New Jersey – Carolina 3:2 (kon.) | Columbus – Dallas 6:3 (kon.) | Boston – Ottawa 7:3 (kon.)
Toronto – NY Islanders 3:6 (kon.) | Florida – Montreal 3:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Detroit 4:1 (kon.) | Calgary – Anaheim 0:1 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 2:5 (kon.)
Arizona – Chicago 5:7 (kon.)
konec
Boston Bruins
7:3 (2:1, 1:1, 4:1)
Ottawa Senators
Středa 30.12.2015, 01:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Jimmy HAYES - 7:3
     
    59:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Čepice na led! JIMMY HAYES dvě desetiny sekundy před závěrečnou sirénou dorazil za Andersonova záda Seidenbergovo nahození od modré, čímž dokonal hattrick! Asistence: Frank Vatrano, Dennis Seidenberg.
     
    59:34
    Chris Neil (OTT) vyfasoval dvě minuty za vyprovokování hromadné šarvátky a pět minut za bitku. Dave Dziurzynski (OTT) a Zac Rinaldo (BOS) pak obdrželi pětiminutové tresty za bitku. Desetiminutové osobní tresty pak obdrželi Max McCormick (OTT), Mark Borowiecki (OTT), Adam McQuaid (BOS), Kevan Miller (BOS), Matt Beleskey (BOS) a Zack Smith (OTT).
     
    59:34
    Na ledě to pořádně vře! Hned několik dvojic se pustilo do sebe a pokud mne nešálí zrak, pere se i Chris Neil, jenž tak nejspíš dovršil hattrick Gordieho Howea!
     
    58:57
    Minutu před koncem ještě mimořádně bohaté a zajímavé utkání okořenila další bitka! McCormick (OTT) shodil rukavice s Ferrarem (BOS) a bostonskému útočníkovi zasadil několik přesných ran, syn televizního komentátora Raye Ferrara ale ottawského zelenáče nakonec povalil na led. Oba kohouti vyfasovali pětiminutové tresty za bitku.
    56:40 Matt BELESKEY - 6:3
     
    56:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    To byla rána! Zdá se, že o osudu tohoto střetnutí je definitivně rozhodnuto. Ryan Spooner si za brankou udělal tréninkového panáka z Borowieckiho a poté předložil ideální přihrávku napřaženému MATTU BELESKEYMU, jenž tvrdou ranou z voleje nedal ottawskému brankáři šanci! Asistence: Ryan Spooner, Loui Eriksson.
    55:49 Jimmy HAYES - 5:3
     
    55:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    A už je to znovu o dva góly, Boston udělal další mílový krok k výhře! JIMMY HAYES se ve středním pásmu zmocnil volného kotouče a vyrazil s ním do rychlého protiútoku. Hayes si vyměnil puk s Talbotem a poté pohodlně překonal bezmocného Andersona! Asistence: Max Talbot, Loui Eriksson.
     
    52:26
    S tresty se doslova roztrhl pytel. Dvě minuty za krosček si půjde odsedět Chris Wideman (OTT).
     
    50:01
    To měl být gól! Kyle Turris dostal nabito na levý kruh, vypálil z první po vzoru Alexandra Ovečkina, ale orazítkoval břevno Raskovy klece!
     
    49:55
    Neobešlo se to bez dalšího faulu jednoho z domácích hráčů. Brad Marchand (BOS) usedne na lavici hříšníků za sekání.
     
    49:55
    To byl závar! Hoffmanovu střelu Rask vyrazil poněkud nejistě před sebe, kde vznikla obrovská tlačenice, ale Alex Chiasson nedokázal došťourat puk do sítě!
     
    47:58
    Loui Eriksson (BOS) vyfasoval dvě minuty za zbytečné zahákování Turrise.
     
