Tampa – Dallas 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 5:2 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.)
Anaheim – Colorado 3:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Vancouver Canucks
Pátek 02.10.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Hendricks (EDM) i Dorsett (VAN) pochopitelně dostávají tresty za rvačku a v dnešním utkání už si nezahrají. Jejich tresty se krátí.
     
    58:26
    A vidíme také bitku, která přichází ani ne dvě minuty před koncem základní hrací doby. Pěkná podívaná pěstní mezi Dorsettem a ze strany Canucks a Hendricksem z Edmontonu.
     
    55:29
    Vyloučení na obou stranách barikády. Z domácích řad jde dvě minuty pykat Benoit Pouliot (EDM) za krosček, z hostující strany pak Luca Sbisa (VAN) za hrubost proti Pouliotovi.
     
    49:36
    Navíc teď přesilová hra pro Vancouver Canucks, Lander (EDM) dostává od hlavního rozhodčího trest za držení, Olejáři budou vzdorovat dalšímu oslabení.
     
    48:02
    Parádní zákrok Talbota proti samostatnému úniku Webera na branku. Zachránil tak svůj tým od dalšího inkasování.
    HORVAT - 2:5
     
    40:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Náskok o tři branky pro Vancouver Canucks a zároveň druhý zásah pro jednoho z hráčů Kosatek. BO HORVAT se dnes totiž trefuje za brankáře Talbota už podruhé a může tak slavit ve velkém stylu. Poměrně nečekaně se dokázal uvolnit šikula hostujícího týmu a nakonec unikal skoro sám na branku. Velkou zásluhu na jeho počinu ovšem má i práce nahrávačů, tedy jeho spoluhráčů. Dobrá situace pro hosty. Asistence: Jake Virtanen, Sven Baertschi.
    VIRTANEN - 2:4
     
    35:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Další využitá početní výhoda Canucks v dnešním zápase, i když teď to bylo poměrně krkolomným způsobem. Střela z prostoru od modré čáry se dostala do klubka hráčů před brankou, tečoval ji podle oficiální zprávy JAKE VIRTANEN, který byl možná ještě bolestivě pukem zasažen právě při tečování pryže do klece. Každopádně Kosatky vedou o dvě branky a Edmonton musí dnes poprvé dohánět ztrátu v podobě dvou gólů. Kolik zásahů ještě uvidíme? Asistence: Yannick Weber, Sven Baertschi.
     
    34:02
    Počet hráčů na ledě se ale srovná. Docela neúčinná přesilovka Edmontonu právě končí, na trestnou lavici míří po faulu v podobě nedovoleného bránění Nugent-Hopkins (EDM). Poté začne zkrácená výhoda Canucks.
     
    32:49
    Přesilovou hru si zahraje mančaft Edmonton Oilers. Výhodu domácí nevyužili, a tak na trestnou lavici míří po soudu rozhodčího Jake Virtanen (VAN), jenž se provinil hákováním jednoho ze soupeřů.
     
    25:20
    Nugent-Hopkins nejdříve provedl pohlednou kličku v pásmu, aby se poté také natlačil do střely a orazítkoval beton Markströma. Ten si ale nyní byl jistý a svůj tým podržel.
     
    22:20
    Na druhé straně po pravé straně ujíždějící forvard Canucks, jenž trefuje pořádnou peckou z první horní tyčku!
    WEBER - 2:3
     
    20:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Gólové hody dnešního utkání pokračují, stejně jako na startu první třetiny, také hned v úvodu té druhé jsme se dočkali branky. Přesilovou hru využívá hokejista Vancouveru, konkrétně puk za Cama Talbota dopravil díky zvýšené aktivitě YANNICK WEBER, který podruhé v zápase posílá Canucks do vedení, další pohledná akce. Bez asistence.
     
    19:59
    Na konci první třetiny ještě vyloučení. Domácí Connor McDavid (EDM) dostává trest za hákování a jeho celek začne další periodu v oslabení.
    JAKUPOV - 2:2
     
    19:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vše nasvědčuje faktu, že do kabin půjdou týmy za vyrovnaného stavu, v poslední minutě zahajovací části se nám totiž mění skóre na kostce a Edmonton hned první střelou po delší časové odmlce dělá radost fanouškům na tribunách. Přihrávku ve středním pásmu obdržel od spoluhráče NAIL JAKUPOV, jenž nabruslil až do prostoru na levém kruhu, odkud vypálil pohotovou střelu do vancouverské klece. Na góly zatím bohaté klání. Asistence: Andrej Sekera, Justin Schultz.
     
    15:10
    Až nyní Taylor Hall převzal parádní nahrávku od Connora McDavida a zakončoval do Markströmových betonů. Situace gólem nekončí, ale moc nechybělo.
    HUTTON - 1:2
     
    11:46
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš! Sotva skončila přesilová hra Edmontonu, Vancouver se chopil šance, přesunul se s kotoučem do útočného pásma a překvapoval defenzívu Edmontonu. BEN HUTTON nabral kus černé gumy na hokejku v poměrně velké vzdálenosti od branky, přesto se mu ale nejistou střelou na klec podařilo překvapit Cama Talbota a skórovat. Máme tu obrat ve skóre a ztrátu domácích hokejistů. Asistence: Sven Baertschi, Bo Horvat.
     
    10:22
    McDavid dostal krásnou nahrávku na hokejku před brankoviště, vůbec špatně to nemyslel se zakončením, jenže nakonec trefil pouze betony soupeřova brankáře.
     
    09:16
    První vyloučení utkání, na dvě minuty bude muset pykat jeden z hokejistů Canucks. Brandon Prust (VAN) držel Grybu a je sudím odsouzen na dvě minuty za jasný prohřešek. Početní výhoda pro Edmonton.
     
    07:56
    Jeden z hokejistů v oranžovomodrém trikotu se hbitě vytáhl s pukem až před brankoviště a bekhendem zakončil, jen těsně nedokázal překonat Markströmovy betony.
    HORVAT - 1:1
     
    01:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže hosté nečekali s odpovědí na domácí zásah ani celou minutu. Podobně jako před chvílí na druhé straně, také nyní krásná a pro oko diváka pohledná akce. Nádhernou přihrávku do prostoru před brankoviště obdržel střelec vyrovnávacího gólu BO HORVAT, jenž přijal kotouč od Virtanena a pohotově zavěsil do sítě Cama Talbota. Oba kádry se pozdravily góly a nejspíše začnou lépe bránit. Asistence: Jake Virtanen, Sven Baertschi.
    HALL - 1:0
     
    01:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlý začátek v podání Edmontonu, který hned v prvních minutách základní hrací doby předvádí rychlý pohyb po ledové ploše, především pak v útočné třetině. Obrana Vancouver Canucks byla už tak dost rozhozená, TAYLOR HALL doklepával za v tu chvíli bezmocného gólmana hostujícího celku puk do téměř odkryté branky. Hokejisté v bílém mají co dohánět. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Hall (McDavid, Draisaitl), 20. Jakupov (Sekera, Schultz) – 2. Horvat (Virtanen, Baertschi), 12. Hutton (Baertschi, Horvat), 21. Weber, 36. Virtanen (Weber, Baertschi), 41. Horvat (Virtanen, Baertschi)


    Edmonton Oilers: Talbot (Scrivens) – Sekera, Schultz, Ference, Nikitin, Reinhart, Gryba – Hall, McDavid, Draisaitl – Pouliot, Nugent-Hopkins, Purcell – Slepišev, Lander, Jakupov – Hendricks, Letestu, Klinkahammer
    Vancouver Canucks: Markström (Bachman) – Hamhuis, Bartkowski, Biega, Weber, Hutton, Sbisa – Baertschi, Horvat, Virtanen – Burrows, Vey, Hansen – Kenins, McCann, Cracknell – Prust, Sutter, Dorsett

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Gandt, Murchison

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri