BATE – Barcelona 0:2 (kon.) | Leverkusen – AS Řím 4:4 (kon.) | Arsenal – Bayern 2:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Olympiakos 0:1 (kon.) | Porto – Maccabi Tel Aviv 2:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Chelsea 0:0 (kon.)
Zenit – Lyon 3:1 (kon.) | Valencia – Gent 2:1 (kon.)
konec
BATE Borisov
0:2 (0:0)
FC Barcelona
Úterý 20.10.2015, 20:45 • Borisov-Arena, Borisov • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:42:45)
    Barcelona si po dvou gólech Rakitiće odváží z Běloruska všechny body za vítězství 2:0.

     
    Máme dobojováno, Barcelona si na půdě běloruského BATE pohodlně dokráčela k vítězství 0:2 a připisuje si další body do tabulky skupiny E! Po prvním bezbrankovém poločase jsme viděli hned dvě branky. O obě se postaral chorvatský záložník Ivan Rakitić, když nejprve v devětačtyřicáté minutě přesně vypálil zpoza vápna. Následně elegantním lobem překonal Černika podruhé, tentokrát v pětašedesáté minutě. Na víc se už ani jeden z celků nezmohly. Šance byly vesměs na straně Barcelony, ta vypálila celkem jednadvacetkrát! Z toho 6 střel mířilo na Černika. To domácí celkově vystřelili pouze čtyřikrát, Marc-André ter Stegen si připsal pouze jeden zákrok proti střele Signeviče. Barcelona tak vítězí zcela zaslouženě a drží si prvenství ve skupině.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěru utkání diktují tempo hráči Barcelony. Ti si drží míč, kombinují a snaží se držet míč dále od hráčů BATE.
     
    90+2
    Kousek za středovým kruhem se zmocnil míče Sandro Ramírez. Ten si s ním malinko popošel a následně vypálil. Jeho střela byla hodně rychlá a Sergej Černik by s ní měl nejspíše problémy, kdyby byla přesná a mířila na jeho klec.
     
    90+1
    Javier Mascherano si odnesl pár modřin ze souboje o míč s Signevičem. Kromě toho nastavil rozhodčí celkem 3 minuty nad rámec řádné hrací doby!
     
    90
    Závěr utkání je v režii Barcelony. Po centru Suáreze pálil z voleje brazilský Neymar, jenže ostrostřelec z posledního ligového utkání Barcelony pálil šeredně vedle. Sergej Černik se tak ujme výkopu.
     
    89
    Volný přímý kop rozehráli hráči Barcelony pasem dozadu na zadáky katalánského celku. Z toho se snažil profitovat Aljaxandr Karnicki, který po chybě Piquého obdržel míč. Bohužel pro domácí BATE byl v ofsajdu.
     
    88
    Barcelonští evidentně přidat další branku. Blízko k tomu mohl mít Neymar, jenže ten byl faulován Volodkem. Záložník BATE si tak připisuje zaslouženou žlutou kartu.
     
    87
    A další volný přímý kop pro Barcelonu. Svěřenci Luise Enriqueho jej zahráli velmi rychle a rozjíždí další ofenzivní kombinace na polovině běloruského BATE.
     
    86
    Luis Suárez se dostal k míči po pasu od Mascherana a zkoušel pálit zpoza vápna. Jeho projektil blokoval svým tělem Hajdučyk.
     
    85
    Opět mohl udeřit Luis Suárez, jenže tentokrát se ve slibné pozici nedostal Uruguayec k míči. Domácí BATE míč posléze získalo a okamžitě přechází do útoku za snížením.
     
    84
    K exekuci této standardní situace se postavil brazilský Neymar. Jeho centr směřoval na hlavu Luise Suáreze, jenže to si nenechal líbit brankář Sergej Černik. Ten si pro míč vyskočil a pěstmi jej poslal mimo šestnáctku BATE.
     
    83
    Luis Suárez se prodral podél postranní čáry a snažil se centrovat. Zastavil ho až Nemanja Milunović, jenže za cenu žluté karty. Barcelonu tak čeká volný přímý kop z výhodné pozice.
     
    82
    Aljaxandr Karnicki si troufl na Neymara s hodně ostrým skluzem. To neuniklo pozornosti portugalskému arbitrovi, který udělil záložníkovi BATE žlutou kartu.
     
    81
    Hráči BATE se zmocnili míče na vlastní polovině, tudíž se pokoušeli přejít ke kleci ter Stegena. Barcelona se ale zmocnila míče dříve, než se vůbec stihli domácí dostat za půlící čáru. Hostům překazil jejich gólové choutky až pomezní rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    80
    Barcelona se zmocnila opět míče a pomalu přechází dopředu. Nikam moc ale nespěchá, navíc BATE směřuje většinu svých sil do defenzivní činnosti.
     
    79
    Dani Alves byl sražen k zemi, ani toto nevyhodnotil Manuel De Sousa jako faul. K brance Barcelony tak směřovali hosté. Gordejčuk se snažil posunout míč na Signeviče, ovšem jako první se dostal ke kulatému nesmyslu Marc-André ter Stegen.

    Karel Janeba

    Branky: 49. Rakitić (Neymar), 65. Rakitić (Neymar)

    Karty:   29. D. Poljakov (BAT), 43. M. Volodko (BAT), 61. Hajdučyk (BAT), 82. Karnicki (BAT), 83. N. Milunović (BAT), 88. A. Volodko (BAT) – 23. Busquets (BAR), 41. Dani Alves (BAR), 74. Gumbau (BAR)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:11. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 19:6.
    BATE Borisov: Černik – D. Poljakov, Hajdučyk, N. Milunović, Mladenović – A. Volodko, Nikolić (66. Jablonski) – Stasevič, Gordejčuk, M. Volodko (62. Karnicki) – Signevič.
    Náhradníci: Soroko – Karnicki, Ryas, Jablonski, Baga, Alexijevič, Mozolevski.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Bartra, Alba – Busquets (72. Gumbau), Mascherano, Roberto (18. Rakitić) – Munir (70. Ramírez), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Rakitić, Ramírez, Mathieu, Gumbau, Vermaelen, Adriano.

    Rozhodčí: Manuel De Sousa – Bertino Miranda, Alvaro Mesquita, Ricardo Santos (všichni Portugalsko)
    bahis siteleri