Rapid – Admira 2:0 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
2:0 (1:0)
FC Admira Wacker Mödling
Neděle 20.09.2015, 16:30 • Ernst-Happel-Stadion, Wiedeń • Rakouská Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    SK RAPID VÍDEŇ
    Rapid skončil v loňské sezóně na pěkném druhém místě, zajistil si tak start v kvalifikaci LM. Nejdříve přešel přes silný Ajax, následně však vypadl se Šachtarem Doněck. Rapid si však zahraje alespoň základní skupiny EL, ve které se mimo jiné potká s Viktorií Plzeň.

    Rapid je momentálně v tabulce Tipico Bundesligy na druhé pozici. Na první Admiru ztrácí pouhý jeden bod, a pokud by dnes Rapid uspěl, dostal by se do čela! Vídeňskému celku se však v poslední době v lize nedaří. Nejdříve doma prohrál vysoko 2:4 s Mattersburgem, a následně odjížděl s Altachu po porážce 0:2. Ve čtvrtek si však Rapid spravil chuť v Evropské lize. S Villarrealem prohrával 0:1, nicméně na začátku druhého poločasu během tří minut vstřelil dvě branky, a utkání otočil. Do velmi vyrovnané skupiny tak vkročil vítězně! Dnes je Rapid považován za mírného favorita, který to však proti Admiře nebude mít jednoduché ...
     
    FC ADMIRA WACKER MÖDLING
    Admra v loňské sezóně nepředváděla ideální výkony. Umístila se až na devátém místě tabulky, na sestupující Neustadt měla náskok pouhých pěti bodů. V právě probíhající sezóny by jistě Wacker chtěl do vyšších pater tabulky.

    To se také zatím daří! Admira zažívá neskutečnou proměnu! Momentálně je totiž na prvním místě rakouské ligy se ziskem sedmnácti bodů. Admira v osmi zápasech pouze jednou prohrála (Austria Vídeň 0:1) a jednou remízovala (se Salcburkem 2:2), jinak všechny zápasy vyhrála. V polsedním utkání na vlastním stadionu přivítala AC Wolfsberger. Domácí celek šel do vedení již ve 14. minutě zásluhou Schosswendtera, což byla také jediná branka utkání. Schosswendter se však v závěru nechal vyloučit, a dnes bude trenéru Baumeisterovi chybět ...
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Rakouská Bundesliga má dnes na programu pouze jeden zápas devátého kola. My se společně zaměříme na duel SK Rapidu Vídeň s Admirou Wacker. Úvodní výkop je naplánován na Ernst-Happel-Stadion v 16:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Schörgenhofer právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácího celku, kteří se dostávají k postupné kombinaci na útočnou polovinu.
     
    2
    Stoper Stephan Zwierschitz dokázal na vlastní polovině obrat o míč Phillipa Scobesbergera, a mohl postupovat vpřed. Na zem ho však poslal Hofmann, a sudí odpískal nedovolený zákrok.
     
    3
    Admira měla možnost jít do prního postupného útoku, nicméně Spiridonović se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Sonnletinerem. Na pravé straně následně kombinoval Rapid. Schwab našel ve vápně Steffen Hofmanna, který vyslal první střelu zápasu, ta letěla nad branku.
     
    4
    Úvod utkání zatím patří jednoznačně domácímu Rapid. Admira se zatím nemůže dostat do kombinace na útočné polovině. Před malou chvílí hledal stoper Wostry centrem Srdana Spiridonoviće, ten však nestačil míč zpracovat na hrací ploše.
     
    5
    Domácí celek pokračuje ve své aktivní hře kombinací na útočné polovině. Srdan Grahovac se pokoušel prodloužit přihrávku na Schobesbergera, avšak míč poslal do zámezí.
     
    6
    Velmi dobrou práci odvedl na útočné polovině Markus Blutsch, který obral o míč Grahovaec a pokoušel se vyslat vpřed Starkla. Mladý rakouský útočník, který ještě v minulé sezóně působil v Rapidu, se však k míči přes stopera Dibona nedostal.
     
    8
    Středem hřiště postupoval vpřed Steffen Hofmann, který však měl za zády Lacknera, ten odvedl dobrou práci, a zkušeného německého záložníka obral o míč.
     
