Česko – Bělorusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Finsko 3:8 (kon.)
USA – Švýcarsko 10:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:8 (2:1, 0:2, 1:5)
Finsko
Středa 30.12.2015, 17:05 • Hartwall Arena (FIN) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vili SÄÄRIJARVI - 3:8
     
    57:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Stanislav Škrovánek vytahuje puk ze své branky, což znamená osmou branku Finska! Přesným průstřelem od modré čáry se prosazuje VILI SÄÄRIJÄRVI, jehož pokus končí v horním rohu branky. Asistence: Miska Siikonen a Juho Lammiko.
     
    52:30
    V brance Slovenska dochází ke změně! Adam Húsku nahrazuje Stanislav Škrovánek.
    Kasperi KAPANEN - 3:7
     
    52:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi je v dnešním utkání v přesilových hrách stoprocentní! Do levého kruhu pro vhazování dostal kotouč KASPERI KAPANEN, jehož pokus s velkou dávkou štěstí přešel brankovou čáru. Asistence: Vili Säärijärvi a Roope Hinz.
    Christian Jaroš - 2 minuty (podražení)
     
    52:12
    Suomi bude mít výhodu další početní výhody, za podražení dostává menší trest Christian Jaroš.
    Patrik LAINE - 3:6
     
    51:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Opět se prosazuje první finská formace a její účasníci už mají ve statistikách vstřelený gól. Sebastian Aho vyhrál vhazování přesně na PATRIKA LAINEHO, jehož krásná střela končí v brance. Asistence: Sebastian Aho.
     
    50:11
    Slovenský výběr se snaží se zápasem něco udělat a nechává okénka v obraně. Mikko Rantanen si položil obránce, ale následnou střelou trefil hruď domácího gólmana.
     
    48:10
    Do samostatného úniku se dostal Sebastian Aho, který nic nevymýšlel, a tak Adam Húska puk vyrazil!
     
    45:26
    Vyloučení v týmu Finsko (Mikkola - 2 min., vražení na hrazení).
    Patrik MAIER - 3:5
     
    45:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další gól z přesilové hry dává domácí tým! Matúš Sukeľ našel přesnou přihrávkou PATRIKA MAIERA, jenž našel mezeru mezi betony finského brankáře a koriguje stav duelu. Asistence: Boris Sadecký.
     
    43:38
    Úplně mimo hru sekl Roope Hintz slovenského obránce, což neuniklo rozhodčím a je z toho další menší trest.
     
    42:41
    Oddechový čas pro domácí.
    Sebastian AHO - 2:5
     
    42:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to už je debakl pro slovenský tým! Finsko využívá další přesilovou hru. Střelu od modré čáry téměř zastavil Jesse Puljujärvi a ke kotouči se dostal SEBASTIAN AHO, který dopravil puk po ledě do brány. Asistence: Jesse Puljujärvi a Olli Juolevi.
     
    42:17
    Ladislav Romančík si ve středním pásmu naskočil na soupeře a dostává 2 + 10 za úder do oblasti hlavy a krku.
    Jesse PULJUJÄRVI - 2:4
     
    40:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu třetí periody se prosazuje JESSE PULJUJÄRVI, jenž v pádu překonal Adama Húsky. Slovenskému brankáři prošel kotouč pod vyrážečkou a skončil v brance. Asistence: Patrik Laine.
    Roope HINTZ - 2:3
     
    38:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je tu dost možná zlomový moment utkání, jelikož Suomi otáčí stav zápasu na svou stranu. Zakončeni od modré čáry bylo nepřesné a kotouč se odrazil od zadního mantinelu do prostoru, kde stál ROOPE HINTZ, který pohodl posílá černou gumu do sítě. Asistence: Vili Säärijärvi a Mikko Rantanen.
     
    37:58
    Filip Leščan předvedl parádní zadovku, kterou našel Juraje Šišku, jehož rychlá střela zápěstím končí na betonech finského brankáře!
     
    37:00
    Přesnou přihrávku přes celou šířku pásma dostal Olli Juolevi, jehož pokus orazítkoval tyč slovenské klec! Domácí tým tak přežil další obrovskou šanci soupeře.
    Aleksi SÄÄRELA - 2:2
     
    34:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finský tým má výborně sehrané přesilové hry a vyrovnává stav zápasu. Střelecký pokus od modré čáry vyslal Olli Juolevi, jehož pokus vyrazil Adam Húska na hůl ALEKSIHO SÄÄRELY, jenž doklepl puk za brankovou čáru. Asistence: Olli Juolevi a Jesse Puljujärvi.
     
