosem. Úspěšnější byl hostující hráč, který vyváží míč na polovinu soupeře.
     
    72
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedro, přichází Sandro Ramírez.
     
    73
    Xabier Etxeita zatahal Lionela Messiho za dres a dostává žlutou kartu! Velmi přísné rozhodnutí hlavního arbitra!
     
    74
    Další žlutou kartu z domácího celku dostává francouzský stoper Aymeric Laporte, který ostře zajel pod nohy střídajícího Sandra Ramíreze.
     
    76
    Střídající Sandro Ramírez našel na hranici vápna stopera Marca Bartru, nicméně střela španělského hráče mířila vysoko nad! Gorka Iraizoz je v posledních minutách prakticky bez práce!
     
    77
    Kouč Ernesto Valverde provádí druhou změnu v tomto zápase! Ze hřiště odchází Javier Eraso, který odvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází Carlos Gurpegi.
     
    78
    Barcelona se po delší době dostává ke své klasické kombinaci na půlce hřiště. Tu však přerušil hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal faul Balenziaga na Ramíreze.
     
    79
    Katalánský celek se po delší době dostal k rohovému kopu, který si vzal na starost Ivan Rakitić. Centr chorvatského záložníka však nebyl vůbec povedený. Hned první bránící hráč poslal míč do bezpečí.
     
    80
    Žlutou kartou byl oceněn také Javier Mascherano, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Markelem Susaetou.
     
    82
    Leo Messi zakombinoval na pravé straně s Luisem Suáreze a Barcelona se postupně dostala až do vápna. Zde však zahrál rukou právě Suárez, což dobře postřehl hlavní rozhodčí. Útočník katalánského celku však tvrdil opak.
     
    84
    Po delší době se Barcelona dostala ke střele, jmenovitě Pedro. Akci však zastavil hlavní rozhodčí, neboť se v ofsajdu nacházel přihrávající Suárez.
     
    85
    Poslední střídání domácího celku! Velkžý potlesk zaplněných tribun si mohl užít Markel Susaeta, na jehož místo přichází na posledních pár minut Eneko Bóveda.
     
    86
    Klenoty Barcelony se pokoušely opět kombinovat na hranici vápna. Suárez posílal lehký lob do vápna na Messiho, ten však míč nesithl, neboť výborně vyběhl Iraizoz!
     
    88
    Žlutou kartu dostává v samotném závěru ještě Carlos Gurpegi, který zastavil postup hostujícího Andrése Iniesty. Zasloužená žlutá karta.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Fanoušci Bilbaa se však již nemohou dočkat závěrečného hvizdu!
     
    90+1
    Na polovině Athleticu chyboval při rozehrávce Leo Messi, který nepřesně přihrával na Adriana. Přihrávku vystihl Óscar De Marcos, který může postupovat vpřed.
     
    90+2
    Luis Suárez dostal v samotném závěru naloženo v souboji s Mikelem San Josém. Domácí střelec první branky dostává žlutou kartu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas španělského superpoháru je u konce! Athletic Bilbao nevstupoval do dnešního utkání v pozici favorita, nicméně po velmi dobrém výkonu porazil slavnou Barcelonu 4:0!

    První poločas na San Mamés Barria bohužel nenabídl nikterak ofenzivní fotbal. První branku španělského superpoháru jsme viděli již ve třinácté minutě, když ter Stegen velmi odvážně vyběhl a hlavičkou poslal míč přímo na nohu Mikela San Josého, ten se trefil z půlky hřiště do odkryté branky! Ve 27. minutě nebezpečně centroval Luis Suárez, nicméně obrana Athleticu nebezpečí zažehnala. V závěru kopal Lionel Messi zajímavou standardní situaci, Gorka Iraizoz však předvedl výborný zákrok!

    Ve druhém poločase mohla Barcelona srovnat skóre, nicméně Pedro trefil pouze břevno a Messiho střelu vyrazil výborný Iraizoz. V 53. minutě se San Mamés Barria radoval podruhé, když skóroval Aritz Aduriz! V 62. minutě na tom bylo Bilbao ještě lépe, když zvýšil na 3:0 opět Aritz Aduriz! O pět minut později byla nařízena po faulu Dani Alvese penalta a Aritz Aduriz dokončil hattrick!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:53:53)

    Jan Havlovic

    Branky: 13. José, 53. Aduriz, 62. Aduriz, 68. Aduriz (pen.)

    Karty:   44. Eraso (ATB), 45. Beňat (ATB), 73. Etxeita (ATB), 74. Laporte (ATB), 88. Gurpegi (ATB), 90+2. José (ATB) – 41. Pedro (BAR), 67. Alves (BAR), 80. Mascherano (BAR)


    Athletic Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Beňat, San José – Susaeta (85. Bóveda), Eraso (77. Gurpegi), Sabin (66. Lekue) – Aduriz
    Náhradníci: Bóveda, Kike Sola, Gurpegi, Elustondo, Lekue, Ager Aketxe, Iago Herrerín

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano Correia – Sergi Roberto (60. Rakitić), Mascherano, Rafinha (52. Iniesta) – Messi, Suárez, Pedro (71. Sandro)
    Náhradníci: Iniesta, Sandro Ramírez, Munit, Piqué, Bravo, Rakitić, Busquets
    Pondělí 17.08.2015
    Barcelona - Ath. Bilbao 1:1

    Branky: 43. Messi – 74. Aduriz

    Karty:   44. Pedro (BAR) – 30. Bóveda (ATB), 41. Eraso (ATB), 59. Aduriz (ATB), 60. Beñat (ATB)   56. Piqué (BAR) – 86. Kike Sola (ATB)

    bahis siteleri