Tampa – Dallas 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 5:2 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.)
Anaheim – Colorado 3:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Vancouver Canucks
Pátek 02.10.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Bo Horvat (VAN) (2 + 1)
    2. Jake Virtanen (VAN) (1 + 2)
    3. Nail Jakupov (EDM) (1 + 0) (05:50:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) 0 + 1, 0 střel, čas na ledě: 21:39
     
    Střely na branku v zápase:

    Edmonton Oilers: 23

    Vancouver Canucks: 29
     
    Je konec utkání dvou kanadských klubů, dnešní mač svedly celky Edmonton Oilers a Vancouver Canucks. Domácí sice v utkání vedli, ale postupně náskok prohospodařili. Edmonton tedy poprvé v rámci přípravných duelů prohrává, Canucks si naopak přilepšili v dosavadních výsledcích. O výsledku dnešního střetnutí rozhodla především druhá třetina, ve které hosté odskočili na rozdíl dvou branek. To je ode mě pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Běží poslední vteřiny zápasu, do postavení mimo hru se dostali Edmonton Oilers. O vítězi je rozhodnuto, vhazovat se bude ve střední třetině hrací plochy.
     
    58:26
    Hendricks (EDM) i Dorsett (VAN) pochopitelně dostávají tresty za rvačku a v dnešním utkání už si nezahrají. Jejich tresty se krátí.
     
    58:26
    A vidíme také bitku, která přichází ani ne dvě minuty před koncem základní hrací doby. Pěkná podívaná pěstní mezi Dorsettem a ze strany Canucks a Hendricksem z Edmontonu.
     
    57:50
    Oba kádry kompletní, Dorsett s Weberem okamžitě zkoušejí založit přechod přes modrou čáru. Avšak domácí v závěru utkání pozorní před vlastním gólmanem.
     
    57:08
    Do konce trestů na obou stranách už nezbývá ani půl minuty, po delší časové odmlce se ke kotouč v útočné třetině dostali hokejisté Vancouveru. Horvat ale se zakončením počkal.
     
    56:25
    Aktivnější při hře ve čtyřech Edmonton, konkrétně nyní pálil hbitě Jakupov. Ale Markström může zůstat v klidu, protože nyní v pohodě chytil puk do své rukavice.
     
    55:29
    Vyloučení na obou stranách barikády. Z domácích řad jde dvě minuty pykat Benoit Pouliot (EDM) za krosček, z hostující strany pak Luca Sbisa (VAN) za hrubost proti Pouliotovi.
     
    55:14
    Edmonton Oilers ještě chtějí fanoušků zlepšit v závěru zápasu náladu, přestože tuší, že dnes už na vítězství nedosáhnou. Nacházejí se v útočném pásmu s pukem.
     
    54:42
    Ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme sledovat závěr třetí třetiny.
     
    54:13
    Opět častá hra ze strany na stranu, Yannick Weber zkoušel rychlý přechod přes modrou čáru. Zastavila jej ovšem pozornost Landera.
     
    53:28
    Slepišev jen prohodil kolem zadního mantinelu a čekal, kdo z jeho spoluhráčů kotouč převezme. Avšak puk doklouzal až na hostující hole a Oilers ke střele nedospěli.
     
    52:39
    Edmonton kompletní a hned se snaží o založení nějaké útočné akce. Pouliot to nezkoušel vůbec špatně, ale s pukem se v pásmu dlouho na hokejce neudržel.
     
    52:15
    Následuje krátká komerční přestávka, hned po ní budeme pokračovat.
     
    51:18
    Již jen vteřiny do konce Landerova vyloučení, Canucks tuto početní výhodu pravděpodobně nevyužijí. Na druhou stranu, nemají vůbec proč smutnit.
     
    50:28
    Nyní už dobrá obranná práce Edmontonu, který si dává záležet na pozornosti kolem vlastní modré čáry. Do větší šannce zatím Kosatky v oslabení nepustil.
     
    50:09
    Střela Burrowse s krátkou přípravou končí v betonech Cama Talbota, právě před gólmanem domácího klubu bude na led padat další kotouč.
     
    49:36
    Navíc teď přesilová hra pro Vancouver Canucks, Lander (EDM) dostává od hlavního rozhodčího trest za držení, Olejáři budou vzdorovat dalšímu oslabení.
     
    49:08
    Vey nevěděl, co přesně s kotoučem za modrou čárou udělat, tak alespoň vystřelil na branku. Kus černé pryže se otřel o zadní mantinel, takže Talbota neohrozil.
     
    48:25
    Dorsett držel delší dobu puk za brankou soupeře a snažil se vymyslet, jak je dostat před klec na některého ze spoluhráčů. K tomu ale nedošlo, domácí beci byli důslednější.
     
    48:02
    Parádní zákrok Talbota proti samostatnému úniku Webera na branku. Zachránil tak svůj tým od dalšího inkasování.
     
    47:34
    Puk je opět blíže kleci Talbota, Nugent-Hokins jej ale nahodil alespoň do střední třetiny. Avšak nikdo z jeho spoluhráčů nepokračoval kupředu.
     
    47:00
    Sedm minut z poslední třetiny tohoto zápasu je pryč, Edmonton vyhodil přes všechny čáry pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    46:03
    Vancouver opět dlouho pobýval v útočném pásmu a dělal problémy soupeři, ale ke střele nakonec nedošlo, Oilers mohli vyhodit.
     
    45:20
    Situaci ve středním pásmu nyní zvládl ze všech nejlépe Andrew Ference a rozehrál dopředu na útočníky. Bartkowski ale v obranné práci důsledný.
     
    44:03
    Hamhuis a jeho dobrá práce za modrou útočnou čárou, jenže už neměl komu přihrávat, takže jen předal kotouče na domácí hokejky.
     
    43:06
    Kosatky využívají možnost vystřídat a posílají na led čerstvé síly. Takový styl hry určitě hostům vyhovuje, protože teď nemusejí vůbec nikam spěchat.
     
    42:38
    Už také Oilers ukazují, že umí zahrozit a Markström má starosti s kotoučem. Ale zatím nejsou domácí dostatečně důrazní.
     
    42:04
    Ofsajd Edomontonu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:30
    Hosté se ale ani po vstřelení páté branky nechtějí spokojit a nadále zůstávají aktivní, Edmonton má nyní s jejich pohybem trable.
    HORVAT - 2:5
     
    40:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Náskok o tři branky pro Vancouver Canucks a zároveň druhý zásah pro jednoho z hráčů Kosatek. BO HORVAT se dnes totiž trefuje za brankáře Talbota už podruhé a může tak slavit ve velkém stylu. Poměrně nečekaně se dokázal uvolnit šikula hostujícího týmu a nakonec unikal skoro sám na branku. Velkou zásluhu na jeho počinu ovšem má i práce nahrávačů, tedy jeho spoluhráčů. Dobrá situace pro hosty. Asistence: Jake Virtanen, Sven Baertschi.
     
    40:29
    Zakázané uvolnění domácích, hra se znovu vrátí zpátky před jejich ochránce svatyně.
     
    40:15
    Už se tak stalo a ke kotouč se dostali Oilers. Následně Canucks nahazují na branku Talbota a zároveň získávají výhodu útočného pásma.
     
    40:01
    Třetí třetina začala problém s časomírou, bude se muset opakovat vhazování ve středovém kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 17

    Vancouver Canucks: 20
     
    Ve druhé třetině dával góly pouze Vancouver. Obě branky, které zatím zajišťují hostům vedoucí stav, padly v přesilové hře. Obě poměrn jiným způsobem, pro Canucks je ale důležité, že do poslední části jdou s klidným skóre. Jak budou Olejáři reagovat?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Poslední vteřiny prostřední části, víc už se toho ve druhé třetině asi nestane.
     
    39:03
    Už začala poslední minuta druhé třetiny, ve které je jednoznačně aktivnější domácí Edmonton. Jakupova se například prezentoval dvěma střelami v blízkosti branky, ale opět mířil vedle, stejně jako jeho spoluhráči před chvílí.
     
    38:04
    Slepišev převzal puk od spoluhráče z obrany a už už si plánoval střelu na branku. Tu nakonec ovšem vykonal Reinhat, jenž posílal puk po ledě.
     
    37:18
    Pouliot a Nugent-Hopkinks udělali solidní vítr před hostující svatyní, ale ani jedna z jejich střel nezamířila přesně. Oilers budou potřebovat lépe mířit.
     