    33:38
    Je tu další přesilová hra pro finský výběr. Držením si před brankou pomohl Matúš Sukeľ, a tak dostává menší trest.
    Vynikající zákrok gólmana Húsky
     
    31:47
    Z trestné lavice naskočil Antti Kalapudas, jenž nedokázal překonat skvěle chytajícího Adama Húsku, který kotouč vyrazil mimo prostor tří tyčí!
    Neuvěřitelná hrubice finského obránce!
     
    30:12
    Kaapo Kahkonene nyní zachránil finský výběr proti vyslané střele z mezikruží. Hostující brankář předvedl opravdu pěkný zákrok.
     
    29:33
    Antti Kalapudas vyhodil kotouč do hlediště, za což dostává dvouminutový trest. Je tu další početní výhoda pro Slovensko.
     
    26:50
    Rychlou přihrávku do pravého kruhu pro vhazování dostal Roope Hintz, jehož pokus vyrazil domácí brankář těsně nad branku. To byla opravdu nepříjemná střela.
     
    25:12
    Suomi se usadilo v útočném pásmu jakoby hrálo přesilovou hru. Před branku si nabruslil Aleksi Säärela, jehož pokus se štěstím vyrazil Adam Húska!
    Sebastian AHO - 2:1
     
    15:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Také Suomi dokázalo využít přesilovou hru. Kotouč na pravou stranu dostal SEBASTIAN AHO, jehož rychlá střela končí v horním rohu slovenské svatyně. To byla opravdu velmi pěkná kombinace hostujícího celku. Asistence: Patrik Laine a Jesse Puljujärvi.
     
    15:09
    Na levou stranu dostal kotouč Kasperi Kapanen, jehož pokus vytáhl skvělým zákrokem Adam Húska.
    Patrik Koch - 2 minuty (držení)
     
    14:24
    Patrik Koch si za vlastní brankou pomohl držení a dostává menší trest. Slovensko a hlavně Adam Húska bude mít plné ruce a nohy práce.
    Radovan BONDRA - 2:0
     
    11:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Maroš Surový vyhrál vhazování přesně na Ladislava Romančíka, jehož tvrdou ránu tečoval RADOVAN BONDRA pod horní tyč Kahkonenovy branky. Celou situaci zkomplikovala kamera v bráně, od které se kotouč rychle odrazil zpátky do hry. Ovšem jistě nikdo nečekal, že slovenský výběr povede o dvě branky. Asistence: Ladislav Romančík, Maroš Surový.
     
    Slovenský výběr vyhrál vhazování a raduje se z branky. Ovšem hlavní sudí si není vůbec jistý a raději volá kolegu o videa, protože zacinkala i horní tyč finské branky!
    Matúš SUKEĽ - 1:0
     
    09:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko se prosazuje v přesilové hře a otevírá stav zápasu! Od modré čáry vystřelil Adrian Sloboda, jehož pokus byl zastavený mezi kruhy, kde se nejrychleji zorientoval Adrian Sloboda, který viděl osamoceného MATÚŠE SUKEĽA. Ten střelou do odkryté brány posílá Slovensko do vedení Asistence: Matej Paločko a Adrian Sloboda.
     
    09:20
    První početní výhodu si zahraje Slovensko, jelikož Antti Kalapudas inkasuje trest za vražení na hrazení.
     
    08:46
    Finští hráči jeli dva na jediného obránce, celou situaci na sebe vzal Mikko Rantanen, jehož pokus vyrazil Adam Húska.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Sukeľ (Paločko, Sloboda), 12. Bondra (Romančík, Surový), 46. Maier (Sadecký) – 16. Aho (Laine, Puljujärvi), 35. Säärela (Juolevi, Puljujärvi), 39. Hintz (Säärijärvi, Rantanen), 41. Puljujärvi (Laine), 43. Aho (Puljujärvi, Juolevi), 52. Laine (Aho), 53. Kapanen (Säärijärvi, Hintz), 58. Säärijärvi (Siikonen, Lammiko)


    Slovensko: Húska (53. Škrovánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Mauer – Paločko, Milý, Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lašťan – Briestenský, Huňa, Sadecký – Bondra, Surový, Pospíšil.
    Finsko: Kahkonen (Vehviläinen) – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Säärijärvi, Sopanen – Puljujärvi, Aho (A), Laine – Säärela, Kapanen, Nattinen – Hintz (A), Rantanen (C), Kalapudas – Björkqvist, Siikonen, Repö – Lammikko.

    Rozhodčí: Anisimov (RUS), Pitoscia – Oliver (oba USA), Hribar (SLO)

    Diváci: 12 723
    bahis siteleri