Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Spišská N. Ves – Prešov 3:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Humenné 1:7 (kon.)
Topoľčany – Senica 3:4 (kon.) | Detva – Bardejov 4:3 (kon.) | Nové Zámky – Trnava 5:3 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
2:6 (1:2, 1:2, 0:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Středa 21.10.2015, 17:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Zraky východniarskych fanúšikov hokeja sa v stredu budú upierať predovšetkým na duel Michaloviec. Domáca Dukla hostí v derby tabuľkových susedov Liptovský Mikuláš.

    Domáci hokejisti z HK Dukla Michalovce majú za sebou dva víťazstvá v rade a na svoje konto si budú chcieť pripísať aj tretiu výhru. Ak sa im podarí svojho súpera zdolať v riadnom hracom čase, automaticky ho predbehnú a dostanú sa na štvrté miesto v tabuľke. Momentálne Michalovciam s 21 bodmi patrí piate miesto s dvojbodovou stratou na Liptákov.

    Liptovský Mikuláš uzatvára najlepšie kvarteto druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže a do Michaloviec cestuje s tými najvyššími ambíciami. V prípade trojbodového zisku by sa mohli Liptáci posunúť v tabuľke o jednu priečku vyššie.

    V stredu to bude predovšetkým o dobývaní najlepšej defenzívy ligy druhým najlepším útokom súťaže. Michalovce sa môžu popýšiť s 58 strelenými gólmi druhým najlepším útokom v lige, zatiaľ čo Liptovský Mikuláš inkasoval spomedzi tímov I. ligy najmenej gólov (27).

    Stretnutia sa začína o sedemnástej hodine a diváci sa v ňom rozhodne majú na čo tešiť. Tento duel sľubuje veľmi kvalitný hokej a mal by byť jednou z ozdôb trinásteho kola I. slovenskej hokejovej ligy.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Michalovce: Okoličány – Šangin, Hančák, Urban, Dolgoš, Boboš, Buraľ – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Drotár, Schnelly – Čížek, Huňady, Fedorko – Hinďoš, Gavura, Jenčo. Tréner: Štefan Tóth

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Števuliak, Lichanec, Uram – Jabrocký, Piatka, Laco – Brezniak, Gápa. Tréner: Róbert Spišák

    Rozhodca: Husár – Šoltés, Wolf.
     
    Už o malú chvíľu sa dnes začne súboj tabuľkových susedov, v ktorom piate Michalovce privítajú na svojom ľade štvrtý Liptovský Mikuláš. Dnešný súboj by mal byť o dobývaní hosťujúcej defenzívy druhým najlepším útokom ligy. Liptáci v ročníku 2015/2016 inkasovali len 27 gólov, čo je najnižší počet spomedzi všetkých dvanástich účastníkov I. ligy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:20
    A dnešné stretnutie sa práve začalo. Fanúšikovia v Michalovciach sa rozhodne majú na čo tešiť.
     
    0:53
    Dnešný duel by mal byť predovšetkým o tom či sa Michalovciam podarí pokoriť mimoriadne pozornú a kvalitnú obranu súpera.
     
    1:28
    V úvodných sekundách sa obaja súperi len oťukávajú a sú veľmi pozorní v defenzíve. Dnešný duel by mal byť veľmi vyrovnaný a tak akékoľvek zaváhanie môže jeden z celkov stáť body.
     
    2:11
    Možno očakávať, že Michalovce budú v útoku omnoho aktívnejšie a budú sa usilovať o čo najrýchlejší gól, čo by tak výrazne mohlo pomôcť otvoreniu hry zo strany hostí, ktorí sa spoliehajú predovšetkým na svoju precíznu defenzívu.
     
    2:54
    Liptovský Mikuláš sa však rozhodne nemá za čo hanbiť. V tíme má viacero skúsených hráčov, okrem iného aj Mareka Urama či Jaroslava Jabrockého, ktorí svojho času patrili medzi najlepších hokejistov hrajúcich na Slovensku.
     
    3:42
    Michalovčania sa zasa spoliehajú predovšetkým na svoju prvú útočnú formáciu, kde figuruje vynikajúca zohratá trojica Banovský, Klouda, Faith. Práve tento útočný trojlístok budí u súperov najväčší rešpekt.
     
    4:33
    Možno očakávať, že defenzívne založení Liptáci budú predovšetkým vyrážať do rýchlych protiútokov a budú sa snažiť o čo najefektívnejšie brejky.
     
    5:12
    Na trestnú lavicu si ako prvý v zápase sadá domáci obranca Georgij Šangin, ktorý sa dopustil podrazenia. Liptovský Mikuláš má tak k dispozícii skvelú príležitosť ujať sa vedenia v dnešnom súboji.
     
    6:12
    Už ubehla jedna minúta z početnej výhody hostí, ktorí sa zatiaľ snažili dostať na dostrel Okoličányho, no pozorná obrana Michaloviec zatiaľ zvládla všetky vypäté situácie pred vlastnou bránou.
     
    6:52
    Do konca presilovej hry Liptovského Mikuláša už neostáva veľa času, Šangin sa čoskoro objaví na ľade a bude sa pokračovať v hre piatich proti piatim. Všetko nasvedčuje tomu, že prvá početná výhoda v zápase ostane nevyužitá.
     
    7:54
    Michalovčania hrajú už v plnom počte a nemusia tak všetku pozornosť upierať pred svoje vlastné bránkovisko. Po ôsmich minútach hry zatiaľ priaznivci na štadióne čakajú na otvorenie skóre.
     
    8:20
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    No v deviatej minúte ale v Michalovciach padá prvý gól. Skóre zápasu otvára Patrik Števuliak, ktorý prekonáva Okoličányho v bráne po tom, čo jeho strele predchádzala kombinácia Urama s Burzalom.
     
    9:23
    Hostia tak prekvapujúco otvorili skóre dnešného zápasu a v druhej polovici úvodnej tretiny budú na koni.
     
    10:00
    Za nami je prvých desať minút stretnutia, Liptáci po góle Števuliaka otvorili skóre zápasu a vedú 0:1.
     
    10:57
    A Liptáci hrali so šiestimi hráčmi, za čo si vysluhujú tímový trest. Michalovce tak majú šancu vyrovnať.
     
    11:35
    Michalovce majú jednu z najlepších presilových hier v I. lige. S 21,25% úspešnosťou im v súťaži patrí celková druhá priečka v tejto štatistike. Podarí sa zverencom Štefana Tótha udrieť aj teraz?
     
    12:24
    Dukla Michalovce dala gól!
    A Michalovce využívajú hneď prvú početnú výhodu v zápase, čím potvrdzujú, že faulovať hráčov Dukly sa túto sezónu skutočne nevypláca. Strelecky sa presadzuje najproduktívnejší hráč Michaloviec Tomáš Banovský, pre ktorého je to už dvanásty gól v novom ročníku.
     
    12:45
    Po strelenom góle si navyše Michalovce opäť zopakujú početnú výhodu o jedného muža. Prvú presilovú hru využili, tentoraz sa na trestnú lavicu poberá Jaroslav Jabrocký za držanie.
     
    13:10
    Michalovčania zavreli svojho súpera v obrannom pásme a snažia sa o zvrátenie skóre, čo by domácim hokejistom výrazne prospelo po psychickej stránke, čo do ďalšieho priebehu stretnutia.
     
    14:26
    Michalovčania majú k dispozícii ešte niekoľko sekúnd presilovej hry, no všetko nasvedčuje tomu, že Liptáci svoje druhé oslabenie v zápase prečkajú.
     
    14:45
    Jabrocký je späť na ľade a hostia budú hrať v plnom počte.
     
    15:47
    Do konca prvej tretiny ostáva necelých päť minút, oba tímy si už na svoje konto pripísali po góle a stav je zatiaľ nerozhodný 1:1.
     
    16:42
    Michalovce sa urputne snažia strhnúť vedenie na svoju stranu a pripísať si gól do šatne, no obrana Liptovského Mikuláša na čele s Dovinom zatiaľ odoláva.
     
    17:45
    Martin Krčula teraz hákoval protihráča a domáci hokejisti budú mať k dispozícii tretiu presilovú hru v zápase. Jednu sa im už podarilo využiť, podarí sa im presadiť znovu?
     
