Rapid – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
1:2 (1:1)
FC Red Bull Salzburg
Neděle 04.10.2015, 16:30 • Ernst-Happel-Stadion, Wiedeń • Rakouská Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! SK Rapid Vídeň nedokázal v zápase s FC Red Bull Salzburg udržet vedení, a nakonec v důležitém utkání prohrál 1:2 !

    První poločas šlágru rakouské Bundesligy nabídl zajímavou podívanou! První velkou příležitost tohoto zápasu měl k dispozici Jonatan Soriano, jehož střelu však vyrazil Novota. V 17. minutě už však šel Rapid do vedení, pomalou hlavičku Stefana Strangla nedokázal vyrazil Walke, a míč skončil v síti! Ve zbytku poločasu byl však Salzburg lepším týmem, a dočkal se zaslouženého vyrovnání! Soriano prostrčil míč na Takumi Minamina, který mířil přesně!

    Ve druhém poločase byl aktivnější hostující Salzburg! V 64. minutě se hosté dočkali. Střela Christiana Schweglera byla tečovaná bránícím hráčem, a míč skončil v síti! Salzburg závěr utkání velmi dobře zvládl, a výsledek již ubránil!

    Salzburg se dostává na druhou příčku tabulky, a na svého dnešního soupeře ztrácí pouze jeden bod!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:28:43)
    Velká radost hráčů Salzburg po závěrečném hvizdu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává ještě střídající Reyna, který se pokoušel podržet rozehrávku. Salzburg však kombinuje na útočné polovině, a závěr utkání by již měl zvládnout!
     
    90+2
    Střídající Schobesberger dostal krásný míč na levou stranu, nicméně jeho přízemní centr nikoho z domácích ve vápně nenašel!
     
    90+1
    Salzburg kombinuje v rohu hřiště, a pokouší se ušetřit cenné vteřinky! Rapidu se nedaří dostat k míči ...
     
    90
    Za nedovolený zákrok v souboji s Keitou dostal žlutou kartu domácí Auer. Chorvatský útočník Jelić následně kopl míč do ležícího Keity, a dostává rovněž žlutou kartu!
     
    90
    Ke střeleckému pokusu se dostal Jonatan Soriano, který však Novotu nepřekonal. Následně mířil do útoku Schobesberger, avšak ani on neuspěl.
     
    89
    Na pravé straně měl vhazovat aut Christian Schwegler, který však hodně váhal, čímž natahoval čas. Od hlavního rozhodčího uviděl žlutou kartu!
     
    88
    Salzburg kombinoval na útočné polovině, nicméně kombinaci zastavil hvizd hlavníh rozhodčího. U postranní čáry byl ostře faulován Keita, a hosté zůstanou u míče!
     
    86
    Střídající Huspek se pokoušel dostat k míči na levé straně, proti byl však výborně hrající Schwegler, který navíc vybojoval odkop od branky!
     
    85
    Rapid Vídeň má již pouze zhruba osm minut hry na to, aby vyrovnal. Hostující Salzburg však koncovku dnešního utkání zvládá velmi dobře!
     
    84
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Minamino, přichází Laimer.
     
    83
    Rapid Vídeň následně zahrával další rohový kop, kterého se ujal Schobesberger. Jeho centr však nebyl příliš povedený, a míč vyboxoval Walke!
     
    82
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Steffen Hofmann, přichází Alar.
     
    81
    Do zajímavé příležitosti se dostal střídající Jelić, který dostal přihrávku za obranu od Hofmanna. Chorvatský útočník se však nedokázal prosadit přes bránícího Paula Mirandu!
     
    79
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Steffen Hofmann, kterému se však centr příliš nepovedl, a obrana Salzburgu si dokázala poradit!
     
    78
    Tentokrát již Schwab nefauloval, a Rapid se dostal do protiútoku! Schobesberger našel ve vápně Jeliće, který si však míč předkopl, a do zakončení se nedostal. Následuje rohový kop pro Salzburg!
     
    77
    Na trávníku zůstal ležet hostující Keita, kterého u postranní čáry poslal nedovoleným zákrokem k zemi Schwab. Následuje zajímavá standardní situace pro hosty!

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Strangl – 43. Minamino, 64. Schwegler

    Karty:   62. Hofmann (RVI), 90. Jelić (RVI), 90. Auer (RVI) – 89. Schwegler (SLZ), 90+3. Reyna (SLZ)


    SK Rapid Vídeň: Novota – Grahovac, Dibon, Auer, Stangl – Sonnleitner, Schwab – Schobesberger, Hofmann, Kaintz – Prosenik
    Náhradníci: Jelić, Huspek, Nutz, Hofmann, Pavelic, Streibinger, Alar

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Keita, Schmitz – Minamino, Valon Berisha, Damari, Soriano
    Náhradníci: Stankovic, Reyna, Lainer, Mukhtar, Laimer, Sorensen, Prevljak

    Rozhodčí: Ouschan – Winsauer, Kühr (vš. Rakousko)
    thejrc.org