    9
    Z levé strany poslal do vápna centr Stephan Schwab, který našel ve vápně Mateje Jeliće. Chorvatský útočník se však do míče netrefil, a míč skončil u stopera Zwierschitze!
    9. Jelić se do míče nedokázal trefit
     
    10
    Admira toho zatím směrem dopředu opravdu příliš nepředvedla. Před malou chvíli se pokoušel stoper Wostry najít za obranou Starkla, nicméně centr byl hodně nepřesný.
     
    11
    Velmi zajímavou akci provedl na levé straně aktivní Huspek, který přešel přes Ebnera, a poslal míč před branku. Jelić se do zakončení nedostal, neboť těsně před ním míč odkopl Wostry.
     
    12
    Hostům se tentokrát podařilo získat míč po chybě domácího celku, nicméně středopolař Toth poslal přihrávku na Starkla v době, kdy se rakouský útočník nacházel v ofsajdu.
     
    13
    Rapid vedl svou akci opět přes pravou stranu, kde kombinoval Schobesberger a Grahovac. Do kombinace se však vložil hostující Lackner, a míč skončil v zámezí. Poté odcentroval právě Grahovac, avšak míč skončil v zámezí.
     
    15
    Tentokrát byl však odpískán útočný faul chorvatskému útočníkovi Jelićovi, který poslal k zemi stoper Zwierschitze.
     
    16
    Na levou stranu dostal zajímavou přihrávku Phillip Huspek, který se pokoušel projít po čáře dál, nicméně ho poslal k zemi hostující Maximilian Sax, faul se však nepíská!
     
    17
    Na druhé straně poprvé zahrozila Admira! Za obranu dostal přihrávku mladý Dominik Starkl, který si dokázal udržet míč přes stoperem Dibonem. Jeho následnou přihrávku před branku však zachytil Novota.
     
    18
    Steffen Hofmann zabojoval o míč v souboji s Lacknerem, nicméně právě německý záložník Rapidu fauloval, což se příliš nelíbilo domácímu trenérovi.
     
    19
    Následnou standardní situaci rozehrál hostující kapitán Toth, nicméně jeho centr obrana Rapidu hravě odvrátila. Následně Schwab vyslal do úniku Huspeka, u míče byl však dříve brankář Siebenhandl.
     
    20
    První střelecký pokus celého zápasu vyslal ze střední vzdálenosti hostující Dominik Starkl. Ján Novota se však natáhl, a prudkou střelu v pohodě lapil do rukavic.
     
    21
    Iniciativu přebrala v posledních minutách Admira, která je velmi aktivní v kombinaci, nicméně obrana Rapidu je velmi pozorná. Domácí celek navíc velmi často vyráží do protiútoku.
     
    22
    Na pravé straně to zkoušel Stefan Schwab, který se pokoušel vybojoval rohový kop v souboji s Markusem Wostrym, avšak rozhodčí ukázal na odkop od branky.
     
    23
    První žlutou kartu dostává domácí Stepfan Schwab, který dle názoru rozhodčího fauloval Lacknera. Domácí záložník si to však nemyslel, což také dal najevo. Žlutá karta byla v tomto případě zasloužená.
    23. Nedovolený zákrok Stefana Schwaba
     
    25
    Rapid chyboval při rozehrávce, a k míči se dostal Markus Blutsch, který prošel až do středu hřiště, avšak na střelu si netroufl, a následně o míč přišel po skvělém zákroku Dibona.
     
    26
    Na trávníku zůstal ležet domácí Steffen Hofmann, který inkasoval tvrdý úder od hostujícího Dominika Starkla ve vzdušném souboji. Rozhodčímu chvilku trvalo, než hru přerušil.
     
    27
    Steffen Hofmann je jíž po ošetřetní, a vypadá to, že zkušený německý záložník by měl být schopen pokračovat ve hře.
     
    28
    Na levé straně kombinoval Wessely s Spiridonovićem, avšak jejich kombinace k zakončení nevedla. Obrana Rapidu byla velmi dobře postavená, a prvně jmenovaný raději vrátil míč ke stoperům.
     
    29
    Následně dostal Wessely zajímavý centr za obranu na levé straně, míč stihl na hrací ploše, a ještě odcentroval. Ve vápně se do zakončení nedostal Sax, neboť byl bráněn Sonnleitnerem.
     
