Island – Lotyšsko 2:2 (kon.) | Kazachstán – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Itálie 1:3 (kon.)
Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Česko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Belgie 1:4 (kon.)
Bosna – Wales 2:0 (kon.) | Izrael – Kypr 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
3:0 (2:0)
Bulharsko
Sobota 10.10.2015, 20:45 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    BULHARSKO
    Bulharsko se sice nachází na čtvrté příčce tabulky, nicméně šanci na postup na závěrečný šampionát již Bulharsko ztratilo. Bulharsko však ještě může zamíchal s kartami o postup, nicméně dnes to bude mít v Záhřebu velmi těžké!

    Po jednobrankové výhře na Maltě Bulharsko dvakrát prohrálo. Nejprve v domácím prostředí podlehlo Norsku 0:1. Stejným výsledkem prohrálo také na půdě Itálie! Do dnešního utkání vstupuje Bulharsko v roli outsidera, který by měl skončit na straně poražených.
     
    CHORVATSKO
    Pro Chorvaty je dnešní bitva velmi důležitá! Baráž již mají více méně jistou, neboť čtvrté Bulharsko ztrácí celkem šest bodů. Daleko zajímavější je situace na čele tabulky! Vedoucí Itálie má osmnáct bodů, a očekává se, že své vedení udrží. To druhé Norsko má na Chorvaty náskok dvou bodů, nicméně hraje doma s Maltou, tudíž se očekává, že získá tři body. Pokud chce Chorvatsko pomýšlet na přímý postup, mělo by dnes bezpodmíněčně vyhrát!

    Chorvatsko si situaci zkomplikovalo bezbrankovou remízou v Ázerbájdžánu, a následnou prohrou 0:2 v Norsku! Poslední utkání kvalifikace však hraje Chorvatsko na Maltě, a Norsko v Itálii, což Chorvatům dává ještě naději na přímý postup!
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Evropské fotbalové ligy se opět na pár dní zastavily, a na řadu přichází kvalifikační zápasy! My se společně zaměříme na střetnutí Chorvatska s Bulharskem. Úvodní výkop je naplánován ve 20:45, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Subašič – Srna, Ćorluka, D. Vida, Pivarić – Modrić, Kovačić – Perišič, Rakitić, Pjaca – N. Kalinič.
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Pranjić, Ćaleta-Car, Badelj, Vrsaljko, Čop, Kramarić, Mandžukić, Brozović, Lešković.

    Bulharsko: Mitrev – S. Popov, Terziev, A. Alexandrov, Milanov – Nedělev, Slavčev, Zlatinski, Tonev – I. Popov, Rangelov.
    Náhradníci: Makendžijev – Ivanov, G. Milanov, Georgijev, M. Alexandrov, Christov, Ivan Ivanov, Kostadinov, G. Ilijev, Nedjalkov.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Tavares, Alvaro Mesquita (vš. Portugalsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskový start domácí reprezentace do tohoto utkání! Po nedovoleném zákroku na Pivariće Chorvaté velmi rychle rozehráli. Luka Modrić našel parádním centrem za obranou IVANA PERIŠIČE, který pod tělem Mitreva poslal míč do sítě!
    2. Ivan PERIŠIČ - 1:0
     
    3
    Bulhaři se pokoušeli hned po rozehrávce ohrozit branku Subšiče. Středem hřiště postupoval Zlatinski, který to zkusil z velké dálky. Jeho rána však byla zablokovaná, a Chorvaté otačejí hru.
     
    4
    Luka Modrić se stáhl až na svou polovinu, aby pomohl obraně. Záložník Realu skvělým obranný skluzem obral o míč Popova, a míří vpřed!
     
    5
    Luka Modrić obešel ve středu hřiště hned trojici hráčů, a poslal na pravou stranu ideální centr pro Ivana Perišiče. Záložník Interu Milán dokázal odcentrovat, nicméně jeho pokus byl zablokován na rohový kop!
     
    6
    No a po rohovém kopu Ivana Rakitiće měli Chorvaté obrovskou příležitost! Na centr záložníka Barcelony si naskočil Vida, jehož hlavičku ještě před Mitrevem tečoval Pivarić, avšak chorvatský obránce mířil nad!
     
    7
    Luka Modrić je dle očekávání u všeho důležitého, co se ve hře Chorvatska děje. Tentokrát tvořivý záložník posílal přihrávku na levou stranu, kteoru by uvolnil Pjacu. Těsně před ním však přihrávku vystihl Popov!
     
    9
    Po velmi ostré zákroku Josipa Pivariće skončil na trávníku hostující Todor Nedělev. Chorvatský obránce však od hlavního rozhodčího žlutou kartu nedostal ...
     
    11
    Chorvatsko si jistě velmi přálo, aby úvodní branka přišla brzy, ta skutečně přišla, a domácí nyní mohou hrát s klidem, nicméně minimálně ještě jednu branku by to chtělo přidat, neboť stav 1:0 je velmi zrádný.
     
    12
    Tentokrát zahrozili také Bulhaři! Na levé straně se uvolnil obránce Milanov, který prostrčil míč do středu hřiště, kam si naběhl Alexandar Tonev. Jeho prudká přízemní střela však Subašiče nepřekvapila!
     
    13
    Chorvatsko velmi rychle odpovědělo! Luka Modrić velmi chytře roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Dario Srna. Zkušený obránce našel na hranici vápna Ivana Rakitiće, jehož rána zprvní mířila nad branku!
    13. Příležitost Rakitiće
     
    14
    Útočník italské Fiorentiny, Nikola Kalinič, si naběhl až na polovinu hřiště, kde dostal přihrávku od Perišiče. Následně byl však chorvatský útočník poslán k zemi Tonevem.
     
    15
    V tomto případě to domácí reprezentace zkusila přes druhou stranu. Na přihrávku od Kovačiće si naběhl Josip Pivarić, který poslal přízemní centr do vápna. Těsně před Kaliničem míč odkopl na rohový kop Terziev!
     
    16
    Exekuce druhého rohového kopu dnešního zápasu se ujal Ivan Rakitć, po jehož centru však žádné nebezpečí pro branku Mitreva nevzniklo.
     
    17
    Chorvatsko o několik sekund později vybojovalo zajímavou standardní situaci, které se ujal opět Ivan Rakitić. Záložník Barcelony posadil míč přesně na hlavu Domagoje Vidy, jehož hlavička skončila v síti. Pomezní však ještě před tím zvedl praporek!
     
    19
    Aktivní Chorvaté se probojovali k dalšímu rohovému kopu. Tentokrát roh rozehrál Luka Modrić za asistence Kovačiće. Spolupráce dvou hráčů Realu však nevedla k zakončení.
     
    20
    Božidar Mitrev neodkopl míč zrovna ideálně, a ve středu hřiště se zmocnil míče Luka Modrić, který s velkou porcí štěstí dostal míč do úniku pro Nikolu Kaliniče. Útočník Fiorentiny se rozhodl pro přízemní střele, ta prolétla těsně vedle pravé tyče branky bulharského brankáře!
    20. Kalinič se z rychlého protiútoku neprosadil, jeho rána mířila mimo
     
    22
    Po delší době se do kombinace na útočné polovině dostalo i Bulharsko. Domácí reprezentanti však velmi rychle přistupovali k hráčům Bulharska, a zanedlouho míč získali.
     
    23
    Mateo Kovačić tentokrát vymýšlel přihrávku za obranu pro Nikolu Kaliniče. Chorvatský kanonýr však lehce zaspal při náběhu, a u míče byl dříve brankář Božidar Mitrev.
     
    25
    Brankář Mitrev teď zažil v pokutové území krušné chvilky! Nejprve středem hřiště prošel Mateo Kovačić, který přenechal míč pro Perišiče, jehož ránu vyrazil Mitrev. Následně se obránce Alexandrov pokoušel odkopnou míč na roh, odkop se mu však nepovedl, a trefil svou vlastní tyč! Následně se ke střele ještě dostal Rakitić, ta však již mířila do zámezí!
    25. Velký závar ve vápně Bulharska
     
    26
    Bulhaři se pokoušejí po krušných chvílích ve vlastním vápně uklidnit hru, a kombinují na vlastní polovině. Pomalu se však přesouvají na polovinu chorvatské reprezentace!
     
    27
    Todor Nedělev poslal míč do středu hřiště pro Zlatinskiho, který Nedělevovi míč vrátil. Bulharský záložník si však míč předkopl, a pohotový Pivarić jej poslal do zámezí.
     
    28
    Starosti musela na druhé straně řešit i chorvatská obrana! Alexandar Tonev poslal nadýchaný lob do vápna pro Rangelova. Před bulharského útočníka se dostal však Luka Modrić, který vyvezl míč z vápna. Rangelov však výborně napadal, a vybojoval rohový kop!
     
    29
    Následného rohového kopu se ujal právě Alexandar Tonev. Jeho centr však nebyl příliš povedený, a spíše nahrál Chorvatům do protiútoku. Ten táhl po levé straně Ivan Perišič, který centrem našel ve vápně Kaliniče, jehož efektivní zakončení patičkou skončilo těsně vedle!
     
    30
    Nikola Kalinič potvrzuje dobrou formu z posledních zápasů v dresu Fiorentiny. Tentokrát to však Kalinič přehnal s důrazem při napadání, a poslal k zemi stoper Alexandrova, rozhodčí samozřejmě odpískal nedovolený zákrok.
     
    31
    Bulhaři se pomalu rozkoukávají, a dostává se do hry! Ve středu pole nyní dostal hodně prostoru Hristo Zlatinski, který neváhal, a vyslal prudkou střelu. Subašič si však byl jistý, že míč skončil nad branku, a tak pouze kontroloval střelu pohledem.
     
    33
    I Ivan Perišič je zatím velmi aktivní, rozhodně více než v dresu Interu Milán, kde zatím svými výkony po příchodu z Wolfsburgu rozhodně nepřesvědčil vedení. Tentokrát však Perišič vybojoval rohový kop!
     
    34
    Exekuce rohového kopu se ujal Ivan Rakitić, který rozehrál na krátko s Kovačićem. Záložník Realu byl však napadán Popovem, i tak se mu podařilo dostat míč do vápna. Po souboji Perišiče s Terzievem skončil míč v zámezí, a je z toho další roh!
     
    36
    Chorvatsko vcelku dlouho kombinovalo na vlastní polovině, následně však předvedl nepřesnou přihrávku Rakitić, který "namazal" Zlatiskimu. Bulharský středopolař toho však nedokázal využít, a do zakončení se nedostal.
     
    37
    I v dalším případě se Chorvatsku nepodařila kombinace na útočné polovině. Spolupráce Daria Srny a Ivana Perišiče skončila další nepřesnou přihrávkou. Naštěstí pro domácí, Bulhaři nedokáží tyto chyby trestat.
     
    39
    Z pravé strany vhazoval Strahil Popov, který se pokoušel dostat míč na Ivelina Popova. Bulharský útočník se však prezentoval ostrým zákrokem v souboji s Domagojem Vidou, což postřehl hlavní rozhodčí.
     
    40
    O další nedovolený zákrok se na pravé straně postaral obránce Josip Pivarić, který poslal k zemi Neděleva. Bulhaři velmi rychle rozehráli, a pokoušel se zaskočit obranu Chorvatska. Dlouhý nákop Slavčeva však nikoho za obranou domácích nenašel.
     
    42
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová paráda v podání chorvatské reprezentace! Na polovině hřiště se zmocnil míče IVAN RAKITIĆ, který s ním postupoval až před vápno. Následně si středopolař Barcelony krásně narazil s Nikolou Kaliničem, a poslal míč přízemní střelou přesně k tyči!
    42. Ivan RAKITIĆ - 2:0
     
    44
    Bulharsko se pokoušelo domácí obranu opět velmi rychle překvapit po rozehrávce, to se však nepovedlo. Obrana Chorvatska na dlouhý míč od Slavčeva, který směřoval na Popova, dokázala zareagovat!
     
    45
    Mateo Kovačić si ve středu hřiště narazil míč s Lukou Modrićem, a pohotovou přihrávkou se pokoušel najít ve vápně Nikolu Kalniče. Útočník Fiorentiny však svůj náběh špatně načasoval.
     
    45
    První poločas skončil.
    Bulharský obránce Alexandar Alxandrov si málem vstřelil ukázkový vlastní gól

     
    První poločas v Záhřebu? To byla velmi zajímavá fotbalová podívaná! Domácí šli bleskově do vedení již ve druhém minutě, když se prosadil Ivan Perišič. O pár minut později měl další příležitost Rakitić, jehož rána však směřovala nad branku! Další příležitost měl Nikola Kalinić, který svou přízemní střelu nasměroval mimo! Ve 25. minutě přišel obrovský závar, po kterého obránce Alexandrov napálil míč do vlastní tyče! Závěr poločasu toho již tolik zajímavého nenabídl, nicméně v samotném závěru se prosadil Ivan Rakitić, který si krásně narazil s Kaliničem!

    Druhý poločas začne přibližně v 21:46!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Milan Badelj.
     
    46
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Georgi Terziev, přichází Ivo Ivanov.
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Todor Nedělev, přichází Georgi Milanov.
     
    48
    Bulharsko se probojovalo ke standardní situaci, kterou z pravé strany rozehrál Ivelin Popov, který poslal nadýchaný centr do vápna. Obrana Chorvatska si však dokázala poradit.
     
    49
    Chorvatsko se na začátku poločasu předvádí spíše defenzivním stylem hry, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Bulharsko se naopak snaží co nejrychleji snížit!
     
    51
    Hristo Zlatinski prošel středem hřiště přes Kovačiće, a roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Ivelin Popov. Zakončení bulharského záložníka však mířilo mimo!
     
    52
    Ivan Rakitić poslal přihrávku na levou stranu, kam si naběhl obránce Josip Pivarić. Hráč Dinama Záhřeb poslal do vápna ideální centr, kterým našel hlavu Kaliniče. Chorvatský útočník však nepřekonal Mitreva!
    52. Proti hlavičce Kaliniče zasáhl Mitrev!
     
    53
    Domácí reprezentace se tentokrát pokoušela zahrozit z pravé straně. Dario Srna si naběhl na pas od Milaan Badelja, a poslal do vápna další nadýchaný centr. Na ten si nabíhal Pjaca, avšak těsně se k hlavičce nedostal.
     
    54
    Živko Milanov poslal do vápna Chorvatska dva centry v krátkém časovém sledu. Naštěstí pro domácí, ani jeden z nich neznamenal pro branku Subašiče žádné nebezpečí.
     
    55
    Po další pohledné kombinaci mezi Rakitićem a Kaliničem mělo Chorvatsko velkou příležitost na navýšení skóre! Po narážečce od Rakitiće vypálil právě Kalinič. Jeho přízemní střela však mířila těsně vedle!
     
    57
    Dario Srna se pokoušel zrychlit hru křížnou přihrávkou po pravé straně na nabíhajícího Nikolu Kaliniče. Útočník Fiorentiny měl však před sebou Ivanova, který ho ke zpracování míče nepustil.
     
    58
    Bohužel, druhý poločas již nemá takové tempo jako poločas první. Chorvaté si kontrolují svůj náskok dvou branek, a kombinují na vlastní polovině.
     
    59
    Bulharsko se však nevzdává! Pomalou kombinaci chorvatských stoperů velmi aktivně napadal útočník Rangelov, na kterém je však vidět, že toho již má příliš. Míč se mu zatím nepodařilo vybojovat!
     
    60
    Domácí trenér Ante Čačić provádí své druhou střídání v dnešním zápase! Ze hry odchází talentovaný chorvatský křídelník Marko Pjaca. Záložník Dinama Záhřeb toho příliš nepředvedl, na jeho místo přichází defenzivně laděný Čop!
     
    61
    Tentokrát velmi aktivně napadal Ivo Ivanov, který to však s důrazem přehnal hlavně v souboji s Ivanem Rakitićem. Záložníka Barcelony poslal bulharský středopolař k zemi, a může být rád, že nepřišla žlutá karta!
     
    63
    Dlouhý odkop Božidara Mitreva hledal na útočné polovině útočníka Popova. Ten se však k hlavičce neprotlačil. Od Vedrana Ćorluky se míč dostal na nohu Milanova, který postupuje středem hřiště vpřed!
     
    64
    Živko Milanov na levé straně vcelku jednoduše přešel přes střídajícího Čopa, a postupoval směrem na útočnou polovinu. Postup bulharského obránce však zastavil faulem Milan Badelj!
     
    65
    Chorvaté v posledních minutách lehce polevili ve své aktivitě. Na pravé straně byl teď navíc ostře faulován Milanov, kterého poslal k zemi Pivarić. Hosté mají k dispozici zajímavou standardku!
     
    66
    Exekuce se ujal středopolař Strahil Popov, kterému se však centr příliš nepovedl. Ten se snášel do levé části vápna, kde se nacházel Ivan Perišič. Záložník Interu si nepřidělával starosti, a míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    67
    Bulharský útok se přesunul na pravou stranu, kde se neúspěšně pokoušel o průnik Strahil Popov. Následně se míč odrazil na nohu Ivelina Popova, jehož střelecký pokus mířila vysoko nad branku Subašiče!
     
    69
    Dario Srna na pravé straně zakombinoval s Ivanem Rakitićem. Prvně jmenovaný následně nadýchaným centrem přenesl hru na levou stranu. Chorvatí se tak dostávají na dostřel branky Mitreva!
     
    70
    Chorvaté zahrozili přes levou stranu, kde obdržel přihrávku Josip Pivarić. Chorvatský obránce se dostal k zajímavému centru, který hledal Nikolu Kaliniče. Před útočníkem Fiorentiny však na poslední chvíli změnil dráhu letu míče obránce Ivanov!
     
    71
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Mihajl Alexandrov.
     
    72
    Domácí reprezentace v posledních minutách ožila, a je na útočné polovině jednoznačně aktivnější. Na levé straně se dokázal uvolnil Josip Pivarić, který to zkusil z ostrého úhlu. Jeho střela však mířila nad branku!
     
    73
    Kombinaci domácího celku na útočné polovině zakončil hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok na Toneva. O pár sekund později byl však na opačné straně faulován Rakitić, a je z toho standardní situace.
     
    74
    Rozehrávky se ujal Milan Badelj, který však poslal raději zpáteční přihrávku na nohu Ćorluky. Obránce moskevského Lokomotivu si navíc pomohl přihrávku k Subašičovi, a Chorvatsko začíná od vlastní branky.
     
    75
    Hodně tvrdým zákrokem u postranní čáry na pravé straně se provinil Ivan Rakitić, který nalétl pod nohy Živka Milanova. Hlavní rozhodčí se dlouho rozmýšlel, nakonec však žlutou neudělil.
     
    77
    Aktivní Ivan Rakitić postupoval středem hřiště, a když byl v dostatečné blízkosti vápna Bulharska, vypálil. Středopolař Barcelony však trefil pouze obránce Alexandrova, který míč poslal na rohový kop!
     
    78
    Exekuce osmého rohového kopu se ujal Dario Srna, jehož centr však nebyl přesný. Na druhé straně si zpracoval míč Mateo Kovačić, který našel ve vápně Nikolu Kaliniče. Ten byl přistrčen Ivanovem, i tak se dostal do zakončení. Jeho střelu však srazil nad branku Alexandrov!
    78. Velká příležitost Kaliniče
     
    79
    Rohového kopu číslo devět se ujal Ivan Rakitić, jehož centr byl velmi povedený, a míč se snesl na zadní tyč. Brankář Mintrev centr podcenil, a nacházel se v jiném prostoru. Jeho chybu však napravil Milanov, který míč odhlavičkoval!
     
    80
    Po křížné přihrávce Matea Kovačiće se otevřel na levé straně prostor pro Josipa Pivariće. Centr obránce Dinama Záhřeb hledal Kaliniče, nicméně jeho centr nebyl přesný.
     
    81
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko necelých deset minut před koncem navyšuje své vedení na 3:0! Krásnou přihrávku na levou stranu dostal Ivan Perišič, jehož centr se snášel do bulharské branky. NIKOLA KALINIČ šel do tvrdého souboje s Mitrevem, nicméně dotlačil míč do sítě, a potvrzuje dobrou formu z posledních zápasů ve Fiorentině!
    81. Nikola KALINIČ - 3:0
     
    83
    Chorvatsko kontroluje hru na vlastní polovině, kde se do hry zapojuje hlavně Vida a Ćorluka. Bulhaři již nikterak aktivně nenapadají, což je vzhledem k výsledku lehce pochopitelné. Navíc útočník Rangelov toho již má opravdu dost ...
     
    84
    Domácí reprezentace svému soupeři míč opravdu ani na malý moment nepůjčí. Obrana Chorvatska se snaží dohrát utkání hlavně bez inkasované branky!
     
    85
    Chorvatský trenér Ante Čačić může být s výkonem Kaliniče velmi spokojený. Útočník Fiorentiny sice vstřelil pouze jednu branku, nicméně ocitl se i v dalších šancí. Momentálně je Kalinič střídán Kramarićem!
     
    86
    V samotném závěru ještě přichází žlutá karta pro Ivana Perišiče, který nestíhal v souboji s Alexandarem Tonevem, a bulharského středopolaře zatahal za dres!
     
    88
    Po pravé straně se ještě pokušel zahrozit hostující Strahil Popov, který následným centrem hledal Rangelova. Ten se však ve vápně k hlavičce nedostal!
     
    89
    Ouuu! V samotném závěru předvedl hodně ošklivý zákrok střídající Duje Čop. Záložník Malagy tvrdě došlápl na nohu Strahila Popova. Hlavní rozhodčí neváhala a ukázal chorvatskému hráči rovnou červenou kartu!
    89. Červená karta
     
    90
    Strahil Popov odešel po krátkém ošetření za postranní čáru, kde ještě doktoři bulharského týmu finišují se svou prací. Popov by snad měl být v pořádku. Mezitím se dostal do zakončení hostující Alexandrov, který však Subašiče nepřekonal.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    O červenou kartu si v nastavení říkal také Ivan Perišič, který již jednu žlutou kartu má. Tu druhou mohl klidně dostat pod tvrdém dohrání Živka Milanova. Hlavní rozhodčí však tak neučinil!
     
    90+3
    Střídající Kramarić se dostal k míči na pravé straně, a postupoval vpřed. Chorvatský útočník se následně dostal ke střele, tu však zablokovala hostující obrana na rohový kop!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Chorvatsko předvedlo na domácí půdě velmi dobrý výkon, a Bulharsko porazilo přesvědčivě 3:0 !

    První poločas v Záhřebu? To byla velmi zajímavá fotbalová podívaná! Domácí šli bleskově do vedení již ve druhém minutě, když se prosadil Ivan Perišič. O pár minut později měl další příležitost Rakitić, jehož rána však směřovala nad branku! Další příležitost měl Nikola Kalinić, který svou přízemní střelu nasměroval mimo! Ve 25. minutě přišel obrovský závar, po kterého obránce Alexandrov napálil míč do vlastní tyče! Závěr poločasu toho již tolik zajímavého nenabídl, nicméně v samotném závěru se prosadil Ivan Rakitić, který si krásně narazil s Kaliničem!

    Na začátku druhého poločasu měl velkou šanci Nikola Kalinič, avšak jeho hlavičku vyrazil Mitrev. Až v 78. minutě jsem registrovali další velkou šanci, kterou měl opět Kalinič, ani tentokrát však chorvatský útočník nemířil přesně. Nikola Kalinič se dočkal až v 81. minutě, kdy doklepl míč do branky po centru Perišiče! V závěru ještě dostal zcela zbytečnou červenou Duje Čop.

    Chorvatsko je tak stále v boji o přímý postup na Euro! Na třetím místě ztrácí na druhé Norsko dva body, ALE Chorvatsko se představí na Maltě, a Norové budou hrát v Itálii. Chorvatsko se tak teoreticky ještě může dostat na druhou pozici. To se však dozvíme až v úterý, kdy jsou na programu poslední záapsy skupiny H!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:43:55)

    Jan Havlovic

    Branky: 2. Perišič (Modrić), 42. Rakitić (N. Kalinič), 81. N. Kalinič (Perišič)

    Karty:   86. Perišič (CRO)   89. Čop (CRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:11.
    Chorvatsko: Subašič – Srna, Ćorluka, D. Vida, Pivarić – Modrić (46. Badelj), Kovačić – Perišič, Rakitić, Pjaca (60. Čop) – N. Kalinič (85. Kramarić).
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Pranjić, Ćaleta-Car, Badelj, Vrsaljko, Čop, Kramarić, Mandžukić, Brozović, Lešković.

    Bulharsko: Mitrev – S. Popov, Terziev (46. Ivanov), A. Alexandrov, Milanov – Nedělev (46. G. Milanov), Slavčev, Zlatinski, Tonev – I. Popov (71. M. Alexandrov), Rangelov.
    Náhradníci: Makendžijev – Ivanov, G. Milanov, Georgijev, M. Alexandrov, Christov, Ivan Ivanov, Kostadinov, G. Ilijev, Nedjalkov.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Tavares, Alvaro Mesquita (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri