Swansea – Stoke 0:1 (kon.)
konec
Swansea City
0:1 (0:1)
Stoke City
Pondělí 19.10.2015, 21:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    80
    Své poslední střídání v tomto zápase provádí i domácí kouč Garry Monk. Ze hřiště odchází letní akvizice André Ayew, která dnes nepodala ideální výkon. Na poslední minuty příchází portugalský žolík Éder!
     
    79
    Mark Hughes necelých dvanáct minut před koncem provádí svou poslední změnu v tomto zápase. Bojan Krkić byl vidět zejména při akci, kterou si vybojoval penaltu, následně už příliš ne. Na jeho místo příchází zkušený Steven Ireland.
     
    75
    Mark Hughes vzápětí provádí své druhé střídání v tomto zápase. Marko Arnautović byl dnes hodně vidět, jednu branku i vstřelil (ta však byla z ofsajdu), teď ho však velšský trenér stahuje ze hry. Na jeho místo přichází nizozemský křídelník Ibrahim Afellay.
     
    70
    I hostující trenér Mark Hughes provádí své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště stahuje Charlieho Adama, který ve středu hřiště příliš vidět nebyl. Na jeho místo přichází mladý Marco van Ginkel!
     
    69
    Swansea však dokázala velmi rychle odpovědět! Gylfi Sigurdsson se dokázal na útočné polovině obtočit kolem Whelana, a vyslal parádní střelu, která prolétla těsně nad břevnem branky Butlanda!
     
    68
    Stoke není v tomto zápase příliš aktivní, nicméně pokud se hosté dostanou do vápna, vždy je z toho pro branku Fabiańskiho nebezpečí. Tentokrát Shaqiri poslal nenápadný centr do vápna, na který si naběhl Arnautović. Rakouský útočník míč lehce lízl kopačkou, a ten skončil těsně mimo!
     
    66
    Xherdan Shaqiri přistrčil u postranní čáry na levé straně Ángela Rangela, nicméně rozhodčí udělil výhodu. Robert Madley se však k situaci následně vrátil, a udělil žlutou kartu!
     
    59
    Domácí kouč Garry Monk provádí své první dvě střídaní v tomto utkání. Ze hřiště odchází záložník Modou Barrow, který v dnešním utkání nepředvedl optimální výkon. Na jeho místo přichází Gylfi Sigurdsson. Druhé střídání se týká Jacka Corka, kterého nahrazuje Ki Song-jung.
     
    58
    Na druhé straně měl obrovskou šanci na vyrovnání Jonjo Shelvey! Bývalý záložník Liverpoolu na přihrávku od Rangela, zbavil se obránce, a zmocnil se míče ve vápně. Následně propálil i Butlanda, avšak jeho střelu z ostrého úhlu zastavila tyč!
     
    57
    Jonjo Shelvey byl následně oceněn žlutou kartou za hodně ostrý zákrok v souboji s Charliem Adamem, který předcházel akci Stoke!
     
    56
    Jack Cork si dovolil ve středu hřiště opravdu hodně, a předvedl hodně zbyečnou ztrátu, po které mířilo Stoke vpřed! Z hranice vápna poslal do vápna Pieters parádní centr, na který si naběhl Arnautović. Rakouský záložník poslal míč do sítě, nicméně gól neplatí, neboť se nacházel v ofsajdu!
     
    45
    Erik Pieters si počínal nedovoleně v souboji s Modou Barrowem, kterýho poslal u postranní čáry k zemi. Hlavní rozhodčí následně udělil nizozemskému stoperovi žlutou kartu, čímž udělal velkou radost fanoušků Swansea.
     
    41
    Velšský reprezentační obránce Ashley Williams se ve středu hřiště prezentoval hodně ostrým zákrokem v souboji s Bojanem Krkićem. Hlavní rozhodčí následně udělil žlutou kartu, což se zejména domácím fanouškům vůbec nelíbilo.
     
    35
    Glenn Johnson si naběhl na pravou stranu, a poslal míč do středu pro Xherdana Shaqiriho. Švýcarský záložník poslal nečekanou přihrávku právě na nabíhajícího Johnsona, který však v zakončení nebyl příliš přesný!
     
    17
    Teď udělal velkou chybu brankář Jack Butland, který nepřesně rozehrál, a po jeho nepovedené přihrávce předvedl hodně nebezpečný zákork proti André Ayewovi. Dle rozhodčího však bylo vše v pořádku!
    4. Bojan KRKIĆ - 0:1
     
    4
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Stoke se dostává velmi rychle do vedení! Ke značce pokutového kopu se postavil právě faulovaný BOJAN KRKIĆ, který si však počínal hodně zkušeně, a míč poslal do pravého hornícho rohu!
     
    3
    Hostující středopolař Bojan Krkić si to namířil do vápna, a po souboji s Ashley Williamsem spadl na zem. Velšský stoper si myslel, že jeho zákrok projde, to se však nestalo, a je z toho penalta!

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Krkić (pen.)

    Karty:   41. A. Williams (SWN), 57. Shelvey (SWN) – 45. Pieters (STK), 66. Shaqiri (STK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:14.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams, Taylor – Shelvey, Cork (59. Ki Song-jung) – A. Ayew (80. Éder), Barrow (59. G.Þ. Sigurðsson), Montero – B. Gomis.
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, Britton, Éder, G.Þ. Sigurðsson, Naughton, Bartley.

    Stoke City: Butland – Johnson, Cameron, Wollscheid, Pieters – Adam (70. van Ginkel), Whelan – Shaqiri, Krkić (79. Ireland), Arnautović (75. Afellay) – Joselu.
    Náhradníci: Haugaard – Muniesa, Ireland, Wilson, Afellay, van Ginkel, Crouch.

    Rozhodčí: Robert Madley – McDonough, Perry

    Diváci: 20 044
    bahis siteleri