    30
    Srdan Spiridonović se zodpovědně vrátil na svou polovinu, a pomohl obraně získat na levé straně míč. Admira jej však příliš dlouho neudržela, a dopředu jde opět Rapid!
     
    31
    Po levé straně postupoval vpřed Phillip Huspek, který odcentroval přes Ebnera. Ve vápně stoper Zwierschitz míč raději poslal na rohový kop. Rozehrávky se ujal Hofmann, který poslal svůj centr přímo do rukavic brankáře Siebenhandla.
     
    32
    Po delší době předvedla Admira opět záblesk útočné akce! Nejzkušenější hráč týmu, Daniel Toth, poslal do vápna míč pro obránce Ebnera, který poslal míč ve skluzu před branku. Novota byl však pozorný!
     
    33
    Markus Blutsch se dokázal uvolnit u postranní čáry na levé straně, a pohotovou přihrávkou našel Dominika Starkla. Toho však zastavil zřejmě čistým zákrokem Steffen Hofmann.
     
    35
    Rapid má opět přízemní převahu, a je vidět, že je kombinačně lepší. Admira do hlavního města přijela jednoznačně s taktikou hráč ze zajištěné obrany, a čekat na brejky!
     
    36
    Tentokrát Steffen Hofmann hodně tvrdě zajel do Daniela Totha, a dostává žlutou kartu. Německý záložník s tímto rozhodnutím rozhodně nesouhlasí, nicméně své emoce dokázal uklidnit.
     
    37
    Domácí celek skvěl zakombinoval na pravé straně, a hodně prostoru dostal Phillip Huspek, který poslal přízemní centr před vápno, kde se nacházel Schwab. Nejlepší hráč rakouské Bundesligy za měsíc srpen vypálil chytře k tyči, avšak jeho ránu zablokoval někdo z hostů.
     
    39
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Phillip Huspek, který vystřelil z ostrého úhlu. Jeho střelu však zablokoval stoper Wostry!
     
    40
    Admira se pokoušel zakombinovat na útočné polovině, nicméně dobře postavená obrana Rapidu svého soupeře k brance Novoty nepustila. Domácí celek momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    41
    Phillip Huspek vyběhl z levé straně do středu, obešel Daniela Totha, a poslal centr za obranu Admiry. Nabíhající Jelić však na míč těsně nedosáhl!
     
    41
    Velmi pěkně to udělal na pravé straně Stefan Schwab, kterého poslal k zemi Blutsch, který dostává žlutou kartu!
     
    42
    Rapid právě vstřelil branku!
    Rapid jde v závěru poločas zaslouženě do vedení! Exekuce standardní situace se ujal Steffen Hofmann, který polsal do vápna krásný centr, ten našel hlavu STEFANA SCHWABA, který odrazem o břevno dostal míč do sítě! Siebenhandl se snažil, nicméně míč před brankovou čárou nezachytil!
    42. Stefan SCHWAB - 1:0
     
    43
    Tak poslední minuty patří jednoznačně Stefanu Schwabovi. Mladý rakouský středopolař obral ve středu hřiště o míč Lacknera, a postupoval vpřed. Následně vyslal hodně jedovatou ránu, kterou Sibenhandl vyrazil na rohový kop!
    43. Schwabova povedená rána
     
    44
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Steffen Hofmann, jehož nadýchacný centr hledal na hranici malého vápna opět Schwaba, tentokrát se však střelec úvodní branky k hlavičce nedostal.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se na pravé straně dokázal uvolnit Matej Jelić, který postupoval dál. Následný centr chorvatského záložníka však našel pouze rukavice Siebenhandla.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl jasnou územní převahu Rapidu Vídeň, který však nemohl dostat na dostřel branky Sibenhandla. Vše rozhodla až standardní situace v závěru poločasu, kdy si na centr Hofmanna naběhl Stefan Schwab, a poslal Rapid do vedení. Hned o minutu později přišla další střela Stefana Schwaba, tentokrát však Siebenhandl dostal míč na rohový kop!

    Druhý poločas začne na Ernst-Happel-Stadion přibližně v 17:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Spiridonović, přichází Plattensteiner.
     
    47
    Z levé strany poslal do vápna ideální centr Steffen Hofmann, na který si nabíhal domácí Phillip Schoebesberger, toho však poslal k zemi brankář Siebenhandl. Rakouský záložník je v péči lékařů.
     
    48
    Schoebesberger je hodně otřesený, nicméně je již po ošetření, a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře!
     
    49
    Na druhé straně zabojoval hostující Plattensteiner, který se dostal do vápna po kombinaci s Wesselym. Střídající hráč vybojoval rohový kop pro hosty!
     
    50
    Obrovský závar před brankou Rapidu! Rozehrávky vůbec prvního rohového kopu Admiry se ujal Daniel Toth, který našel ve vápně Dominika Starkla, který udělal kličku do středu, a vystřelil. Ján Novota však dokázal dostat střelu na tyč! Následná dorážka Wostryho nic neznamenala, neboť se rakouský hráč nacházel v ofsajdu!
    50. Obrovský závar před brankou Rapidu
     
    51
    Admira do druhého poločasu doslova vlétla! Další přihrávku dostal Dominik Strakl, který dokázal vystřelit, ikdyž byl tísněný obránce. Jeho ránu však zneškodnil Ján Novota!
     
    52
    To jsou věci! Rohový kop se Admiře vůbec nepovedl, a do rychlého protiútoku se dostal Phillip Huspek. Bývalý hráč Grödigu však uviděl nabíhajícího Jeliće, a tak chtěl udělat kličku do středu, při té však uklouzl, a o míč přišel!
     
    53
    O pár okamžiků později to udělal skvěle domácí Phillip Schoebesberger, který se dostal až do středu vápna, odkud vystřelil. Jeho nepovedenou střelu tečoval Sonnleitner těsně vedle levé tyče!
    53. Velká šance Sonnleitnera a střela Starkla
     
    55
    Ve středu hřiště hlavičkoval Phillip Schoebesberger. Do vzdušného souboje však přilétl Daniel Toth, který však měl jasný úmysl, poslat mladého Rakušana k zemi, to se povedlo, a byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    57
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Philipp Huspek, přichází Florian Kainz.
     
    58
    Domácí Rapid zahrával volný přímý kop. Exekuce se zhostil domácí Steffen Hofmann, kterému se však centr vůbec nepovedl, a míč skončil v náruči brankář Siebenhandla.
     
    59
    Mario Pavelic se pokusil na pravé straně o zajímavou individuální akci, nicméně jeho postup zastavil dobře postavený obránce Thomas Ebner. Domácí kouč Zoran Barisic připravuje další střídání!
     
    60
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Matej Jelić, přichází Phillip Prosenik.
     
    61
    Po hodně divokém začátku druhého poločasu přišla fáze hry, kdy se oba týmy pokoušejí spíše zklidnit hru na vlastní polovině.
     
    62
    Ve středu hřiště obdržel přhrávku Steffen Hofmann, který se pokoušel dostat míč na hrot pro Prosenika. Rakouský útočník se však nedostal přes Wostryho, který ho k míči nepustil.
     
    63
    Florian Kainz si naběhl na levou stranu, kam dostal přihrávku od Hofmanna. Jeho následný centr našel Mario Pavelice, který vystřelil. Jeho ránu tečoval Wessely mimo branku!
     
    64
    Následného rohového kopu se ujal právě Florian Kainz, který odvedl v zápase EL s Villarrealem velmi dobrý výkon, a podílel se na výhře 2:1. Tentokrát se mu však centr příliš nepovedl, neboť centr odvrátila obrana hostů.
     
    65
    Do středu hřiště dostal zajímavou přihrávku Stefan Schwab, který vyslal technickou střelu, která měla mířit k pravé tyči. Míč však tečoval stoper Stephan Zwierschitz na roh!
     
    66
    Rapid právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Rozehrávky rohového kopu se ujal Florian Kainz, jehož centr našel ve vápně CHRISTOPHERA DIBONA, ten svou hlavičku nasměroval spíše do středu, avšak Sibenhandl nedokázal míč vyrazit! Rapid se tak po tomto kole pravděpodobně stane novým lídrem!
    66. Christopher DIBON - 2:0
     
    68
    Rapid pokračuje v dobrém výkonu, momentálně kombinuje na vlastní polovině, a svého soupeře k míči nepouští.
     
    69
    Steffen Hofmann našel krásným křížným centrem ve vápně Floriana Kainz, který chytře přeloboval brankář Seibenhandla, avšak před brankovou čárou zasáhl Zwierschitz, který míč odhlavičkoval!
     
    70
    Následného rohového kopu se ujal právě Florian Kainz, jehož cenr však dokázala odvrátit obrana Admiry!
     
    71
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Maximilian Sax, přichází Peter Zulj.
     
    72
    Steffen Hofmann opět skvěle zabojoval ve středu hřiště, a získal míč pro svůj tým. Poté přešel po levé straně na útočnou polovinu a poslal do vápna zajímavý centr, ten však skončil v rukavicích brankáře Siebenhandla.
     
    75
    Florian Kainz po svém příchodu hru Rapidu jednoznačně zvedl. Tentokrát se domácí záložník snažil na levé straně kombinovat s Stanglem, nicméně míč ztratil.
     
    76
    Dlouhý nákop na útočnou polovinu poslal stoper Christopher DIbon, který hledal střídajícího Prosenika. Mladý rakouský útočník však prohrál souboj s Ebnerem, a míč skončil u brankáře SIbenhandla!
     
    78
    Hostující tým se pokoušel o rychlý protiútoku přes levou stranu, avšak lehký centrMarkuse Blutsche nikoho ve vápně nenašel!
     
    79
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Steffen Hofmann, přichází Louis Schaub.
     
    80
    Aktivní Florian Kainz provedl zajímavý průnik po levé strany, kdy následně uvolnil Stangla. Jeho centr však ve vápně odvrátil Wostry, a Prosenik se k míči nedostal.
     
    81
    Rapid Vídeň i za dvoubrankového vedení nepřestává útočit, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Obrana Admiry je však velmi dobře postavená!
     
    83
    Na trávníku zůstal ležet Markus Wostry, který si pravděpodobně ublížil při obranném zákroku v souboji s Kainzem. Bude následovat rohový kop pro Rapid!
     
    84
    Wostry je již po ošetření a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře. Následného rohového kopu se ujal Florian Kainz, jehož centr však odvrátila obrana Admiry.
     
    85
    Střídající Louis Schaub pár minut po svém příchodu fauloval na pravé straně Ebnera, a u míče zůstane Admira po odpískání nedovoleného zákroku.
     
    87
    Po delší době se do blízkosti vápna Jána Novoty podívala také Admira. Na pravé straně operoval s míčem Starkl, který se pokoušel odcentrovat, přes Kainze se mu to však nepovedlo.
     
    88
    Na druhé straně mohl zahrozit Rapid, nicméně průnik Prosenika středem hřiště zastavil skvěle načasovaným skluzem hostující Zwierschitz!
     
    89
    Prosenik pronikal středem hřiště, následně však rozáthl hru na pravou stranu, odkud odcentroval Pavelic. Jeho pokus zablokoval jeden z obránců, a bude z tohor rohový kop!
     
    90
    Následného rohového kopu se ujal Florian Kainz, který poslal do vápna centr, ten směřoval do levé část vápna. Ven z branky šel Siebenhandl, který míč vyboxoval.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Po ztrátě Ebnera získal míč domácí Florian Kainz, který si chtěl narazit s Schwabem, to mu však nevyšlo a u míče jsou hosté!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Rapid Vídeň zvládl utkání s dosavadním lídrem Tipico Bundesligy, FC Admirou Wacker Mödling, a zvítězil 2:0 ! (18:26:26)

    Jan Havlovic

    Branky: 42. Schwab, 66. Dibon

    Karty:   23. Schwab (RVI), 36. Hofmann (RVI) – 41. Blutsch (TRK)


    SK Rapid Vídeň: Novota – Pavelic, Sonnleitner, Dibon, Stangl – Grahovac, Schwab – Schobesberger, Hofmann (C), Huspek – Jelić
    Náhradníci: Auer, Schaub, Kainz, Nutz, Hofmann, Prosenik, Strebinger

    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Ebner, Zwierschitz, Wostry, Wessely – Lackner, Toth (C) – Sax, Blutsch, Spiridonović – Starkl
    Náhradníci: Zulj, Malicsek, Schicker, Maier, Bajrami, Kuttin, Grozurek, Plattensteiner

    Rozhodčí: Schörgenhofer, Winsauer, Gutschi (vš. Rakousko)
    bahis siteleri