BATE – Barcelona 0:2 (kon.) | Leverkusen – AS Řím 4:4 (kon.) | Arsenal – Bayern 2:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Olympiakos 0:1 (kon.) | Porto – Maccabi Tel Aviv 2:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Chelsea 0:0 (kon.)
Zenit – Lyon 3:1 (kon.) | Valencia – Gent 2:1 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (2:0)
Maccabi Tel Aviv
Úterý 20.10.2015, 20:45 • Estádio Do Dragão, Porto • Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Porto ani v dnešním utkání nepoznalo hořkost porážky v rámci letošní sezóny, a Maccabi Tel-Aviv FC porazilo 2:0!

    První poločas na Estádio Do Dragao nabídl jasnou převahu domácího celku! Porto sice mělo územní převahu, do pořádné šance se však dostalo až v 25. minutě, kdy nebezpečně zakončoval Aboubakar. Hlavní chvíle Vincenta Aboubakara však přišla ve 37. minutě, kdy si naskočil centr od Layúna, a poslal Porto do vedení! Portugalský celek využil rozhozené domácí, a ve 41. minutě se do samostatného úniku dostal Yacine Brahimi, který zvýšil na 2:0!

    Ve druhém poločase jsme sice branku neviděli, avšak hra byla o hodně vyrovnanější. Velkou šanci měl v 64. minutě střídající Rikan, který však těsně minul! O tři minuty poté trefil po Tellově centru Aboubakar tyč! V samotném závěru ještě musel Iker Casillas vytáhnout povedený zákrok proti standardní situaci Zahaviho.

    Porto tak dnešní výhrou udělalo velký krok k postupu. Dynamo Kyjev doma remízovalo s Chelsea 0:0, což znamená, že se portugalský celek dostává do čela skupiny! Ještě je však ve hře děvět bodů. a svěřenci trenéra Lopeteguie ještě nemají nic jistého.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:42:48)
    Povedené momentky z dnešního vítězného zápasu portugalského celku!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru se ještě dostal ke střele domácí Cristian Tello, který vystřelil z hranice vápna. Povedená střela španělského křídelníka však skončila těsně mimo!
     
    90+2
    Střídající Cristian Tello si z levé strany navedl míč do středu hřiště, a pokoušel se lehkým lobem najít ve vápně Vincenta Aboubakara. Kamerunský útočník však na míč nedosáhl!
     
    90+1
    Portugalský celek měl k dispozici zajímavou standardní situaci, ke které se postavil Rúben Neves. Mladý portugalský záložník vyslal povedenou střelu, která však mířila nad branku Rajkoviće!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezitím byl ostře faulovný Aboubakar, kterého poslal k zemi Ben Haim. Žlutá karta však v tomto případě nepřišla!
     
    88
    Na druhé straně dostal ideální míč za obranu Cristian Tello, se kterým se však velmi dobře vrátil obránce Ben Haim. Španělský rychlík se však i tak dokázal dostat do zakončení. Jeho střela z ostrého úhlu však mířila mimo!
    87. Povedená standardní situace Erena Zahaviho
     
    87
    K rozehrávce standardní situace se postavil Eren Zahavi, který nevystřelil vůbec špantě! Izraelský reprezentant poslal míč k tyči, nicméně jeho střelu dokázal vyrazit Iker Casillas, který se nám vlastně představil poprvé v tomto zápase!
     
    86
    Portugalský celek však velmi rychle ztratilo míč, a ve středu hřiště postupoval vpřed Gal Alberman. Izraelského středopolaře následně poslal k zemi střídající Hector Herrera, a je z toho zajímavá standardní situace!
     
    85
    Eren Zahavi se po delší době opět připomenul. Jeho kombinace se střídajícím Vermouthem před vápnem však k ničemu kloudnému nevedla, a u míče je Porto!
     
    84
    Hostující trenér Slaviša Jokanović posílá ze hry útočníka Bena Haima II. Na jeho místo příchází na poslední minuty Itzhaki. Naposledy střídá také trenér Lopetegui. Ze hřiště odchází za velké potlesku Yacine Brahimi, kterého nahrazuje Hector Herrera!
    Velká radost Vincenta Aboubakara a André Andrého po úvodní brance utkání

     
    82
    Exekuce rohového kopu se ujal španělský obránce Miguel Layún, který svůj centr poslal na zadní tyč, kam si nabíhal Cristian Tello. Španělský křídelník se však k hlavičce neprotlačil!
     
    81
    Domácí celek opět zažívá "plodné" období. Tentokrát akci Porta rozběhl na pravé straně Yacine Brahimi, který se uvolnil ze souboje s Ben Harushem, a předložil míč pro Nevese. Jeho ránu však zblokovan na rohový kop Gacía!
     
    80
    Porto se však opět dokázalo dostat do rychlého protiútoku, který vedl Yacine Brahimi přes pravou stranu. Alžírský reprezentant následně ve vápně našel volného Maxi Pereiru, který se opřel do míče, avšak mířil nad branku Rajkoviće!
     
    79
    Na vlastní polovině skvěle napadal André André, který vybojoval míč, a vydal se do zajímavého protiútoku, který zastavil nedovoleným zákrokem Tal Ben Haim II. Izraelský reprezentant následně dostal žlutou kartu!
     
    78
    Porto se po výborné pětiminutovce opět uklidnilo, a pokouší se utkání dohrát na vlastní polovině. Maccabi však v kombinace není dostatečně silné, a nedokáže se dostat do zakončení.

    Jan Havlovic

    Branky: 37. Aboubakar (Layún), 41. Brahimi (Aboubakar)

    Karty:   22. Corona (PRT) – 32. Miha (MTA), 79. Ben Haim II (MTA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:7.
    FC Porto: Casillas – Pereira, Marcano, Martins Indi, Layún – André, Neves (C), Imbula Wanga (54. D. Pereira) – Corona (54. Tello), Aboubakar, Brahimi (84. H Herrera).
    Náhradníci: Helton – Goebel Evandro, H Herrera, Osvaldo, Tello, D. Pereira, Bueno.

    Maccabi Tel Aviv: Rajković – Tibi, C. García, Ben Haim, Ben Harush – Mitrović (56. Avraham Rikan), Alberman, Peretz, Miha (73. Vermouth) – Zahavi (C), Ben Haim II (84. Itzhaki).
    Náhradníci: Lifshitz – Ziv, Itzhaki, Ben Basat, Vermouth, Avraham Rikan, Azulay.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Cano, Danos (vš. Francie)
    bahis siteleri