Unterhaching – Leverkusen 1:3 (kon.) | Mönchengladbach – W. Brémy 3:4 (kon.) | Aue – Heidenheim 0:2 (kon.)
Bayern – Darmstadt 1:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
1:0 (1:0)
SV Darmstadt 98
Úterý 15.12.2015, 20:30 • Allianz Arena, München • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný úterní večer u sledování německého poháru. Bayern Mnichov přivítá doma celek SV Darmstadt 98. Tímto utkáním vás s radostí provede Vojtěch Balon.
     
    BAYERN MNICHOV

    Suverénní Bayern naprosto jednoznačně vede ligu a i v poháru se od něj očekává vítězství. V posledním kole německého poháru vyhrál Bayern na půdě Wolfsburgu 1:3 a vyřadil tak vítěze loňského ročníku. Co se týče zápasů, tak z posledních 10-ti zápasů si Bayern připsal jednu remízu s Frankfurtem a prohru 1:3 s Borusií Mönchengladbach. Jinak samá vítězství.
     
    SV DARMSTADT 98

    To hosté vstupují do zápasu jako jasný outsider. Při své cestě přemohli nejprve v prvním kole Erndtebrück 5:0, poté prvoligový Hannover 2:1. Nyní je však čeká ten nejtěžší možný oříšek. V lize už to tak hrozné není. Aktuálně se Darmstadt nachází na dvanácté příčce se ztrátou pětadvaceti bodů na právě první Bayern Mnichov. V posledním zápase schytali hosté od Herthy Berlín debakl 4:0, odvrátí dnes podobný výsledek?
    Lilie v pondělních odpoledních hodinách přicestovaly do bavorské metropole. Přemůže David Goliáše?
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Boateng, Javi Martínez, Rafinha – Kimmich, Xabi Alonso, Vidal – Müller, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Alcântara, Kirchhoff, Rode, Badstuber

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Rajković, Díaz – Heller, Gondorf, Niemeyer, Kempe – Vrančić – Wagner.
    Náhradníci: Platins – Gorka, Sailer, Stroh-Engel, Jungwirth, Holland, Rausch

    Rozhodčí: Siebert – Heft, Seidel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bavoři se hned v úvodu dostali ke své tradiční kombinaci a Joshua Kimmich poslal do vápna první nebezpečný centr, hostující kapitán Sulu však balon odvrátil do bezpečí.
     
    2
    Svěřenci Pepa Guardioly měli po faulu Niemeyera k dispozici přímý kop z levé strany, ale Alonsův přízemní centr trefil jen jednoho z hráčů v bílém dresu.
     
    3
    Lilie se zatím ani nepodívaly k míči, Lewandowski s Müllerem na pravém křídle zakládají další akci Bayernu.
     
    5
    Lewandowski našel poslepu rozběhnutého Kingsleyho Comana, jenž se ve skvělé palebné pozici ale rozhodl centrovat a balon skončil až v zámezí.
     
    6
    Chilský reprezentant Arturo Vidal to zkusil z uctivé vzdálenosti, mířil ale jen do míst, kde stál připravený Mathenia.
     
    6
    Hráči hesenského klubu poté založili svou první akci, nicméně Vrančić si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    7
    Kingsley Coman za svými zády nechal laxního Kempeho a scházely mu centimetry k tomu, aby dalekonosný centrovaný míč dokázal ideálně usměrnit! To se mu ale nepodařilo, domácí křídelník se ukopl.
    7. Comanova nepřesná rána
     
    8
    Nikým nehlídaný Boateng v poklidu zavezl míč na útočnou polovinu, Bayern má na útočné polovině spoustu prostoru ke kombinaci.
     
    9
    Rafinha ale naprosto zbytečně zajel do Gondorfa a za poměrně nebezpečný zákrok na útočné polovině vidí žlutou kartu.
     
    10
    Xabi Alonso se dopustil naprosto zbytečné ztráty míče a Darmstadští poprvé vystrčili růžky, Heller se ale dostal s míčem na kopačce až do zámezí a nestihl odcentrovat.
     
    11
    Dezorientovaný Mathenia vyrazil dalekonosný centr jen před sebe a následně se kulatý nesmysl dostal k úplně volnému Kingsleymu Comanovi, ten se však nedokázal probrat včas a o balon ve výborné pozici přišel!
     
    12
    Polský ostrostřelec Lewandowski poprvé prověřil Matheniovu pozornost, ale proti nepříliš povedené střele z ostrého úhlu se strážce darmstadské svatyně příliš nenadřel.
     
    13
    Lahmův přízemní centr z pravé strany byl adresovaný Robertu Lewandowskimu, ten ale nedokázal míč ideálně trefit a Mathenia byl tentokrát bez práce.
     
    14
    Marcel Heller našel rozběhnutého Gondorfa, jenž se však dostal do spárů spolehlivého Lahma a na levém křídle o balon zákonitě přišel.
     
    15
    Kingsley Coman se zmocnil odraženého míče a neohroženě vtrhl do pokutového území, jeho následný centr ale trefil jen nastavenou nohu Aytaca Sulua.
     
    16
    Kimmichův centr směřující na Artura Vidala ztečoval György Garics přímo do Matheniovy náruče, hosté budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    17
    Dalekonosný Martínezův pas si rychlík Coman nedokázal zpracovat a od jeho kopačky se balon dokutálel až do autu. Lilie budou mít k dispozici vhazování.
     
    18
    Darmstadští se po poněkud rozpačitém úvodu skvěle brání a favorizovaného soka nepouští do větších šancí, i tento průnikový pas na rozběhnutého Lewandowskiho Sulu a spol. odvrátili do bezpečí.
     
    19
    Asi jsem to zakřikl! Robert Lewandowski z Gondorfa a Slobodana Rajkoviće udělal komparzisty a poté tvrdě vypálil. Jeho přízemní bomba proletěla těsně vedle pravé tyče!
    19. Lewandowskiho nebezpečná střela
     
    20
    Boatengův centr Müller v dobré pozici ještě sklepával na Lewandowskiho, ale nepřesně a Garics poté nekompromisně odkopl míč až na soupeřovu polovinu.
     
    21
    Rafinha to nemyslel vůbec špatně, ale provedení jeho pasu do uličky už poněkud pokulhávalo. Balon se stal snadnou Matheniovou kořistí.
     
    22
    Arturo Vidal přiběhl do souboje pozdě a naprosto zbytečně fauloval, hosté budou mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    22
    Tobias Kempe ale ojedinělou příležitost doslova prokaučoval a nepovedeným centrem daroval míč fotbalistům Bayernu.
     
    23
    O chvilku později se k centru z podobné pozice dostal ještě Wagner, jenž hledal Marcela Hellera, ale jeho zakončení postrádalo přesnost i razanci.
     
    24
    Manuel Neuer se ve své svatyni zatím pořádně nudí, kromě dvou odkopů od své svatyně si ještě na balon pořádně nesáhl.
     
    25
    Ofsajd a v něm Arturo Vidal, vzruch po Kimmichově centru byl naprosto zbytečný.
     
    26
    Hra se v posledních minutách trochu uklidnila, na trávníku se nic převratného neděje. Hráčům favorizovaného Bayernu chybí přesnost v předfinální a finální fázi a Mathenia je téměř bez práce.
     
    27
    Rozběhnutý Marcel Heller tak tak zachytil míč ještě na hrací ploše a dožadoval se rohového kopu pro svůj tým, po minimálně půlminutové diskuzi ale bude následovat pouze odkop od Neuerovy svatyně.
     
    28
    Joshua Kimmich si vyšlápl na Vrančiće, který do něj poté ještě zbytečně strčil a míč se dokutálel do zámezí. Sudí vyřešil situaci šalamounsky – autovým vhazováním pro Mnichovské.
     
    29
    Hráči v bílých dresech teď bezmocně rozhazují rukama a zlobí se na svého parťáka Niemeyera, jehož přihrávka patřila do kategorie těch nejméně přesných.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a vyjma jedné střely Lewandowskiho si domácí ještě nevypracovali jedinou vážnější šanci, zatím je vše naprosto otevřené.
     
    31
    Kapitán Darmstadtu Aytac Sulu lišácky vystavil Lewandowskiho do ofsajdové pasti, následovat tak bude pouze odkop od svatyně Hesenských.
     
    32
    Gondorf se vydal napadat rozehrávku Bavorů a nechybělo mu mnoho, aby se míče na hranici pokutového území zmocnil! Stadionem to jen zahučelo.
     
    33
    Robert Lewandowski si v hlavičkovém souboji se Suluem počínal příliš agresivně, ani tato útočná akce tak Guardiolovým svěřencům nevyšla.
     
    34
    Domácí zahrávali přímý kop ze zhruba třicetimetrové vzdálenosti od Matheniovy svatyně, přetažený centr z kopačky Xabiho Alonsa ale skončil v náruči darmstadského brankáře.
     
    35
    Müller se dostal do obklíčení Sulua a Juniora Díaze, a o balon tak zákonitě přišel. První jmenovaný rázně odkopl balon až kamsi k půlící čáře.
     
    36
    Jenže následná akce Darmstadtu skončila hned ve svém zárodku, průniková přihrávka na rozběhnutého Tobiase Kempeho nebyla vůbec přesná a míč se došoural až k vyběhnuvšímu Neuerovi.
     
    38
    Müllerův centr na Roberta Lewandowskiho postrádal přesnost a s blížícím se koncem první půle bude následovat další odkop od Matheniovy svatyně.
     
    39
    Gondorf uklidil míč do bezpečí těsně před poblíž stojícím Lahmem, domácí tak budou zahrávat rohový kop.
     
    40
    Bayern právě vstřelil branku!
    Ou, tak to byla neskutečná trefa, Mnichované využili hned svou první větší šanci! Hostující defenzíva odvrátila centr od rohového praporku jen na kopačku XABIHO ALONSA, jenž se z dobrých pětadvaceti metrů trefil neuvěřitelně přímo do pravé šibenice!
    40. Xabi ALONSO - 1:0
     
    42
    Inkasovaný gól je pro Lilie až krutý, aktuálně dvanáctý celek bundesligového peletonu totiž s jasným favoritem a jistým půlmistrem totiž až dosud držel krok.
     
    43
    Mnichovští příznivci se ještě před přestávkou dožadují dalšího gólu a málem se dočkali, protože Lewandowski si ideálně vyskočil na centr z kopačky Lahma a hlavou poslal míč do tyče!
    43. Lewandowskiho hlavička do tyče
     
    44
    Bavoři v poklidu kombinují na útočné polovině, nechme se překvapit, kolik sudí Siebert nad rámec první půle nastaví.
     
    45
    A už to víme, je to rovná minutka – čas tak akorát na ještě jednu útočnou akci...
     
    45+1
    Comanův centr z pravé strany odvrátil Aytac Sulu do zámezí, svěřenci Pepa Guardioly budou zahrávat ještě jeden roh.
     
    45+2
    Vidalovi se ale exekuce nabídnuté standardky vůbec nepovedla a v úvodní pětyčtyřicetiminutovce už se nic převratného nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Favorizovaný Bayern měl jednoznačnou územní převahu, do větších šancí ale bojovně hrající hosté Bavory nepouštěli. Pět minut před přestávkou se však do míče opřel Xabi Alonso a poslal kulatý nesmysl nechytatelně do šibenice, a do kabin se tak jde za stavu 1:0. Ve druhém poločase, který začne ve 21:32, se tak máme rozhodně na co těšit!
    Bayern Mnichov vede po první půli díky parádní ráně Xabiho Alonsa 1:0!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky vstoupily do druhé půle bez jakýchkoliv změn, na trávníku stále sledujeme obě základní jedenáctky.
     
    47
    Druhá část hry začala v podobném gardu, v jakém končila ta první – neohroženou kombinací hráčů v červených dresech na útočné polovině.
     