    36:45
    Edmonton se snaží co nejdříve dostat do útočného pásma, aby se ještě dostal ve druhé třetině na dostřel jediného puku. Ale zatím Canucks dobře brání.
    VIRTANEN - 2:4
     
    35:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Další využitá početní výhoda Canucks v dnešním zápase, i když teď to bylo poměrně krkolomným způsobem. Střela z prostoru od modré čáry se dostala do klubka hráčů před brankou, tečoval ji podle oficiální zprávy JAKE VIRTANEN, který byl možná ještě bolestivě pukem zasažen právě při tečování pryže do klece. Každopádně Kosatky vedou o dvě branky a Edmonton musí dnes poprvé dohánět ztrátu v podobě dvou gólů. Kolik zásahů ještě uvidíme? Asistence: Yannick Weber, Sven Baertschi.
     
    35:07
    Již započala zkrácená minutová přesilovka Canucks, která zatím vypadá poměrně dobře, co se týče tlaku.
     
    34:43
    Sutter zkoušel nahrát před branku na střelu spoluhráči, jenže po chybné rozehrávce se puku zmocnil McDavid a málem z toho pro hosty pramenily problémy.
     
    34:26
    Ještě jedna reklamní pauza ve druhé části, vhazovat se pak bude před Camem Talbotem.
     
    34:02
    Počet hráčů na ledě se ale srovná. Docela neúčinná přesilovka Edmontonu právě končí, na trestnou lavici míří po faulu v podobě nedovoleného bránění Nugent-Hopkins (EDM). Poté začne zkrácená výhoda Canucks.
     
    33:20
    Canucks ale zatím nemají nějaký problém s bráněním oslabení, už podruhé vyhazují alespoň do středního pásma a v klidu si hlídají pozice.
     
    32:49
    Přesilovou hru si zahraje mančaft Edmonton Oilers. Výhodu domácí nevyužili, a tak na trestnou lavici míří po soudu rozhodčího Jake Virtanen (VAN), jenž se provinil hákováním jednoho ze soupeřů.
     
    32:26
    Markström drží kotouč po několika dorážkách na jeho branku. Ještě předtím Nugent-Hopkins hodně tvrdě dohrál Yannick Weber, ale vše bylo pravděpodobně v souladu s pravidly.
     
    31:36
    Dobrá předávka do střední osy na Suttera, který neměl moc času na přípravu, ale přesto vypálil. Ale ani Canucks nemají nyní moc přesvědčivou sílu v zakončení.
     
    30:53
    Střela zápěstím od jednoho z obranců Kosatek z dálky, branku ale vůbec netrefila, Talbot se za ní pouze ohlédl za sebe.
     
    30:39
    Souboj před brankou hostujícího gólmana o puk. Je to právě brankář Markström, kdo musí likvidovat střelu z první mezi kruhy. Ale poradil si dobře, přerušuje hru a zařizuje nové buly.
     
    30:21
    Komerční přestávka, budeme pokračovat hned po jejím skončení.
     
    30:03
    Není pochyb o tom, že Vancouver je v prostřední třetině o něco aktivnější, i co se týče počtu střel na branku. Další přítomnost v pásmu soupeře to jedině dokazuje.
     
    29:20
    Hutton dokonce dvakrát zkusil oklamat domácího ochránce svatyně, ale v obou případech byl lepší Talbot. Nejdříve vzdoroval zakončení bekhendem po ledě, následně střele z první.
     
    29:08
    Hra tentokráte přerušena ve středním pásmu, protože jeden z útočníků domácí družiny zůstal v postavení mimo hru.
     
    28:34
    Puk sice po nahození Webera klouzal jen kolem brankoviště, ale Cam Talbot jej raději ukryl pod lapačku, aby si zbytečně nekomplikoval situaci před brankou.
     
    28:13
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, tentokráte si hokejisté hostů příliš nerozuměli a uspěchali rozehrávku směrem dopředu.
     
    27:46
    Purcell a jeho obanná práce před brankou, jež zabránila průchodu kotouče až na Cama Talbota. Canucks ale pokračují aktivním napadáním za brankou.
     
    26:58
    Na druhé straně hrací plochy Burrows zkoušel zaskočit defenzívu soupeře, ale také on měl problém se zakončením puku na branku.
     