    18:00
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Diváci v Michalovciach očakávali zvrátenie skóre, no hostia sa prekvapujúco ujímajú druhýkrát v zápase vedenia. V oslabení sa strelecky presadzuje Ján Cibuľa po prihrávke Petra Bartíka.
     
    18:25
    Úlohou domácich teraz bude sa čím skôr oklepať po inkasovanom góle. Krčula je stále na trestnej lavici a Michalovce tak môžu zvrátiť nepriaznivý rezultát.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    19:45
    Krčula sa vracia na ľad, záverečné sekundy úvodnej tretiny odohrajú oba tímy v plnom počte.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine zápasu sa ta viac darilo hosťom z Liptovského Mikuláša, ktorí strelili dva góly a po dvadsiatich minútach vedú nad Michalovcami 1:2. Dukla však má k dispozícii ešte štyridsať minút hry, v ktorých sa môže stať čokoľvek. Zemplínčania majú k dispozícii ešte množstvo času na to, aby dokázali zvrátiť nepriaznivý stav a strhnúť duel na svoju stranu.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:47.
     
    Čoskoro sa začne druhá tretina dnešného súboja, v ktorom dnes Michalovčania zvádzajú s Liptovským Mikulášom priamy súboj o štvrté miesto v tabuľke. Navrch majú zatiaľ hostia, ktorí vedú o jeden gól.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Dukla Michalovce dala gól!
    A hostia inkasujú hneď v úvode druhého dejstva, keď sa opäť presadzuje najúdernejšia formácia I. ligy. Tentoraz na konci akcie stál Peter Klouda, pri góle si asistenciu pripisuj jeho spoluhráči Juraj Faith a Tomáš Banovský.
     
    21:42
    Michalovce vynikajúco vstúpili do druhej tretiny, strelili gól a zápas sa tak začína odznova. Oba tímy majú na svojom konte po dva presné zásahy a tento súboj od úvodu potvrdzuje, že je ozdobou trinásteho kola I. hokejovej ligy.
     
    22:31
    Martin Dolgoš sa teraz dopustil nedovoleného bránenia a hostia sa môžu tretíkrát v dueli vrátiť do vedenia.
     
    23:11
    Liptáci sa ale zatiaľ nedokážu výraznejšie presadiť v útoku, no k dispozícii majú stále dostatok času na to, aby potrestali vylúčenie domáceho beka.
     
    24:41
    Michalovce ale prečkali krušné chvíle pred vlastným bránkoviskom a počet hráčov na oboch stranách sa po vylúčení Dolgoša opäť vyrovnal.
     
    25:18
    Tempo hry sa trochu upokojilo, oba tímy si uvedomujú vážnosť dnešného duelu a snažia sa robiť čo najmenší počet chýb.
     
    26:43
    V úvode prostredného dejstva sa zdalo, že Michalovčania sa dostanú po vyrovnaní na koňa a po niekoľkých minútach sa im podarí skórovať, no pribrzdilo ich vylúčenie Dolgoša. Hra je momentálne veľmi vyrovnaná.
     
    27:05
    Dnes sledujeme výborné výkony od oboch tímov, diváci sa bavia hokejom a azda nikto si zatiaľ netrúfa odhadnúť ako sa bude stretnutie ďalej vyvíjať.
     
    28:17
    Oba tímy hrajú veľmi vyrovnanú partiu a možno očakávať, že podobný priebeh budú diváci vidieť aj v druhej polovici dnešného stretnutia.
     
    29:39
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    No krátko pred uplynutím polovice zápasu sa Liptovský Mikuláš tretíkrát v zápase ujíma vedenie. Tentoraz si gól do štatistík pripisuje Andrej Laco, ktorý zužitkoval prihrávku Juraja Kadlubiaka.
     
    30:16
    Domáci hráči budú mať ale skvelú príležitosť na vyrovnanie. Ján Cibuľa teraz nebezpečne narazil na mantinel svojho súpera, za čo bude vylúčený na dve minúty.
     
    31:16
    Prvú minútu početnej nevýhody ale hostia z Liptovského Mikuláša prečkali, keď Dukla zavrela súpera pred vlastnou bránou, no nepodarilo sa jej vyrovnať.
     
    32:16
    Ján Cibuľa sa vracia na ľad, Michalovčania nevyužili presilovú hru a v ďalšom priebehu druhej tretiny budú hrať oba tímy s vyrovnaným počtom hráčov na ľade.
     
    33:33
    Michalovčania ale na ľade pôsobia istým dojmom, snažia sa tvoriť hru a vďaka výbornej ofenzíve majú obrovskú šancu ešte zvrátiť zápas na svoju stranu.
     
    34:28
    Michalovce sa snažia dobyť defenzívu hostí, no tá je v niektorých momentoch doslova neprekonateľná, čo podčiarkuje aj výborný výkon brankára Dovinu.
     
    35:52
    Do konca druhého dejstva ostávajú už len štyri minúty a Michalovce nemajú už veľa času na vyrovnanie.
     
    36:50
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A Liptovský Mikuláš vedie už o dva góly. Vďačí za to útočníkovi Jánovi Cibuľovi, ktorý si na konto pripisuje druhý gól v zápase. Pri jeho góle mu asistovali Bartík s Marcinkom.
     
    37:21
    Liptáci sa zásluhou Cibuľu dostávajú do komfortného dvojgólového vedenia, Michalovčania to majú v závere druhej tretine veľmi náročné, pretože ofenzíva Dukly dnes bojuje proti najlepšej obrane ligy.
     
    38:00
    Do konca druhej tretiny ostávajú dve minúty.
     
    38:42
    Michalovce sa v závere prostrednej časti všemožne snažia streliť kontaktný gól, no Liptáci sa veľmi dobre bránia. Práve posledné minúty druhého dejstva môžu byť v dnešnom súboji kľúčové.
     
    39:48
    A druhú tretinu lepšie zvládli hostia, ktorí si vypracovali dvojgólový náskok, v závere tretiny nedovolili súperovi streliť gól do šatne a do kabín idú za stavu 2:4.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Liptovský Mikuláš vedie už 2:4 a pred záverečnou tretinou je tak veľmi blízko k trom bodom. Michalovce síce hneď v prvej minúte druhého dejstva vyrovnali na 2:2, no v ďalšom priebehu hry prišli presné zásahy Laca a Cibuľu, ktorí misky váh naklonili na stranu hostí.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    Posledné dejstvo dnešného súboja sa začalo. Michalovce majú dvojgólové manko, ktoré sa budú snažiť dobehnúť.
     
    41:21
    Liptovský Mikuláš má ale s bránením tesných výsledkov skúsenosti, pýšiť sa môže najlepšou obranou v súťaži a dvojgólový náskok tak zrejme len tak ľahko nepustí.
     
    42:14
    Kouč Dukly Michalovce Štefan Tóth disponuje ale druhým najlepším útokom v lige. Ofenzíva Michaloviec je natoľko kvalitná, že v tretej tretine môže zvrátiť aj súčasný nepriaznivý stav.
     
    43:49
    Minúty však pribúdajú, Liptáci si držia svoje vedenie, zatiaľ čo Michalovce začínajú byť z nepriaznivého výsledku nervózne.
     
    44:28
    Nervozita domácich sa odzrkadľuje na predvedenej hre, Michalovčania strácajú puky a Liptáci tak môžu vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    45:17
    Aktivita Michaloviec navyše bude prerušená po faule Šangina. Po nedovolenom bránení domáceho obrancu bude hrať Dukla v oslabení.
     
    46:01
    Na druhej strane sa ale Peter Bartík dopustil rovnakého faulu a za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu odpykať si dvojminútové vylúčenie.
     
    46:44
    Pokračuje sa tak v hre štyroch proti štyrom, po návrate Georgija Šangina na ľad budú mať Michalovce k dispozícii 44-sekundovú presilovú hru.
     
    47:27
    Šangin sa už vrátil na ľadovú plochu a Michalovce tak majú k dispozícii krátku početnú výhodu o jedného muža.
     
    48:01
    Liptáci si ale s touto situáciou skúsene poradili, Bartík sa vrátil na ľad a po vylúčeniach na oboch stranách sa v hre pokračuje za stavu 2:4.
     
    48:52
    Michalovčanom sa čas na vyrovnanie kráti, Liptáci umne držia puk na svojich hokejkách, snažia sa zdržiavať čas a kúskovať hru.
     
    49:10
    O chvíľu na nás čaká posledná desaťminútovka hry, v ktorej sa Michalovce budú snažiť o zmazanie dvojgólového náskoku Liptovského Mikuláša.
     
    50:00
    Začala sa posledná desaťminútovka dnešného stretnutia.
     
    50:49
    Domáci hráči nemajú veľa času na vyrovnanie. Liptovský Mikuláš kontroluje hru a na ľade predvádza vynikajúci kompaktný výkon.
     
    51:22
    Hokejisti Michaloviec sa všemožne snažia streliť kontaktný gól, ktorý by vykresal iskierku nádeje pre domáci mančaft, no Liptáci sa výborne bránia s vedomím pohodlného dvojgólového náskoku.
     
    52:40
    Liptáci navyše v tretej tretine už neraz ohrozili bránu Okoličányho a dali jasne najavo, že v závere zápasu budú len vyčkávať na záverečnú sirénu.
     
    53:19
    Domáci hokejisti sa navyše budú najbližšie dve minúty brániť. Na trestnú lavicu odchádza Martin Drotár za hákovanie.
     
    53:48
    Liptovskému Mikulášu sa v presilových hrách v tejto sezóne až tak nedarí, keď využili len šesť početných výhod z 49 presiloviek, no dvojminútové vylúčenie Drotára im hrá do karát.
     
    54:55
    Hostia držia puk ďaleko od svojej brány, Dukla Michalovce sa kvôli nižšiemu počtu hráčov na ľade musí brániť a všetko nasvedčuje tomu, že Liptáci dovedú dnešný duel do víťazného konca.
     
    55:34
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Aby toho nebolo málo. Drotárov trest síce uplynul celý, no niekoľko sekúnd na to Liptáci udreli opäť a vedú už 2:5. Tentoraz si gól na svoje konto pripisuje Tomáš Marcinko, ktorý dnes hrá vydarený duel.
     
    56:23
    Musel by sa udiať menší zázrak, aby Michalovce v dnešnom zápase bodovali. Liptáci predvádzajú vynikajúci hokej a krátko pred koncom súboja vedú 2:5.
     
    57:36
    Do konca zápasu ostáva 144 sekúnd, hráči Liptovského Mikuláša môžu začať pomaly oslavovať svoj cenný triumf.
     
    58:46
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Aby toho nebolo málo, posledný klinec do rakvy Michaloviec zabíja forward Jaroslav Jabrocký, ktorý pečatí víťazstvo hostí a zvyšuje už na 2:6!
     
    59:12
    Zápas sa v poslednej minúte už len dohráva. Každému je jasné, že Liptovský Mikuláš si dnes z Michaloviec odvezie tri body a upevní si tak pozíciu v najlepšej štvorke prvej ligy.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Michalovce nezvládli priamy súboj o štvrtú priečku a Liptovskému Mikulášu podľahli 2:6. Nutno uznať, že hostia predviedli na ľade zemplínskeho tímu skvelý výkon, strelili šesť gólov a zaslúžene tak svojmu dnešnému súperovi v tabuľke odskakujú na rozdiel piatich bodov. (19:11:31)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 13. Banovský, 21. Klouda (Faith, Banovský) – 9. Števuliak (Uram, Burzala), 18. Cibuľa (Bartík), 30. Laco (Kadlubiak), 37. Cibuľa (Bartík, Marcinko), 56. Marcinko (Bartík, Dovina), 59. Jabrocký (Oravec)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Okoličány – Šangin, Hančák, Urban, Dolgoš, Boboš, Buraľ – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Drotár, Schnelly – Čížek, Huňady, Fedorko – Hinďoš, Gavura, Jenčo. Tréner: Štefan Tóth
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Števuliak, Lichanec, Uram – Jabrocký, Piatka, Laco – Brezniak, Gápa. Tréner: Róbert Spišák

    Rozhodčí: Husár – Šoltés, Wolf

    Diváci: 650
    bahis siteleri