Arménie – Dánsko 0:0 (kon.) | Polsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.)
Skotsko – Německo 2:3 (kon.) | Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Irsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Řecko 0:0 (kon.) | Albánie – Portugalsko 0:1 (kon.)
konec
Albánie
0:1 (0:0)
Portugalsko
Pondělí 07.09.2015, 20:45 • Elbasan Arena, Elbasan • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Domácí Albánie dlouho držela remízový stav s favorizovaným Portugalskem, nicméně v nastavení se trefil Veloso, který rozhodl o vítězství hostů 0:1!

    První poločas v Elbasanu nabídl jasnou převahu hostujícího celku, který se však prosadit nedokázal. Hned ve třinácté minutě mělo Portugalsko velkou šanci, když se na zadní tyči ocitl zcela nehlídaný Nani. Jeho teč však poslala míč pouze na tyč! Po půlhodině hry zakončoval Ronaldo, avšak Berisha předvedl pěkný zákrok. Další velká šance přišla v závěru poločasu, když po narážečce s Danilem pálil Bernardo Silva. Mladý útočník však mířil těsně mimo!

    Hned v úvodu druhého poločasu se prezentoval zajímavou patičkou, nicméně Berisha byl pozorný. Dlouhou dobu byl "klid zbraní", avšak v 75. minutě zničehonic vystřelil Cikalleshi, který tečovanou střelou trefil tyč! O pět minut později se dostal do úniku Eliseu, který poslal svůj lob těsně mimo! V nastavení se Portugalsko dočkalo! Na rohový kop Quaresmy si naskočil Miguel Veloso, který rozhodl o vítězství hostů!

    Portugalsko se tak dostává do vedení skupiny I a má na svém kontě patnáct bodů. Druhé Dánsko má o zápas navíc a ztrácí tři body. Třetí Albánie body čtyři!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:44:55)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Miguel VELOSO - 0:1
     
    90+2
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalský tým se v nastaveném času dostává do vedení a výrazně se přibližuje účasti na EURU ve Francii! Na pravé straně vybojoval rohový kop Éder. Exekuce se ujal Ricardo Quaresma, který poslal do vápna ideální centr, ten našel naběhnutého MIGUELA VELOSA, jenž přesnou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně ošetřováním Agolliho a Naniho. Mezitím se Albánie mohla dostat po zisku míče do protiútoku, avšak ve středu hřiště výborně zapracoval Danilo Pereira.
     
    90
    Na trávníku zůstal ležet domácí Ansi Agolli, kterého ve vzdušném souboji "zboural" vysoký Éder. Domácí hráč nakonec odešel za postranní čáru, uvidíme, zda-li utkání dokončí.
     
    89
    Portugalský celek se pokoušel zahrozit z levé strany, kam si naběhl Ricardo Quaresma. Zkušený záložník však nemohl dosáhnout na přetažený centr Cédrica Soarese, který nakonec skončil v zámezí.
     
    88
    Na druhé straně dokázal vybojovat míč Cristiano Ronaldo, který křížnou přihrávkou našel ve středu Miguela Velosa, který měl kolem sebe dostatek prostoru. Střela záložníka Dynama Kyjev však mířila hodně mimo a Berisha mohl zůstat v klidu!
     
    87
    Rozehrávky standardní sitauce se ujal domácí Taulent Xhaka, který zkoušel překvapiv Ruie Patrícia střelou na přední tyč. Zakončení mu však vůbec nevyšlo a poslal míč vysoko nad branku!
     
    86
    Poslední střídání provádí také domácí trenér! Ze hřiště odchází Sokol Cikalleshi, kterého nahrazuje bývalý útočník Sparty a Slavie, Bekim Balaj!
     
    85
    Na levé straně se dokázal krásně uvolnit Taulent Xhaka, který vcelku jednoduše obešel Cédrica Soarese a následně chtěl vystřelit. K zemi ho však poslal Miguel Veloso a Albánie bude mít k dipozici zajímavou standardní sitauci!
     
    84
    Na pravé straně zabojoval o míč domácí Ansi Agolli, který se pokoušel dostihnout míč na hrací ploše. Jeho skluz mu však nevyšel a poslal si míč do zámezí sám.
     
    83
    Následnou standardní sitauci rozehrál Taulent Xhaka. Centr záložník Basileje našel na zadní tyči naskočeného Lenjaniho, který byl však tísněn Pepem a jeho hlavička mířila nad branku!
     
    82
    První žlutou kartu z portugalského týmu dostává křídelník Nani, který se na pravé straně provinil nedovoleným zákrokem v souboji s domácím kapitánem Lorikem Canou! Žlutá karta byla v tomto případě zcela zasloužená!
     
    81
    Albánie se po rychlého kombinaci dostala opět na útočnou polovinu. Hodně prostoru dostal ve středu hřiště Taulent Xhaka, nicméně mladý albánský záložník se však ke střele neodhodlal.
    80. Eliseu mířil těsně mimo!

    Jan Havlovic

    Branky: 90+2. Veloso (Quaresma)

    Karty:   23. Djimsiti (ALB), 43. Abrashi (ALB) – 82. Nani (POR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 22:13.
    Albánie: Berisha – Djimsiti, Cana (C), Ar. Ajeti, Agolli – Xhaka, Kukeli, Abrashi (54. Basha) – Gashi (71. Roshi), Cikalleshi (86. Balaj), Lenjani.
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Kaçe, Rrahmani, Aliji, Basha, Salihi, Lila, Roshi, Memushaj, Sadiku, Balaj.

    Portugalsko: Patrício – Vieirinha (54. Soares), Pepe, R. Carvalho, Eliseu – Nani, D. Pereira, Veloso – Danny (76. Éder), Ronaldo (C), B. Silva (65. Quaresma).
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Éder, A. Silva, Soares, Mário, Fonte, Guerreiro, Varela, Quaresma, André, Oliveira.

    Rozhodčí: Eriksson – Klassenius, Wärnmark (vš. Švédsko)
    bahis siteleri