    26:30
    Oilers vyhráli vhazování v obranném pásmu a vymysleli dobrý způsob, jak se dostat zpátky do útočného pásma. Tam už ale jejich třetí formace tolik neexcelovala.
     
    25:52
    Slepišev s kotoučem u mantinelu v útočné třetině, s Landerem si ale v kombinaci nerozuměl a hokejisté v bílých trikotech dostali puk dostatečně daleko od své klece.
     
    25:20
    Nugent-Hopkins nejdříve provedl pohlednou kličku v pásmu, aby se poté také natlačil do střely a orazítkoval beton Markströma. Ten si ale nyní byl jistý a svůj tým podržel.
     
    25:02
    Oilers vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levé ruce Cama Talbota.
     
    24:50
    Puk ve střední třetině vzal na hokejku Jakupov, ale neměl nikoho do kombinace, takže nakonec pokračoval soupeř v bílém trikotu.
     
    24:06
    Začátek prostředního dějství utíká poměrně rychle, ani nyní nesledujeme hru obran, spíše útočné výpady. Talbot teď musel vyrážet puk ramenem.
     
    23:02
    Draisaitl a Hall si vyměňovali kotouče z levé strany na pravou, ale první jmenovaný nedokázal přesně zakončit. Opět se ale ukázalo, jak moc je tahle formace nebezpečná.
     
    22:20
    Na druhé straně po pravé straně ujíždějící forvard Canucks, jenž trefuje pořádnou peckou z první horní tyčku!
     
    21:24
    Edmonton přesto po inkasování branky o něco málo aktivnější. Taylor Hall se ale nyní dostal do postavená mimo hru.
    WEBER - 2:3
     
    20:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Gólové hody dnešního utkání pokračují, stejně jako na startu první třetiny, také hned v úvodu té druhé jsme se dočkali branky. Přesilovou hru využívá hokejista Vancouveru, konkrétně puk za Cama Talbota dopravil díky zvýšené aktivitě YANNICK WEBER, který podruhé v zápase posílá Canucks do vedení, další pohledná akce. Bez asistence.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 7

    Vancouver Canucks: 5
     
    V úvodních dvaceti minutách hry jsme viděli čtyři branky, na každé straně dvě. Fanoušci se tedy rozhodně nudit nemohou, uvidíme, co nám nabídnou další dvě dějství. Pokračovat budeme ihned po konci přestávky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Na konci první třetiny ještě vyloučení. Domácí Connor McDavid (EDM) dostává trest za hákování a jeho celek začne další periodu v oslabení.
     
    19:52
    Jetě jedno vhazování před domácí brankou.
    JAKUPOV - 2:2
     
    19:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vše nasvědčuje faktu, že do kabin půjdou týmy za vyrovnaného stavu, v poslední minutě zahajovací části se nám totiž mění skóre na kostce a Edmonton hned první střelou po delší časové odmlce dělá radost fanouškům na tribunách. Přihrávku ve středním pásmu obdržel od spoluhráče NAIL JAKUPOV, jenž nabruslil až do prostoru na levém kruhu, odkud vypálil pohotovou střelu do vancouverské klece. Na góly zatím bohaté klání. Asistence: Andrej Sekera, Justin Schultz.
     
    18:46
    Leon Draisaitl se po přihrávce od Halla pokusil o střelu, zatím nejvíce aktivní formace dnešního zápasu ale brzy o puk přišla a do šance se dostal útok Vancouveru.
     
    17:56
    Oilers to tedy zkoušejí alespoň vyhozením takovým způsobem, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Následně se alespoň na mžik přesunuli do pásma.
     
    17:15
    Weberova rozehrávka zpoza modré čáry už tolik přesná nebyla, jednalo se spíše o odevzdávní kotouče na hokejky Olejářů. Domácí přesto nemohou projít přes polovinu hracího pole.
     
    16:23
    Huttonova střela okamžitě po vhazování Talbota nepřekvapila, ochránce domácí svatyně stačil dát betony k sobě a zabránit hrozbě největšího nebezpečí.
     
    15:53
    Schultz pouze nastřelil touš do útočného pásma, doufal, že se jej ujme někdo z jeho spoluhráčů. Jenže nestalo se, u puku už Vancouver a jeho pokus o zakončení.
     
    15:10
    Až nyní Taylor Hall převzal parádní nahrávku od Connora McDavida a zakončoval do Markströmových betonů. Situace gólem nekončí, ale moc nechybělo.
     
    14:40
    Hosté si nyní dávají záležet s rozehrávku, aby neudělali před koncem zahajovací periody zbytečnou chybu. Edmonton čeká na další lepší přechod do pásma.
     
    14:12
    Klinkhammer sice spěchal za toušem do pásma, ale už bylo pozdě, čárový rozhodčí je pozorný a píská zakázané uvolnění.
     
    13:37
    Dorsett získal pro své barvy útočné pásmo a okamžitě předal na uvolněného Suttera. Jenže ten se nedokázal protlačit až ke střele a o puk brzy přišel.
     
    13:06
    Oilers ale zůstávají i po inkasování gólu aktivní, Purcell hodně důrazný u zadního mantinelu.
    HUTTON - 1:2
     
    11:46
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš! Sotva skončila přesilová hra Edmontonu, Vancouver se chopil šance, přesunul se s kotoučem do útočného pásma a překvapoval defenzívu Edmontonu. BEN HUTTON nabral kus černé gumy na hokejku v poměrně velké vzdálenosti od branky, přesto se mu ale nejistou střelou na klec podařilo překvapit Cama Talbota a skórovat. Máme tu obrat ve skóre a ztrátu domácích hokejistů. Asistence: Sven Baertschi, Bo Horvat.
     
    11:03
    Z početní výhody domácí party zbývají už jen vteřiny, zatím jediná vážnější akce v přesilovce Oilers, jinak se hosté brání celkem bez problému.
     
    10:22
    McDavid dostal krásnou nahrávku na hokejku před brankoviště, vůbec špatně to nemyslel se zakončením, jenže nakonec trefil pouze betony soupeřova brankáře.
     
    09:26
    Domácí celek sice vyhrál buly a už se chystal na první přesilovkovou střelu, Canucks ale zachránil Burrows, který vyhazuje přes všechny čáry až k Talbotovi.
     
    09:16
    První vyloučení utkání, na dvě minuty bude muset pykat jeden z hokejistů Canucks. Brandon Prust (VAN) držel Grybu a je sudím odsouzen na dvě minuty za jasný prohřešek. Početní výhoda pro Edmonton.
     
    08:40
    Hraje se od vyrovnávacího gólu Vancouveru hodně ze strany na stranu, v moci kotouče ovšem nyní Vancouver. Hansen ale pouze přestřelil horní tyčku.
     
    07:56
    Jeden z hokejistů v oranžovomodrém trikotu se hbitě vytáhl s pukem až před brankoviště a bekhendem zakončil, jen těsně nedokázal překonat Markströmovy betony.
     
    07:26
    Bartkowski dohraný soupeřem u mantinelu, byl na něj ale připraven, takže mohl pozdějí zpoza vlastní branky rozehrát kotouč a založit akci.
     
    07:00
    Edmonton vyhazuje na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude v blízkosti svatyně Cama Talbota.
     
    06:35
    Reinhart a jeho formace v útočné třetině, zatím mladá trojice útočníků pořádně prohání řady Kosatek. Skóre se zatím ale dále nevyvíjí, na další góly si musíme nějakou chvíli počkat.
     
    05:58
    Nugent-Hopkins to zkusil sám po levé straně a dokonce i vystřelil, div netrefil přesně prostor mezi betony hostujícího brankáře. Pak už ale zamířil na střídačku.
     
    05:02
    Markström vyjel za branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávku, aby se následně zase vrátil do klece a řešil střelu Schultze z dálky.
     
    04:20
    Vhazování v útočném pásmu vyšlu Canucks, ale s pukem za brankou si poté neporadili. Když ale toužil na druhé straně překvapit Hall, dostal se pouze na modrou čáru.
     
    04:02
    Edmonton má nyní větší trable s rozehrávkou od vlastní branky, Talbot následně raději podrží kotouč, aby nemusel řešit zbytečné problémy.
     