    48
    Lewandowski se provinil útočným faulem proti Slobodanu Rajkovićovi, hostující gólman Mathenia tak bude mít na rozehrávku spoustu času.
     
    49
    Heller se proti přesile tří hráčů v červeném prokličkoval až do pokutového území a ačkoliv vzápětí o balon přišel, po Müllerově kontaktu s míčem rukou bude akce hostí pokračovat.
     
    50
    Nakonec z toho byla jen hodně nepovedená střela Tobiase Kempeho, hra je však po zákroku Kingsleyho Comana na Maria Vrančiće přerušena.
     
    52
    Joshua Kimmich našel lahůdkovým centrem ve vápně Thomase Müllera, jenž tvrdě vypálil z otočky a o centimetry minul pravou tyč darmstadské svatyně!
    52. Müllerova střela z otočky
     
    53
    Gondorf byl v minimálně dvoumetrovém ofsajdu a byl si toho dobře vědom, po špatně načasovaném Hellerově pasu už ani nepokračoval v akci.
     
    54
    Průnikový pas na Artura Vidala byl příliš prudký a Chilan s extravagantním účesem navíc zareagoval příliš pozdě, balon se tak došoural až do zámezí.
     
    56
    Javi Martínez pro jistotu uklidil balon do autu a Marcel Heller z následné akce vybojoval rohový kop.
     
    58
    Ou, to bylo těsné! Müllerovu ránu jeden z hostujících zadáků omylem ztečoval a Mathenia měl co dělat, aby konečky prstů míč z brankové čáry vytěsnil!
    58. Tečovaná střela Thomase Müllera
     
    59
    Arturo Vidal zbytečně fauloval na útočné polovině, hosté tak budou mít na rozehrávku moře času.
     
    60
    Po hodině hry se osmělil Marcel Heller, ale jeho centr na rozběhnutého Vrančiće odvrátil do zámezí Kingsley Coman.
     
    61
    Joshua Kimmich si na Júniora Díaze nepřišel, kostarický bek Darmstadtu navíc pro Lilie vybojoval autové vhazování.
     
    63
    Manuel Neuer byl v hlavičkovém souboji sražen k zemi Wagnerem, akce Lilií tak rychle dospěla ke svému konci.
     
    64
    Hráči bavorského kolosu posléze rozjeli další kolotoč přihrávek na útočné polovině, zatím se jim ale nedaří propracovat se do palebných pozic.
     
    65
    Teď se to Bayernu málem podařilo. Po Lahmově centru vznikl před Matheniou ohromný závar, ale ani jeden z hráčů v červeném se nedokázal zorientovat včas.
     
    66
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Vidal, přichází Alcântara.
     
    67
    Právě střídající Thiago Alcântara teď zavadil o Niemeyera, který se svalil k zemi a za doprovodu klubových fyzioterapeutů opustil hřiště...
     
    69
    Niemeyer už je zpět na hřišti a hra může vesele pokračovat.
     
    70
    Do konce základní hrací doby už zbývá jen nějakých dvacet minut, Darmstadským se čas na vyrovnání začíná rychle krátit.
     
    71
    Teď domácí defenzívě jako blesk z čistého nebe pláchl Marcel Heller a přesným centrem našel hlavu Wagnera, tomu ale zakončení vůbec nevyšlo.
     
    72
    Robert Lewandowski fauloval soupeře nedaleko před hranicí vlastní šestnáctky, jeden z dvojice Vrančić, Kempe tak bude zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    73
    Do míče se nakonec opřel první jmenovaný. Vrančić to zkusil přímo, Neuerovu svatyni ale těsně přestřelil!
     
    74
    Na druhé straně se před Matheniou zničehonic zjevil metr sedmdesát měřící Philipp Lahm, jehož hlavička mířila těsně vedle!
    74. Lahmova hlavička z těsné blízkosti
     
    75
    Alcântarovi se pokus o uličku vůbec nepovedl, následovat bude pouze odkop od svatyně hesenského celku.
     
    76
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Vrančić, přichází Konstantin Rausch.
     
    77
    Aytac Sulu dostal v hlavičkovém souboji s Xavim Martínezem ve vlastní šestnáctce pořádně naloženo a z obličeje se mu spustil potůček krve.
     
    78
    Tak kromě Martíneze o darmstadského kapitána podle opakovaného záběru zavadil i vlastní spoluhráč Júnior Díaz, Sulu se však zdá být v pořádku.
     
    79
    Thomas Müller upadl v šestnáctce po souboji s Díazem a dožaduje se penalty, píšťalka hlavního sudího Sieberta však rezolutně mlčí.
     
    81
    Na hřiště se podívá vousáč Sailer, jemuž místo na place přepustil Tobias Kempe.
     
    82
    Tak to bylo o fous! Kingsley Coman dostal ve vápně spoustu prostoru, a tak si připravil míč na nůžky a z akrobatické pozice těsně přestřelil!
    82. Akrobatické zakončení Kingsleyho Comana
     
    83
    Před námi už je posledních deset minut zápasu a vše nasvědčuje tomu, že si jasně aktivnější Bayern těsný náskok pohlídá.
     
    84
    Philipp Lahm se dostal do obklíčení Niemeyera a Rausche a po souboji s prvním jmenovaným se skácel k zemi, čímž Bayernu nasbíral minimálně další půlminutku.
     
    86
    Robert Lewandowski se hnal do další šance, ale Vrančić na poslední chvíli odvrátil kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    87
    Hosté naposledy vystřídali, Niemeyera nahradil Dominik Stroh-Engel.
     
    87
    A vzápětí sáhl ke změně i Pep Guardiola, kapitána Lahma nahradil Rodem.
     
    88
    Thiagův pas přišel příliš pozdě, Robert Lewandowski už byl za ofsajdovou linií. Hesenští budou od Mathenii zakládat jednu ze svých posledních akcí!
     
    90
    Marcel Heller ale o míč záhy přišel a navíc fauloval Xabiho Alonsa, zdá se být rozhodnuto...
     
    90
    Už známe i délku nastavení, hlavní arbitr nad rámec základní hrací doby přidal dvě minutky!
     
    90+1
    Sebastian Rode narazil do zdi jménem Dominik Stroh-Engel a svalil se k zemi, střídající středopolař Darmstadtu se teď prezentoval parádním hokejovým bodyčkem.
     
    90+2
    Taktické střídání Bayernu – Joshuu Kimmicha nahrazuje Jan Kirchhoff.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Bayern Mnichov nakonec Darmstadt udolal nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, a zajistil si tak postup do čtvrtfinále!
    Pozápasová laserová show.
     
    Je dobojováno, v Allianz Areně v tuto chvíli běží nádherná předvánoční projekce a panuje zde parádní atmosféra. Vítězství Bavorů se ale vůbec nerodilo snadno, jasnému favoritovi trefil postup parádní ranou těsně před změnou stran defenzivní záložník Xabi Alonso. Defenzíva darmstadských Lilií dnes fungovala skvěle a hosté s Bayernem dlouho drželi krok, nutno však dodat, že směrem dopředu toho Hesenští moc nepředvedli...
    Tato trefa (vpravo dole) rozhodla o postupu favorizovaného Bayernu.
     
    Z mé strany je to již definitivně vše, příště na počtenou! (22:30:40)

    Vojtěch Balon

    Branky: 40. Alonso

    Karty:   9. Rafinha (BAY)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 13:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:11.
    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm (C) (87. Rode), Boateng, Javi Martínez, Rafinha – Kimmich (90+2. Kirchhoff), Xabi Alonso, Vidal (66. Alcântara) – Müller, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Alcântara, Kirchhoff, Rode, Badstuber

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu (C), Rajković, Díaz – Heller, Gondorf, Niemeyer (87. Stroh-Engel), Kempe (81. Sailer) – Vrančić (76. Rausch) – Wagner.
    Náhradníci: Platins – Gorka, Sailer, Stroh-Engel, Jungwirth, Holland, Rausch

    Rozhodčí: Siebert – Heft, Seidel

    Diváci: 72500
    bahis siteleri