    47:10
    Panenko skákavá! Stone pronikl do pásma, vyměnil si kotouč s z druhé vlny si najíždějícím Karlssonem a poté parádně našel Maxe McCormicka, jenž z nějakých dvou metrů minul poloodkrytou bostonskou svatyni!
    44:22 Mike HOFFMAN - 4:3
     
    44:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dvougólové vedení Bruins nevydrželo ani dvě minuty a drama je znovu na světě! MIKE HOFFMAN po levém křídle pronikl do pásma a z ostrého úhlu nahodil puk do předbrankového prostoru. Kotouč nešťastně tečoval Seidenberg a Rask na změnu trajektorie nedokázal zareagovat! Asistence: Erik Karlsson, Marc Methot.
    42:38 Patrice BERGERON - 4:2
     
    42:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi využívají další přesilovku a opět odskakují na dvoubrankový náskok! Torey Krug tvrdě vypálil od modré a PATRICE BERGERON jeho projektil šikovně tečoval tak, že kotouč zapadl přesně pod břevno a Anderson byl zcela bez šance! Asistence: Torey Krug, Seth Griffith.
     
    41:54
    Mark Stone (OTT) naprosto zbytečně sestřelil na útočné modré Ferrara a půjde si za to odsedět dvouminutový trest.
     
    39:03
    Kyle Turris (OTT) zahákoval Bretta Connolyho (BOS) a vyfasoval za to dvouminutový flastr, domácí útočník ale pádu dost přidal, a tak i on usedne na trestnou lavici.
    37:51 Mika ZIBANEJAD - 3:2
     
    37:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zdá se, že parádní zákroky Craiga Andersona hostující hráče pořádně nabudily – už je to znovu jen o gól! Wierciochovo nahození od modré se od zadního mantinelu odrazilo zpět do předbrankového prostoru, kde Neil přiťukl kotouš na hůl MIKY ZIBANEJADA a ten se nemýlil! Asistence: Chris Neil, Shane Prince.
     
    37:05
    Panenko skákavá! Brad Marchand po pravém křídle projel jako nůž máslem do pásma a náramným křižným pasem oslovil nikým nehlídaného Toreyho Kruga, jehož dělovku z první výtečně zlikvidoval Anderson a jeho bleskurychlá lapačka!
     
    35:16
    Obrovské šance na obou stranách! Matt Beleskey se neunáhlil a parádně našel ve skvělé pozici Morrowa, jehož však z bezprostřední blízkosti famózně vychytal Anderson! A ihned poté se vydal do protiakce hostující zadák Wideman, jenž v předbrankovém prostoru našel najíždějícího si Stonea, také on si ale vylámal zuby na výborném gólmanovi soupeře!
     
    33:14
    Užuž se schylovalo k bitce mezi Chárou (BOS) a Borowieckim (OTT), ale sudí oba kohouty odtrhli včas od sebe, poněvadž by se jednalo o dost neférovou pěstní výměnu. Slovenský kolos totiž svého soka před začátkem bitky nevybíravě hodil na mantinel. Oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    30:45
    Po komerční přestávce si Boston zahraje v početní převaze, Dave Dziurzynski (OTT) totiž půjde pykat na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    30:25
    Brad Marchand měl na holi čtvrtý gól Bruins. Subtilní křídelník se po Bergeronově průnikovém pasu řítil sám na ottawskou svatyni, Craig Anderson ale Marchanda levým betonem vymazal!
     
    26:20
    Brett Connoly málem posunul Bruins ještě blíže branám důležitého vítězství, jeho nenápadný projektil z mezikruží ale skončil na břevně ottawské svatyně!
     
    23:35
    Síly na ledě se vyrovnají, Zdeno Chára (BOS) totiž na útočné modré ztratil puk a Hoffmana radši podrazil, než aby ho pustil do samostatného úniku.
     
    22:55
    Chris neil (OTT) si půjde odsedět dvě minuty za sekání.
    21:21 Matt BELESKEY - 3:1
     
    21:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Otřepaná fráze nedáš – dostaneš znovu ožila a místo nerozhodného stavu tu máme dvougólové vedení Bruins! Connolyho střelu dokázal Anderson vyrazit jen do prostoru, kde číhal MATT BELESKEY, jenž pohodlně doklepl touš do poloodkryté svatyně Senators! Asistence: Brett Connoly, Brad Marchand.
     
