New Jersey – Detroit 0:1 (kon.) | St. Louis – Ottawa 2:3 (po pr.) | Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
Edmonton – Carolina 1:0 (po pr.) | Vancouver – Arizona 2:3 (kon.)
po prodl.
St. Louis Blues
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Ottawa Senators
Úterý 05.01.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:33 Bobby RYAN - 2:3
     
    62:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nádhera v podání BOBBYHO RYANA rozhoduje tento zápas! Ryan nejprve s pukem upadl, poté se k němu však dostal zpět, narazil si ho se Stonem a nakonec si pohrál s bezmocným Elliottem.
    Asistence: Mark Stone, Chris Wideman.
     
    60:26
    Karlsson s Turrisem měli spoustu času při přečíslení dvou na jednoho, švédský obránce nakonec zvolil střelu, která proletěla těsně vedle pravé tyče.
    45:01 Bobby RYAN - 2:2
     
    45:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku velice rychle! BOBBY RYAN vystřelil zápěstím od modré čáry a puk skončil až v síti, dobrou práci odvedli hráči stojící před Elliottem, především Mark Stone. Pro Ryana je to dvoustý gól v NHL.
    Asistence: Kyle Turris.
     
    44:57
    Hoffman byl podražen a Jay Bouwmeester putuje na trestnou lavici, přesilovka pro Sens.
     
    39:51
    Bouwmeester křižným pasem vyzval ke skórování Steena, ten ale trefil pouze břevno!
    38:46 Mike HOFFMAN - 2:1
     
    38:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawské čekání na gól je u konce! První branku Sens v roce 2016 vstřelil MIKE HOFFMAN, jehož střela propadla Elliottovi pod rukou a puk se pomalu doklouzal za brankovou čáru. Důležitý gól pro hosty, kteří se díky němu dostávají zpět do zápasu.
    Asistence: Bobby Ryan, Erik Karlsson.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Gunnarsson - 2 min., držení).
    27:42 Kevin SHATTENKIRK - 2:0
     
    27:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ta konečně přišla a hned je z toho gól. KEVIN SHATTENKIRK napřáhl od modré a trefil se fantasticky – přímo do šibenice Hammondovy branky, který navíc nic neviděl přes Davida Backese.
    Asistence: Alexander Steen, Vladimir Tarasenko.
     
    26:42
    Rozhodčí teď trochu přísně vylučují Marka Stonea za hákování, po komerční přestávce tak budeme moci sledovat další přesilovku St. Louis.
     
    22:30
    Skvělá šance Tarasenka po přihrávce Bouwmeestera byla zmařena Princem, který si pomohl faulem. Přesilovka pro domácí tým.
     
    19:12
    Nakonec z celé situace ještě vyplynula bitka mezi McCormickem a Gunnarsonem, oba kohouti nyní míří do šatny, jelikož dostali pětiminutové tresty.
    14:16 Troy BROUWER - 1:0
     
    14:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně ale padá úvodní branka dnešního střetnutí! TROY BROUWER se po dobrém přechodu přes střední pásmo natlačit před Wiercioche a poté přesnou střelou překonal Hammonda. Blues se tak ujímají vedení 1:0.
    Asistence: Alexander Steen, Paul Stastny.
     
    06:40
    Poměr sil na ledě se na chvilku srovná, na trestnou lavici totiž míří Alex Chiasson za podražení.
     
    05:09
    Carl Gunnarson zadržel unikajícího Smithe, čímž si vysloužil dvouminutový trest. První přesilovku v zápase si zahrají Senators.
     
    00:39
    Hned na úvod vytáhl Elliott dva výborné zákroky! Domácí brankář nejprve zabránil ve skórování Ryanovi, jenž zakončoval přečíslení dvou na jednoho, v následném závaru vychytal i Turrise. Sens mohli jít rychle do vedení.

    Michal Muška

    Branky a nahrávky: 15. Brouwer (Steen, Stastny), 28. Shattenkirk (Steen, Tarasenko) – 39. Hoffman (Ryan, Karlsson), 46. Ryan (Turris), 63. Ryan (Stone, Wideman)


    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A" – Edmundson, Shattenkirk – Gunnarson, Parayko – Steen "A" Stastny, Tarasenko – Pääjärvi, Backes "C", Berglund – Fabbri, Lehterä, Brouwer – Upshall, Jaškin, Reaves. Trenér: Ken Hitchcock.
    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Claesson, Karlsson "C" – Wiercioch, Borowiecki – Methot, Wideman – Smith, Turris "A", Stone – Hoffman, Zibanejad, Ryan – McCormick, Pageau, Chiasson – Prince, Lazar, Neil "A". Trenér: Dave Cameron.

    Rozhodčí: Leggo, St. Pierre – Gawryletz, Murray
    bahis siteleri