Švédsko – Finsko 1:2 (kon.) | Rusko – USA 2:1 (kon.)
konec
Rusko
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
USA
Pondělí 04.01.2016, 19:05 • Hartwall Arena • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji krásný zbytek prvního pondělího dne v tomto roce. (21:33:41)
     
    Program úterka

    Utkání o bronz: Švédsko – USA, 15:00
    Finále: Finsko – Rusko, 19:30
     
    Druhým finalistou se stává Rusko! Sborné se povedlo přetlačit zámořského soupeře díky slepeným brankám ve druhé třetině.

    V první třetině šlo do vedení USA, které využilo krásné akce na jejímž konci byl Christian Dvorak, jenž těžil z výborné akce Sonnyho Milana. Následně měli Američané další šance na skórování, které nevyužily, a to je stálo finále.

    Do druhé třetiny totiž vlétli Rusové a po tlaku se nakonec dočkali branek. Nejdříve v pětatřicáté minutě vyrovnával po důrazu před brankou Pavel Kraskovskij. O dvě minuty později dal vítězný gól Jegor Korškov, jenž se prodral před branku a překonal bezmocného Nedeljkovice.

    Třetí třetinu sice ovládli hráči USA, co se aktivity týče. Rusko ovšem všechny ataky ubránilo i díky brankářské hvězdičce Ilju Samsonovi, kterého kouč vytasil jako žolíka, což se nakonec zdálo jako chytrý tah! Rusko je ve finále.

    Nejlepší hráči: Christian Dvorak (1+0) – Jegor Korškov (1+1)
    Tři nejlepší hráči turnaje z celku USA: Alex Nedeljkovic, Zach Werenski, Auston Matthews
    Tři nejlepší hráči turnaje z celku Ruska: Ivan Provorov, Pavel Kraskovskij, Vladislav Kameněv
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Rusko se osvobozuje v hodně důležitý čas! To už vypadá pro ruský výběr opravdu dobře. Rusko nejspíše míří do finálového střetnutí.
     
    59:23
    Oddechový čas pro střídačku Ameriky. Poslední taktické pokyny udány a může se tedy dohrát toto utkání, či třetina. Uvidíme!
     
    59:23
    Rusko vyhodilo puk na svojí trestnou lavici, a tak se bude vhazovat před brankářem Samsonovem. Američané mají už minimum času.
    Šance Whitea zůstala nevyužita
     
    58:52
    Colin White mohl být hrdinou, ale z prostoru před brankou se mu nepovedlo překonat brankáře Samsonova!
     
    58:11
    Christian Dvorak se otočil kolem branky, ale přízemní střelou se mu nepovedlo najít mezírku mezi betony. Čas se Američanům krátí.
     
    58:00
    Alex Nedeljkovic mizí z branky, naskakuje šestý hráč a Američané hrají v šesti!
     
    57:36
    Valerij Bragin si následně vyžádal oddechový čas, aby něco řekl svým svěřencům. Alex Nedeljkovic stále zůstává v brance.
     
    57:36
    Další zakázané uvolnění. Před tím byl v šanci Colin White, jenž před brankou zakončoval bekhendem, ale zamířil vedle branky.
     
    57:11
    Za brankou se prodíral největší talent USA, Auston Matthews. Ten byl ovšem bránícími hráči obrán o puk, který následně skončil na zakázaném uvolnění.
     
    56:52
    Nyní se Američané dostávají lépe do pásma a více střílejí. Na levé straně pálil Ryan Hitchcock, ale i nyní byl pozorný brankář Samsonov.
     
    56:26
    K dobré střele se na pravé straně dostal Christian Dvorak. Jeho pokus tahem ovšem skončil v lapačce Samsonova. Pohodový zákrok.
     
    55:19
    Od modré čáry nyní pálil Borgen, ale jeho pokus obětavě zablokoval padající Polunin. Rusko hraje v obranné činnosti skvěle.
    Čas se Američanům neúprosně krátí, dnes to nejde ani nejproduktivnějšímu hráči USA Austonovi Matthewsovi

     
    54:46
    Další přihrávka do útočné třetiny na útočící Američany. Dlouhý padáček od branky Nedeljkovice byla odvrácena prvním obráncem.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 36. Kraskovskij (Korškov), 38. Korškov – 10. Dvorak (Milano, Werenski)


    Rusko: Samsonov (Georgijev) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Bojkov, Voronkov, Sergejev, Šaripzjanov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Švečnikov, Lazarev, Kameněv – Světlakov, Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov
    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski, Carlo, Beldepio, Borgen, Fortunato, McAvoy, Krys – Tkachuk, White, Matthews – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Debrincat, Eansor, MacInnis – Donato

    Rozhodčí: Iverson, Wiegand – Chatrand-Piche, Niemien
    bahis siteleri