Tampa – Dallas 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 5:2 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.)
Anaheim – Colorado 3:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Vancouver Canucks
Pátek 02.10.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Bo Horvat (VAN) (2 + 1)
    2. Jake Virtanen (VAN) (1 + 2)
    3. Nail Jakupov (EDM) (1 + 0) (05:50:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) 0 + 1, 0 střel, čas na ledě: 21:39
     
    Střely na branku v zápase:

    Edmonton Oilers: 23

    Vancouver Canucks: 29
     
    Je konec utkání dvou kanadských klubů, dnešní mač svedly celky Edmonton Oilers a Vancouver Canucks. Domácí sice v utkání vedli, ale postupně náskok prohospodařili. Edmonton tedy poprvé v rámci přípravných duelů prohrává, Canucks si naopak přilepšili v dosavadních výsledcích. O výsledku dnešního střetnutí rozhodla především druhá třetina, ve které hosté odskočili na rozdíl dvou branek. To je ode mě pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Běží poslední vteřiny zápasu, do postavení mimo hru se dostali Edmonton Oilers. O vítězi je rozhodnuto, vhazovat se bude ve střední třetině hrací plochy.
     
    58:26
    Hendricks (EDM) i Dorsett (VAN) pochopitelně dostávají tresty za rvačku a v dnešním utkání už si nezahrají. Jejich tresty se krátí.
     
    58:26
    A vidíme také bitku, která přichází ani ne dvě minuty před koncem základní hrací doby. Pěkná podívaná pěstní mezi Dorsettem a ze strany Canucks a Hendricksem z Edmontonu.
     
    57:50
    Oba kádry kompletní, Dorsett s Weberem okamžitě zkoušejí založit přechod přes modrou čáru. Avšak domácí v závěru utkání pozorní před vlastním gólmanem.
     
    57:08
    Do konce trestů na obou stranách už nezbývá ani půl minuty, po delší časové odmlce se ke kotouč v útočné třetině dostali hokejisté Vancouveru. Horvat ale se zakončením počkal.
     
    56:25
    Aktivnější při hře ve čtyřech Edmonton, konkrétně nyní pálil hbitě Jakupov. Ale Markström může zůstat v klidu, protože nyní v pohodě chytil puk do své rukavice.
     
    55:29
    Vyloučení na obou stranách barikády. Z domácích řad jde dvě minuty pykat Benoit Pouliot (EDM) za krosček, z hostující strany pak Luca Sbisa (VAN) za hrubost proti Pouliotovi.
     
    55:14
    Edmonton Oilers ještě chtějí fanoušků zlepšit v závěru zápasu náladu, přestože tuší, že dnes už na vítězství nedosáhnou. Nacházejí se v útočném pásmu s pukem.
     
    54:42
    Ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme sledovat závěr třetí třetiny.
     
    54:13
    Opět častá hra ze strany na stranu, Yannick Weber zkoušel rychlý přechod přes modrou čáru. Zastavila jej ovšem pozornost Landera.
     
    53:28
    Slepišev jen prohodil kolem zadního mantinelu a čekal, kdo z jeho spoluhráčů kotouč převezme. Avšak puk doklouzal až na hostující hole a Oilers ke střele nedospěli.
     
    52:39
    Edmonton kompletní a hned se snaží o založení nějaké útočné akce. Pouliot to nezkoušel vůbec špatně, ale s pukem se v pásmu dlouho na hokejce neudržel.
     
    52:15
    Následuje krátká komerční přestávka, hned po ní budeme pokračovat.
     
    51:18
    Již jen vteřiny do konce Landerova vyloučení, Canucks tuto početní výhodu pravděpodobně nevyužijí. Na druhou stranu, nemají vůbec proč smutnit.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Hall (McDavid, Draisaitl), 20. Jakupov (Sekera, Schultz) – 2. Horvat (Virtanen, Baertschi), 12. Hutton (Baertschi, Horvat), 21. Weber, 36. Virtanen (Weber, Baertschi), 41. Horvat (Virtanen, Baertschi)


    Edmonton Oilers: Talbot (Scrivens) – Sekera, Schultz, Ference, Nikitin, Reinhart, Gryba – Hall, McDavid, Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Purcell – Slepišev, Lander, Jakupov – Hendricks, Letestu, Klinkahammer
    Vancouver Canucks: Markström (Bachman) – Hamhuis, Bartkowski, Biega, Weber, Hutton, Sbisa – Baertschi, Horvat, Virtanen – Burrows, Vey, Hansen – Kenins, McCann, Cracknell – Prust, Sutter, Dorsett

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Gandt, Murchison

    Diváci: 16 839
    thejrc.org