    20:52
    To byla šance! Sens mohli v oslabení srovnat, Dziurzynski a Prince postupovali proti jedinému obránci Bruins, ale první jmenovaný z bezprostřední blízkosti na Raska nevyzrál!
     
    19:23
    Chris Wideman (OTT) si nechal ujet Jimmyho Hayese před očima a pro jistotu ho podržel, za což si půjde odsedět dvouminutový trest.
    16:25 Patrice BERGERON - 2:1
     
    16:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonští přesilovku bleskurychle využili a znovu jdou do vedení! Parádně to udělal Krug, který z vlastní obranné třetiny projel jako nůž máslem až do útočného pásma, vyměnil si kotouč se Spoonerem a poté našel v předbrankovém prostoru volného PATRICE BERGERONA, jenž si bleskurychle přehodil puk na forhend a pohotově překonal Andersona! Asistence: Torey Krug, Ryan Spooner.
     
    16:02
    Bývalý gólman Plzně však nakonec mohl zůstat ledově klidný. Za zbytečné držení usedne na trestnou lavici Max McCormick (OTT).
     
    14:05
    Vyrovnaný stav nemusel vydržet dlouho, ale Beleskeym tečovaný pokus Dennise Seidenberga proletěl těsně vedle Andersonovy klece!
    12:31 Chris NEIL - 1:1
     
    12:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a postaral se o to sváteční střelec CHRIS NEIL, který dnes zaznamenal kanadský bod po dlouhých 21 zápasech! Velezkušený tvrďák se zmocnil kotouče, který Rask vyrazil poté, co na něj vypálil Max McCormick a uklidil ho do sítě! Asistence: Shane Prince, Max McCormick.
     
    10:04
    A celek z kanadské metropole si navíc zahraje přesilovku, Ryan Spooner (BOS) jde pykat na dvě minuty za podražení.
    08:01 Jimmy HAYES - 1:0
     
    08:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do vedení, že to byl ale pořádně šťastný gól! Millerovo nahození z rohu kluziště se zcela nečekaně odrazilo před nicnetušícího Andersona, kde se nejrychleji zorientoval JIMMY HAYES a pohodlně zavěsil do poloodkryté ottawské svatyně! Asistence: Kevan Miller.
     
    04:27
    Ryan Spooner za ottawskou svatyní obral o puk Ryana a poslepu našel nikým nehlídaného Louiho Erikssona, jenž si ale ze skvělé palebné pozice vylámal zuby na výtečném Andersonovi!
     
    02:39
    Nepovedená rozehrávka ottawských zadáků skončila na holi Zaca Rinalda, jenž měl spoustu času na to, aby vymyslel, co s pukem udělat. Vyhlášený tvrďák vypálil z mezikruží, ale Anderson bravurně zasáhl!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 9. Hayes (Miller), 17. Bergeron (Krug, Spooner), 22. Beleskey (Connoly, Marchand), 43. Bergeron (Krug, Griffith), 56. Hayes (Talbot, Eriksson), 57. Beleskey (Spooner, Eriksson), 60. Hayes (Vatrano, Seidenberg) – 13. Neil (Prince, McCormick), 38. Zibanejad (Neil, Prince), 45. Hoffman (Karlsson, Methot)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára "C", McQuaid, Seidenberg, Krug, Morrow, Miller – Marchand, Bergeron, Connoly – Beleskey, Spooner, Eriksson – Vatrano, Ferraro, Hayes – Rinaldo, Talbot, Griffith.
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson "C", Wiercioch, Borowiecki, Cowen, Wideman – Smith, Turris, Stone – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Dziurzynski, Pageau, Chiasson – Prince, McCormick, Neil.

    Rozhodčí: Frederick L’Ecuyer, Kyle Rehman – Tim Nowak, Michel Cormier

    Diváci: 17565
    bahis siteleri