Slavia – Plzeň 1:1 (kon.) | Třinec – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Ostrava – Liberec 4:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 20.09.2015, 13:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Juniorská liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Třinec se dnešním vítězstvím posunul již na třetí místo za dvojici pražských „S". Bohemians zatím zůstávají čtrnáctí. Třinec se představí v dalším kole přesně za týden v Českých Budějovicích od 15:00, klokani přivítají také v neděli, ale už v 11:00 Jablonec.

    Ode mě je to pro dnešek všechno a loučím se s vámi. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek víkendu a příště se těším, na počtenou! (15:25:48)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Utkání skončilo a Třinečtí vítězí v Juniorské lize potřetí v řadě. Druhou půli začali parádně, když si Černý našel odražený balon z Latochova centru a zamířil zpoza šestnáctky přesně k tyči. Brankář Dočekal si asi bude tento gól dlouho vyčítat. Za dvanáct minut mohlo být vyrovnáno, když Berger vyslal do úniku Luliće, který však po zemi zakončoval těsně vedle. V dalších minutách Třinec držel balon na kopačkách a kontroloval těsné vedení.

    V závěru se Bohemians pokoušeli o tlak, jenže mnoho příležitostí nepřicházelo. Tu největší zneškodnil čtvrt hodiny před koncem gólman Brych, když vyrazil na roh prudkou ránu Charváta, směřující k tyči. Poslední minuty už se nesly ve znamení třineckých střídání, domácí spoustu času ušetřili na útočné polovině a Brych už byl takřka bez práce. Definitivně mohl rozhodnout Tomeček, avšak nedosáhl na přihrávku Černého. V nastavení Šetina přestřelil třineckou branku a Slezané mohli začít slavit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Třinec tahá čas, jak jen může, a ještě posílá na hřiště Jiřího Pilcha. Ten v závěrečných sekundách vystřídá Jakuba Kalfase.
     
    90+2
    Klokani jsou konečně alespoň na útočné polovině. Přihrávku Šetiny odkopl daleko do zámezí Černý. O něco později střílel po nabídce Rotheho vysoko nad bránu Šetina.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí ještě nastavuje tři minuty. Čelůstka si v pokutovém území tělem odstavil Rotheho a hosté si marně žádali penaltu.
     
    90
    Běží poslední minuta regulérního hracího času a Třinec se stále drží na útočné půlce. S nadějemi Bohemians na bod to vypadá velmi bledě.
     
    89
    Samiec byl u rohového praporku faulován a Třinec drží balon na útočné polovině. Ještě jedno střídání. Lukáš Foitzik opouští hřiště a nastupuje Marek Minařík.
     
    88
    Zimka přistrčil balon Šenkovi, který v souboji s Tiessem vybojoval autové vhazování, čili další sekundy k dobru. Mezitím domácí znovu střídají. Václava Tomečka nahrazuje David Králíček.
     
    87
    Černý po vhazování Kalfase fauloval Fotra, ale v místě, kde ho to vůbec nemusí mrzet. Třinec má čas, aby se přesunul zpět do defenzivního bloku.
     
    86
    Žaloudkův centr Třinečtí v poklidu zvládli odvrátit a zatím se skutečně nedostávají pod tlak Bohemians. Brych opět odkopává na útočníky.
     
    85
    Šenk sice v souboji s Tiessem přišel o balon, jenže Lulić byl pak v momentě Angličanovy přihrávky v ofsajdu. Pět minut před koncem proto rozehrává Brych.
     
    84
    Rothe vzal jako správný kapitán zodpovědnost na sebe a středem hřiště si to namířil rovnou na branku. V poslední fázi si ale balon příliš ukopl a Brych v pohodě zasáhl.
     
    83
    Černý v dalším brejku Třince na levé straně uvolnil Pustku, jenž se snažil rychle přihrát před branku na Samiece. Levačkou ale nastřelil jen Tiesseho.
     
    82
    Třinečtí byli blízko ke vstřelení druhého zásahu! Černý se po autu Šenka protáhl šestnáctkou až na brankovou čáru a přihrával na zadní tyč Tomečkovi! Ten přijel na místo určení ve skluzu o chlup později.
     
    81
    Bohemians přišli o balon na hranici třinecké šestnáctky. Foitzik vyvedl balon až na útočnou polovinu, kde Zimka vybojoval v souboji s Tiessem autové vhazování.
     
    80
    Do konce utkání zbývá deset minut a z vlastní poloviny bude rozehrávat Brych. Třinec zatím drží hubený náskok s přehledem.
     
    79
    Po faulu na Černého dostal Tomeček výhodu a zavedl balon na útočnou polovinu hřiště. Tam se bude snažit nějaký čas ušetřit Zimka.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 47. Černý

    Karty:   69. Zimka (TRI) – 51. Rothe (BOH)


    FK Třinec: Brych – Šenk, Kučera (C), Čelůstka, Kalfas (90+2. Pilch) – Foitzik (89. Minařík) – Martynek (60. Zimka), Samiec, Tomeček (88. Králíček) – Latocha (70. Pustka), Černý. Trenér: Lubomír Vašek.
    Náhradníci: Orawski – Minařík, Zimka, Pustka, Králíček, Pilch.

    Bohemians Praha 1905: Dočekal – Fotr, Rothe (C), Káš, Tiesse – Artemuk (54. Tokár), Žaloudek, Lulić, Charvát – Bláha (78. Šetina), Berger. Trenér: Marek Kopač.
    Náhradníci: Došek – Šetina, Tokár, Habrun.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Stanislav Pochylý, Petr Caletka

    Diváci: 50
    thejrc.org