Švýcarsko – Bělorusko 5:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:0 (kon.)
Finsko – Kanada 6:5 (kon.) | USA – Česko 7:0 (kon.)
konec
Švédsko
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Slovensko
Sobota 02.01.2016, 15:07 • Helsinki Ice Hall • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Za hru vysokou holí dostává dvě minuty Kristian Pospíšil a švédský výběr má možnost ještě poupravit stav zápasu.
    Alexander NYLANDER - 6:0
     
    56:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu šestá švédská branka! Dmytro Timashov našel přes celou šířku hrací plochy ALEXANDERA NYLANDERA, jehož pokus mířil přesně nad rameno slovenského gólmana a zastavil se až v síti. Asistence: Dmytro Timashov.
     
    54:53
    Druhá domácí formace se usadila v útočném pásmu, kde kombinuje hlavně za brankou. Celou situaci zakončil střelou z hranice brankoviště Alexander Nylander, ale opět Adam Húska zazářil!
     
    51:15
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Alexander Nylander, ale kotouč od hostujícího útočníka zamířil jen těsně vedle slovenské svatyně.
     
    48:27
    Opět rána od modré a vyslal ji kdo jiný než Gustav Forsling, jehož pokus byl tak přesný, že zamířil do horní tyče slovenské branky!
     
    47:49
    Hostující Ladislav Romančík si pomohl u mantinelu a poslal soupeře hlavou na mantinel, za což dostává menší trest.
    Jens LÖÖKE - 5:0
     
    45:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Velmi kuriózní branku dává s pomocí brusle Adama Húsky JENS LÖÖKE, jehož střela se odrazila od zadního mantinelu přes branku do brusle slovenského brankáře, od něhož se kotouč dostal za brankovou čáru. Asistence: Jakob Forsbacka-Karlsson.
     
    44:31
    Po odpískání se do sebe pustil Filip Lešťan s Christofferem Ehnem, oba borci dostávají menší tresty za hrubost.
     
    44:18
    Ve středním pásmu si hákování pomohl Gabriel Carlsson, který dostává další menší trest.
    Adrian KEMPE - 4:0
     
    43:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Oskar Lindblom našel přesnou přihrávkou mezi kruhy ADRIANA KEMPEHO, jehož přesná střela švihem se otřela o tyč a zamířila do horního rohu branky. Ani Adam Húska neměl šanci zasáhnout, jelikož pokus byl opravdu velmi přesný. Asistence: Lindblom a Andreas Englund.
     
    43:27
    Do samostatného úniku se dostal Lukáš Hrušík, který ač byl nakonec tísněn, tak hledal mezírku mezi betony brankáře. Ovšem kotouč místo do branky zamířil jen vedle tyče.
     
    37:49
    Domácích hráčů bylo na ledové ploše moc, a tak přichází trest po hráčskou lavici Švédska, dvě minuty odsedí Joel Eriksson Ek.
     
    32:08
    V předbrankovém prostoru byl osamocený Joel Eriksson Ek, jenž by zakončoval do odkryté klece, ale slovenský brankář přihrávku přerušil hokejkou.
     
    30:17
    Další dvě minuty pro slovenský výběr dostává obránce Patrik Koch, který si pomohl v osobním souboji sekáním.
    Christoffer EHN - 3:0
     
    30:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krásným prohozením se prezentoval CHRISTOFFER EHN, jenž o kotouč přišel. Ten se odrazil k Jensu Löökemu, který přesnou bekhendovou přihrávkou našel opět prvně jmenovaného a ten dopravil kotouč za bezmocného Adama Húsku. Asistence: Jens Lööke.
     
    27:39
    Je tu další početní výhoda Švédska. Nedovoleným bráněním se provinil Kristian Pospíšil, který bude doufat, že na trestné lavici vydrží dvě minuty.
     
    21:51
    Dvouminutové vyloučení si bude muset odpykat Ladislav Romančík, jenž si u mantinelu pomohl držením, což neuniklo jednomu ze sudích.
     
    19:35
    Výbornou individuální akcí prezentoval Alex Holmström, který se zbavil tří soupeřů, ale následnou střelou netrefil prostor tří tyčí!
     
    18:07
    Je tu další trest pro domácího hráče, menší trest dostává Rasmus Asplund.
     
    14:56
    Slovenský tým byl tak aktivní, že si vyžádal faul soupeře. Za vražení na hrazení dostává dvě minuty Jacob Larsson.
    Oskar LINDBLOM - 2:0
     
    11:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor využívá svou zkrácenou početní výhodu! Nabídku na teč nezužitkoval Axel Holmström, ale následnou dorážku už se štěstím proměnil OSKAR LINDBLOM. Adam Húska se sice velice snažil brance zachánil, ale oni on už na tuto situaci nestačil. Asistence: Axel Holmström a Adrian Kempe.
     
    10:55
    Po nepovedené střele se kotouč odrazil na hůl Axela Holmströma, jenž místo odkryté branky trefil pouze boční síťku!
     
    10:33
    Přesilová hra je u konce! Úplně zbytečný krosčekem mimo hru se prezentoval Filip Lešťan, který po právu dostává dvě minuty.
     
    08:59
    Je tu první přesilová hra Slovenska, která má šanci vyrovnat. Za držení dostává dvouminutový trest Adam Ollas-Mattsson.
    Joel Eriksson EK - 1:0
     
    05:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor se po dobrém začátku dostává do vedení! Jakob Forsbacka-Karlsson vyhrál vhazování přesně na JOELA ERIKSSONA EKA, jehož zakončení švihem skončilo ve slovenské brance. Asistence: Jakob Forsbacka-Karlsson.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 6. Eriksson Ek (Forsbacka-Karlsson), 12. Lindblom (Holmström, Kempe), 31. Ehn (Lööke), 44. Kempe (Lindblom, Englund), 46. Lööke (Forsbacka-Karlsson), 57. Nylander (Timashov)


    Švédsko: Söderström (Sandström) – Legesson, Forsling, Ollas-Mattsson, Englund (C), Larsson, Carlsson, Petersson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Timashov, Asplud, A. Nylander – Forsbacka-Karlsson, Grundström, Eriksson Ek – Lööke, Ehn, Karlsson.
    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Romančík, Moravčík, Ivanič, Maier – Bondra, Milý, Sukeľ (A) – Šiška (A), Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, Surový – Paločko, Pospíšil.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Sylvain (CAN) – Otmachov (RUS), Waldejer (NOR)
    bahis siteleri