Buffalo – Montreal 2:7 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:5 (kon.) | Winnipeg – Tampa 3:4 (po pr.)
Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Edmonton – Washington 4:7 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:7 (2:3, 2:3, 0:1)
Washington Capitals
Sobota 24.10.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jevgenij KUZNĚTSOV - 4:7
     
    56:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Hattrick pro JEVGENIJE KUZNĚTSOVA. Druhý využitá přesilovka Washingtonu v tomto zápase. Hostující tým byl dlouhou dobu nastěhovaný v útočném pásmu a na tuto kombinaci a následnou střelu byla domácí obrana krátká. Asistence: André Burakovski, John Carlson.
     
    56:01
    Vyloučen domácí Andrew Ference na dvě minuty za držení protihráče. Přesilovka pro Capitals.
     
    50:13
    Vyloučen Jay Beagle na dvě minuty za podražení. Kratičká přesilovka pět na tři pro domácí.
     
    48:21
    Vyloučen hostující Tom Wilson na dvě minuty za hákování.
     
    36:16
    Vyloučen Jevgenij Kuznětsov na dvě minuty za nedovolené bránění.
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 4:6
     
    34:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    RYAN NUGENT-HOPKINS se dostal do dobré šance. První střelou trefil Orpika, od kterého se mu puk vrátil, a tak mohl vyslat ze své hole druhou střelu, která zapadla pod horní tyčku. Asistence: Anton Slepyshev.
    Justin WILLIAMS - 3:6
     
    31:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to už je pro domácí hodně kruté. JUSTIN WILLIAMS dokázal tečovat střelu Matta Niskanena. Cam Talbot míří do domácí branky, Nilsson dnes neměl svůj den. Asistence: Matt Niskanen, Jevgenij Kuznětsov.
     
    31:29
    Vyloučen domácí Tylor Hall na dvě minuty za držení. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    29:55
    Vyloučen Brook Orpik na dvě minuty za podražení Connora McDavida.
    André BURAKOVSKY - 3:5
     
    29:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Jakmile se vrátil McDavid na led, prosadili se hosté. Ovečkin našel Kuznětsova, který už mohl střílet, ale zvolil nahrávku na lépe postaveného ANDRÉ BURAKOVSKÉHO, který moc dobře věděl, co má udělat. Zkušeně si počkal na pohyb brankáře a zasunul puk za čáru. Asistence: Jevgenij Kuznětsov, Alexandr Ovečkin.
     
    27:23
    Vyloučen domácí Connor McDavid na dvě minuty za podražení Alexandra Ovečkina. Následuje přesilová hra hostů, ale před ní ještě komerční přestávka.
    Jevgenij KUZNĚTSOV - 3:4
     
    26:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Do brejku se dostal JEVGENIJ KUZNĚTSOV, který zamíchal s kotoučem a bekhendovou stranou hole dokázal překonat domácího brankáře. Nilsson neměl nárok. Bez asistence.
    Benoit POULIOT - 3:3
     
    20:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A prosazuje se také CONNOR MCDAVID. Byl to právě on, kdo vystřelil a puk si holí do vlastní branky poslal Niskanen. Asistence: Andrej Sekera, Mark Letestu.
     
    20:12
    Vyloučen hostující Jevgenij Kuzvětsov na dvě minuty za hákování.
    Marcus JOHANSSON - 2:3
     
    19:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Tento inkasovaný gól tak trochu jde na účet McDavida. Justin Williams obkroužil branku, přihrál MARCUSU JOHANSSONOVI, ke kterému McDavid nepřistoupil aktivně, a tak mohl hostující hráč poslat puk do branky. Asistence: Justin Williams, Nickas Bäckström.
    Rob KLINKHAMMER - 2:2
     
    15:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Taylor Hall střílel z velkého úhlu, jeho střelu dokázal před brankou tečovat ROB KLINKHAMMER, který si připisuje svou první branku v letošní sezóně. Pět minut před koncem úvodního dějství je vyrovnáno.
    Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:2
     
    12:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Středem kluziště vedli hostující hráči rychlý útok, který znamená přesilovkový gól a jejich vedení. John Carlson přihrál přesně NICKLASU BÄCKSTRÖMOVI, který měl dostatek času a prostoru pro přesné zakončení. Asistence: John Carlson, T.J. Oshie.
     
    11:32
    Za hrubost vyloučen domácí Andrew Ference. Hosté si zahrají přesilovku.
    Benoit POULIOT - 1:1
     
    10:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Connor McDavid mířil v brejku dva na jednoho s Nail Jakupovem. McDavid přihrál Jakupovovi, který střelou ani dorážkou neuspěl. Přihrál kotouč BENOITU POULIOTOVI, který z druhé vlny skóroval. Asistence: Nail Jakupov, Connor McDavid.
     
    06:11
    Vyloučen hostující Brooks Orpik na dvě minuty za sekání.
    Jevgenij KUZNĚTSOV - 0:1
     
    03:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Po pěkné kombinaci se zcela zaslouženě dostávají hostující hokejisté do vedení. Ovečkin celou akci rozehrál. Našel T.J. Oshieho, který vylepšil pozici pro JEVGENIJE KUZVĚTSOVA. Ten měl snadnou cestu k prvnímu gólu v letošní sezóně. Gólman Nilsson si musel připadat jako páté kolo u vozu – absolutně zbytečný, bezmocný. Asistence: T.J. Oshie, Alexandr Ovečkin.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 11. Pouliot (Jakupov, McDavid), 15. Klinkhammer (Hall, Nugent-Hopkins), 21. McDavid (Sekera, Letestu), 35. Nugent-Hopkins (Slepyshev) – 4. Kuznětsov (Oshie, Ovečkin), 13. Bäckström (Carlson, Oshie), 20. Johansson (Williams, Bäckström), 27. Kuznětsov, 30. Burakovsky (Kuznětsov, Ovečkin), 32. Williams (Niskanen, Kuznětsov), 57. Kuznětsov (Burakovsky, Carlson)


    Edmonton Oilers: Nilsson (Talbot) – Fayne, Sekera, Schultz, Klefbom, Gryba, Ference – Klinkhammer, Nugent-Hopkins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikoski – Slepyshev, Letestu, Gazdic
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Chorney, Orlov – Oshie, Kuznětsov, Ovečkin – Williams, Bäckström, Johansson – Wilson, Beagle, Chimera – Laich, Stephenson, Burakovsky

    Rozhodčí: Jackson, Watson – Wheler, Murchison

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri