BATE – Barcelona 0:2 (kon.) | Leverkusen – AS Řím 4:4 (kon.) | Arsenal – Bayern 2:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Olympiakos 0:1 (kon.) | Porto – Maccabi Tel Aviv 2:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Chelsea 0:0 (kon.)
Zenit – Lyon 3:1 (kon.) | Valencia – Gent 2:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
3:1 (1:0)
Olympique Lyon
Úterý 20.10.2015, 20:45 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Jak už jsem nastínil, Zenit je v čele skupiny s devítibodovým ziskem, druhá je Valencie díky dnešní výhře 2:1 nad belgickým Gentem a právě Gent s Lyonem už výrazně zaostávají s jediným získaným bodem. (22:40:12)
     
    V atraktivním zápase poslal Zenit do vedení již ve třetí minutě Arťom Dzjuba, na jehož trefu dokázal po změně stran odpovědět parádní patičkou Alexandre Lacazette. Vítěznou branku však o sedm minut později zaznamenal Hulk povedenou pumelicí z třiceti metrů a v závěru uzavřel skóre brejkem do otevřené obrany Danny, čímž se prosadily všechny tři skvosty domácí ofenzivy i největší hvězda lyonského Olympique.
     
    V mrazivém Petrohradu je dobojováno! Domácí Zenit poráží Lyon 3:1, připisuje si třetí výhru ve třetím zápase a již jen naprostý zázrak by ruské šampióny připravil o postup, neboť Lyon i Gent mají i po dnešním kole stále jediný bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Již šestým žlutým hříšníkem dosavadního průběhu zápasu se stává Mapou Yanga-Mbiwa za svůj zákrok na Witsela ve středu pole.
     
    90+1
    Rozhodčí Atkinson prodlužuje dnešní bitvu o tři nastavené minuty.
     
    90+1
    Na opačné straně byl blízko skórování Tolisso, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti se jen těsně nevešla mezi tři tyče domácí branky!
     
    90
    Na centr z následné standardní situace si naběhl Garay, hlavou nasměroval míč přesně k tyči hostující branky, ovšem další radost domácích uťal pomezní rozhodčí Michael Mullarkey zdviženým praporkem na znamení ofsajdu.
     
    89
    Portugalský kouč domácích připravil taktické střídání, když ze hry stahuje svého krajana Dannyho, kterého nahrazuje Alexandrem Rjazancevem.
     
    88
    Třetí branka se skutečně ukazuje být klíčovou, zatímco za stavu 1:2 ještě hosté měli nějaké příležitosti, tak teď už domácí hru kontrolují a Hulk to potvrdil vybojováním faulu v hloubi útočné poloviny.
     
    85
    Do otevřené lyonské obrany se tentokráte rozběhl sám Hulk, v pokutovém území jeho centr srazil na rohový kop Mapou Yanga-Mbiwa a byť Hulk reklamoval ruku soupeřova obránce, tak ten se míče dotkl hrudí a tudíž zatím naprosto bezchybný sudí Atkinson správně nenařídil pokutový kop.
     
    84
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Javi García, přichází Luís Neto.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Maxwel Cornet.
    83. DANNY - 3:1
     
    83
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Lyon disponoval rohovým kopem, ovšem místo vyrovnání přichází zřejmě rozhodující úder! Hostům rozehrávka rohu příliš nevyšla, čehož k rychlému brejku využil Hulk, kolmicí za obranu Lyonu vysunul na ofsajdové hraně rozběhnutého Šatova, jenž postupoval s DANNYM sám na bezmocného Lopese a ještě stačil přihrát svému portugalskému spoluhráči před prázdnou branku!
     
    80
    Druhé střídání hostů, Lacazette rychle vyběhl ze hřiště, aby tam pustil Claudia Beauvueho.
     
    78
    Rafael se prokombinoval do pokutového území dvojnásobnou narážečkou s Lacazettem, finální přihrávku od svého spoluhráče ale dostal na "dlouhou nohu" a Brazilec už zakončit nedokázal.
    76.
     
    76
    Hosté získali standardní situaci u rohu pokutového území, přetažený centr Valbueny však ze vzduchu stáhl brankář Keržakov a s jistotou ukryl míč ve své náruči.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Dzjuba (Šatov), 56. Hulk, 83. Danny (Šatov) – 49. A. Lacazette (Jallet)

    Karty:   6. Hulk (PET), 51. Javi García (PET) – 39. Gonalons (LYO), 46. Rafael (LYO), 51. Umtiti (LYO), 90+2. Yanga-Mbiwa (LYO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:12. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Aňukov, Lombaerts, Garay, Criscito – Javi García (84. Neto), Witsel – Hulk, Šatov, Danny (C) (89. Rjazancev) – Dzjuba (75. Jusupov).
    Náhradníci: Lodygin – Neto, Rjazancev, Jusupov, Dolgov, Jevsejev, Ivanov.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Morel – Ferri (71. Ghezzal), Gonalons, Tolisso – Rafael (83. Cornet), A. Lacazette (80. Beauvue), Valbuena.
    Náhradníci: Gorgelin – Koné, Ghezzal, Darder, Malbranque, Cornet, Beauvue.

    Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child (vš. Anglie)
    bahis siteleri