Swansea – Stoke 0:1 (kon.)
konec
Swansea City
0:1 (0:1)
Stoke City
Pondělí 19.10.2015, 21:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Swansea City dnes nepodala špatný výkon, nicméně se v zápase se Stoke City nedokázala prosadit, a prohrála 0:1 !

    První poločas nabídl velmi zajímavý úvod. Hned ve čtvrté minutě byl ve vápně faulovaný Bojan Krkić, který si následně stoupl i k nařízené penaltě, kterou s přehledem proměnil. Velkou chybu při rozehrávce udělal hostující brankář Butland, který poslal pomalou přihrávku. Vše následně vyřešil ostrým zákrokem proti André Ayewovi. V tomto případě mohla přijít alespoň žlutá karta, ta však nepřišla, což se domácím fanouškům vůbec nelíbilo. Ve 35. minutě měl velkou šanci hostující Johnson, který se dostal do ideální pozice po přihrávce Shaqiriho. Jeho zakončení však nebylo ideální!

    Ve druhém poločase se stupňoval tlak domácího celku, který se hnal za vyrovnáním. Velkou šanci měl v 58. minutě Jonjo Shelvey, který dostal parádní přihrávku do vápna, nicméně jeho střelu zastavila tyč! Na druhé straně mohl udeřit Arnautović, který před Fabiańskim lehce tečoval centr Shaqiriho. Míč však skončil těsně vedle. Další velkou šanci měl Gylfi SIgurdsson, jehož povedená střela však skončila těsně nad brankou Butlanda!

    Stoke tak dnes dokázala "vykrást" Liberty Stadium, a odváží si všechny tři body. Stoke se tak dostává na jedenáctou příčku, Swansea spadl na příčku čtvrtnáctou!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (22:55:29)
    Bafetimbi Gomis měl parádní start do sezóny, kdy měl po čtyřech zápasech na svém kontě čtyři zásahy. Teď však francouzský útočník čeká na gól již pět zápasů!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Velšský reprezentant následně poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým hledal Bafetimbiho Gomiseho. Našel ho, avšak francouzský útočník se nacházel v době přihrávky v ofsajdu!
     
    90+2
    Erik Pieters následně poslal z levé strany hodně vysoký nákop na útočnou polovinu, na který si nabíhal Joselu. Míč si následně zpracoval Ashley Williams, který se pokouší rychkle otočit hru!
     
    90+1
    Erik Pieters byl u postranní čáry na levé straně napadán Gylfi Sigurdssonem. Právě od islandského reprezentanta šel míč do zámezí, a hostující celek bude vhazovat.
     
    90
    Ángel Rangel se sice zmocnil na levé straně přihrávky domácího Johnsona, avšak následně poslal nepřesnou přihrávku pro Montera. Hlavní rozhodčí mezitím nastavil tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    U postranní čáry skvěle zapracoval Joselu, který vybojoval s Ki Song-jungem, a nakonec vybojoval autové vhazování, tudíž Stoke zůstane u míče.
     
    89
    Ve druhém poločase aktivní Montero tentokrát centroval z levé strany. Svým centrem našel ve vápně Ki Song-junga, který ukázal, že rozhodně nepatří mezi vyhlášené hlavičkáře. Jeho pokus mířil úplně mimo branku Butlanda!
     
    88
    Střídající Marco van Ginkel si všiml za obranou Swansey neobsazeného Joselua. Španělský útočník se však nacházel v jasném ofsajdu, který postřehl také pomezní rozhodčí.
     
    87
    Gylfi Sigurdsson bojoval na útočné polovině, a po souboji s Johnsonem se míč nejspíše ocitl za brankovou čarou, a Sigurdsson již chtěl zahrávat rohový kop. Johnson však chytře vrátil míč do hry, a pokračuje se ...
     
    86
    Bafetimbi Gomis si naběhl na dlouhý centr od Jonja Shelveyho. Následně francouzský útočník připravil pozici pro Édera, kterému však zakončení příliš nesedlo, a jeho střela skončila hodně mimo.
     
    85
    Gylfi Sigurdsson hodně chytrou patičkou našel ve vápně Jeffersona Montera. Dezorientované obraně Stoke chvilku trvalo, než se zpamatovala. Následně ekvádorský záložník spadl ve vápně, nicméně penalta se pískat nebude.
    Povedená klička střídajícího Édera

     
    84
    Stoke se navíc dokázalo udržet na útočné polovině. Následně Erik Pieters naběhl s míčem na vlastní polovině, předal jej Wollscheidovi, a ten míč odkopl na útočnou polovinu.
     
    83
    Exekuce standardní situace se zhostil Gylfi Sigurdsson, jehož centr byl hodně rychlý, avšak dost nízký, a první bránící hráč centr odvrátil. Následně se míč od obránců Stoke dostal k Butlandovi, který vykopává.
     
    82
    Na útočné polovině však předvedl velkou chybu Gylfi Sigurdsson, který nejdříve ztratil míč. Jeho chybu však napravil Éder, který nejprve vybojoval míč, a postupoval vpřed. Následně ho "sundal" ostrým skluzem Pieters, a je z toho zajímavá standardní situace.
     
    81
    Steven Ireland svůj první souboj s Ángelem Rangelem na pravé straně prohrál, a Swansea bude vhazovat. Velšskému klubu se čas postupně krátí. Do konce zápasu zbývá zhruba dvanáct minut!
     
    80
    Své poslední střídání v tomto zápase provádí i domácí kouč Garry Monk. Ze hřiště odchází letní akvizice André Ayew, která dnes nepodala ideální výkon. Na poslední minuty příchází portugalský žolík Éder!

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Krkić (pen.)

    Karty:   41. A. Williams (SWN), 57. Shelvey (SWN) – 45. Pieters (STK), 66. Shaqiri (STK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:14.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams, Taylor – Shelvey, Cork (59. Ki Song-jung) – A. Ayew (80. Éder), Barrow (59. G.Þ. Sigurðsson), Montero – B. Gomis.
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, Britton, Éder, G.Þ. Sigurðsson, Naughton, Bartley.

    Stoke City: Butland – Johnson, Cameron, Wollscheid, Pieters – Adam (70. van Ginkel), Whelan – Shaqiri, Krkić (79. Ireland), Arnautović (75. Afellay) – Joselu.
    Náhradníci: Haugaard – Muniesa, Ireland, Wilson, Afellay, van Ginkel, Crouch.

    Rozhodčí: Robert Madley – McDonough, Perry

    Diváci: 20 044
    thejrc.org