    03:28
    V útočném pásmu Vancouver Canusk, Sbisa nastřeloval kotouč od modré čáry, ale trefil prvního bránícího hráče před sebou.
    HORVAT - 1:1
     
    01:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže hosté nečekali s odpovědí na domácí zásah ani celou minutu. Podobně jako před chvílí na druhé straně, také nyní krásná a pro oko diváka pohledná akce. Nádhernou přihrávku do prostoru před brankoviště obdržel střelec vyrovnávacího gólu BO HORVAT, jenž přijal kotouč od Virtanena a pohotově zavěsil do sítě Cama Talbota. Oba kádry se pozdravily góly a nejspíše začnou lépe bránit. Asistence: Jake Virtanen, Sven Baertschi.
    HALL - 1:0
     
    01:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlý začátek v podání Edmontonu, který hned v prvních minutách základní hrací doby předvádí rychlý pohyb po ledové ploše, především pak v útočné třetině. Obrana Vancouver Canucks byla už tak dost rozhozená, TAYLOR HALL doklepával za v tu chvíli bezmocného gólmana hostujícího celku puk do téměř odkryté branky. Hokejisté v bílém mají co dohánět. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.
     
    00:35
    Cam Talbot má hned zákrok, Sutter se natlačil až do brankoviště a zakončil z výhodné pozice. Gólman domácího celku ale reaguje velice pohotově.
     
    00:10
    Na vhazování si lépe vedlo mužstvo Edmonton Oilers, první útočná lajna domácích ihned vyrazila dopředu, ale ke střele se nedostala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Scrivens) – Sekera, Schultz, Ference, Nikitin, Reinhart, Gryba – Hall, McDavid, Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Purcell – Slepišev, Lander, Jakupov – Hendricks, Letestu, Klinkahammer

    Vancouver Canucks: Markström – Hamhuis, Bartkowski, Biega, Weber, Hutton, Sbisa – Baertschi, Horvat, Virtanen – Burrows, Vey, Hansen – Kenins, McCann, Cracknell – Prust, Sutter, Dorsett.
     
    Vítejte u dnešního přípravného utkání National Hockey League, v rámci nějž budeme sledovat střetnutí kanadských výběrů Edmonton Oilers a Vancouver Canucks. Zatímco Olejáři procházejí přípravou jako horký nůž máslem, Kostkám to malinko drhne.
     
    EDMONTON OILERS

    Olejáře se určitě vyplatí na začátku sezóny 2015/2016 sledovat, nezapomeňte! Probíhají sice teprve přípravná utkání, ale fanoušci oranžovomodrých si už naplno užívají umění svých borců. Edmonton by se rád odlepil od spodních pater tabulky, která předchozí leta hájil, přátelská klání rozjel výborně! V šesti mačích Oilers vůbec neprohráli, navíc v posledních dvou případech neinkasovali ani branku. Uvidíme, zda se mužstvu, které draftovalo letos na jaře McDavida podaří i vstup do sezóny, každopádně dnes proti kanadskému rivalovi mohou Edmontonští předvést, v jak moc dobré pohodě se nacházejí.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Těžko předpokládat, kam až dojdou v nastávající sezóně hokejisté Vancouveru. Od finále s Boston Bruins v roce 2011, se Kosatky marně snaží dostat na lepší místa v rámci vyřazovacích bojů, ani prognózy před startem letošního ročníku pro ně nejsou optimistické. V rámci přípravných mačů Vancouver slavil úspěch pouze ve dvou ze šesti odehraných zápasů. Canucks sice zvládli nápor Arizony a v prvním utkání i San Jose, odvety se Žraloky už ale neovládli a navíc dvakrát nestačili na Calgary Flames. Co dnes na ledě vzkvétajícího Edmontonu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Hall (McDavid, Draisaitl), 20. Jakupov (Sekera, Schultz) – 2. Horvat (Virtanen, Baertschi), 12. Hutton (Baertschi, Horvat), 21. Weber, 36. Virtanen (Weber, Baertschi), 41. Horvat (Virtanen, Baertschi)


    Edmonton Oilers: Talbot (Scrivens) – Sekera, Schultz, Ference, Nikitin, Reinhart, Gryba – Hall, McDavid, Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Purcell – Slepišev, Lander, Jakupov – Hendricks, Letestu, Klinkahammer
    Vancouver Canucks: Markström (Bachman) – Hamhuis, Bartkowski, Biega, Weber, Hutton, Sbisa – Baertschi, Horvat, Virtanen – Burrows, Vey, Hansen – Kenins, McCann, Cracknell – Prust, Sutter, Dorsett

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Gandt, Murchison

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri