Island – Lotyšsko 2:2 (kon.) | Kazachstán – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Itálie 1:3 (kon.)
Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Česko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Belgie 1:4 (kon.)
Bosna – Wales 2:0 (kon.) | Izrael – Kypr 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
3:0 (2:0)
Bulharsko
Sobota 10.10.2015, 20:45 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
    89. Červená karta
     
    89
    Ouuu! V samotném závěru předvedl hodně ošklivý zákrok střídající Duje Čop. Záložník Malagy tvrdě došlápl na nohu Strahila Popova. Hlavní rozhodčí neváhala a ukázal chorvatskému hráči rovnou červenou kartu!
     
    86
    V samotném závěru ještě přichází žlutá karta pro Ivana Perišiče, který nestíhal v souboji s Alexandarem Tonevem, a bulharského středopolaře zatahal za dres!
     
    85
    Chorvatský trenér Ante Čačić může být s výkonem Kaliniče velmi spokojený. Útočník Fiorentiny sice vstřelil pouze jednu branku, nicméně ocitl se i v dalších šancí. Momentálně je Kalinič střídán Kramarićem!
    81. Nikola KALINIČ - 3:0
     
    81
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko necelých deset minut před koncem navyšuje své vedení na 3:0! Krásnou přihrávku na levou stranu dostal Ivan Perišič, jehož centr se snášel do bulharské branky. NIKOLA KALINIČ šel do tvrdého souboje s Mitrevem, nicméně dotlačil míč do sítě, a potvrzuje dobrou formu z posledních zápasů ve Fiorentině!
    78. Velká příležitost Kaliniče
     
    78
    Exekuce osmého rohového kopu se ujal Dario Srna, jehož centr však nebyl přesný. Na druhé straně si zpracoval míč Mateo Kovačić, který našel ve vápně Nikolu Kaliniče. Ten byl přistrčen Ivanovem, i tak se dostal do zakončení. Jeho střelu však srazil nad branku Alexandrov!
     
    71
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Mihajl Alexandrov.
     
    60
    Domácí trenér Ante Čačić provádí své druhou střídání v dnešním zápase! Ze hry odchází talentovaný chorvatský křídelník Marko Pjaca. Záložník Dinama Záhřeb toho příliš nepředvedl, na jeho místo přichází defenzivně laděný Čop!
     
    55
    Po další pohledné kombinaci mezi Rakitićem a Kaliničem mělo Chorvatsko velkou příležitost na navýšení skóre! Po narážečce od Rakitiće vypálil právě Kalinič. Jeho přízemní střela však mířila těsně vedle!
    52. Proti hlavičce Kaliniče zasáhl Mitrev!
     
    52
    Ivan Rakitić poslal přihrávku na levou stranu, kam si naběhl obránce Josip Pivarić. Hráč Dinama Záhřeb poslal do vápna ideální centr, kterým našel hlavu Kaliniče. Chorvatský útočník však nepřekonal Mitreva!
     
    46
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Georgi Terziev, přichází Ivo Ivanov.
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Todor Nedělev, přichází Georgi Milanov.
     
    46
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Milan Badelj.
    42. Ivan RAKITIĆ - 2:0
     
    42
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová paráda v podání chorvatské reprezentace! Na polovině hřiště se zmocnil míče IVAN RAKITIĆ, který s ním postupoval až před vápno. Následně si středopolař Barcelony krásně narazil s Nikolou Kaliničem, a poslal míč přízemní střelou přesně k tyči!
    25. Velký závar ve vápně Bulharska
     
    25
    Brankář Mitrev teď zažil v pokutové území krušné chvilky! Nejprve středem hřiště prošel Mateo Kovačić, který přenechal míč pro Perišiče, jehož ránu vyrazil Mitrev. Následně se obránce Alexandrov pokoušel odkopnou míč na roh, odkop se mu však nepovedl, a trefil svou vlastní tyč! Následně se ke střele ještě dostal Rakitić, ta však již mířila do zámezí!
    20. Kalinič se z rychlého protiútoku neprosadil, jeho rána mířila mimo
     
    20
    Božidar Mitrev neodkopl míč zrovna ideálně, a ve středu hřiště se zmocnil míče Luka Modrić, který s velkou porcí štěstí dostal míč do úniku pro Nikolu Kaliniče. Útočník Fiorentiny se rozhodl pro přízemní střele, ta prolétla těsně vedle pravé tyče branky bulharského brankáře!
     
    17
    Chorvatsko o několik sekund později vybojovalo zajímavou standardní situaci, které se ujal opět Ivan Rakitić. Záložník Barcelony posadil míč přesně na hlavu Domagoje Vidy, jehož hlavička skončila v síti. Pomezní však ještě před tím zvedl praporek!
    13. Příležitost Rakitiće
     
    13
    Chorvatsko velmi rychle odpovědělo! Luka Modrić velmi chytře roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Dario Srna. Zkušený obránce našel na hranici vápna Ivana Rakitiće, jehož rána zprvní mířila nad branku!
     
    12
    Tentokrát zahrozili také Bulhaři! Na levé straně se uvolnil obránce Milanov, který prostrčil míč do středu hřiště, kam si naběhl Alexandar Tonev. Jeho prudká přízemní střela však Subašiče nepřekvapila!
     
    6
    No a po rohovém kopu Ivana Rakitiće měli Chorvaté obrovskou příležitost! Na centr záložníka Barcelony si naskočil Vida, jehož hlavičku ještě před Mitrevem tečoval Pivarić, avšak chorvatský obránce mířil nad!
    2. Ivan PERIŠIČ - 1:0
     
    2
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskový start domácí reprezentace do tohoto utkání! Po nedovoleném zákroku na Pivariće Chorvaté velmi rychle rozehráli. Luka Modrić našel parádním centrem za obranou IVANA PERIŠIČE, který pod tělem Mitreva poslal míč do sítě!

    Jan Havlovic

    Branky: 2. Perišič (Modrić), 42. Rakitić (N. Kalinič), 81. N. Kalinič (Perišič)

    Karty:   86. Perišič (CRO)   89. Čop (CRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:11.
    Chorvatsko: Subašič – Srna, Ćorluka, D. Vida, Pivarić – Modrić (46. Badelj), Kovačić – Perišič, Rakitić, Pjaca (60. Čop) – N. Kalinič (85. Kramarić).
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Pranjić, Ćaleta-Car, Badelj, Vrsaljko, Čop, Kramarić, Mandžukić, Brozović, Lešković.

    Bulharsko: Mitrev – S. Popov, Terziev (46. Ivanov), A. Alexandrov, Milanov – Nedělev (46. G. Milanov), Slavčev, Zlatinski, Tonev – I. Popov (71. M. Alexandrov), Rangelov.
    Náhradníci: Makendžijev – Ivanov, G. Milanov, Georgijev, M. Alexandrov, Christov, Ivan Ivanov, Kostadinov, G. Ilijev, Nedjalkov.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Tavares, Alvaro Mesquita (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri